10.04.06, 11:28
a jak juz sobie wydepiluje to i tamto wspomnianym wibro-depilatorem to czyms
konkretnym sie smaruje zeby nie bylo podrazniec czy zwykly balsam do ciala
wystarczy?
Obserwuj wątek
    • baba_krk Re: hi hi 10.04.06, 11:30
      ja ze strachu przed bólem zrezygnowałam z depilatora, zamiast tego będę
      testować wosk, ale to chyba też nie jest najmądrzejsze rozwiązanie smile
      • kobieta_na_pasach Re: hi hi 10.04.06, 11:34
        baba_krk napisała:

> ja ze strachu przed bólem zrezygnowałam z depilatora, zamiast tego będę
        > testować wosk, ale to chyba też nie jest najmądrzejsze rozwiązanie smile

no nie bardzo, bo na to samo wychodzi. a przy wosku wiecej pieprzenia.
        • baba_krk Re: hi hi 10.04.06, 11:37
          no już za późno... zamówiłam wielki słoik i wiem tylko, że mam go podgrzać,
          pomiziać tym nogi a potem zrywać okropnymi plastrami
          aaaaa już mnie wszystko boli na samą myśl o tym i czuję, że przed pierwszym
          razem będę musiała się lekko znieczulić...
    • dzikoozka Re: hi hi 10.04.06, 11:34
      Balsam do skóry wrażliwej mi wystarcza.
    • onlyju nie smarować! 10.04.06, 11:39
      bo krosty wyjdą i podrażnienie dopiero nastąpi.
      po debilacji nie można niczym. odczekać 2h i wtedy.
    • aguszak Re: hi hi 10.04.06, 11:39
      to zależy, jak bardzo masz wrażliwą skórę, ale ja się na tym za bardzo nie
      znam, bo zarzuciłam depilowanie, ponieważ mam niski próg bólu. Zbieram się do
      depilacji woskiem w salonie kosmetycznym. Tymczasem w użyciu jest męska
      maszynka Wilkinson wink
    • meduza303 Re: hi hi 10.04.06, 12:14
      każda jednak jest inna, ma inną skórę i dokładnie zna jej potrzeby. Ja używam
      depitatora do wszystkich zbytecznych włosków (do wszystkich!), bólu właściwie
      nie odczuwam, ale też trzeba go stosować właściwe: dobrze jest mieć b. napiętą
      depilowaną skórę (pomaga się drugą ręką - pod pachami wyjątek - niestety nie
      można) i to "trzymanie" jest wyrazistrze w odczuciu niż praca depilatora. Po
      jego użyciu dobrze mojej skórze robi przetarcie jej spirytusem salicynowym, a
      dopiero potem jakimś kremem, balsamem. Jest wtedy gładka, bez zadrażnień i
      wygląda przyzwoicie. Włosy niesttey odrastają, ale o miękkich i delikatnych
      końcówkach. Podziwiam brunetki, które golą niechciane włoski, ich odrastanie, o
      twardych, ostrych końcówkach - jak męski zarost, dopiero jest nieprzyjemne i
      bolesne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka