IP: *.jmpolska.com / 192.168.71.* 02.12.10, 12:56
To co się dzieje w tym tygodniu z wyjazdem z Tarcho to jest SKANDAL!!! Czy nikt nie zamierza egzekwować odśnieżanie ulic i pilnowanie buspasów? Ani na Światowida, ani na Modlińskiej absolutnie nikt nie pilnował buspasa, co poskutkowało tym, że każdy kto chciał to sobie po nim jeździł (w tym tiry, którym podobno nie wolno w ogole wjeżdzać do Warszawy).
Obserwuj wątek
    • Gość: Bartek Re: TK IP: *.centertel.pl 02.12.10, 17:19
      No- pjawor- moze bys sie zainteresował czemu twoi wyborcy do pracy nie moga dojechac?
      • Gość: wizjoner Re: TK IP: *.devs.futuro.pl 02.12.10, 18:41
        To jest bardzo dobre pytanie. Czemu nikt nie pilnuje buspasow ani na Modlinskiej ani na Swiatowida. Przynajmniej jedni by pojechali, ale po co, niech kazdy stoi w ramach solidarnosci :)

Gdzie sa ci radni, ktorzy byli tacy aktywni? Jak jest realny problem, to tylko Tumasz cos tam probuje dzialac, ale tez jak widac tutaj z marnym skutkiem. Wybory powinny byc co tydzien, przynajmniej by sie starali.
    • Gość: ttt Re: TK IP: 178.73.49.* 02.12.10, 21:03
      chyba powinno się porządnie ukarać najpierw policję i straż miejska to może wtedy będą karać nieprzepisowo jeżdżących bus pasem i pilnować porządku ( ponoć w końcu są od pilnowania porządku)....
      • Gość: TK Re: TK IP: *.jmdi.pl 02.12.10, 21:33
        Widze, że faktycznie klimat "powyborczy" się udzielił naszym "aktywnym" radnym - nikogo ten wątek nie zainteresował.
      • Gość: L Re: TK IP: *.jmdi.pl 02.12.10, 23:07
        Smutne.
        Czyżby należało karać karających żeby brali się do roboty?
        • Gość: mieszkanka Re: TK IP: 91.209.141.* 03.12.10, 14:05
          jak we środe po godzinnej jeździe do modlińskiej zadzwoniłam na policję dlaczego nie ma patroli na buspasie to dowiedziałam się, że na mieście są kolizje i nie ma patroli do pilnowania buspasa

• mlopaci Re: TK 02.12.10, 23:41
      Gość portalu: S K A N D A L napisał(a):

> To co się dzieje w tym tygodniu z wyjazdem z Tarcho to jest SKANDAL!!! Czy nikt
      > nie zamierza egzekwować odśnieżanie ulic i pilnowanie buspasów? Ani na Światow
      > ida, ani na Modlińskiej absolutnie nikt nie pilnował buspasa,

Dawno, dawno temu na Modlińskiej były trzy pasy ruchu, dodatkowo jeżdżono Marywilską, a część Legionowa jeździła Płochocińską. W sumie było pięć pasów ruchu. Potem Wojtek T, wymyślił buspas. Modlińska straciła jeden pas ruchu. Przejazd z Legionowa Płochocińską też przestał się opłacać, do czego potem dołożyli się kupcy. W poniedziałek zamknięto przejazd na Marywilską. W sumie z pięciu, zostały dwa pasy ruchu.
      Niezależnie od liczby patroli policji przy buspasie, do wiosny na Tarchominie będą korki i autobusy nie będą mogły przebić się do buspasów.
      To są skutki robienia buspasów na drogach krajowych - na których w żaden sposób nie można osiągnąć mitycznego efektu przesiadania się do komunikacji publicznej. W modnej europie takie dystanse jak z Tarchomina do centrum pokonuje się pociągiem - nikt nie wymyśla tam buspasów równoległych do torów kolejowych.
      • Gość: TK Re: TK IP: *.jmpolska.com / 192.168.71.* 03.12.10, 09:06
        Ja bym bardzo chętnie pojechała do centrum pociągiem, tylko może powiedz łaskawie jak to zrobić? Sama "podróż" np. z pętli Nowodwory do stacji Płudy to rodzaj wyprawy, a potem trzeba jeszcze zaczekać na sam pociąg. Przy okazji jeśli chciałabym pojechać tam samochodem, to nie miałabym go gdzie zostawić przy stacji.
        Co do buspasa - dzisiaj odczułam jak bardzo jego egzekwowanie pomaga w szybkim dotarciu do centrum. Aczkolwiek Światowida tuż za Lidlem znowu stało i znowu do Modlińskiej trzeba było iść na piechote (nota bene tam też jest buspas - szkoda, że jego nikt nie egzekwuje). Mam nadzieję, że w poniedziałek już na prawdę będzie się przyzwoicie jechało.
        Co do dzisiejszej Modlińskiej - brawo! W końcu słowa o priorytecie dla komunikacji publicznej przełożyły się na czyny!
        • programistajava Re: TK 03.12.10, 11:25
          Mnie martwi bardziej problemz wyjazdem ze Światowida na Modlinska. Czy NAPRAWDE NIC nie da sie zrobic aby to uspawnic? Czy nie mozna dobudowac 1 pasa i przesunac zatoke autobusowa? Oczywiscie wszyscy powiedza, "zaraz bedzie most północny" ale czy na pewno wtedy problem zniknie?
          • programistajava Re: TK 03.12.10, 11:25
            Mam na mysli 1 pas do prawoskretu , ktory sie skonczy przed wyjazdem z BP...
    • Gość: E-4 Re: TK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.10, 11:57
      Wątek zasadny, ale po co zakładała Pani nowy, skoro o bus-pasie jest już aktywny, liczący słuszną ilość postów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka