sjena1 16.09.06, 13:51 bo: - sjena, sienna, a szczególnie burnt sienna, sjena palona inaczej, to mój ulubiony kolor ale ulubiony w dziwny sposób, - ocean.niespokojny mi sie strasznie nie podobał, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 13:58 myślę że sraczka ma owiele bogatszą paletę barw Odpowiedz Link
aasiula1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:12 heheheh no tak, ale taki kolor potocznie zwie się sraczkowatym Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:14 to zależy kto wyprodukował farbę i ja tak nazwał no chyba ze miewasz taką sraczkę ;P www.aswexpress.com/vimages/art_supply_warehouse/products/OilColors/OilPaintSwatches/LefrancBourgeoisSwatches/BurntSienna.jpg taki odcień mają np talens albo winsory ( z tych co dotąd udało mi sie poznać) Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:29 www.aswexpress.com/vimages/art_supply_warehouse/products/OilColors/OilPaintSwatches/ChromaOil/BurntSienna.jpg tu jeszcze wierniej oddany Odpowiedz Link
alpepe Re: zmieniłam nick 16.09.06, 13:58 od razu wiedziałam, że to ocean.niespokojny. Od razu. Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:11 www.aswexpress.com/vimages/art_supply_warehouse/products/OilColors/OilPaintSwatches/LefrancBourgeoisSwatches/BurntSienna.jpg Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:20 mimo że nie lubię ubrań czy mebli w tym kolorze ale lubię go po prostu, jakoś mnie hipnotyzuje na płotnie Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:15 mnie to się kojarzy raczej z sieją - taką rybą bałtycką Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:21 mógłbyś mieć romantyczniejsze skojarzenia????????????/ ;-/ Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:23 no...przeca to morze,słońce,bryza i ....ryba w smażalni Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:30 też,a kim byłaś zanim zostałaś srebrną rybką bo nie kojarzę... Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:31 przeca napisałam ze ocean.niespokojny no ale może tez tego nie kojarzysz Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:32 ocean no to też po linii wodnej nick związany przeca,to co się naburmuszasz Odpowiedz Link
reniatoja Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:33 A mi sie podobał Ocean Niespokojny. Romantyczne było i takie trochę tajemnicze. Sjena jakoś nic mi nie mói, nawet nie wiem co to za kolor, czy jakiś z zółtych, niebieskich, czy czerwonych, moze mnie oświecisz Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:36 ocean był może i tajemniczy ale też pretensjonalny link do koloru wklejam ponownie www.aswexpress.com/vimages/art_supply_warehouse/products/OilColors/OilPaintSwatches/ChromaOil/BurntSienna.jpg > Sjena jakoś nic mi nie mói to się przestaw ze to ja i będzie Ci mówić Odpowiedz Link
reniatoja Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:37 Przepraszam, nie przeczytałam wczesniej innych postów tylko odpowiedziałam co mysle, ładny ten kolor. Jak lubisz i Ci sie podoba to git, moze byc Sjena Mi juz ciezko byloby zmienic nick na stałe. Przywiazałam sie do tego. Odpowiedz Link
sjena1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 15:11 tak tak Ty nie zmieniaj ;-p przyzwyczaiłam się Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:36 Sjena odmiana ochry żelazowej, żółto- a. ciemnobrunatnej, po wyprażeniu czerwonopomarańczowej,czerwonobrunatnej, stosowana do wyrobu farb olejnych; farba akwarelowa; sierra, czerwień wenecka. Etym. - od nazwy Sieny, miasta w Toskanii (środk. Włochy). no...morfik odrobiłbył lekcję Odpowiedz Link
reniatoja Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:38 Pieńknie to przygotwałeś, piontka, siadaj na miejsce. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zmieniłam nick 16.09.06, 14:41 ale czyje Jarka czy Romka,bo nie wiem o so chosi i po co ci ten pejcz w ręku i skórzane wdzianko z cekinami,jescze ta maska na błyskawiczny suwak na twarzy zapinana,no ja ciebie niepoznaję Reniatoty???.... Odpowiedz Link