Dodaj do ulubionych

Skręt w lewo Modlińska/Światowida

21.05.14, 19:01
Wczoraj tj. 20 maja o godz. 20 Modlińska od Kowalczyka do Światowida stała w ogromnym korku.
Przyczyna: wypadek zablokował skrzyżowanie Modlińska/Światowida (z brakiem możliwości skrętu w lewo w Światowida).
Dzisiaj mogło być podobnie.
Cudem uniknąłem kolizji z samochodami (!), które na tym skrzyżowaniu zawracały w kierunku mostu Północnego (prawidłowo Marii Curie-Skłodowskiej).
Jeden zawracał z pasa do skrętu w lewo "lewego", to jeszcze można było przewidzieć, ale drugi to zawracał z pasa do skrętu w lewo "prawego".
Gwałtowne hamowanie, cudem nie dostałem w "dupkę" mojego autka.
Dziękuję za to kierowcy, który był za mną miał refleks!
Porażka!
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.14, 19:49
      Może lepiej iść do Kościoła i podziękować niż wyrzucać żale na publicznym forum?
      • Gość: hhhh Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.14, 21:12
        Jakie żale?
        Chyba powinieneś nauczyć sie czytać ze zrozumieniem !!!!!
      • tulip70 Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida 21.05.14, 21:24
        a to może ty byłeś jednym z tych zawracających?
        każdy inny zrozumiałby to co napisałem...
        • Gość: mirac Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida IP: 195.149.64.* 22.05.14, 09:43
          Brakuje jak zwykle kontroli policji.
    • Gość: Rychu Skręt w lewo nie upoważnia do zawracania. IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.14, 17:57
      Jeśli na sygnalizatorze jest tylko strzałka w lewo, to w tym miejscu nie wolno zawracać. Trzeba będzie tam patrol wysłać i trochę podreperować budżet. Ewentualnym kontestatorom polecam PoRD.
      • Gość: kierowca Re: Skręt w lewo nie upoważnia do zawracania. IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.14, 19:39
        Policja doskonale zna ten temat tylko jak zwykle takie pierdoły ma z tyłu munduru...
        podobnie jak z debilami, którzy wjeżdżają na skrzyżowanie wiedząc, że z niego nie zjadą przed zmianą sygnalizacji... i też mają w d... że jeden samochód blokuje 30 innych + autobusy/tramwaje
        • Gość: mis Re: Skręt w lewo nie upoważnia do zawracania. IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.05.14, 21:54
          No i co z tego, ze policja wie, jak jej tam nigdy jej nie widziałem, a jeżdżę tam codziennie, dwa razy dziennie: rano i po południu ok. 17?
          • tulip70 Re: Skręt w lewo nie upoważnia do zawracania. 23.05.14, 22:24
            Wiem, że tam nie wolno zawracać, ale przyzwyczaiłem się do tego, że ktoś wymyśli zawracanie na tym skrzyżowaniu.
            Do te było pory to było tylko z lewego pasa do skrętu w lewo, ale z pasa prawego do skrętu w lewo to była na prawdę duża niespodzianka.
            Co z tego, że policja wie jak gdy jej tam nidgy nie widziałem, ani rano ani po południu....
            • Gość: mmm Re: Skręt w lewo nie upoważnia do zawracania. IP: *.jmdi.pl 25.05.14, 14:33
              Co z tego ze policja wie jak osobiście kilkukrotnie widzialem zawracajacy na tym skrzyzowaniu radiowóz.
              • milena0305 Re: Skręt w lewo nie upoważnia do zawracania. 26.05.14, 19:10
                poznajtesty.blogspot.com/2012/03/gdzie-nie-wolno-zawracac-na.html
    • Gość: gość Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.14, 20:17
      Jeszcze jeden argument za tym aby wystąpić o przywrócenie skrętu z Modlińskiej w Obrazkową i niech Ci mądrzy ludzie od projektów nie mówią że to się nie da zrobić.
    • sorbus1 Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida 30.05.14, 18:52
      I nic się nie zmieniło.
      Zawracają i nic się nie dzieje.
      • bbkk Re: Skręt w lewo Modlińska/Światowida 30.05.14, 19:40
        Alez moga zawracac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka