kobieta_na_pasach 10.04.06, 11:28 a jak juz sobie wydepiluje to i tamto wspomnianym wibro-depilatorem to czyms konkretnym sie smaruje zeby nie bylo podrazniec czy zwykly balsam do ciala wystarczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_krk Re: hi hi 10.04.06, 11:30 ja ze strachu przed bólem zrezygnowałam z depilatora, zamiast tego będę testować wosk, ale to chyba też nie jest najmądrzejsze rozwiązanie Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: hi hi 10.04.06, 11:34 baba_krk napisała: > ja ze strachu przed bólem zrezygnowałam z depilatora, zamiast tego będę > testować wosk, ale to chyba też nie jest najmądrzejsze rozwiązanie no nie bardzo, bo na to samo wychodzi. a przy wosku wiecej pieprzenia. Odpowiedz Link
baba_krk Re: hi hi 10.04.06, 11:37 no już za późno... zamówiłam wielki słoik i wiem tylko, że mam go podgrzać, pomiziać tym nogi a potem zrywać okropnymi plastrami aaaaa już mnie wszystko boli na samą myśl o tym i czuję, że przed pierwszym razem będę musiała się lekko znieczulić... Odpowiedz Link
onlyju nie smarować! 10.04.06, 11:39 bo krosty wyjdą i podrażnienie dopiero nastąpi. po debilacji nie można niczym. odczekać 2h i wtedy. Odpowiedz Link
aguszak Re: hi hi 10.04.06, 11:39 to zależy, jak bardzo masz wrażliwą skórę, ale ja się na tym za bardzo nie znam, bo zarzuciłam depilowanie, ponieważ mam niski próg bólu. Zbieram się do depilacji woskiem w salonie kosmetycznym. Tymczasem w użyciu jest męska maszynka Wilkinson Odpowiedz Link
meduza303 Re: hi hi 10.04.06, 12:14 każda jednak jest inna, ma inną skórę i dokładnie zna jej potrzeby. Ja używam depitatora do wszystkich zbytecznych włosków (do wszystkich!), bólu właściwie nie odczuwam, ale też trzeba go stosować właściwe: dobrze jest mieć b. napiętą depilowaną skórę (pomaga się drugą ręką - pod pachami wyjątek - niestety nie można) i to "trzymanie" jest wyrazistrze w odczuciu niż praca depilatora. Po jego użyciu dobrze mojej skórze robi przetarcie jej spirytusem salicynowym, a dopiero potem jakimś kremem, balsamem. Jest wtedy gładka, bez zadrażnień i wygląda przyzwoicie. Włosy niesttey odrastają, ale o miękkich i delikatnych końcówkach. Podziwiam brunetki, które golą niechciane włoski, ich odrastanie, o twardych, ostrych końcówkach - jak męski zarost, dopiero jest nieprzyjemne i bolesne. Odpowiedz Link