grogreg 20.03.07, 15:05 ......dla kochanej zonusi rizotto z krewetkami na ostro. No i zaserwowaalem do tego winko biale, a wytrawne. Zdaje sie troche wstawilem, bo koncuowek palcow nie czuje, jezyk sie mi placze i jakos tak wesolym jestem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grogreg Re: prosze przepisa:-))) 20.03.07, 15:12 A proste jak drut. Wazysz ryz na sypko. Bierzesz krewetek tak cwierc kilo na dwie osoby. Czosnek siekasz drobno...yyyp.....w naczynku ze zemknieciem wrzucasz krewetki i czosnek, dosypujesz alebo chilli ostrego, tudziez posiekanych papryczek, polewasz oliwa, mieszasz. Nagrzewasz piekarnik tak na 200-220 stopni. Na blasze ukladasz krewetki. Pieczesz z jakies 10 minut. Krewetki na ryz kladzesz i calosc polewasz rosolkiem co sie z krewetek na blasze wytracil....yyyyyp. Odpowiedz Link
mmagi Re: prosze przepisa:-))) 20.03.07, 15:15 o mamo,głodnam ci jaaaaa) super,ale krewetki takie juz obrane z oczu? Odpowiedz Link
grogreg Re: prosze przepisa:-))) 20.03.07, 15:16 Ano. Tych z oczyma to ja do reki nie wezme bryyyyyy.... le paskudztwo. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: bylem dzisiaj zrobilem...... 20.03.07, 15:08 no no, ze świecą drugiego takiego mężusia szukać! Odpowiedz Link
dzikoozka Re: bylem dzisiaj zrobilem...... 20.03.07, 15:13 Grogreg, pogratuluj swojej połowicy ) Odpowiedz Link
alpepe Re: bylem dzisiaj zrobilem...... 20.03.07, 17:19 uwielbiam czas zaprzeszły, a ponoć już nikt tak nei mówi... Odpowiedz Link