Dodaj do ulubionych

Rekomendacja dla Malinowego Domku

07.12.12, 21:07
Witam. Moja córa w zeszłym tygodniu zakończyła edukację w Malinowym Domku i poszła do przedszkola. W formie wdzięczności za bardzo dobrą opiekę nad moim dzieckiem chciałbym zarekomendować placówkę rodzicom rozważającym posłanie swojego maleństwa do żłobka.

Chciałbym zwrócić uwagę na:
- dziećmi opiekują się panie, które zdobyły moje zaufanie, ale też warto poczytać, że do swoich obowiązków są właściwie przygotowane: malinowy-domek.pl/?page_id=914
- że właścicielka, p. Ania Kalinowska, jest przemiłą, kontaktową osobą, zaangażowaną w funkcjonowanie Malinowanego Domku; zawsze udało nam się porozumieć w różnych tematach
- lokalizacja na ul. Krasickiego jest dogodna, z parkowaniem nie ma problemu (na posesji mieszczą się 2-3 samochody; i są miejsca przed ogrodzeniem na poboczu, gdyby zabrakło), jednocześnie bliskość ulicy nie wydaje się, żeby była uciążliwa dla dzieci (ogródek jest za domem, salki też nie są od strony ulicy)
- obiadki, co prawda z kateringu, za to rozliczne wg spożycia - czyli w przypadku nieobecności dziecka przynajmniej opłata za obiadki spada
- dzieci traktowane są serio - mają swoje małe święta, jak urodziny; doceniam również fakt, że moja córa miała zorganizowaną pożegnalną imprezkę
- istnieje możliwość wygodnego przechowania wózka czy fotelika w ciągu dnia

Cóż.. Pozostaje dodać, że córa lubiła zostawać w MD, a w domu zaskakiwała nas różnymi piosenkami, wierszykami, zabawami. Szczerze polecam.

PS. Swego czasu, jakaś anonimowa osoba na forum, robiła jakieś bezpodstawne zarzuty pod kątem MD. Proszę wziąć poprawkę na ew. negatywne opinie i najlepiej osobiście odwiedzić MD, żeby przekonać się jak jest naprawdę.
Obserwuj wątek
    • schwinn1 Re: Rekomendacja dla Malinowego Domku 30.12.12, 01:18
      Popieram pozytywną opinię o MD (udzieliłam jej też w innym wątku, na który się natknęłam). My mamy to szczęście, że przygodę z MD kończymy dopiero po wakacjach. pozdr.
    • annag00 Re: Rekomendacja dla Malinowego Domku 08.01.13, 11:26
      Witam,
      Przyłączam się do rekomendacji.

Ponieważ gdy sama szukałam opinii na temat MD, było tego bardzo mało, teraz jako mama "ucznia" MD postanowiłam coś napisać dla innych :)

Jestem bardzo zadowolona z opieki jaką otrzymuję tam mój syn. Opiekunki z odpowiednim wykształceniem, z super podejściem do dzieciaków.
      Każda z Pań jest bardzo sympatyczna i zawsze udzielają wyczerpujących odpowiedzi na temat tego jak dziecko spędziło dzień, z kim się bawiło, jak zasypiało, ile zjadło itp.
      Moje dziecko codziennie(!) czymś mnie zaskakuje. Codziennie przynosi ze żłobka= nie-żłobka, nowe umiejętności. Jak Go odbieram widzę, że wcale mu się nie spieszy do domu. Zaczepia i "zagaduje" swoje ciocie z uśmiechem na twarzy- to mi wystarczy za monitoring żeby wiedzieć, że nic złego tam mu się nie dzieje :)

Jedyne do czego mam zastrzeżenia to strona internetowa - rzadko uaktualniana i strasznie niewygodna galeria.
      No może jeszcze przydałyby się jakieś imprezy wspólne dla dzieci i rodziców jakieś dni otwarte czy coś :) Wiadomo, nie co miesiąc, ale raz czy dwa razy w roku by wystarczyło ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka