hansgrubber 27.01.07, 19:13 Nie zauwazylem watku o tym wiec zakladam - ja uwazam ze powinna podac sie do dymisji. Kropka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35293&w=56078774 Nie ma za co, słonko Odpowiedz Link
maretina Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:21 kaczory stworzyly bubel prawny, teraz bekac za to maja wybrani demokratycznie wlodarze i rajcy oraz my, bo nowe wybory oszacowano na 500 ml zlotych. kaczory do piekarnika. kropka. a nawet dwie. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:28 Za tymi rozwiazaniami glosowala takze Platforma. Wiec to nie Kaczory stworzyly. W ogole w tej sprawie Kaczory maja racje. Kurcze z trudem przeszlo mi przez gardlo ale "Amicus Plato..." Odpowiedz Link
maretina Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:34 kaczory maja wiekszosc w sejmie... a poza tym dynda mi kto na co glosowal. wazne sa kutki. dlaczego za buble sejmowe maja placic inni? dosc tego. stworzyli bubel prawny w ssejmie to sejm powinen go naprawic. tymczasem bubel prawny uniewazania demokratyczne wybory, pluje nam wszystkim w twarz. kaczory do piekarnika!lepper do gnoju, giertych do obozow prtacy do wloch. Odpowiedz Link
raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:35 O, jeszcze ktoś ma złudzenia że tu idzie o przestrzeganie prawa. Najprostsze pytanie. A dlaczego podczas ogłaszania tej wpadki i jej następstw premier się zapisami ustawy nie przejmował? Odpowiedz Link
alpepe Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:46 Raduch, ok. premier się nie przejmował, jak piszesz, ale HGW przecież wiedziała, że wszyscy czyhają na jej błąd. Pani prawnik w końcu kurczę. Odpowiedz Link
alpepe Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:50 a poza tym to żenujące tłumaczenie, że ją ktoś wprowadził w błąd. A co ona nie czytata, nie pisata? Nieznajomość prawa nie zwalnia wszak od jego przestrzegania. Czemu inni muszą, a ona nie? No, dobra, dobra, zaraz mi napiszesz, że nie takie wałki w Polsce przechodziły, ale czy to jest usprawiedliwienie? Odpowiedz Link
maretina Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:58 problem nie w tym czy ktos czytal, ale jak zinterpretoweal. konstytucjonalisci mowia, ze premier sie myli.... tr Odpowiedz Link
raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:59 Nie usprawiedliwiam nikogo. Wskazuję jak wiodąca siła narodu traktuje prawo. Tu było widać jak na dłoni - interesują ich te zapisy, które są korzystne. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 22:13 ale słuchałaś opinii konstytucjonalistów. Oni mówią wyraźnie, ze oswiadczenia potrzebne są aby była przejrzystość w czasie sprawowania funkcji, dwudniowe opoźnienie w niczym temu nie szkodzi. Przecież w tym momencie jest zlożone i nie ma przeciwskazań do pełnienia stanowiska prezydenta. Ewentualnie jakaś kara finansowa za zwloke czy cos takiego... Odpowiedz Link
six_a Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 20:23 nie mają racji, bo to jest duperel, niech jej wlepią karę za przekroczenie terminu i nie robią cyrku. równie dobrze mogliby Ciebie pieprznąć z mieszkania, bo nie płacisz czynszu w terminie. fajno by było? ten przepis to kretynizm, sankcja nieproporcjonalna do przewinienia. Odpowiedz Link
vandikia Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 21:14 mam to gdzies w sumie. i powiem Ci, ze jqako zapaleniec od spraw politycznych ogladajacy swego czasu wszelkie mozliwe programy polityczne, czytajacy dziesiatki artykułów dotyczacycg polityki.. nie mogacy doczekac sie srody kiedy wychodzi Polityka... sama jestem w szoku co sie ze mna porobilo. co z ta polska czy teraz my, czy kropka nad i ogladam teraz w ramach rozrywki, zeby zobaczyc jaki garnitur ma prowadzacy, czy jak sie wzajemnie z goścmi torturuja. nie podnosi mi sie cisnienie, pelen relaks. naprawde nie wiem jak do tego doszlo ) Odpowiedz Link
mateuszwierzbicki Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 21:41 niesmiało przypominam, że projekt ustawy autorstwa PO wszedł pod obrady sejmu ubiegłej kadencji i poparty przez SLD przeszedł. To raz. Po drugie, HGW powiedziała, że ,,nie pozwoli zagrabić sobie gabinetu" Odpowiedz Link
raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 21:57 mateuszwierzbicki napisał: > niesmiało przypominam, że projekt ustawy autorstwa PO wszedł pod obrady sejmu > ubiegłej kadencji i poparty przez SLD przeszedł. To raz. > Nie idzie o projekt, a wykonanie. > Po drugie, HGW powiedziała, że ,,nie pozwoli zagrabić sobie gabinetu" A gdzieś mam osobę odsuniętą od władzy. Boję się tych przy niej pozostających. Ich styl i jakość wykonywania władzy. Odpowiedz Link
mateuszwierzbicki Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 22:12 no cóż Raduch, artykuł ustawy trafił w jej współautorkę Odpowiedz Link
raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 22:43 No i dobrze. Gorzej, że ci co go tak gorliwie stosują nie mają za grosz wstydu. Jak sępy latają w kółko i wywąchują gdzie tu zalatuje padliną. Odpowiedz Link
mateuszwierzbicki Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 23:14 a powiedz mi Raduchu, po co HGW tak gorliwie tą ustawę, z tymi zapisami, przepychała w sejmie? Odpowiedz Link
raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 00:33 szczerze - nie wiem, nie chcę wiedzieć i gardzę tymi co wiedzą... Pewnie "to nie tak miało być, przyjaciele". Srał pies. Odpowiedz Link
vandikia pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:47 a mnie nie interesuje polityka w ogole to raz. a dwa warszawa to jakny stolica kraju, wiec jakby wszyscy Polacy maja cos do powiedzenie w tej kwestii, nie uwazasz?? Odpowiedz Link
mateuszwierzbicki Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:48 HGW też nie ma sumienia )) Odpowiedz Link
mmagi Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:49 i wszyscy Polacy beda brac udział w ewentualnych wyborach na prezydenta Wawy czy warszawiacy? Odpowiedz Link
vandikia Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:51 ojeju jeju. skoro nie biore udzialu w wyborach to mam nie miec zdania w tej sprawie? moje zdanie jest takie: zlewam to i tyle. Odpowiedz Link
mateuszwierzbicki Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:52 tylko ci, którzy mają sumienie i nie są w erekcji Odpowiedz Link
roborobi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 01:15 W sumie nie chodzi tylko o sprawę HGW, ale i innych P.S. Szkoda kasy na następne wybory, a PiS powinien zrozumieć, że tylko Marcienkiewicz miał szanse z Nią wygrać w Warszawie, a przegrał Odpowiedz Link
hansgrubber Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 10:18 1. Delikatnie rzecz ujmujac nie przepadam za PiS-em, uwazam ze "falandyzuja" prawo - pierwszy przyklad to wysany z palca pretekst do rozwiazania parlamentu - chodzilo o termin zlozenia ustawy budzetowej. 2. W tym jednak przypadku sprawa ma sie inaczej. HGW zlamala przepis - sankcja jest utrata mandatu. 3. Inna sprawa jest fakt ze przepis jest glupi i prawdopodobnie niekonstytucyjny. Ale jest i poki ( i o ile) nie zostanie zakwestionowany przez TK - dziala. 4. Ubolewam nad kosztami ktore trzeba poniesc - ale wybor jest taki: stosowac prawo czy oszczedzac. Tertium non datur. 5. Ubolewam takze nad kampania ktora sie toczy wokol sprawy - poki mandat tracili anonimowi samorzadowcy sprawy wlasciwie nie bylo - gdy okazalo sie ze chodzi o HGW - zaczal sie rwetes. 6. Przykro mi ale Kaczory maja racje. Odpowiedz Link
raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 12:16 7. Wygra Borowski i kłótnicy będą się mieli z pyszna. Odpowiedz Link
mmagi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 12:20 czy uwazasz ze ona kłamie mówiac ze nie musiała tego robic,bo maz nie pracuje w gminie która ona ma zarzadzać? a przepis mówi ze jesli współmałzonek pracuje itp....to wtedy trzeba.........przepis tego nie mówi,tak????? Odpowiedz Link
hansgrubber Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 14:07 Przepraszam ale nie rozumiem Twego wpisu. Odpowiedz Link
mmagi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 15:35 szkoda,widac nie ogladasz TV...........bo ona dosc jasno wytłumaczyła o co chodzi a ja Ciebie pytam czy kłamała,no ale jak nie rozumiesz to nie ma sprawy Odpowiedz Link
roborobi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 17:31 Sam wiesz, że nasze prawo ma wiele "kruczków", za takie samo przewinienie można dostać różne wyroki lub nawet uniewinnienie. Może taniej by było zrobić referendum lub wybory przez internet . ad 4. Ogólnie rzecz biorąc złożyła, ale po terminie czy to nie jest okoliczność łagodząca? Może wystarczy kara finansowa za opóźnienie? ad 6. Dobrze, że nie zawsze, że keszcze wszystkich stołków nie zajeły Odpowiedz Link