Dodaj do ulubionych

Krajalnice

18.05.11, 15:08
Używacie tego sprzętu w domu? Jeśli tak, to co kroicie krajalnicą?
Obserwuj wątek
    • kajettanka Re: Krajalnice 31.10.11, 09:18
      Mam zestaw krajalnic kuchennych do warzyw i owoców Sapira. Małe urządzenie, a baaardzo ułatwia życie.
    • osiek2 Re: Krajalnice 01.02.12, 12:06
      Ja mam małą krajalnicę do warzyw. Nie używam tych wielkich kolosów do chlebów czy wędlin, bo zawsze kupuję krojone. Poza tym, mam małą kuchnie, a taka krajalnica zajmuje sporo miejsca. Więc mam taką, że tak powiem, kieszonkową zakupioną na stylowazastawa.pl (taki sklep z dodatkami do kuchni). Miałam wcześniej no-name'a z allegro, ale ona nie kroiła, a szarpała warzywa. Wyglądało to mocno nieelegancko. Wiem, że smaku to nie zmienia, ale jak dodawałam do sałatek takie poszarpane warzywa to wyglądały jakbym najpierw psu dała przeżuć, a potem wrzuciła do salaterki. Ta kieszonkowa jest fajna, bo można na niej ustawić grubość z jaką ma kroić warzywa. Więc jak sobie robię chińszczyznę to nastawiam na cienkie paseczki, a jak do sałatki to na grubo. Generalnie rzecz fajna, bo zaoszczędza trochę czasu,ale za każdym razem jak mój ukochany jej używa, boje się, że zaraz sobie palec odkroi. Cholerny z niego laik kulinarny.
    • asioreczka6 Re: Krajalnice 12.03.12, 20:38
      Ja używam poczciwego Clatronica i nie narzekam. Zakupiłam kilka lat temu w sklepie internetowym tanieje.pl (swoją drogą polecam gorąco sklep!!) i do dnia dzisiejszego chodzi jak nowa :)

Kroję głównie chleb i wędliny.
    • qualius Re: Krajalnice 06.04.18, 08:43
      Ja mam w domu [url=http://klimont.com/wyposazenie-gastronomii/krajalnice/]krajalnica gastronomiczna[/url] bo czesto mamy świniobicie itp i bardzo się przydaje, ale w zwykłym domu myślę ze aż tak się nie przyda..
    • irka-h Re: Krajalnice 20.04.18, 00:07
      a ja jestem zadowolona z takiej: www.ceneo.pl/41572086;pla?se=kpXtd2zjAKEu8yYq02MXJvUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMI7KfzoKzH2gIVlcqyCh01zwEwEAQYBCABEgIkvvD_BwE#tab=spec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka