kika_kika 21.02.06, 13:51 Dziewczyny, od jakiegoś czasu nasila się częstotliewość czkawki u Maksa... czasem ma nawet 5x dziennie!! a czasem... tydzień spokoju... a czasem 1-2x dziennie - codziennie.... o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tin_t Re: czkawka :/ 21.02.06, 15:18 kurcze, myślałam, że ja mam tylko taki problem. u nas dokładnie tak samo. jemy czkawka, daję popcić, żeby przeszła i czkawka. tez do 5x dziennie, a czasami długa przerwa, mówią, że dzieci na nią nie reagują, a mały się straaaasznie złości! Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: czkawka :/ 21.02.06, 15:18 moze mu zimno?hehehe zartwoalam oczywiscietak mowia zawsze babcie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: czkawka :/ 23.02.06, 12:09 Ja też słyszałam o tym, że mają czkawkę jak jest za zimno. Ale u mnie zauważyłam, zę ma czkawkę, gdy jest głodna)) Pozdrawiamy (mamy 6 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: czkawka :/ 23.02.06, 12:13 hmm. czkawka. Dopada nas często przed spaniem. Poza tym po prawie kazdym odbiciu po jedzeniu. Tak więc dziwny byłby wniosek (idąc tokiem rozumowania naszych babć), ze przy kazdym jedzeniu lub rzed spaniem Julia marznie. biedactwo. Mama ją wciąż wychładza. A tak na serio to tez nie wiem czemu tyle Julia łyka powietrza że potem czka jej się i czka. Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: czkawka :/ 23.02.06, 20:50 U nas to samo Najcześciej po jedzeniu przy odbiciu. Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: czkawka :/ 23.02.06, 21:41 U nas najczęściej przy odbijaniu. Jeśli Mała jest choćby odrobinę odchylona do tyłu a nie zupełnie prosto lub lekko do przodu od razu dostaje czkawki. Czasem trwa nawet 15 minut ale ona nie zwraca na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
tjoanna Re: czkawka :/ 23.02.06, 23:28 U nas dość częsta czkawka jest wynikiem refluksu żołądkowo-przełykowego. Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: czkawka :/ 24.02.06, 08:32 u nas czkawka była kiedyś po każdym odbiciu (a właściwie ulaniu) a teraz tylko po wieczornym mleczku) trwa długo i przeszkadza Tytuskowi w zaśnięciu ale niestety nie znam na nią sposobu Odpowiedz Link Zgłoś