spazmusek 04.01.08, 19:54 Właśnie upiekłem pierwszą w moim długim życiu rybę(panga) i powiem tak jestem z siebie dumny mało tego że jest złociutka pięknie upieczona to na dodatek nie jest w środku surowa.(koniec fasolki po bretońsku ze słoika hehe ) ). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 04.01.08, 21:32 brawo ! a teraz badz grzecznym chlopcem i pangi wiecej nie rób. polecam za to dorsza, pstrąga, halibuta, solę Odpowiedz Link
spazmusek Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:12 słyszałem oo halibutku ponoć jest bardzo dobra następnym razem halibut Odpowiedz Link
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:27 halibut jest super, zero ości, bardzo smaczny i taki ze ehhh ) Odpowiedz Link
spazmusek Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:13 Wiem dzięki dzielny to jestem chyba dlatego że pierwszy spróbowałem tego sppecjału hehe). Odpowiedz Link
grogreg Re: Pierwsza Ryba !!! 04.01.08, 23:21 Osobiscie polecalbym lososia. Sam nie jadam ryb z morz tropikalnych. Odpowiedz Link
spazmusek Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:14 nie lubię łososia wręcz powiem nie nawidzę . Odpowiedz Link
dziewice Re: Pierwsza Ryba !!! 04.01.08, 23:25 gratz ja z ryb to lubie paluszki, karpia, sledzie i szprotki tudzien makrele Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Pierwsza Ryba !!! 05.01.08, 17:31 No Spazmut dawaj przepisa na tą Pangę bo też kupiłem dzisiaj... Odpowiedz Link
dr.verte Re: Pierwsza Ryba !!! 05.01.08, 19:59 panga to syf jest, nie tknąlbym choćby nie wiem kto robil a ja niedawno nauczylem się robic jajecznice, jest pierwsza klasa! Odpowiedz Link
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 05.01.08, 21:39 Ty wiesz, ze ja nie umiem jajecznicy robic? Jak slowo daje. W kuchni zrobie prawie wszystko, najbardziej wykwintne mięsa, ryby, sałatki, ciasta nawet.. a jajecznicy nie umiem. Ile bym robitych jaj nie trzymala, zeby sie ciut ścieły, to zawsze mi wyjdzie breja taka, ktora scinam, zeby sie nic nie platalo i w sumie dobre, ale jajecznicą to bym tego nie nazwala Odpowiedz Link
raduch Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:25 A tak bywa. Np. ja nie umiem ręcznie noża naostrzyć. Niby takie proste, wielu mnie uczyło, począwszy od taty. Nie te ruchy i trudno. Odpowiedz Link
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:28 ja recznie o schody naostrzę nóż ;P ale jak mam go wsadzic w taką maszynke, to dźwięk tego ostrzenia wywoluje ciarki i nie da rady Odpowiedz Link
raduch Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:30 No właśnie, to nie wygląda na trudne zadanie. Kupiłem se szlifierkę i jest dobrze. Odpowiedz Link
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:38 ) szkoda, ze nie ma szlifierek do jajecznicy ale za to, jako że na leczeniu jestem caly czas i nie moge smażonego..zjadłam dziś jajko na miękko. piszę dlatego o tym, że nie jadłam pod ta postacią chyba z 10 lat i aż się zdziwiłam, że takie to dobre Odpowiedz Link
spazmusek Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:18 bzdury opowiadasz wcale nie jest taka syfiasta a nawet powiedziałbym że jest jedną z lepszy ryb które dane było mi skosztować a uwierz mi że było ich parę od płotki nawet do rekina i powiem ci ze nie byłaby to ryba na ostatnim miejscu .A jeżeli chodzi o jajecznicę to też lubię ale jak zrobi mooja baba na masełku i w ogóle mniam mniam. Odpowiedz Link
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:26 sie tak nie spinaj ) chodzi o hodowlę pangi, jak przeczytałam w jakich warunkach ta ryba jest "tuczona" to dziękuję bardzo i nigdy więcej Odpowiedz Link
spazmusek Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 11:46 W jakich ?? a świnie jak jesz to myslisz że co karmia ją sałatą i jakąś super zdrową żywnością ?? pasza dla takich zwierząt sa to głównie suplementy podnszące gwałtowny przyrost masy Power Guarana,Cell Tech Hardcore i inne my jedząc świnie myslimy że to dobre zdrowe mięso.Człowiek zniszczył prawie wszystko a po to żeby mięc wiekszy portfel Autor Ajkro "Może nie będzie znowu twojej żonie boleć głowa". Odpowiedz Link
vandikia Re: Pierwsza Ryba !!! 06.01.08, 12:49 no tak, ale mając swiadomość tego wszystkiego wole ograniczac, to co be przeciez wiem, ze wiele chorob cywilizacyjnych wzielo sie z przetworzonej i naszpikowanej syfem zywnosci, tego sie nie przeskoczy. byc moze gdyby panga nie byla tak naglosniona, to bym ją jadla..ale tak czy inaczej, jest naprawde wiele lepszych, zdrowszych i smaczniejszych ryb i na szczescie jest wybor. No ale to na marginesie, i tak chwali Ci sie robota i jej wynik Odpowiedz Link