Dodaj do ulubionych

Kupilam BAMBUSA :-))))

19.06.03, 15:07
No i stoi sobie na parapecie kolo mnie i slicznie rosnie. Od razu poprawia mi
nastroj :-)))
A Wy lubicie rosliny doniczkowe ?
Aha, wczoraj na balkonie napelnilam ziemia dwie donice i zasadzilam pestki
czeresni, groszek oraz nasionka koperku. Trzymajcie kciuki aby wyroslo :-)))
Natomiast jakies 2 tygodnie temu tez zasadzilam nasionka pietruszki, i dzis
mam swiezutkie listki na wyciagniecie reki, dodaje do kanapek :-)))
W tygodniu kupie nasiona rzerzuchy, tez zasieje, a co tam
A co jeszcze szybko rosnie i mozna zasadzic, co polecacie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: DAGMARA Re: Kupilam BAMBUSA :-)))) IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.03, 12:39
      2 lata temu wrzucilam do donicy pestke cytryny no i dzis mam ladne malenkie
      cytrynowe drzewko.
    • Gość: maja Re: Kupilam BAMBUSA :-)))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 11:03
      Na balkonie pięknie rośnie mięta, poziomki (nie mam niestety tych wiszących) i
      szczaw (kwitnie ogromna czerwona łodygą). Miałam nawet kidyś pokrzywy. Lubię
      taką balkonową łączkę. Do doniczki można zasadzic tez pestke daktyla. Czasami
      coś wyrasta i oczywiście cebulki różne (tulipany, hiacynty)na zime. A bambusa
      gdzie kupiłaś ? Ile kosztował ? Wiem,że są taki pędy które można trzymać w
      wazonie. Było o tym w Wysokich Obcasach, ale nigdzie ich nie znalazłam
      (przynajmniej we Wrocławiu).
      • syrenka23 Re: Kupilam BAMBUSA :-)))) 23.06.03, 21:15
        Gość portalu: maja napisał(a):

> Na balkonie pięknie rośnie mięta, poziomki (nie mam niestety tych wiszących)
        i
        > szczaw (kwitnie ogromna czerwona łodygą). Miałam nawet kidyś pokrzywy. Lubię
        > taką balkonową łączkę. Do doniczki można zasadzic tez pestke daktyla. Czasami
        > coś wyrasta i oczywiście cebulki różne (tulipany, hiacynty)na zime. A
        bambusa
        > gdzie kupiłaś ? Ile kosztował ? Wiem,że są taki pędy które można trzymać w
        > wazonie. Było o tym w Wysokich Obcasach, ale nigdzie ich nie znalazłam
        > (przynajmniej we Wrocławiu).

Wlasnie z nasionek groszku i koperku wystaja takie ciupenkie peczki :)) Ale sie
        ciesze. Co do bambusa, ja kupilam za 2.50 euro (10 zl) z doniczka wykladana
        gabka, w ktorej tkwi zlaczonych kilkanascie grubych lodyg, ktore pusczaja pedy,
        tzn liscie. Slicznie rosnie bambus i teraz stoi kolo mnie i cieszy oko wraz z
        innymi dwoma kwiatkami :)))
    • syrenka23 a moj bambusik rosnie !! 29.06.03, 23:08
      Rosnie cudownie, puscil pedy, tzn listki, ogromnie mnie ciesza takie drobiazgi.
      Oprocz bambusa na balkonie rosnia mi kielki groszku, mam nadzieje, ze niedlugo
      bede sobie groszek jadla :))) Drzewko pomaranczy ma juz jakies 9 cm, 6 listkow
      i niedlugo pusci nowe :))) LIFE IS BEAUTIFUL !!!!
    • brumbak Re: Kupilam BAMBUSA :-)))) 30.06.03, 19:16
      - A ja wyhodowałem 2 niespliki japońskie- z ziarenka po owocach. Jeden ma już
      2m.Piekna roslina. Duże liscie. MOże zakwitnie i będe koszami zbierał niespliki.
      pzdrv
    • Gość: gosia Re: Kupilam BAMBUSA :-)))) IP: *.lodz.mm.pl 02.08.03, 10:30
      Ja uprawiam na balkonie różne ziółka. Kupuję na rynku, bo te z marketu są
      wypłonione i słabe. Bazylię, tymianek, melisę, miętę. Bazylia jest
      eksploatowana non stop, dodaję do wszystkiego, szczególnie do pomidorów.
      Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka