Dodaj do ulubionych

Wlodkowski+Tumasz

IP: 195.85.249.* 29.10.10, 16:01
ten tandem musi wygrac...
jesli oni nie zakrzycza Platfusow z PO, to dostaniemy na bialolece kolejne iwestycje bufetowej: wysypisko odpadow, kolejna spalarnie, wodolot na plochocinskiej i cementownie na marywilskiej... cos jeszcze?
Precz z lizusami z PO...
oni po prostu zalatwili bialoleke na cacy...
Piotr Jaworski takze!
Obserwuj wątek
    • piojawor Re: Wlodkowski+Tumasz 29.10.10, 23:38
      Jak dla mnie to rzeczywiście Tumasz z Włodkowskim do spółki załatwią nowy Most Północny, remont Modlińskiej i Trasy Toruńskiej oraz wiele innych inwestycji. Powodzenia.
      Zastanawia mnie tylko jak ?

Inwestycje drogowe zarówno te miejskie jak i dzielnicowe jak i krajowe są największe w historii tej Dzielnicy.
      • Gość: Polanka Re: Wlodkowski+Tumasz IP: *.jmdi.pl 30.10.10, 14:04
        Wreszcie są inwestycje. Przez lata zapomniana, zapyziała Białołęka. Inwestycje w końcu musiały się zacząć i nie przypisujcie sobie, że to tylko wasze zasługi.
        Przed poprzednimi wyborami wiele obiecywaliście. Komuś chce się wyliczać niespełnione obietnice dla Białołęki?
        • Gość: Bartek Re: Wlodkowski+Tumasz IP: *.centertel.pl 30.10.10, 18:17
          Popieram - Bartek i Wojtek do rzadzenia!. PO tylko obiecywac umie. I budowac trybuny do basenow!
    • leksusik Re: Wlodkowski+Tumasz 31.10.10, 22:32
      rejfu

Nie siej zamętu ! Liczy mówią same za siebie - najwięcej inwestycji w historii tej Dzielnicy, a Tobie dalej nie odpowiada. Widzę, że wolisz 12 letni zastój za czasów kliki Smoczyński + Sementkowski. Zastanów się proszę, czy chcesz tego powrotu.
      • piojawor Re: Wlodkowski+Tumasz 01.11.10, 14:34
        leksusik napisał:

> rejfu
        >
        > Nie siej zamętu ! Liczy mówią same za siebie - najwięcej inwestycji w historii
        > tej Dzielnicy, a Tobie dalej nie odpowiada. Widzę, że wolisz 12 letni zastój za
        > czasów kliki Smoczyński + Sementkowski. Zastanów się proszę, czy chcesz tego p
        > owrotu.

Gospodarność się odmładza. Na 1 miejscu z okręgu nr 1 staruje właśnie Sementkowski - tylko, że to 22 letni syn byłego burmistrza Sementkowskiego. Nie wiem na co liczą, że ludzie się pomylą.
        • leksusik Gospodarność liczy na fart. 01.11.10, 19:17
          Fakt a na co ta zbieranina pseudo samorządowców może innego liczyć. Tylko na pomyłkę ludzi.
          • Gość: Nowodwory Re: Gospodarność liczy na fart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 22:35
            O rany, znowu uaktywnili sie piojawor, stary_tarchomin i leksusik. Co za trio, jaka przenikliwośc sądów, światłe myśli, aż się chce czytać. takie zgodne, że można pomysleć ze to jedna i ta sama osoba. Ciekawe, co pan piojawor zrobił dla Białołęki, tylko niech nie wysyła nas na swoją stronę, bo chcemy faktów, a nie propagandy.
            uściski dla uświadomionych wyborców
          • Gość: Rurecki Czyżby w PO sie tyłki trzęsą, że przerżną wybory? IP: 195.117.162.* 02.11.10, 12:54
            Coś się chłopcy nerwowi zrobiliście. Im bliżej 21.11 tym bardziej naprężacie muskuły. Trzeba było nie wsadzać na listy ludzi spoza dzielnicy, tylko łapać lokalnych liderów.

> Fakt a na co ta zbieranina pseudo samorządowców może innego liczyć.
            > Tylko na pomyłkę ludzi.

Ooooo! Co ja widzę - szkoła PiS-u się kłania. Jaruś też przegrał przez błąd wyborców, bo był na prochach:) Nie idźcie tą drogą!!!!
            • leksusik Re: Czyżby w PO sie tyłki trzęsą, że przerżną wyb 02.11.10, 21:54
              Rurecki,

Spokojnie i po 21.11 będą muskuły - zobaczysz :)
              • Gość: Rurecki Re: Czyżby w PO sie tyłki trzęsą, że przerżną wyb IP: 195.117.162.* 03.11.10, 10:31
                > Spokojnie i po 21.11 będą muskuły - zobaczysz :)

Sadząc po ogromnej przedwyborczej aktywności przedstawicieli białołęckiego PO, Gospodarność musi być realnym zagrożeniem. Czytając kolejne wściekłe ataki PO zaczynam się coraz mocniej skłaniać do zagłosowania jednak na Gospodarność zamiast PO. I jestem na 100% pewien, że nie tylko ja....
        • Gość: niegłupi Smoczyński vs. Smoczyński @2006 IP: *.derby.waw.pl 03.11.10, 07:30
          piojawor napisał:
          > Gospodarność się odmładza. Na 1 miejscu z okręgu nr 1 staruje właśnie Sementkow
          > ski - tylko, że to 22 letni syn byłego burmistrza Sementkowskiego. Nie wiem na
          > co liczą, że ludzie się pomylą.

Pewnie liczą dokładnie na to samo co zrobiliście 4 lata temu z nazwiskiem SMOCZYŃSKI? Dziwnym trafem były członek Rady Nadzorczej Rolniczej Spółdzielni Mieszkaniowej Praga w komunistycznej Polsce, obecny Zastępca Burmistrza Białołęki Piotr Jerzy Smoczyński (członek PO od 2002 roku, czyli od kadencji w której PO poniosło sromotną przegraną z PiS-em w samorządach lokalnych, a wspomniany Piotr Smoczyński otrzymuje zaledwie 103 głosy poparcia startując z ostatniej pozycji na liście / Jerzy Smoczyński w tych samych wyborach otrzymał 736 głosów), podszywający się pod Jerzego Smoczyńskiego z Gospodarności, ówczesnego burmistrza wybranego głosami wyborców na trzecią kadencję z rzędu, nagle otrzymuje niecałe 1200 głosów a startuje już z pierwszej pozycji na liście! ;) Bardzo dobre i chytre zagranie ze strony PO. Zapomniałeś o tym piojawor? No tak! Przecież to nieistotne ;) Czemu ganisz takie zagrania u swojej konkurencji skoro Twoja przełożona Hanna Gronkiewicz-Waltz powiedziała: Nie wykluczam, że jest to chwyt na osłabienie przeciwnika, ale nie ma w tym chyba nic niestosownego.

Boisz się, że zadziała to tak samo, jak Wasze zagranie w 2006 roku? :D Śmieszny jesteś człowieku!

To ja już wolę postawić głos na młodego syna Semetkowskiego - byłego burmistrza którego w 2002 roku po 8 latach rządzenia w radzie gminy Białołęka popierało 4 razy więcej ludzi niż Waszego byłego komunistę.
          • Gość: czytelnik Re: Smoczyński vs. Smoczyński @2006 wkleiłem artyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 12:59
            Białołęka - zagłębie Smoczyńskich
            13.09.2006, IK
            POLITYKA Białołęka - zagłębie Smoczyńskich Jak osłabić popularnego kandydata na radnego? Wystawić na konkurencyjnej liście wyborczej osobę o tym samym nazwisku. Zawsze znajdą się roztargnieni wyborcy, którzy się pomylą Jerzy Smoczyński — od 12 lat burmistrz Białołęki — lat 53, żonaty, troje dzieci. Hobby: narty, siłownia, ogrodnictwo (c) DAREK GOLIK Piotr Jerzy Smoczyński — przedsiębiorca, właściciel sklepu na Tarchominie, 51 lat, żonaty, troje dzieci. Hobby: brydż (c) DAREK GOLIK

Jerzy Smoczyński od trzech kadencji jest burmistrzem Białołęki. Będzie startował także w jesiennych wyborach samorządowych i liczy na to, że po raz kolejny zostanie burmistrzem. Jego komitet - Gospodarność - jest najstarszym lokalnym komitetem w Warszawie, z wyborów na wybory zdobywa coraz większą popularność. Dlatego inne ugrupowania od kilku lat próbują osłabić pozycję tego stowarzyszenia i przejąć przynajmniej część jego elektoratu. Jakimi sposobami?
            Przypadek czy złośliwość

Na przygotowanej do jesiennych wyborów samorządowych liście Platformy Obywatelskiej do Rady Dzielnicy w okręgu burmistrza Smoczyńskiego znajdujemy na pierwszym miejscu... Piotra Jerzego Smoczyńskiego.

- To nie ja! - zastrzega natychmiast burmistrz Białołęki. - Nie ma żadnego powodu, dla którego miałbym szukać miejsca na listach Platformy. Nasz komitet Gospodarność ma się dobrze i oczywiście wystawimy po raz kolejny własne listy - tłumaczy.

I zarzuca PO chwyt wyborczy. - To specjalna zagrywka Platformy, by wykorzystać osiągnięcia dzielnicy, którą kieruję, i przypisać moją popularność innej osobie o tym samym nazwisku.

Burmistrz Smoczyński przypomina, że w 2002 roku Smoczyński Piotr Jerzy również znalazł się na liście PO i narobił zamieszania. W dniu wyborów trzeba było na dwie godziny zamknąć białołęcki lokal wyborczy, bo mieszkańcy nie wiedzieli, na kogo głosują. Wówczas do Rady Dzielnicy Białołęki się nie dostał.

O zbieżność nazwisk pytamy w Platformie.

Hanna Gronkiewicz-Waltz: - Nie znam pana Piotra Smoczyńskiego. Proszę o niego pytać szefa koła PO w Białołęce. Nie wykluczam, że jest to chwyt na osłabienie przeciwnika, ale nie ma w tym chyba nic niestosownego - mówi nam kandydatka PO na prezydenta Warszawy.

- To przypadek, a nie celowe działanie. Pan Piotr Smoczyński jest w Platformie od wielu lat, ma zasługi i nie widzę powodu, by nie znalazł się na pierwszym miejscu listy w Białołęce. Poza tym jest wieloletnim mieszkańcem Tarchomina i to jest jego okręg wyborczy - przekonuje Jacek Kaznowski, szef koła PO w dzielnicy.

A sam Piotr Jerzy Smoczyński? - Gdybym był złośliwy albo rzeczywiście chciał zaszkodzić burmistrzowi, to wystawiłbym swojego ojca - Jerzego Smoczyńskiego. - Nigdy nie byłem radnym, ale ludzie mnie tu znają, działam w radzie osiedla. Zresztą Białołęka to zagłębie Smoczyńskich, mieszka tu ich więcej niż w każdej innej dzielnicy Warszawy.

Burmistrz mówi nawet o klanie Smoczyńskich.

- Moi przodkowie mieszkają tu od 300 lat, więc ród jest liczny. Ale ten Smoczyński z Platformy do naszego klanu nie należy - zastrzega.
            Wszystkiemu winne PiS?

Samorządowcy z Platformy jako winnych zdublowania Smoczyńskich wskazują... radnych PiS.

- Przed wakacjami PiS tak podzieliło okręgi wyborcze, że kawałek Tarchomina, który jest okręgiem Piotra Smoczyńskiego, znalazł się w jednym okręgu z zieloną Białołęką, z której zawsze startował burmistrz. Ale przecież nie wycofamy swojego kandydata tylko dlatego, że startuje tu już jeden Smoczyński! - oburza się Jacek Kaznowski.

Trzy miesiące temu Rada Warszawy - głosami głównie radnych PiS - zmieniła podział stołecznych dzielnic na okręgi wyborcze. Wówczas opozycja krytykowała, że to sposób na osłabienie konkurencyjnych ugrupowań, zwłaszcza PO.

- Na zmianie okręgów według tej koncepcji Platforma straci w kilku dzielnicach po jednym lub dwóch radnych - szacuje szefowa warszawskiej PO Małgorzata Kidawa-Błońska.
            • Gość: czytelnik Re: Smoczyński vs. Smoczyński @2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 13:06
              Tylko teraz się nie pomylcie:

Smoczyński z PO startuje w okręgi 1 (ma oczywiście nr 1)

Jerzy Smoczyński burmistrz Gospodarności - okręg 4, nr 1 lista KWW GOSPODARNOŚĆ

czyli w okręgu 1 mamy wybór Smoczyński PO - Semetkowski Gospodarność, chyba łatwiej odróżnić
              • leksusik Re: Smoczyński vs. Smoczyński @2006 08.11.10, 20:42
                Przecież to nie ten Sementkowski, to jego syn.

Pomyślcie zanim coś powiecie !!!
    • miczum Re: Wlodkowski+Tumasz 03.11.10, 11:10
      Osobiście jestem już trochę zmęczony tym najazdem radnych "jedynej słusznej opcji" i ich klakierów, którzy przenoszą z własnego podwórka poziom swoich codziennych pyskówek na to forum. Jeśli tak ma wyglądać aktywność radnych na forum to ja już wolę, żeby się wcale nie udzielali. Liczę tylko na to, że po wyborach wszystko wróci do normalności, jeśli tak można powiedzieć. Ale widzę jeden plus tego całego bagna - zmieniłem metodę wyboru moich typów na wybory - teraz zamiast metody nominacji stosuję metodę eliminacji ;)
    • Gość: Dziadek Re: Wlodkowski+Tumasz IP: 94.75.80.* 06.11.10, 20:10
      No tak pan Tumasz sporo zrobił dla dzielnicy np: buspasy. Ale ja jako mieszkaniec Nowodworów chciałbym jak najszybciej oprócz Mostu Północnego, który akurat jest zbudowany dzięki PO, a nie żadnej Gospodarności, jeździć tramwajem. Niestety Pan Tumasz wraz z kilkudziesięcioma osobami swoimi poczynaniami uwalił raport środowiskowy i protestuje przeciwko najbardziej realnej trasie tramwajowej proponowanej przez ZTM. Jak tak dalej pójdzie to dzięki Panu Tumaszowi zamiast w 2013 r. mieć tramwaj na Nowodworach, będziemy go mieć w 2020 r. A to nie wszystko - obok linii tramwajowej miała powstać 2 nitka ul. Światowida, a tak to będziemy mieli nadal pofałdowana ulicę kończącą się przy przedszkolu. Dzięki Ci panie radny - nie ma to jak realizacja własnych ambicji kosztem kilkudziesięciu tysięcy ludzi. Samorząd to jest współpraca, a indywidualne wyskoki. Co po takim radnym, który nie umie się dogadać. Pamiętajcie, że w radzie Dzielnicy decyduje większość a nie jeden indywidualista.
      • Gość: refju Re: Wlodkowski+Tumasz IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 19:29
        wy dziadek to albo macie juz pamiec slaba albo wybiorcza ala PO....
        3 lata temu to metromialo ci duoe pod dom podwozic a spalarni i oczyszczalni dla ursynowa w czajce mialo nie byc...
        wy dziadek zgodnie z prawda, ze "nikt ci tego nie da, co obieca ci platforma z PO"... juz nawet nie pamietacie poprzednich deklaracji...
        ech dziadek.... wnuka spytajcie sie i nie piszcie tego co wam Po podsuwa w kampanii nt. tramwaju...
        wasza dupa dziadek jak byla podwozona przez autobusik e4 tak nadal bedzie...
        acha... i zgodnie z wasza POwska maksyma... dowod zostawcie wnuczkowi, dziadek...
        bo wy juz do niczego sie nie nadacie...
      • qnegunda Bredzisz Dziadku. 08.11.10, 10:29
        > Pan Tumasz wraz z kilkudziesięcioma osobami swoimi poczynaniami uwalił raport
        > środowiskowy i protestuje przeciwko najbardziej realnej trasie tramwajowej pro
        > ponowanej przez ZTM

1. Nic nie uwalił.
        2. Nie protestuje, tylko domaga się poszanowania prawa.

> A to nie wszystko - obok linii tramwajowej miała powstać 2 nitka ul. Światowida,

Na razie, to nawet jej dokładny projekt nie istnieje.

> Pamiętajcie, że w radzie Dzielnicy decyduje większość a nie jeden indywidualista.

Tyle, że akurat Tumasz przeforsował kilkanaście uchwał ułatwiających życie mieszkańcom.
    • Gość: refju Re: Wlodkowski+Tumasz IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 22:28
      dla przypomnienia... i aby zapomniec o naszej slodkiej, kochanej i lubianej przez wszystkich bialoleckiej PO...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka