tarantula01 11.08.11, 13:26 Jeden z mieszkańców zasugerował zorganizowanie biegu w dzielnicy. Złożyłem propozycję do Zarządu: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg110809uliczny.pdf Będę informował na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komalo Re: Bieg w Białołęce 11.08.11, 22:13 Świetny pomysł! Jestem chętny. Kiedy miałoby się to odbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Bieg w Białołęce IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.11, 14:26 gorąco popieram ten pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Bieg w Białołęce IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 00:08 Super sprawa! Może też zrobić krótszy dystans dla dzieci i seniorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Bieg w Białołęce IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.11, 12:54 bieg po zdrowie?:) moze to i dobry pomysł...? cóż nam zostaje w tej chwili.. trzeba szykować forme.. autobusy drogie....trzeba będzie pieszo/biegać do pracy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Bieg w Białołęce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 15:08 Świetny pomysł. Mam nadzieję, że nikt go nie storpeduje. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Bieg w Białołęce - cd.1 01.09.11, 18:34 Na razie Urząd nie chce zmierzyć się z pomysłem: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg110818uliczny_wsir.jpg , bo to bardzo trudna i skomplikowana sprawa, którą lepiej zostawić zapaleńcom (niech ktoś to zrobi). Ale zobaczymy co będzie dalej: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg110826uliczny.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: Bieg w Białołęce - cd.1 01.09.11, 20:59 Ciśnij, Tarantula, ciśnij... Trzymam kciuki. Jakby coś trzeba było pomóc to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Bieg w Białołęce - cd.1 IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.11, 14:53 Po pierwsze - ale beznadzieja!!! to wszystkie najwieksze miasta świata (na czele z Londynem i NYC) poczytują sobie za prestiż organizację tego typu biegów, inne dzielice Warszawy też sie tym szczycą (vide np. bieg Ursynowa - byl super), a Białołęka uważa to za zbyt trudne dla siebie. żenada!!! najlepiej niech przyjdzie czarodziej i zrobi wszystko sam, a dzielica/naczelnik/burmistrz.... potem będzie mógł się pochwalić, że wspiera wychowanie fizyczne w dzielnicy. Po drugie - biegi przełajowe dla dzieci to nie to samo co biegi na dystans np. 10 km. Po trzecie - żeby wziąć udział w takim biegu płaci sie normalną opłatę, więc kwestia kosztów też nie jest tutaj argumentem... Muszę powiedzieć, ze się ostatnio zastanawialam co z tym wnioskiem i nawet nie brałam pod uwagę, ze wniosek moze przepaść. Chciałam wrecz zaproponować, aby wytyczyć profesjonalną ścieżkę biegową np. wałem wiślanym, gdzie codziennie biegają masy ludzi (zapraszam naczelnika/burmistrza żeby się przekonał, w razie czego chętnie mu potowarzyszę i powiem jak istotne dla rozwoju naszej dzielnicy i jej wątlego wizerunku jest wspieranie tego typu inicjatyw)... Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Bieg w Białołęce - cd.1 02.09.11, 16:06 hmmm ciekawe czy pisząc o pikniku w okolicy ul.Leśnej Polanki pan Stachurski miał na myśli Choszczówkę czy rzeczywiście będą 2 podobne imprezy ... Odpowiedz Link Zgłoś
rayker Re: Bieg w Białołęce - cd.1 21.09.11, 23:47 może zaproponować inną trasę: wariant spektaktularny: Bieg na otwarcie Mostu Północnego Tarchomin -> Młociny lub do Lasku Bielańskiego wariant eko: biegamy po uliczkach Choszczówki, mało jest biegów "w zieleni" BIegowe pozdrowienia zza kanału Żerańskiego - Zielona Białołęka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Bieg na otwarcie mostu IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 11:29 Podoba mi się pomył zorganizowania biegu na otwarcie Mostu Północnego. Wprawdzie to dopiero w przeszłym roku, ale już można o tym myśleć i rozmawiać z dzielnicą Bielany. Byłaby ciekawa impreza. Natomiast biegi EKO po Choszczówce mogłyby się odbywać cyklicznie, np. wiosną i jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spampon Re: Bieg w Białołęce IP: *.centertel.pl 03.09.11, 16:35 czasem lubie pobiegac, ale szybko sie mecze, musze potrenowac nad kondycja --------------- Forum Warszawy | Wiadomości Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Bieg w Białołęce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 09:34 Czy coś już wiadomo w sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łom Re: Bieg w Białołęce IP: 78.133.163.* 06.09.11, 12:38 A może nie chcą bo przecież jest coś podobnego 18 września - I Białołęcki Marszobieg Zaufania w parach oraz sztafety rodzinne - Pierwszy i z honorowym partronatem Burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Bieg w Białołęce - cd.2 19.09.11, 21:43 Przecież już raz napisaliśmy, że biegu nie będzie! radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg110906uliczny_wsir.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
doctor_who Re: Bieg w Białołęce - cd.2 19.09.11, 22:44 Żenua. Poza tym, jeżeli się już podaje fakty, to warto by je najpierw sprawdzić. Nie wiem, o jaki Bieg Niepodległości chodzi pani Naczelnik, ale ten najważniejszy startujący w Alejach Niepodległości jest na dystans 10km. Podobnie "tak ostatnio popularny praski "Bieg dookoła Zoo"" jest organizowany na dystansie 10km. Wiem, bo biegłem w tym roku. ;) 2500 metrów to bodajże dystans dziecięcy. Zresztą Białołęką joggingiem stoi, na wale wiślanym ruch jak na autostradzie. A przy okazji, skoro pani Naczelnik chce listy 50 osób, które będą w biegu biegły, to możemy spokojnie jej taką listę przygotować. Rozrusza się Trucht Tarchomin Team etc. Tylko dokąd kierować listy osób i w jakiej formie powinny być przygotowane? :) Pozdrawiam ciepło, DW Odpowiedz Link Zgłoś
doctor_who Re: Bieg w Białołęce - cd.2 19.09.11, 22:49 Moje niedoczytanie - pan Naczelnik. ;) Pozdrawiam ciepło, DW Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Bieg w Białołęce - cd.2 19.09.11, 23:03 Myślę, że wystarczy coś takiego: My niżej podpisani: Deklarujemy gotowość uczestnictwa w biegu ulicznym na 10 km, który byłby zorganizowany na terenie dzielnicy Białołęka przez Wydział Sportu i Rekreacji urzędu dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy. Imię, Nazwisko, Adres e-mail (do kontaktu), podpis. Może być złożone u mnie i potem przekażę do Burmistrza, aby poszło do Wydziału Sportu. www.biegzoo.pl/ Faktycznie bieg dookoła zoo, to 10 km, a dla dzieci jest 300, 600, 1000 lub 1500 metrowy dystans do pokonania Na Ursynowie z kolei: www.biegursynowa.pl/node/3 : 5 km biegu lub 10 km na wrotkach i to główną arterią Ursynowa: Al. KEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Bieg w Białołęce - cd.2 IP: *.jmdi.pl 20.09.11, 09:03 No sorry, z Pani Naczelnik wyszła klasyczna urzedniczka, która nie zna życia młodej dzielnicy (jakby nie było pełnej biegających osób), tylko siedzi za tym swoim biureczkiem i klepie te swoje pisemka. Bezczelny ton wypowiedzi, lekceważący zarówno wobec adresata, jak i mieszkańców, świadczy o tym, że w ogóle nie jest nawet zainteresowana pomocą w rozwiązaniu kwestii, a wręcz sobie z tej sprawy drwi. Po drugie jak wczytać sie w to co napisała, to najlepiej dialoguje się jej z samą sobą ("brawo..."), co też wiele mówi o jej osobie i podejściu do adresata listu. A po trzecie wykazała się totalną ignorancją, bo nawet nie zdobyła się na to, zeby sprawdzic w internecie jaki dystans mają wspominane przez nią biegi. A na koniec -żadanie podania listy 50 osób, to w mojej ocenie szantaż, po pierwsze może nie mam ochoty podawać swoich danych osobowych akurat tej osobie, a po drugie bez zaangażowania dzielnicy to i tak niewiele da się zrobić. Niech Pani Naczelnik skontaktuje się ze swoim odpowiednikiem na Ursynowie i podpyta go o Bieg Ursynowa, może coś jej to da do myślenia. A ocenianie biegaczy pod kątem tego, że zachetą do startu jest otrzymanie kosztulki startowej i batonika, to chcialabym powiedzieć, że obśmiałam się do rozpuku, jak to przeczytalam, więcej szacunku Pani Naczelnik do inteligentnych ludzi, którzy próbują Panią przekonać do nowej inicjatywy, a mniej betonu i podejścia na zasadzie "nie da się, bo nie". Wstyd, że taka osoba pracuje za pieniądze z podatków i tak sie zachowuje! Zresztą, pewnie Pani Naczelnik nawet nie wie o naszym forum (a szkoda), więc piszę to i tak tylko dla Was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegacz Re: Bieg w Białołęce - cd.2 IP: *.204.62.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.11, 09:36 sprawa wykracza już poza naszą dzielnicę :) bieganie.pl/?show=1&cat=32&id=3193 oraz dyskusja: bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=24426&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Bieg w Białołęce - cd.2 IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 11:40 I dobrze, że wykracza, bo organizowanie biegu ulicznego dla garstki biegaczy tylko z Białołęki mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Bieg w Białołęce - cd.2 IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.11, 16:11 Z całym szacunkiem, ale nie byłaby to ani garstka, ani tylko dla osób z Białołęki. W podobnych biegach w innych dzielnicach bierze udział tysiące ludzi z różnych miejsc Polski, nie tylko Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Tworzę listę 21.09.11, 12:42 Tworzę listę osób chętnych do wzięcia udziału w biegu, o którym mowa w tym wątku. Bardzo proszę wszystkie osoby, które chciałyby pobiec (cyt.: "ale takich, którzy faktycznie wystartują w zawodach") o maila do mnie: tarantula01@gazeta.pl Z podaniem Imienia i Nazwiska oraz nazwy ulicy przy której mieszkają. Po skompletowaniu, zgodnie z sugestią, przynajmniej 50 osób, przekażę tę listę do WSR naszej dzielnicy. Mam nadzieję, że WSR nie poprosi mnie o dokładne adresy osób, które do mnie zgłoszą się na listę, a jeśli jednak, to myślę że pokonamy i tę barierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Tworzę listę IP: *.jmdi.pl 21.09.11, 14:51 To prosimy co jakis czas o informacje ile osob na liscie - ja zgloszenie wyslalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Teraz mam 7 osób chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:01 Jeśli Pan Stachurski z Wydziału Sportu chce aby mu ludzie udowodnili, że biegają, to się tego doczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Teraz mam 7 osób chętnych IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.11, 11:05 Tarantulo, jaki masz status zgłoszen? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Bieg w Białołęce cd.3 26.09.11, 18:51 Dziś wieczorem skompletuję (z otrzymanych maili - bardzo dziękuję za taki odzew) listę i do dzielnicy trafi odpowiedź - ponowny wniosek o bieg: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg110926uliczny-.pdf radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg110926uliczny-zal1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bieg w Białołęce cd.3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 18:38 Dowalili Stachurskiemu, hehehe: www.gazetaecho.pl/o-bieganiu-urzednik-wie-lepiej_58213 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Bieg w Białołęce cd.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 13:04 jak ktos ma konto na fb, to zachęcam do zajrzenia na poniższy post i dyskusje: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=282243035138888&id=110092879037807¬if_t=share_reply Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Bieg w Białołęce cd.3 19.10.11, 10:55 Mam odpowiedź z WSiR: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg111006uliczny_wsir.pdf Zastanawiam się właśnie nad odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Bieg w Białołęce cd.3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 17:18 Pan Naczelnik stara się jakoś wybrnąć z twarzą z niezręcznej sytuacji. W sumie wszystko sprowadził do Biegu Niepodległości, który jest najlepszy. Szczerze, to nigdy o nim nie słyszałem - gdzie on się odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś
emdikej Re: Bieg w Białołęce cd.3 19.10.11, 17:56 Długie wypracowanie z kilkoma przeplatającymi się motywami: - duży koszt (ale nawet w przybliżeniu nieokreślony, - obawa przed niską frekwencją, - zadowolenie ze znanych już prawie standardowych imprez, nie wymagających prac koncepcyjnych, czyli beż większego wysiłku organizowanych, Zmęczyłam się czytając, zarówno stylem pisma, jak i treścią. Czy w ogóle warto na nie odpowiadać ? Nie wiem. Przypuszczam, że kolejna odpowiedź będzie jeszcze dłuższa i jak ta nic nie wnosząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgrzewający się Re: Bieg w Białołęce cd.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 00:53 Burmistrz Białołęki Jacek Kaznowski jest z numerem 35 na liście uczestników XXIII Biegu Niepodległości, oczywiście na dystansie 10 km, organizowanym przez WOSiR. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Bieg w Białołęce cd.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 18:25 A może jest też na liście tarantuli? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Bieg w Białołęce 13.12.11, 14:52 Po tym jak w dzielnicy nie ma entuzjazmu do wspierania takiego biegu, grupa TTT działa dalej na rzecz biegu: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg111025uliczny.pdf odpowiedź: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_105-bieg111208uliczny_brm.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Bieg w Białołęce IP: *.jmdi.pl 14.01.12, 16:22 Z dedykacją dla radnych/naczelników/innych, którzy sądzą, że biegi dzielnicowe to jakiś ewenement i wielki wysilek: www.biegchomiczowki.eu/ Zainteresowanie jest tak duże, że trzeba bylo zamknąć listę startową... Odpowiedz Link Zgłoś