Gość: kazio deyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 15:14 Rada m. st. Warszawy bedzie wkrotce glosowac nad studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego czy sa jakies plany aby uwzglednic metro na Tarchomin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HGW Re: metro IP: *.dynamic.mm.pl 22.12.12, 18:39 Jak się dwie niedziele do kupy zejdą to tak... poza tym to nie jest rok wyborczy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irony Re: metro IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.12.12, 21:35 Musimy poczekać, aż wybrany Prezydent Warszawy w momencie wyboru będzie mieszkał w Białołęce. Tylko wtedy mamy szansę na metro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio deyna Re: metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 21:56 szef ZTM mieszka w Legionowie ;) a jego rzecznik tez gdzies w tamta strone chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irony Re: metro IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.12.12, 18:23 Pech!!!! Dlatego nas mieszkańców Białołęki nie rozumieją!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: metro IP: *.free.aero2.net.pl 24.12.12, 10:09 Metro będzie na Nowodwory, pani prezydent przecież przed wyborami obiecała :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: metro IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 12:21 Ja też do końca Was nie rozumiem. Kupujecie z jakiś względów, najczęściej finansowych, "apartamenty" w głębokich polach i wymagacie od razu dociągnięcia całej infrastruktury: technicznej, społecznej... Za to co macie w miejscu, gdzie taka infrastruktura już istnieje płaci się kilka razy więcej za ten 1 metr. Wiec albo się godzicie na jedno albo na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: metro IP: *.dynamic.mm.pl 24.12.12, 10:30 Ależ metro już było w planach. Nie pamiętacie za czyich rządów zostało anulowane? To przypomnę. Jak prezydentem był Lech Kaczyński zdecydowano ze metra na Tarchomin nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ss2005 Re: metro 24.12.12, 11:27 Więc skoro Kaczyński zrezygnował z budowy metra to HGW ma szanse to naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: metro IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.12, 15:04 Już chyba naprawiła poprzez swoje obietnice przedwyborcze, Ja tam wierzę pani prezydent, że metro będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Żadne. 27.12.12, 07:43 Debilny pomysł metra na Grodzisk też przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Żadne. IP: *.medicover.pl 09.01.13, 14:50 taki pomysł mi nigdy nawet przez myśl nie przeszedł. Na bemowo góra do ratusza ma dochodzić. Metro nie potrzebne. wystarczy pociąg zwykły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Re: Żadne. IP: 92.60.130.* 09.01.13, 15:14 Metro na Tarchomin jest potrzebne a za 5-10 lat będzie konieczne, życie wymusi bo 150-200 tys. ludzi tramwajem się nie przewiezie. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: Żadne. 10.01.13, 07:59 > Metro na Tarchomin jest potrzebne a za 5-10 lat będzie konieczne, życie wymusi > bo 150-200 tys. ludzi tramwajem się nie przewiezie Tramwaje + SKM sprawę rozwiążą. Już dziś na Tarcho tyle mieszka i dajemy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Żadne. IP: 92.60.130.* 10.01.13, 08:50 Człowieku SKM w przypadku Tarchomina jest wyrzucaniem warszawskiej kasy w błoto, służy tylko mieszkańcom Legionowa, nie trzeba mieć IQ - 200 aby to zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żadne. IP: *.devs.futuro.pl 10.01.13, 17:37 > Człowieku SKM w przypadku Tarchomina jest wyrzucaniem warszawskiej kasy w błoto > , służy tylko mieszkańcom Legionowa, nie trzeba mieć IQ - 200 aby to zauważyć. indeed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Żadne. IP: *.free.aero2.net.pl 10.01.13, 20:02 Zgadzam się z wami :) Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: Żadne. 11.01.13, 08:37 > Człowieku SKM w przypadku Tarchomina jest wyrzucaniem warszawskiej kasy w błoto > , służy tylko mieszkańcom Legionowa 1. Na dziś debilnie odcięto dojazd z Nowodworów - sporo ludzi podjeżdżało do pociągu linią 214. 2. Nie zauważyłam, żeby na stacji w Płudach sprawdzali meldunek przed wejściem do pociągu, więc jest takim samym pociągiem dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Żadne. IP: 92.60.130.* 11.01.13, 08:45 Podróżowanie SKM-ką z Tarchomina np. do Śródmieścia jest bez sensu z uwagi czas takich podrózy. Szybciej ( dojazdy, czekanie, przesiadki) do centrum da się dojechać z Siedlec czy Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dermalamor Re: Żadne. 12.01.13, 11:54 Gość portalu: . napisał(a): > Podróżowanie SKM-ką z Tarchomina np. do Śródmieścia jest bez sensu z uwagi czas > takich podrózy. A próbowałeś kiedyś? Ja tak i powiem Ci, że 152 z Myśliborskiej na Płudy i dalej S3 do Centralnego jest nie tylko szybciej i wygodniej niż bezpośrednio 510, ale też lądujesz od razu na peronach dworca, bez targania bagaży po schodach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Żadne. IP: 92.60.130.* 11.01.13, 10:24 Z Nowodworów będzie jeszcze dłużej bo na Tarchomin do autobusu najpierw trzeba dojechać - jedna przesiadka dochodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT Re: Żadne. IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.13, 13:22 W przypadku kolei chodzi mi o zbudowanie zupełnie nowej infrastruktury. Z nowodworów w kierunku centrum zamiast budowy metra. Więc nie będzie służyło wyłącznie dla legionowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żadne. IP: *.devs.futuro.pl 11.01.13, 15:58 > W przypadku kolei chodzi mi o zbudowanie zupełnie nowej infrastruktury. Z nowod > worów w kierunku centrum zamiast budowy metra a którędy to kolega sobie zaplanował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buzel Re: Żadne. IP: *.free.aero2.net.pl 11.01.13, 19:23 "chodzi mi o zbudowanie zupełnie nowej infrastruktury. Z nowodworów w kierunku centrum zamiast budowy metra." A to jajcarz nam się trafił :) Linię kolejową ulcą Światowida chce nam puścić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Żadne. IP: *.medicover.pl 12.01.13, 10:18 polecam pojeździć trochę po świecie i zobaczyć jak to rozwiązuja inne mądrzejsze kraje. Nie ma sensu pakowac się w bardzo kosztowną budowe podziemnego pociągu na terenach poza śródmieściem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żadne. IP: *.opera-mini.net 12.01.13, 11:14 > polecam pojeździć trochę po świecie i zobaczyć jak to rozwiązuja inne mądrzejsz > e kraje. Nie ma sensu pakowac się w bardzo kosztowną budowe podziemnego pociągu > na terenach poza śródmieściem. Londynskie metro kolega zna? Chyba tylko ze slyszenia. Tam niektore tunele siegaja duzo dalej niz srodmiescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Żadne. IP: *.free.aero2.net.pl 12.01.13, 13:39 No tak Kabaty i Bemowo to Śrmódmieście przecież :)))) Odpowiedz Link Zgłoś