29.01.08, 15:04
Witam,
jestem nową mieszkanką RJ.
Czy mogłabym prosić o pomoc w znalezieniu w Jabłonnie sklepów godnych polecenia.
Jestem od niedawna w ciąży i bardzo zależałoby mi na znalezieniu sklepów lub
targowiska z produktami z zaufanych źródeł.
Polecacie jakiś sklep mięsny?
Czy w okolicy są organizowane jakieś targowiska z warzywkami prosto od
pobliskich sadowników?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc smile

Pozdrawiam wszystkich nowych sąsiadów!
Obserwuj wątek
    • aandrzejewski1 Re: Sklepy? 29.01.08, 15:33
      Witaj sąsiadko.Co do sklepów z mięsem-my zaopatrujemy się w tym przy przystanku
      mza.Warzywa i owoce-2x w tygodniu targ w Legionowie,wiem,że rodzina z Legionowa
      ma tam też ulubionego dostawcę mięsa(mają małe dziecko-gość przywozi im na
      zamówienie mięso królików itp.)Pozostałe towary też raczej Legionowo-Jabłonna
      nie obfituje w sklepy.
      • draganek11 Re: Sklepy? 29.01.08, 17:03
        A ja trochę rozwinę temat legionowskiego targu-w czwartki(głównie w sezonie
        letnim) i soboty,czyli 2x na tydzień-oprócz warzyw i owoców można tam
        kupić...wszystko: meble,ubrania,sprzęty agd i inne,również mięso i wiejskie
        jajka i wiele innych artykułów,polecam Samej sprawdzić.
        Ostatnim razem gdy byłam na targu mogłam kupić kapustę kiszoną prosto z beki,do
        której na bieżąco "Gospodyni" wkrajała marchewkę-wyglądała i pachniała baaardzo
        apetycznie wink

Nie zgodzę się że Jabłonna nie obfituje w sklepy-mamy przecież na miejscu
        wszystkie najpotrzebniejsze artykuły i usługi.
        Zdaję sobie sprawę,że Kaufland pozostawia wiele do życzenia w kwestii
        warzyw,owoców czy też mięska,ale zapewnia stały dostęp w dobrej bliskości i po
        drodze do domu do większości produktów.
        Poza Kauflandem jest jeszcze kilka mniejszych sklepów(choćby punkty
        zlokalizowane przy ul.Modlińskiej)-problem polega raczej na tym,że nie mamy
        zaufanych i sprawdzonych punktów-sama jeszcze nie wiem gdzie najlepiej
        zaopatrywać się w mięso itp. ...

aandrzejewski1 napisał:

> Witaj sąsiadko.Co do sklepów z mięsem-my zaopatrujemy się w tym przy przystanku
        > mza.Warzywa i owoce-2x w tygodniu targ w Legionowie,wiem,że rodzina z Legionowa
        > ma tam też ulubionego dostawcę mięsa(mają małe dziecko-gość przywozi im na
        > zamówienie mięso królików itp.)Pozostałe towary też raczej Legionowo-Jabłonna
        > nie obfituje w sklepy.
        • lokatorka_18 Re: Sklepy? 30.01.08, 14:04
          a mogę się dowiedzieć gdzie dokładnie ten targ w Legionowie? Dopiero się
          wprowadzamy i w ogóle jestem zielona w tym temacie, a lubię mieć wszystko świeżesmile
          • assessander Re: Sklepy? 30.01.08, 14:10
            lokatorka_18 napisała:

> a mogę się dowiedzieć gdzie dokładnie ten targ w Legionowie? Dopiero się
            > wprowadzamy i w ogóle jestem zielona w tym temacie, a lubię mieć wszystko śwież
            > esmile

Możesz hehe, jadąc do Legionowa na pierwszych światłach skręcasz w lewo i za
            jakieś 300-500 m zaczyna sie kraina zakupowych szczęśliwości
            • draganek11 Re: Sklepy? 30.01.08, 14:31

dokładnie!lepiej bym tego nie opisała!

assessander napisał:

> Możesz hehe, jadąc do Legionowa na pierwszych światłach skręcasz w lewo i za
              > jakieś 300-500 m zaczyna sie kraina zakupowych szczęśliwości
              >
              • niunia-pl Re: Sklepy? 31.01.08, 18:16
                Dziękuję Wam za odpowiedzi!

Widzę, że nie tylko ja jestem zainteresowana tym tematem wink

A tak przy okazji, to znalazłam w necie, że w Chotomowie jest jakaś masarnia,
                więc może oni mają tam, albo gdzieś w okolicy sklep z mięskiem?
                • donpedr Re: Sklepy? 31.01.08, 20:44
                  Mięsko to polecam w Selgrosie. Jest kawałek, ale większość z nas ma po drodze
                  jadąc lub wracając z Wawy. Selgros ma własny rozbiór na miesjcu, do tego ma
                  wędliny od dobrych dostawców.

pozdr
                  Krzysztof
                  • assessander Re: Sklepy? 01.02.08, 08:30
                    A czy każdy może wejść na SELGROS, kiedyś wymagana była karta wydawana dla osób
                    prowadzących własne firmy, osoby fizyczne nie prowadzące działalności niestety
                    nie mogły tam robić zakupów sad
                    • donpedr Re: Sklepy? 01.02.08, 11:10
                      Witam,
                      niestety, karty nadal, podobnie jak w Makro, wydawane są tylko firmom. Ale
                      praktyka pokazuje, że prawie zawsze ktoś znajomy albo sąsiad ma taką kartę wink

pozdr
                      Krzysztof
                      • assessander Re: Sklepy? 01.02.08, 12:43
                        no i tu masz rację smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka