22.01.11, 19:59
dziś nowe zwyczaje wprowadzono a mianowicie okazywanie przepustek przy wyjeździe. Na pytanie dlaczego to ochrona powiedziała, że wczoraj z RJ skradziono samochód. I co na to Ci co głosują za ochroną? Czujecie się bezpieczniej? A może trzeba zatrudnić po 1 agencie na mieszkanie? Myślę, że złodziej jak kradnie samochód to w większości z nich jest przepustka na wierzchu, tak więc sprawdzanie ich przy wyjeździe naprawdę ma sens. Gratuluję pomysłu autorowi. A wszyscy "nowobogaccy" i Ci co gadają, że mieszkają na "strzeżonym osiedlu" zastanówcie się to nie boli.
Obserwuj wątek
    • marcenek Re: OCHRONA 22.01.11, 20:10
      Może administracja pokaże Nam obowiązki ochrony i stopień odpowiedzialności. Na razie widzę zero zainteresowania w porównaniu z poprzednikiem... no i za co płacimy...
      • elwirra28 Re: OCHRONA 22.01.11, 20:50
        Znów sie kłania brak monitoringu. Swoją drogą z tymi przepustkami to istny Monty Python. Złodziej ukradnie samochód z przepustką, ochrona sprawdzi i jest cacy.
        • robb80 Re: OCHRONA 22.01.11, 21:09
          ale postawcie się czasem także na miejscu ochrony. jest auto, jest przepustka od tego auta, to na jakiej podstawie mają zatrzymać samochód? oni przecież nie mają uprawnień by legitymować kierowcę. na początku byłem przeciwny monitoringowi, ale coraz bardziej jestem za, pod warunkiem że nie będzie widać prywatnych mieszkań.
          • pogromca_debilizmu Re: OCHRONA 22.01.11, 21:30
            na zdrowy rozsądek to ochrona nie ma instrumentów zapobiegających takim zdarzeniom.
            Dobrze że pętli indukcyjnych nie ma. Wtedy to był by raj... podjeżdżasz, szlaban w górę sam i jazda.... jeśli jedzie auto z przepustką to ok.. monitoring tez do końca problemu ewentualnych kradzieży nie załatwi.. to wielkie osiedle....
            • elwirra28 Re: OCHRONA 23.01.11, 07:39
              To nie jest kwestia ochroniarzy, bo oni wykonują czyjeś polecenia, tylko całej organizacji. Takie działania są bardziej dla pozoru, że coś sie dzieje, coś działa, niż dla poprawy sytuacji.
              • spomet Re: OCHRONA 23.01.11, 10:11
                od poczatku mówiłem, że ochrona jest tu nie potrzebna, a Wy teraz podnosicie jakieś larum, ona jest po to aby im mówić "dzień dobry", bo na osiedle i tak każdy może wejść i wjechać, to pieniądze wyrzucone w błoto, no ale jak by co to można się pochwalić w towarzystwie, że się mieszka na " strzeżonym osiedlu". Gratulacje
                • water_bong Re: OCHRONA 23.01.11, 11:04
                  Spomet i Zoot to takie dwa osobniki, co to "chwalenie się strzeżonym osiedlem" zaznaczają w każdym poście. Albo jakieś kompleksy, albo sami tak robią w swoim towarzystwie. Tylko co to za towarzystwo musi być wink Jak wam nie pasuje nic - wiecie gdzie są budki strażnicze. Jestem przekonany że jak będziecie opuszczać strzeżone osiedle na zawsze i nie będziecie mieć wolnej ręki tachając swój pieprzony majdan, wtedy docenicie otwarcie szlabanu przez ochroniarza. WON!
                  • spomet Re: OCHRONA 23.01.11, 12:08
                    widze, że niektórzy są strasznie odważni w necie, to jest strasznie przykre i współczuje takim ludziom, wyraziłem tylko swoją opinie, że dla mnie ochrona nie jest do niczego potrzebna.
                  • fajny_ziomal71 Re: OCHRONA 23.01.11, 12:10
                    znacie bajke o rzemyku ; że my ku..a w takie towarzystwo wpadli wink
    • grabsztyn Re: OCHRONA 23.01.11, 12:20
      A jakie auto zaostało skradzione?
      Bo jeśli jakieś b. dobre to wg mnie fachowych złodzieji nic nie powstrzyma, jeśli to była kradzierz na zamówienie to nawet fosa by ich niepowstrzymała. Dziś podobno niekradnie się już aut, tylko znikają super fury które trafiają do Rosiji, czasem coś jest kradzione na części.
      Polecam jeżdżenie 15letnimi rzęchami - nie będzie się serce krajać jakby co. A sam zamiast ochrony wolałbym wykupic chyba AC.
      • spomet Re: OCHRONA 23.01.11, 13:57
        oczywiście, tutaj się zgadzam, tak jak mieszkanie mam ubezpieczone tak samo i samochód,
        • kamilkowski Re: OCHRONA 23.01.11, 15:31
          co Wy tu gadacie o ochronie, oni tylko pilnują aby im budki nie ukradli, przecież ta ochrona to jakaś pomyłka, ona tylko z nazwy jest ochroną.
          • fajny_ziomal71 Re: OCHRONA 23.01.11, 18:30
            Ochrona w tej postaci jest tylko prewencyjnym zabezpieczeniem przed drobnymi złodziejaszkami, lumpami, pijaczynami grzebiącymi w śmietnikach itp.
            Na ochronę o jakiej piszecie, która spełniała by oczekiwania nie stać osiedla.
            Aby ochrona spełniała swoja role przede wszystkim powinny być inne warunki, murowane budki w łazienką i pomieszczeniem socjalnym , młodzi ochroniarze do 40 lat góra z licencjami mającymi uprawnienia do broni i innych.. To co jest to jest dziadek odźwierny otwierający szlaban i nie wymagajmy od dziadków na emeryturze w wieku po 65 latach którzy sobie dorabiają cudów na kijach..
            • fajny_ziomal71 Re: OCHRONA 23.01.11, 18:34
              Tak więc zlikwidujmy ochrone i nie bedzie problemu a w kieszeni zostanie 20 zl miesiecznie wink i cala mas lumpow zpod Kauflandu na drugi dzień bedzie buszowala po klatkach, piwnicach i śmietnikach do dziela moi drodzy wink
            • spomet Re: OCHRONA 23.01.11, 19:31
              to, żeś Pan teraz założył Panie fajny ziomalu: "Ochrona w tej postaci jest tylko prewencyjnym zabezpieczeniem przed drobnymi złodziejaszkami, lumpami, pijaczynami grzebiącymi w śmietnikach itp.", czy napewno Pan mieszkasz na osiedlu Rajska??? no i dalej:
              "Aby ochrona spełniała swoja role przede wszystkim powinny być inne warunki, murowane budki w łazienką i pomieszczeniem socjalnym , młodzi ochroniarze do 40 lat góra z licencjami mającymi uprawnienia do broni i innych." to ja mam propozycje może wystosujmy petycje do MONu może da się załatwić aby stacjonowało u nas wojsko, najlepiej od razu ze dwie armie bo to duże osiedle.
              • kaszmir121 Re: OCHRONA 23.01.11, 21:00
                No no ja też jestem za siłami szybkiego reagowania ,tu przy Obi jest basen wypełniony wodą zastanawiam się czy zmieści się tam mały lotniskowiec .Wtedy gdy trzeba będzie potrzebna pomoc jak znalazł
                • fajny_ziomal71 Re: OCHRONA 23.01.11, 21:41
                  a może zróbmy stanowiska przy bamie z workami piasku i karabinami maszynowymi wink)
                  • fajny_ziomal71 Re: OCHRONA 23.01.11, 21:45
                    a i dozucil bym ze dwa helikoptery AH-64 Apache w pełnym uzbrojeniu co wy na to wink) mogly by patrolowac przestrzeń powietrzną nad osiedlem wink)
    • kraselki2 Re: OCHRONA 23.01.11, 21:53
      niech kazdy najlepiej pilnuje sam siebie i nie zrzedzi,
      kilka takich zasad ktore wedlug mnie nalezy przestrzegac i bedzie super osiedle smile
      masz psa sprzataj , drzwi od klatki zamykaj, parkuj tak zeby nie przeszkadzac innym , nie stawiaj smieci pod altanka tylko wyrzucaj do srodka, pamietaj ze mieszkanie to Twoje dobro na ktore masz kredyt na lata.
      jak ochrona nie zprawdza zle, jak sprawdza tez zle nic Wam nie pasuje,
      • elwirra28 Re: OCHRONA 23.01.11, 22:46
        Lumpy spod Kauflandu są zajęte odprowadzaniem wózków za piniędze i nie będą sobie jakąś Rajską głowy zawracaływink
      • zgnila_jablon Re: OCHRONA 01.02.11, 23:25
        kraselki2 napisała:

> niech kazdy najlepiej pilnuje sam siebie i nie zrzedzi,
        > kilka takich zasad ktore wedlug mnie nalezy przestrzegac i bedzie super osiedle
        > smile
        > masz psa sprzataj , drzwi od klatki zamykaj, parkuj tak zeby nie przeszkadzac i
        > nnym , nie stawiaj smieci pod altanka tylko wyrzucaj do srodka, pamietaj ze mie
        > szkanie to Twoje dobro na ktore masz kredyt na lata.
        > jak ochrona nie zprawdza zle, jak sprawdza tez zle nic Wam nie pasuje,

Święte słowa zacznijmy porządki od samych siebie.
        Część z nas nie radzi sobie z podstawowymi czynnościami takimi jak wspomniano powyżej.
        Jedyna rada to nie ochrona a patrol który raz zwraca uwagę jak złapie delikwenta na gorącym uczynku, a przy każdym następnym wypłaca odpowiednią ilość batów na gołe dupsko w zależności od przewinienia .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka