Dodaj do ulubionych

magia kolorow

19.01.07, 16:06
walnelo mnie i se czerwony plaszcz kupilamsmile podobno czerwony dodaje energii i
pewnosci siebie. do tej pory mialam tylko jedna czerwona rzecz, zakiet, nie
licze dwoch czerwonych bluzeczek na lato. ale plaszcz od Wallisa to juz jest
cos. bede sie rzucala w oczy az milosmile))
Obserwuj wątek
    • kobieta_na_pasach ale jeszcze moge oddac, jakby co nt 19.01.07, 16:10
      kobieta_na_pasach napisał:

> walnelo mnie i se czerwony plaszcz kupilamsmile podobno czerwony dodaje energii i
      > pewnosci siebie. do tej pory mialam tylko jedna czerwona rzecz, zakiet, nie
      > licze dwoch czerwonych bluzeczek na lato. ale plaszcz od Wallisa to juz jest
      > cos. bede sie rzucala w oczy az milosmile))
      • niedzwiedzica_sousie Re: ale jeszcze moge oddac, jakby co nt 19.01.07, 16:12
        dawaj fotę/linka
        • kobieta_na_pasach Re: ale jeszcze moge oddac, jakby co nt 19.01.07, 16:13
          niedzwiedzica_sousie napisała:

> dawaj fotę/linka

a skad wezme?smile)moge ew. poszukac w necie.tani byl, z 589zl na 299zl. 70% welny.
          tylko troche za obszerny, ale jak sie guziki przeszyje...smile
        • kobieta_na_pasach znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:16
          www.wallis-fashion.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20551&storeId=12557&categoryId=45256&parent_category_rn=&productId=205080&langId=-1
          moj jest ladniejszy, bo czerwonysmile)
          • niedzwiedzica_sousie Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:25
            piękny!! smile)
            • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:32
              niedzwiedzica_sousie napisała:

> piękny!! smile)

klasyczny styl. ponosze kilka lat, tylko ze czerwony moze sie opatrzyc, a czrny
              to czarny. z drugiej strony czerwony daje energie, ktorej teraz tak potrzebuje.
              no i ozywia twarz. ale pop[atrz jakie zdzierstwo w tym kraju. w necie kosztuje
              90 funtow czyli 90x6zl=560zl. w sklepie cena pierwotna wynosila 590zl. z powodu
              likwidacji Galerii przecenili go na 300zl. jak ta pierwotna cena ma sie do
              polskich zarobkow?!
              • niedzwiedzica_sousie Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 20:29
                no koszmar. ja sobie kiedyś kupiłam w telimenie za 1200 - paranoja jakaś, ale
                wtedy miałam inny poziom wydatków he he
          • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:32
            piękny! jedna pani w tvn24 taki ma.
            • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:33
              onlyju napisała:

> piękny! jedna pani w tvn24 taki ma.

o kurza twarz! a ktora? a wiesz jaki wzielam rozmiar? 16!!!!bo tylko taki
              byl.ostatni.smile)))))
              • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:35
                agata ma na imię, taka mała, ciemny krótki włos, reporterka. jak robi w
                terenie, zakłada ten piękny płaszcz!
                ja kupiłam podobny, tylko krótszy i czarny w Zarze wink dwurzędowy.smile
                • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:37
                  onlyju napisała:

> agata ma na imię, taka mała, ciemny krótki włos, reporterka. jak robi w
                  > terenie, zakłada ten piękny płaszcz!
                  > ja kupiłam podobny, tylko krótszy i czarny w Zarze wink dwurzędowy.smile

jak krotszy? to pewnie kurtka jest nie plaszcz? moj siega kolan. a Twoj?
                  • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:50
                    a to nie, pomyłka, mój też , nawet odrobinkę za kolano. jakoś mi na długi
                    wygląda na tym zdjęciu.
                    • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:51
                      onlyju napisała:

> a to nie, pomyłka, mój też , nawet odrobinkę za kolano. jakoś mi na długi
                      > wygląda na tym zdjęciu.

a ile kosztowal? i jaki gatunek?
                      • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:55
                        sześć stów, jakieś durne oznaczenie: 100% wełny i 1% wiskozy... pojebło im się
                        na metce. ale wełna bez dwóch zdań.
                        • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 16:57
                          onlyju napisała:

> sześć stów, jakieś durne oznaczenie: 100% wełny i 1% wiskozy... pojebło im się
                          > na metce. ale wełna bez dwóch zdań.

to ja jednak dobrze kupilamsmile) w Zarze wszytko maja dla mnie za ciasne. mam
                          nadzieje,ze te 30% poliamidu nie spowoduje, ze wkrotce pokryje sie meszkiem, bo
                          tego nienawidze.
                          • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:00
                            bedzie dobrze.
                            ja dostalam kiedyś taką maszynkę do golenia ciuchów z mchu i kulek. zajebista
                            jest. tylko trzeba cierpliwości i czasu.
                            • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:03
                              onlyju napisała:

> bedzie dobrze.
                              > ja dostalam kiedyś taką maszynkę do golenia ciuchów z mchu i kulek. zajebista
                              > jest. tylko trzeba cierpliwości i czasu.

ja bede go nosic okazjonalnie, wiec mysle,ze tak zle nie bedzie. wiesz, mam
                              plaszcz zimowy, ktory kupilam jakies 7 lat temu, ciemny granat i nawet go
                              jeszcze ani razu nie pralam chemicznie. ale to jest welna z kaszmirem, wiec
                              dobry gatunek , no i nie brudzacysmile
                              • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:05
                                to kaszmiru bym do pralni nie niosła, w obawie, że zniszczą.
                                trzymam płaszcze w oddzielnych foliowych worach - to naprawdę zapewnia im
                                niezłą kondycję.
                                • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:06
                                  onlyju napisała:

> to kaszmiru bym do pralni nie niosła, w obawie, że zniszczą.

a gdzie w takim razie?
                                  • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:11
                                    moja babcia jest zdania, że kaszmir i wełnę trzeba nosić tak, by nigdy nie
                                    trzeba było tego prać. ale jeśli musisz, nie masz wyjścia - tylko do pralni.
                                    mi zniszczyli kiedyś kaszmirowy szal (musieli oddać kupę kasy - dostałam go z
                                    metką, na której była cena w dolcach) i sukienkę z jedwabiu (powiedzieli:
                                    pierzemy, damy radę, mimo, że sie bałam i zrobili z niej szmatę do podłogi -
                                    też musieli oddać mi kasę).
                                    • kobieta_na_pasach Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:13
                                      onlyju napisała:

> moja babcia jest zdania, że kaszmir i wełnę trzeba nosić tak, by nigdy nie
                                      > trzeba było tego prać. ale jeśli musisz, nie masz wyjścia - tylko do pralni.

to poslucham babcismile chcialam tylko go odswiezyc, ale jak nie ma takiej potrzeby
                                      to nie bede, tym bardziej,ze tej zimy wyjatkowo rzadko go wkladam, bo jest za
                                      cieplo.
                                      • onlyju Re: znalazlam zdjecie! 19.01.07, 17:16
                                        jak nie śmierdzi - zostaw, nie pierz. jak śmierdzi - lepiej przewietrzyć, ot,
                                        choćby teraz, na blakon wywiesić. wiatr go wydyma i będzie jak nowy.
          • krambambulia o kurde :P 19.01.07, 17:35
            mój osobisty wróg ma identyczny tongue_out
    • onlyju no i jesteś małpa w czerwonym 19.01.07, 16:36
      że się tak po prezydencku wyrażę
      smile
      • kobieta_na_pasach he he 19.01.07, 16:38
        czyli jestem trendi, a jak jeszcze wloze do tego plaszcza foletowe rajstopy i
        buty to bede super trendi!
        • onlyju Re: he he 19.01.07, 16:50
          to będziesz wrogiem publicznym nr 1 wink)
          • kobieta_na_pasach Re: he he 19.01.07, 16:51
            onlyju napisała:

> to będziesz wrogiem publicznym nr 1 wink)

niekoniecznie. bede czula sie zaszczycona, kiedy mnie ktos tak nazwie, np. po
            awanturze w sklepiesmile)))
            • onlyju Re: he he 19.01.07, 16:55
              racja. nie ma to jak opozycja!
    • baba_krk o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 16:50
      połowę pokoju mam w tym kolorze wink))
      mnóstwo ubrań no i płaszcz oczywiście też, taki śliczny wiosenny smile)

ale ten Twój też jest cudny i gratuluję udanego zakupu smile teraz zakładaj
      płaszczyk, pomaluj ładnie paznokcie na ten sam kolor i uderzaj na podbój świata!
      • kobieta_na_pasach Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 16:53
        baba_krk napisała:

> połowę pokoju mam w tym kolorze wink))
        > mnóstwo ubrań no i płaszcz oczywiście też, taki śliczny wiosenny smile)
        >
        > ale ten Twój też jest cudny i gratuluję udanego zakupu smile teraz zakładaj
        > płaszczyk, pomaluj ładnie paznokcie na ten sam kolor i uderzaj na podbój świata
        > !
        wlasnie nie wiem, czy udany. moge jeszcze oddac. gdzie ja w nim bede chodzila
        jesli pracy nie znajde? no i jest jeden rozmiar za duzy. ale przesune guziki i
        powinno byc dobrze.poza tym ja kupuje plaszcz na kilka lat, wiec moze za 2-3
        lata trezba bedzie przeszywac guziki na poprzednie miejscesmile)))
        • baba_krk Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 16:56
          moim zdaniem to jak najbardziej udany zakup, no chyba że wybitnie źle się
          czujesz w takim kolorze...
          a chodzić możesz na rozmowy o pracę, będziesz w nim superprzebojowo wyglądać smile)
          nie było mniejszego rozmiaru czy po prostu lubisz guziki przeszywać? tongue_out
          • kobieta_na_pasach Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:01
            baba_krk napisała:

>> a chodzić możesz na rozmowy o pracę, będziesz w nim superprzebojowo wygląda

do gabinetu szefa tak mam wchodzic?smile)))
            > )
            > nie było mniejszego rozmiaru czy po prostu lubisz guziki przeszywać? tongue_out

pisalam,ze ostatnia sztuka byla. wiec sie jeszcze waham, bo teraz modne wszystko
            takie blisko ciala...ale jak ubiore grubszy sweter pod spód to jest dobrze. z
            drugiej strony to jest wiosenny plaszcz, wiec nie moge w nim wygladac jak bańka.
            a czerwony jest ladny, bo nie ostry, a stonowany.
        • onlyju Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 16:57
          nie oddawaj! jest piękny, a okazja zawsze się znajdzie.
          jak się nie znajdzie - chodź w nim na co dzień.
          • kobieta_na_pasach Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:04
            onlyju napisała:

> nie oddawaj! jest piękny, a okazja zawsze się znajdzie.
            > jak się nie znajdzie - chodź w nim na co dzień.

masz racje. szczerze mowiac, to mam po prostu wyrzuty sumienia,ze sobie kupuje
            ciuchy, kiedy powinnam oszczedzac, bo nie wiadomo, jak bedzie dalej. ale to byla
            naprawde okazja. poza tym dawno sobie nie kupilam nowego wierzchniego okrycia.
            czas byl najwyzszy. ciekawe, jak to przezyje moj maz, kiedy zobaczy?smile)
            • onlyju Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:07
              pewnie pomyśli, że stroisz się dla kochanka lub w celu znalezienia takiegoż.
              słuchaj, jak będzie tak będzie, a zawsze sobie odmawiać nie musisz.
              tym bardziej, że piękny i naprawdę okazja!
              • kobieta_na_pasach Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:09
                onlyju napisała:

> pewnie pomyśli, że stroisz się dla kochanka lub w celu znalezienia takiegoż.
                > słuchaj, jak będzie tak będzie, a zawsze sobie odmawiać nie musisz.
                > tym bardziej, że piękny i naprawdę okazja!
                >
                raczej powiem mu,ze jak sobie wyobraza mnie szukajaca pracy? w plaszczu z lumpeksu?!
                • onlyju Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:11
                  właśnie. płaszcz i praca, albo brak płaszcza i brak pracy.
              • to-wlasnie-ja Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:12
                Nie oddawaj - piekny ! Na pewno Ci w nim ladnie i doda energii smile
                • kobieta_na_pasach Re: o cudownej mocy czerwieni wiem od dawna :DDD 19.01.07, 17:13
                  to-wlasnie-ja napisała:

> Nie oddawaj - piekny ! Na pewno Ci w nim ladnie i doda energii smile

smile
    • kobieta_na_pasach ide z siersciuchem na spacer, bo mnie wykonczy tym 19.01.07, 17:11
      "dryptaniem"smile)))
      • onlyju uważaj, bo wichuja. 19.01.07, 17:12

• kobieta_na_pasach i deszczuja:) nt 19.01.07, 17:13
          onlyju napisała:

>
    • widokzmarsa ja pierdolę, 40 wpisów o kawałku materiału!? 19.01.07, 17:33
      Tak podejrzewałem że to musi być coś zupełnie nieważnegosmile
      • onlyju Re: ja pierdolę, 40 wpisów o kawałku materiału!? 19.01.07, 17:52
        stary piernik
        tongue_out
        • widokzmarsa Re: ja pierdolę, 40 wpisów o kawałku materiału!? 19.01.07, 17:58
          wyduś to z siebie. Pragniesz mniesmile

• onlyju Re: ja pierdolę, 40 wpisów o kawałku materiału!? 19.01.07, 18:06
            chyba wszyscy to już widzą. dłużej nie mogę tego ukrywać.
            o matko...
            • widokzmarsa Re: ja pierdolę, 40 wpisów o kawałku materiału!? 19.01.07, 18:12
              to było jasne od dawna. Wobec tego idę na siłownię, muszę coś zrobić z emocjami
              jakie ta wiadomość we mnie wzbudziłasmile
    • dr.verte Re: magia kolorow 19.01.07, 17:36

czerwone to są dobre dla mlodych dup i to tych atrakcyjnych

bardziej stateczne kobity to piwnny chyba jakieś bardziej stonowane
      kolory ja wiem jesienne jak...jesień życia nosić,ale ja tam się nie znam
      • baba_krk i może napisz jeszcze, że najlepiej 19.01.07, 18:42
        na jesieni życia to od razu się do grobu położyć, bo przecież wokół będzie tyle
        młodych, atrakcyjnych dup, że będzie można się załamać...

zabawne podejście tongue_out
        • dr.verte Re: i może napisz jeszcze, że najlepiej 19.01.07, 18:48
          baba_krk napisała:

> na jesieni życia to od razu się do grobu położyć,bo przecież wokół będzie tyle
          >
          > młodych, atrakcyjnych dup, że będzie można się załamać...
          >
          > zabawne podejście tongue_out

jeśli podejście to twoje bo ja tak nie pisałem

aczkolwiek co można to można w pewnym wieku
          • baba_krk Re: i może napisz jeszcze, że najlepiej 19.01.07, 18:56
            no właśnie ja takiego nie mam... to Ty sugerujesz, że jak są starsze to powinny
            stosownie do wieku kolory dobierać, a wg mnie takie jesienne czy jakieś szaro-
            bure to tylko niepotrzebnie kobiety postarzają
            takie żywe kolory moim zdaniem ujmują lat i jakoś tak się pogodniej wygląda,
            niezależnie od wieku
            oczywiście nie każdemu pasuje czerwony kolor, bo np. jakoś nie widzi mi się
            ruda kobieta w czerwonej sukience, ale to już w sumie kwestia gustu i schodzimy
            na inny temat tongue_out
            chodziło mi jedynie o to, że nie zgadzam się z poglądem, że dojrzałe kobiety
            powinny rezygnować z żywych kolorów smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka