Dodaj do ulubionych

A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)?

27.01.07, 19:13
Nie zauwazylem watku o tym wiec zakladam - ja uwazam ze powinna podac sie do
dymisji. Kropka.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35293&w=56078774
      Nie ma za co, słonko big_grin
      • hansgrubber Slonko? 27.01.07, 19:19
        No warto czasem zdublowac watek. smile
        • alpepe Re: Slonko? 27.01.07, 19:34
          co, Hansi? Dawno Ci nikt ładnie nie mówił? smile
          • hansgrubber Re: Slonko? 28.01.07, 10:02
            Nie - doceniam Twoja slowa.
    • maretina Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:21
      kaczory stworzyly bubel prawny, teraz bekac za to maja wybrani demokratycznie
      wlodarze i rajcy oraz my, bo nowe wybory oszacowano na 500 ml zlotych. kaczory
      do piekarnika. kropka. a nawet dwie.
      • hansgrubber Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:28
        Za tymi rozwiazaniami glosowala takze Platforma. Wiec to nie Kaczory stworzyly.
        W ogole w tej sprawie Kaczory maja racje. Kurcze z trudem przeszlo mi przez
        gardlo ale "Amicus Plato..."
        • maretina Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:34
          kaczory maja wiekszosc w sejmie... a poza tym dynda mi kto na co glosowal.
          wazne sa kutki. dlaczego za buble sejmowe maja placic inni? dosc tego.
          stworzyli bubel prawny w ssejmie to sejm powinen go naprawic.
          tymczasem bubel prawny uniewazania demokratyczne wybory, pluje nam wszystkim w
          twarz.
          kaczory do piekarnika!lepper do gnoju, giertych do obozow prtacy do wloch.
        • raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:35
          O, jeszcze ktoś ma złudzenia że tu idzie o przestrzeganie prawa. suspicious
          Najprostsze pytanie. A dlaczego podczas ogłaszania tej wpadki i jej następstw
          premier się zapisami ustawy nie przejmował?
          • alpepe Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:46
            Raduch, ok. premier się nie przejmował, jak piszesz, ale HGW przecież wiedziała,
            że wszyscy czyhają na jej błąd. Pani prawnik w końcu kurczę.
            • alpepe Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:50
              a poza tym to żenujące tłumaczenie, że ją ktoś wprowadził w błąd. A co ona nie
              czytata, nie pisata? Nieznajomość prawa nie zwalnia wszak od jego
              przestrzegania. Czemu inni muszą, a ona nie?
              No, dobra, dobra, zaraz mi napiszesz, że nie takie wałki w Polsce przechodziły,
              ale czy to jest usprawiedliwienie?
              • maretina Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:58
                problem nie w tym czy ktos czytal, ale jak zinterpretoweal. konstytucjonalisci
                mowia, ze premier sie myli.... tr
              • raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 19:59
                Nie usprawiedliwiam nikogo. Wskazuję jak wiodąca siła narodu traktuje prawo. Tu
                było widać jak na dłoni - interesują ich te zapisy, które są korzystne.
              • aasiula1 Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 22:13
                ale słuchałaś opinii konstytucjonalistów. Oni mówią wyraźnie, ze oswiadczenia
                potrzebne są aby była przejrzystość w czasie sprawowania funkcji, dwudniowe
                opoźnienie w niczym temu nie szkodzi. Przecież w tym momencie jest zlożone i
                nie ma przeciwskazań do pełnienia stanowiska prezydenta. Ewentualnie jakaś kara
                finansowa za zwloke czy cos takiego...
        • six_a Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 20:23
          nie mają racji, bo to jest duperel, niech jej wlepią karę za przekroczenie
          terminu i nie robią cyrku.
          równie dobrze mogliby Ciebie pieprznąć z mieszkania, bo nie płacisz czynszu w
          terminie.
          fajno by było?
          ten przepis to kretynizm, sankcja nieproporcjonalna do przewinienia.
    • mmagi Ja uwazam ze nie.Kropka. 27.01.07, 21:06

• vandikia Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 21:14
      mam to gdzies w sumie.
      i powiem Ci, ze jqako zapaleniec od spraw politycznych ogladajacy swego czasu
      wszelkie mozliwe programy polityczne, czytajacy dziesiatki artykułów
      dotyczacycg polityki.. nie mogacy doczekac sie srody kiedy wychodzi Polityka...
      sama jestem w szoku co sie ze mna porobilo.
      co z ta polska czy teraz my, czy kropka nad i ogladam teraz w ramach rozrywki,
      zeby zobaczyc jaki garnitur ma prowadzacy, czy jak sie wzajemnie z goścmi
      torturuja. nie podnosi mi sie cisnienie, pelen relaks. naprawde nie wiem jak do
      tego doszlo smile)
      • mateuszwierzbicki Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 21:41
        niesmiało przypominam, że projekt ustawy autorstwa PO wszedł pod obrady sejmu
        ubiegłej kadencji i poparty przez SLD przeszedł. To raz.

Po drugie, HGW powiedziała, że ,,nie pozwoli zagrabić sobie gabinetu" smile
        • raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 21:57
          mateuszwierzbicki napisał:

> niesmiało przypominam, że projekt ustawy autorstwa PO wszedł pod obrady sejmu
          > ubiegłej kadencji i poparty przez SLD przeszedł. To raz.
          >
          Nie idzie o projekt, a wykonanie.

> Po drugie, HGW powiedziała, że ,,nie pozwoli zagrabić sobie gabinetu" smile

A gdzieś mam osobę odsuniętą od władzy. Boję się tych przy niej pozostających.
          Ich styl i jakość wykonywania władzy.
          • mateuszwierzbicki Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 22:12
            no cóż Raduch, artykuł ustawy trafił w jej współautorkę smile
            • raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 22:43
              No i dobrze. Gorzej, że ci co go tak gorliwie stosują nie mają za grosz wstydu.
              Jak sępy latają w kółko i wywąchują gdzie tu zalatuje padliną.
              • mateuszwierzbicki Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 27.01.07, 23:14
                a powiedz mi Raduchu, po co HGW tak gorliwie tą ustawę, z tymi zapisami,
                przepychała w sejmie?
                • raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 00:33
                  szczerze - nie wiem, nie chcę wiedzieć i gardzę tymi co wiedzą... Pewnie "to
                  nie tak miało być, przyjaciele". Srał pies.
      • mmagi tez bym miała gdzies jak bym mieszkała pod 27.01.07, 21:45
        Warszawauncertain
        • vandikia pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:47
          a mnie nie interesuje polityka w ogole to raz.
          a dwa warszawa to jakny stolica kraju, wiec jakby wszyscy Polacy maja cos do
          powiedzenie w tej kwestii, nie uwazasz??
          • mateuszwierzbicki Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:48
            HGW też nie ma sumienia smile))
            • vandikia Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:49
              heheheheh smile))))
          • mmagi Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:49
            i wszyscy Polacy beda brac udział w ewentualnych wyborach na prezydenta Wawy
            czy warszawiacysurprised?
            • vandikia Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:51
              ojeju jeju. skoro nie biore udzialu w wyborach to mam nie miec zdania w tej
              sprawie? moje zdanie jest takie: zlewam to i tyle.
            • mateuszwierzbicki Re: pod warszawą to jeszcze polska :))) 27.01.07, 21:52
              tylko ci, którzy mają sumienie i nie są w erekcji wink
    • roborobi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 01:15
      W sumie nie chodzi tylko o sprawę HGW, ale i innych smile
      P.S. Szkoda kasy na następne wybory, a PiS powinien zrozumieć, że tylko
      Marcienkiewicz miał szanse z Nią wygrać w Warszawie, a przegrał smile
      • hansgrubber Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 10:18
        1. Delikatnie rzecz ujmujac nie przepadam za PiS-em, uwazam ze "falandyzuja"
        prawo - pierwszy przyklad to wysany z palca pretekst do rozwiazania parlamentu -
        chodzilo o termin zlozenia ustawy budzetowej.
        2. W tym jednak przypadku sprawa ma sie inaczej. HGW zlamala przepis - sankcja
        jest utrata mandatu.
        3. Inna sprawa jest fakt ze przepis jest glupi i prawdopodobnie
        niekonstytucyjny. Ale jest i poki ( i o ile) nie zostanie zakwestionowany przez
        TK - dziala.
        4. Ubolewam nad kosztami ktore trzeba poniesc - ale wybor jest taki: stosowac
        prawo czy oszczedzac. Tertium non datur.
        5. Ubolewam takze nad kampania ktora sie toczy wokol sprawy - poki mandat
        tracili anonimowi samorzadowcy sprawy wlasciwie nie bylo - gdy okazalo sie ze
        chodzi o HGW - zaczal sie rwetes.
        6. Przykro mi ale Kaczory maja racje.
        • raduch Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 12:16
          7. Wygra Borowski i kłótnicy będą się mieli z pyszna.
        • mmagi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 12:20
          czy uwazasz ze ona kłamie mówiac ze nie musiała tego robic,bo maz nie pracuje w
          gminie która ona ma zarzadzać?
          a przepis mówi ze jesli współmałzonek pracuje itp....to wtedy
          trzeba.........przepis tego nie mówi,taksmile?????
          • hansgrubber Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 14:07
            Przepraszam ale nie rozumiem Twego wpisu.
            • mmagi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 15:35
              szkoda,widac nie ogladasz TV...........bo ona dosc jasno wytłumaczyła o co
              chodzi a ja Ciebie pytam czy kłamała,no ale jak nie rozumiesz to nie ma sprawyuncertain
        • roborobi Re: A Wy co sadzicie o sprawie HGW (Gronkiewicz)? 28.01.07, 17:31
          Sam wiesz, że nasze prawo ma wiele "kruczków", za takie samo przewinienie można
          dostać różne wyroki lub nawet uniewinnienie.
          Może taniej by było zrobić referendum lub wybory przez internet smile.
          ad 4. Ogólnie rzecz biorąc złożyła, ale po terminie czy to nie jest okoliczność
          łagodząca? Może wystarczy kara finansowa za opóźnienie?
          ad 6. Dobrze, że nie zawsze, że keszcze wszystkich stołków nie zajeły smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka