125katrina
10.07.13, 15:23
Po urodzeniu dziecka będę sama w domu, mąż będzie mógł zostać ze mną zaledwie kilka dni, potem wraca do pracy. Nie będę miała nikogo do pomocy, dziecko chcę mieć jak najczęściej przy sobie, zwłaszcza że planuję karmić piersią. Jednocześnie chciałabym też w miarę szybko, jeśli się uda, wrócić do aktywnego trybu życia.
Bardzo podoba mi się pomysł z chustami, zwłaszcza dla niemowlaków, które nie ważą wiele i można je bez szkody dla własnego kręgosłupa nosić jak najczęściej przy sobie. Zaczęłam rozglądać się po sklepach i w internecie i dostałam istnego oczopląsu, nie mam zielonego pojęcia, którą wybrać! Jest tyle modeli, kształtów, wariantów że całkiem się pogubiłam. Wolałabym raczej chustę, niż usztywniane nosidełko, ale czy taka miękka chusta nie zaszkodzi rozwojowi postawy takiego maluszka? Macie jakieś sprawdzone, atestowane modele? Chciałabym też, żeby była to chusta, którą mogę sama zawiązać/zapiąć, sama włożyć do niej dziecko i jeszcze najlepiej, żeby nie zrujnowała mnie finansowo ;) Jakieś rady?