Dodaj do ulubionych

jeden pas na Modlińskiej

IP: 217.116.98.* 24.09.09, 07:43
www.tvnwarszawa.pl/-1,1620871,0,,modlinska_jednopasmowka,wiadomosc.html
A to oznacza, że to co było do tej pory na Modlińskiej to wcale nie były korki...
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: jeden pas na Modlińskiej IP: 82.177.11.* 24.09.09, 08:40
      Z tego co pamietam to mialy byc przejezdne caly czas conajmniej 2 pasy + buspas.
      Mam nadzieje, ze to co pisza to jakas pomylka. Moze zostawia tylko buspas?:)
      • lucka6 Re: jeden pas na Modlińskiej 24.09.09, 09:29
        ja też mam nadzieję że to jakaś koszmarna pomyłka i że inżynier
        ruchu się nie zgodzi, dopóki nie zbuduje się jakiejś tymczasowej
        drogi objazdowej. Może powinniśmy zaprotestować? Nawet nie chcę
        myśleć co się będzie działo jak z Modlińskiej zostanie 1 pas...
        • tomekp77 Re: jeden pas na Modlińskiej 24.09.09, 21:00
          To chyba jakaś kpina-czysty idiotyzm!!
          • Gość: Tomo Re: jeden pas na Modlińskiej IP: *.merinet.pl 24.09.09, 23:06
            tomekp77 napisał:
            To chyba jakaś kpina-czysty idiotyzm!!

Zapytam krótko - A chcesz żeby most zbudowano?
            • tomekp77 Re: jeden pas na Modlińskiej 25.09.09, 16:31
              jasne że tak, tylko po co wczesniejsze zapewnienia o conajmniej
              dwóch pasach ruchu w jedna stronę!
              • Gość: Gość Re: jeden pas na Modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 28.09.09, 00:10
                Chodziło o dwa pasy ALE podczas remontu wiaduktów nad kanałem żerańskim a nie
                podczas budowy mostu.
    • hamstaa więcej info! 24.09.09, 22:38
      www.zdm.waw.pl/no_cache/informacje/utrudnienia-w-ruchu/utrudnienia/modlinska-3.html?tx_awarie_pi1[n]=10&tx_awarie_pi1[current]=0
      • Gość: mmm Re: więcej info! IP: 82.177.11.* 25.09.09, 07:43
        Na stronie zdm brakuje podstawowych informacji:
        1. W ktorym kierunku zostanie zwezona Modlinska?
        2. Od ul Obrazkowej do...?
        3. Jest napisane, ze chca zajac jeden pas ruchu - z tego wynika ze zostana dwa z
        obecnych trzech.
        • Gość: mmm Re: więcej info! IP: 82.177.11.* 25.09.09, 07:55
          > Na stronie zdm brakuje podstawowych informacji:
          > 1. W ktorym kierunku zostanie zwezona Modlinska?
          > 2. Od ul Obrazkowej do...?
          > 3. Jest napisane, ze chca zajac jeden pas ruchu - z tego wynika ze zostana dwa
          > z
          > obecnych trzech.

Ok, przeczytalem jeszcze raz dokladnie informacje na stronie zdm i wynika z niej
          ze bedzie zamkniety jeden pas w strone Legionowa (jezdnia wschodnia). Jako, ze w
          tym miejscu wielkich korkow jakos nigdy nie ma to mam nadzieje ze i po tym
          zwezeniu nie bedzie tragedii.
    • Gość: Rychu No to zaczynamy... IP: *.spray.net.pl 24.09.09, 23:43
      Płotki już stoją przygotowane do wstawienia w jezdnię!
      • tar-cho Re: No to zaczynamy... 25.09.09, 08:08
        Wiecej jest na stronie inwestora:
        www.zmid.waw.pl/index.php?id=24&tx_ttnews[tt_news]=238&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=5d4e4d1c52
        • programistajava Re: No to zaczynamy... 25.09.09, 08:39
          Taka organizacja ruchu zostanie utrzymana maksymalnie przez sześć tygodni.
          Wykonawca zapowiada, że utrudnienia spowodowane kolejnymi czasowymi organizacjami ruchu w trakcie budowy nie powinny powodować większych utrudnień, niż te, na które kierowcy się natkną na początku października.

Ufff więc jest źle ale nie beznadziejnie. Ja gorąco apeluję o przemyślenie sterowania światłami na Kowalczyka, napewno zwiększy się ilość chętnych skręcajacych w lewo z modlińskiej w Kowlaczyka. Może skrócić zielone światło dla kierowców jadących modlińską w kierunku Grota? Idealnei jakby to działało od 15tej i nei blokowało porannych korków DO centrum.
          • Gość: gosc Re: No to zaczynamy... IP: 83.238.10.* 25.09.09, 11:19
            Plotki sa ustawione w obie strony
            • programistajava Re: No to zaczynamy... 25.09.09, 12:36
              Jesli piszesz w kontekście sygnalizacji to chodzi mi o natężenie ruchu rano i po południu, które sygnalizacja mogłaby "lepiej" uwzględniać.
              • gromanik 2 pasy w tym 1 tylko do skrętu w lewo 27.09.09, 19:08
                W rejonie budowy mostu Północnego, na ul. Modlińskiej przy skrzyżowaniu z
                Obrazkową na przełomie pierwszego i drugiego tygodnia października (o dokładnym
                terminie poinformujemy) zostaną wprowadzone zmiany w organizacji ruchu.
                W związku z koniecznością budowy urządzeń sieci podziemnych wschodnia jezdnia
                Modlińskiej (w kierunku Legionowa) zostanie zwężona na odcinku około 500 m o dwa
                pasy ruchu. W pasie dzielącym jezdnie zostanie dodatkowo wybudowany tymczasowy
                pas do skrętu w lewo, w rezultacie czego w rejonie Obrazkowej kierowcy będą
                mieli do dyspozycji dwa pasy: jeden do jazdy na wprost, drugi do skrętu w lewo.
                Kolejnym elementem tymczasowej organizacji ruchu będzie brak skrętu w lewo z ul.
                Obrazkowej w Modlińską. Możliwy będzie jedynie skręt w prawo.
                By upłynnić ruch na Modlińskiej zostanie zmieniony program sygnalizacji
                świetlnej – zielone światło dla pieszych będzie włączało się tylko po
                uruchomieniu przycisku. W przypadku braku ruchu pieszych (a jest on w tym
                rejonie niewielki) samochody jadące Modlińską w ogóle nie będą wstrzymywane.
                Taka organizacja ruchu zostanie utrzymana maksymalnie przez sześć tygodni.
                Wykonawca zapowiada, że utrudnienia spowodowane kolejnymi czasowymi
                organizacjami ruchu w trakcie budowy nie powinny powodować większych utrudnień,
                niż te, na które kierowcy się natkną na początku października.
                • tarantula01 Będą 3 pasy: 2 na wprost i 1 w lewo 28.09.09, 12:23
                  W biurze Inżyniera Ruchu jedynym zatwierdzonym projektem czasowej organizacji ruchu dla ul. Modlińskiej, jest ten projekt:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,356,100832273,100832273,Modlinska_co_faktycznie_bedzie.html
        • tarantula01 I już poprawiono 29.09.09, 21:32
          Dezinformację poprawiono:
          www.zmid.waw.pl/index.php?id=24&tx_ttnews[tt_news]=238&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=5d4e4d1c52
    • Gość: gosh Re: jeden pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 30.09.09, 22:20
      A ja powiem tak, jesli nie bedzie chamstwa, wciskania na siłe,
      sępienia na pas do skrętu i ogólnie kierowców bez wyobraźni, to
      bedzie źle - ale nie tragicznie. Ja juz szykuje rowerek, w
      ostatecznosci w razie opadu - z buta od Zerania :) uszy do góry!
      • Gość: masakra Re: jeden pas na Modlińskiej IP: *.spray.net.pl 02.10.09, 23:01
        Oczywiście że nie będzie, wszystkie ulice prostopadłe do Modlińskiej
        zostaną zamknięte, światła wyłączone, a mieszkąńcy Tarchomina i
        okolic wynajmą hotele w centrum i wszyscy kulturalni ludzie jadący
        prosto Modlińską nie zmieniając pasa bez przeszkód dotrą do celu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka