Dodaj do ulubionych

#$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!!!!!!!!!!

25.10.06, 15:10
"Albo becikowe albo podwyżki dla nauczycieli" - taki warunek stawia
ministerstwo finansów. Według Zyty Gilowskiej, w przyszłorocznym budżecie nie
starczy pieniędzy na oba ta cele.

moze niech od siebie zaczną patałachy z wiejskiej, a pozniej kalkulują na co
stac kraj a na co nie...załosne!
szkoda ze sobie nie zabieraja i nie maja takich dylematów ...
Obserwuj wątek
    • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!!!! 25.10.06, 15:15
      podwyżka należy się szczególnie tej pani, co to sobie wyszła z klasy, a efektem
      było samobójstwo uczennicy.
      • mmagi Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!!! 25.10.06, 15:20
        nie przesadzaj,nie po to wyszła zeby to sie stało,chyba nie?
        • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!! 25.10.06, 15:41
          a jakie ma znaczenie po co wyszła?
          • monalisa.pl Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!! 25.10.06, 15:49
            sixa - gdyby nie w szkole to gdzie indziej by ja dopadli uwierz mi - uwzieli
            sie i juz a wyjscie jej bylo wykorzystaniem chwili i popisanie sie przed
            kolegami z klasy!
            to tak samo jak z pierwszym razem małolatów: starzy wcale nie musza wyjezdzac z
            domu na działke zeby mlodzi sie puknelismile
            jak nie w domu to zrobią to na klatce, windzie, w parku...
            • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !! 25.10.06, 15:59
              hmm, to że jest grupka uczniów, którzy zatruwają życie innym, to normalne, a co
              z innym dzieciakami, tymi 'normalnymi', dlaczego nie zrobiły rabanu i nie
              broniły tej dziewczyny? w tym jest fiasko roli wychowawczej szkoły, a nie w
              tym, że do szkoły chodzi potencjalny bandyta.

a z tymi podwyżkami, to wiesz jak jest. kasy potrzeba tyle, że nawet jakby Ci
              posłowie i senatorzy zaczęli pracować harytatywnie, to i tak by nie starczyło,
              więc ja się w sumie nie dziwię, że nie może być i becikowego, i podwyżek naraz -
              a nawet jeśli taki cud by się wydarzył, to straci na tym jakaś inna sfera
              budżetówki, powiedzmy lekarze - z pustego to i Salomon nie naleje, więc nie ma
              co obarczać posłów tym, że kasy nie ma. Biurokracja to co innego, tu jest
              potencjał oszczędności, tylko że kto się za to weźmie, skoro można się ustawić
              na cztery lata dając koledze czy koleżance jakiś stołek, który państwu i
              obywatelom na ch. potrzebny.
              • monalisa.pl Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# ! 25.10.06, 16:05
                -szkoda tylko ze nie potrafia zaplanowac budzetu tak zeby starczyło na to na co
                powinno!
                -szkoda i przykre jest to ze biuro antykorupcyjne kupuje z naszych pieniedzy
                (czyli z kasy podatników ) nowe samochody po to zeby scigac przestepców:-0
                najtanszy za 30 tys najdrozszy za 100tys - musza miec przeciez podgrzewane
                kusterka, gpsm odtwarzacz cd itp a potrzebuja kilkunastu takicj aut!
                -szkoda ze NFZ wynajmuje czy tez kupuje sobie nowe sale konferencyjne w
                cenrtyum wawy za 4 miliony zł
                -szkoda ze lepper i roman girtych jezdza wypas furami po miescie - oni z
                kierowca a ich ochornia innym autem (poco im po 2 samochody?)
                -przykre ze to idzie z naszych PODATKÓW i szkoda ze ja musze za to placic bo
                jak mam byc szczera to z checia zamiast tego dam na podwyzki dlalekarzy, na
                nauczycieli itp
                a nie moge ...
                ale nasz rzad moze tylko ze nie chce bo woli swoja kieszen zasilic
                tak jest bylo i bedzie niestety...
            • annajustyna Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !! 25.10.06, 16:47
              Ok, ale nie zmienia to faktu, ze nauczycielka bedzie odpowiadac z kodeksu karnego.
            • maretina Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !! 25.10.06, 19:16
              z jednej strony moze poza szkola dopadliby te dziewczynke, ale to MOZE, poza
              tym posylajac dziecko do szkoly rodzic powinien byc spokojny o jego
              bezpieczenstwo. inaczej nie ma po co posylac maluchow do szkol. mam siedziec w
              pracy i myslec czy syn jest jeszcze caly i zdrowy? nonsens.
          • mmagi Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!! 25.10.06, 15:54
            moze sranie ja złapałotongue_out,uwazasz ze to jej winasurprised?,wiesz jesli ta sfołocz jedna
            miala to zaplanowane to zrobili by to gdzie indziej,predzej zastanawiam sie
            dlaczego nikt mordy nie darł.
            • monalisa.pl Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !! 25.10.06, 15:58
              otóż to!
              cala klasa patrzyla i nic????
              ta dziewczyna byla pewnie jakism kozłem ofiarnym jak to w kazdej klasie jest
              taka osoba z kotrej dzieciaki sie nabijaja i w tym przypadku podejrzewam ze
              mieli niezłą zabawe...to jest straszne ale tak mogło byc
              nie ma co tu winic ta babke ze wyszla
              i mmagi ma racje - nic nie bylo poza klasa slychac ze dziewczyna krzyczy ze sa
              smiechy w klasie bo podejrzewam ze mieli niezla zabawe z tego i reszta sie
              smiala oprocz tam jednej czy dwoch kolezanek jej
              i dlaczego koledzy jej nie pomogli - nie wierze ze nikt nie dałby rady zeby ta
              4 powstrzymac
              dzieci w tym wieku niestety to potwory (nie wszystkie ale statystki sa straszne)
            • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !! 25.10.06, 16:01
              podobno poszła na apel, ale co za różnica? pewnie że jak się idzie na siku, to
              moment, ale poza tym przypadkiem nie powinna zostawiać klasy samej i tyle.
      • monalisa.pl Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!!! 25.10.06, 15:40
        obrazasz w tej chwili moja mame ktora jest nauczycielem od 30 lat i pracuje z
        mlodziezą za psie pieniądze!!!
        nie wrzucaj ludzi do jednego wora bo to krzywdzace
        • sjena1 Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!! 25.10.06, 15:41
          taki urok budżetówki
          • monalisa.pl Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!! 25.10.06, 15:55
            sjena,nie chodzi o sama prace w budżetówce, gdyz ja wlasnie pracuje w niej i
            uwierz mi = przykro mi ze tak powiem ze zarabim wiecej niż chirurg kardiologii
            bo tak byc nie moze i nie powinno (nie to ze nie zasługuje na takie
            wynagrodzenie, ale ze jest taka dysproporcja a wiadomo - chyba lekarz powinien
            wiecej zarabiac...),
            "zabrac biednym zeby dac bogatym "- tak powinno brzemiec hasło 4 RP
        • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!!! 25.10.06, 15:42
          wypowiedziałam się na temat jednej pani, nikogo nie wrzucam i Twojej mamy nie
          obrażam.
          • monalisa.pl Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!! 25.10.06, 15:47
            rozumiem ze nie mialas nic złego na mysli spoko!
            ale wlasnie tak zabrzmial Twoj głos ze sie nie nalezą dla nauczycieli bo sa
            nieodpowiedzialni itp ale chyba mialas na mysli tylko ta babke? acz kolwiek to
            i tak bledne myslenie na jej temat: nie oceniam jej bo te male zwyrole zrobili
            by to samo pod szkola, pod jej blokiem, itp nie musiala wcale wychodzic z klasy
            ta nauczycielka zeby stala sie ta tragedia z udzialem tej 14 latki!

posrane to wszystko, szkoda ze ci co nami rządzą nie zdaja sobie sprawy co to
            znaczy nie miec na chleb...
          • mmagi Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !!! 25.10.06, 15:56
            a skad wiesz czy ta nauczycielka nie wali teraz łbem w ściane z rozpaczy,bo
            mysli ze jak by nie wyszła to moze moze jedno wielkie mozesmile)
            • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# !! 25.10.06, 16:03
              a co jej to walenie teraz da? jak się podejmuje opieki nad uczniami, to się nie
              wychodzi w dupu z lekcji. jakby na Twoje dziecko trafiło, też byś była taka
              skora do obrony?
              • mmagi Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# ! 25.10.06, 16:11
                ja nie widze winy nauczycielki
                • sjena1 Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# 25.10.06, 16:16
                  rozmawiał z bratem zamiast ojcem o całej sprawie! jak mogła sie nie
                  zorientować?
                • six_a Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# 25.10.06, 16:34
                  skoro nie widzisz, dlaczego uważasz, że być może wali głową w mur,
                  jeśli nie jest winna, to chyba nie ma po co walić?
                  nie no, naprawdę - czyli jak nauczyciel ma ewidentnie zaniedbał swoje
                  obowiązki, dzieci dręczą inne dzieci, dzieci pod opieką nauczyciela spadają w
                  lawinę, dzieci nakładają kosz na łeb innemu nauczycielowi, to to nie jest wina
                  nauczycieli? W szkole za dzieci odpowiada szkoła, na lekcjach nauczyciel -
                  niezależnie od tego chyba, jakie te dzieci są.
                  pomyśl tak, czy gdyby nauczycielka nie wyszła wtedy z lekcji na tak długo, bo
                  umówmy się, że to nie była chwilowa nieobecność, to ta dziewczyna by dzisiaj
                  żyła?
                  nie zastanawiajmy się, czy żyłaby jutro, za rok, czy ci chłopcy by ją w końcu
                  dopadli, czy nie, wystarczy zastanowić się, czy miałaby powód do samobójstwa,
                  gdyby nie całe to zajście. najprawdopodobniej by nie miała.
                  zupełnym nieporozumieniem wydaje mi się mówienie: dopadli by ją i tak, to ma
                  być wytłumaczeniem tego bezsensu?
                • annajustyna Re: #$%#&$%^*(&(&*()*)+**)&_^&(%$*^^% #%^# 25.10.06, 16:49
                  W prawie karnym istnieje cos takiego jak zaniechanie (w literaturze okreslane
                  czasem jako czyn negatywny)...
      • marta.uparta czytałam... 25.10.06, 19:32
        ... tylko nie pamiętam na jakiej stronie, że nauczycielka wyszła na jakiś apel.
        Być może zrobiła to nawet na polecenie dyrektora. Policja dojdzie, dlaczego jej
        nie było w klasie.
        Bez wątpienia, tak czy siak, odpowiedzialnośc spadnie na szkołę, bo nie
        zapewniła bezpieczeństwa na lekcji.
    • marta.uparta a nie może być becikowe dla nauczycieli??? 25.10.06, 19:33

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka