monalisa.pl 10.11.06, 12:48 wiadomosci.onet.pl/1431556,11,item.html szok! durny ten nasz kraj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boski.zawodowiec uchodzcy powinni byc umieszczani blisko domu a nie 10.11.06, 12:55 w drugiej czesci swiata. To jest najwiekszy problem ze czeczen zamias być umieszczony gdzies w sąsiedniej republice trafi kilka tysiecy dalej od domu, ciezko wtedy orzec czy on faktycnize przed woja uciekał czy tez chce wykorzystac ten fakt aby sie dostac do UE, przy wiekszym napływie zaczyna sie problem bo uchodzcy przestają sie asymilować. Swego czasu wysyłali albanczyków z kosowa do Norwegii a nie do Albanii. Odpowiedz Link
boski.zawodowiec czemy Arbia Saudyjska ich nie przyjmuje? 10.11.06, 13:11 Katar, Kuwejt, Zjednoczone emiraty arabskie. dlaczego te bogate kraje mają w nosie azylantów i do tego muzułmanskich? Nie odpiszesz bo to za trudne dla kogos o tak wąskim umysle Odpowiedz Link
veeto1 Re: uchodzcy powinni byc umieszczani blisko domu 10.11.06, 18:14 Masz pojęcie o Konwencji z 1951 roku podpisanej w Nowym Jorku i o Protokole do niej podpisanym w 1967 roku ? Odpowiedz Link
boski.zawodowiec jeszcze widze ze mu wieprzowina przeszkadzała 10.11.06, 12:57 niedość ze za darmo to i tak zle! Odpowiedz Link
khaki3 Re: ... 10.11.06, 13:02 Okropne! Biedny czlowiek zostal bez pomocy i bez szans na zycie. i jeszcze taki zakutany i zacofany debil jak ten chuj boski smie pisac, swoje pierdolniete posciki! kurwa! ludzie! gdzie my zyjemy? Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: ... 10.11.06, 13:12 wstyd mi za moj kraj powtarzam sie, ale bede sie trzymac tego stwierdzenia kurczowo! Odpowiedz Link
boski.zawodowiec Mi wstyd za niedouczonych ludzi bo wiesz.... 10.11.06, 13:15 Arabia Saudyjska potrafi wydawać mld. dolców na budowanie meczetów ale muzułmanskich azylantów to jakoś ma w nosie i niestety do europy oni trafią, Efekt? zamachy, fundamentalizm, popieranie terroryzmu, biedne getta itd. Odpowiedz Link
khaki3 Re: ... 10.11.06, 13:17 nie za kraj, za ludzi! wstyd mi za nich! na szczescie w naszym kraju jet wielu dobrych ludzi. Tylko dlaczego jest ich tak malo? Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: ... 10.11.06, 13:32 kraj=ludzie i na odwrót co do wartosci patriotycznych to mam je jeszcze Odpowiedz Link
khaki3 Re: ... 10.11.06, 13:36 podziwiam. bo moj patriotyzm zamiera powoli jak czytam takie rzeczy. Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: ... 10.11.06, 13:44 a nie jestes dumna z tego ze wiele mlodsi ludzie od ciebie walczyli i przelwali krew za to zebys zyła w wolnym kraju? nie dotyka cie powstani warszawskie chocby i walka tych mlodych ludzi? bo mnie tak...taki patriotyzm mam na mysli - nigdy tego Im nie zapomne...to moje odczucia co innego teraznijeszosc i przyszlosc jaka mnie tu czeka - wstydze sie za granica skad jestem - autentycznie! jestesmy kojarzeni jako zasciankowe niedorozwiniete i prymitywne panstwo ze swoimi pogladami i zachowaniami na tle innych ucywilizowanych krajów... wstyd mi za nasz rzad i ludzi kotrzy nazywaja sie "głowami" kraju Odpowiedz Link
khaki3 Re: ... 10.11.06, 13:46 Z tego jest bardzo dumna! Historie moich przodkow z wojen i obozow jenieckich byly mi przekazywane ( na wyrazna moja prosbe wrecz nakaz ) juz za mlodu. Tomnie naprawa duma i patriotyzmem. Ale jak widze co teraz sie dzieje to mam wrazenie,ze cala ta walka idzie na marne, bo teraz wszystko niszczy "rzund" czekam na lepsze czasy! Odpowiedz Link
boski.zawodowiec czemu kilka razy wieksza i bogata Arabia Saudyjska 10.11.06, 13:09 go nie przyjeła, muzułmanin by sie tam fantastycznie zaklimatyzował. To panstwo jest kilka razy wieksze od polski pod względem powierzchni i kasa tam jest, dlaczego ten kraj nie przyjmuje azylantów i do tego wyznawców własnej religii? Odpowiedz Link
krambambulia Re: czemu kilka razy wieksza i bogata Arabia Saud 10.11.06, 18:32 Boski... co Tu tutaj do cholery robisz?! Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach wszystko teraz wyciagaja 10.11.06, 18:54 Polakow we wloszech gorzej traktuja i nikt nie pisze o tym w Arabii, czy gdzie tam. Odpowiedz Link