Dodaj do ulubionych

ZEBRANIE WIEJSKIE

22.02.08, 11:23
3 marca (poniedziałek) o godz. 18.30 w szkole (sala lustrzana )
odbędzie się zebranie wiejskie Sołectwa Nowa Iwiczna .
Zebrania wiejskie odbywają się dwa razy do roku.
Wiosenne ma na celu rozdysponowanie środków sołeckich , a także
rozliczenie się z rocznej działalności Rady Sołeckiej.
Sołectwo ma do dyspozycji środki z podatku od nieruchomości - im
więcej mieszkań ,domów w naszej miejscowości -tym większe przyznane
środki.
Statut Sołectwa określa na co możemy je przeznaczać .Uczestnicy
zebrania wiejskiego większością głosów uchwalają rozdysponowanie
tych funduszy.
Na zebraniu jesiennym zgłaszamy nasze propozycje do przyszłorocznego
budżetu gminy (np. modernizacja konkretnej ulicy , zakup
nieruchomości pod plac zabaw itp).
Jeżeli czujecie Państwo więź ze swoją wspólnotą , ze swoim miejscem
zamieszkania - proszę przyjść na to zebranie
Jeżeli żyjecie wg maksymy "NIC O NAS - BEZ NAS "
nie możecie nie przyjść !
Obserwuj wątek
    • mariuszsocha Re: ZEBRANIE WIEJSKIE 25.02.08, 14:41
      Szanowni Mieszkańcy! W dniu 3 marca 2008 roku, w szkole w Nowej Iwicznej o godzinie 18.30 odbędzie się coroczne zebranie wiejskie poświecone złożeniu przez Sołtysa i Radę Sołecką sprawozdania ze swojej działalności, jak również w celu określenia zakresu zadań oraz podziału środków finansowych przydzielonych Sołectwu przez Gminę na rok bieżący. Wszystkich Państwa bardzo gorąco zapraszam.

Z wyrazami szacunku
      Sołtys Nowej Iwicznej
      Mariusz Socha

P.S Projekt uchwały i porządek obrad można pobrać ze strony www.nowaiwiczna.republika.pl
      • kamil.kocek ? 09.03.08, 16:16
        Dlaczego było tak mało osób i dlaczego pozwolił Pan Panie sołtysie na obrażanie
        Pani Wójt, w ogóle Pan nie interweniował, poza tym dlaczego nie zaprosił Pan
        radnego Soliwody z NI?

Kamil
        • justyna2205 Re: ? 09.03.08, 18:08
          Witam Pana. Czyżby nowe wcielenie Pana Kani? Chcę uzmysłowić Panu kilka spraw.
          Po pierwsze: to, że na zebraniu było mało osób nie jest winą pana sołtysa (miał wszystkich na sznurki powiązać i przyprowadzić?).Przyszedł kto chciał i kto był zainteresowany losami naszej miejscowości. Słaba frekwencja nie świadczy źle o sołtysie ale o mieszkańcach.
          Po drugie:sama wielokrotnie natknęłam się na ogłoszenie sołtysa dotyczące tegoż zebrania, jak pewnie większość z mieszkańców Nowej Iwicznej. Dlaczego pan sołtys niby miał zapraszać każdego z osobna? Może jeszcze trzebabyło wydrukować specjalne zaproszenia dla każdego z mieszkańców?Z tego co słyszałam , pan radny był informowany o zebraniu i zapraszany telefonicznie więc proszę nie oceniać jeśli nie jest Pan do końca poinformowany. Po prostu nie zechciał zaszczycić nas swoją obecnością.
          Po trzecie: uważam, że Pan Mariusz jako sołtys świetnie dba o interesy mieszkańców i liczy się z ich zdaniem. Chętnie służy każdemu pomoca o czym tez miałam możliwość się przekonać.
          Po czwarte: byłam obecna na tym zebraniu i nie mam panu sołtysowi nic do zarzucenia. Dobrze poprowadził spotkanie, przygotował przejrzyste i konkretne sprawozdanie i naprawdę nie wiem czemu Pan się czepia i obraża człowieka.
          Pozdrawiam.
          • kania_marcin Własnym oczom nie wierzę!!!!! 09.03.08, 18:37
            Dobry Wieczór,

Szanowna Pani, pod moim postem zawsze jest mój podpis, w związku z tym uprzejmie
            proszę o przeprosiny oraz nie mieszanie mnie w wewnętrzne sprawy NI, w
            uzupełnieniu dodam że z Mariuszem oraz Radnymi współpracujemy i NIC oraz NIKT
            nie jest w stanie tego zepsuć!!!!! Pozdrawiam

Z wyrazami szacunku,
            • kania_marcin Potwierdzam!!!!! 09.03.08, 19:18
              Dobry Wieczór,

Uprzejmie informuję, że na forum gazeta.pl piszę pod wszystkimi dostępnymi i
              możliwymi nick-ami, dziękuję i pozdrawiam

Z wyrazami szacunku,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka