Dodaj do ulubionych

A metra na Głębockiej nie będzie

IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.06.14, 22:37
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16203648,W_ktora_strone_wydluzac_II_linie_metra___KOMENTARZ_.html
Czyli ludzi z zielonej białołęki PO z bufetową załatwili tak samo jak kilka lat temu tarchomin.
Władzy gratulujemy konsekwencji w (nie)budowaniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiem Re: A metra na Głębockiej nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 23:02
      A to ktoś wierzył w to na poważnie, że będzie metro na Zieloną Białołękę pod ul. Głębocką? Szkoda tylko wydanej kasy na analizy, które Hania wyrzuciła do kosza. Dlatego Białołęka tej Pani już dziękuje. Najbliższa okazja - przy listopadowych wyborach samorządowych.

P.S.
      Oczywiście o przebudowie ul. Marywilskiej, ul. Płochocińskiej oraz kontynuacji budowy trasy Mostu Północnego do ul. Płochocińskiej też nic nie wspomniała.

Papa Haniu
      • tarantula01 Re: A metra na Głębockiej nie będzie 24.06.14, 23:16
        Gość portalu: wiem napisał(a):

> Oczywiście o przebudowie ul. Marywilskiej, ul. Płochocińskiej oraz kontynuacji
        > budowy trasy Mostu Północnego do ul. Płochocińskiej też nic nie wspomniała.
        >
        > Papa Haniu

Jedyną właściwie możliwością ujęcia w budżecie miasta tych inwestycji, byłoby odwleczenie w czasie dalszej budowy metra. Warszawa, nawet przy wsparciu funduszy unijnych nie jest na tyle zamożna, aby budować jednocześnie metro i np. TMP na wschód.
        • Gość: wiem Re: A metra na Głębockiej nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 23:33
          Szanowny Panie W. Tumasz, ja w pełni rozumiem, że budżet nie jest z gumy. Jednak p. Hania w swoich wizjach zapowiedziała budowę mostu Krasińskiego, dokończenie połowy obwodnicy Śródmieścia, budowę/przebudowę ulic Ciszewskiego i Nowokabacką św. Wincentego. Naprawdę nie widzę uzasadnienia dlaczego w planach nie ma poszerzenia ul. Marywilskiej i Płochocińskiej oraz rozbudowy trasy Mostu Północnego na wschód, do ul. Płochocińskiej
          • tarantula01 Re: A metra na Głębockiej nie będzie 26.06.14, 00:35
            Ja też nie, bo dla Marywilskiej wystarczyłoby wybudować w przekroju 2x2 odcinek TT - Odlewnicza, a Płochocińską, jeśliby rozbudowanoby TMP (odc. Modlińska - Płochocińska) należałoby ... zostawić jak jest, bo TMP zdejmie ruch odcinka Cieślewskich - Modlińska. O ile poważnie ktoś myśli o TMP na wschód. Widać nie.
    • Gość: Rychu Nikt nikogo nie załatwił. IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.06.14, 23:19
      Żeby wierzyć w brednie opowiadane przez Roszaka i Jaworskiego trzeba było być mega mega naiwniakiem.
      Oczywiście - pompowanie wirtualnego balonu metra spowodowało zahamowanie prac nad linią tramwajową na Zieloną Białołękę, a można było mieć dziś już przygotowane dokumenty i projekty pod inwestycję, którą pan Roszak niedawno jeszcze obiecywał (roszak.eu/images/stories/mapa.jpg)
    • Gość: gość STOP dyletantom transportowym IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 23:40
      cała budowa II linii to totalna POmyłka i POrażka, biedne miasto wydało 6mld aby POprawić dojazd wąskiej grupie pasażerów z Wileniaka. I teraz zamiast tramwajem na Bankowy dojadą metrem za 6mld do Świętokrzyskiej. Wywalona kasa w błoto.
      A za taką kasę Warszawa mogła mieć rozbudowaną sieć tramwajów (Białołęka wsch. i zach, Wilanów, Gocław, Siekierki). No ale jak wiadomo budowa nowych linii tramwajowych nie jest najmocniejszą stroną PO i taka rozproszona inwestycja jest mniej medialna. A przecież tu nie chodzi aby mieszkańcom ułatwić życie tylko aby bufet szczerzył się, że "ło, metro otwarłam".
      PO nie ma żadnej POlityki transportowej, no może ma jedną wtłoczyć jak najwięcej samochodów do Centrum...
      • Gość: Regina Re: STOP dyletantom transportowym IP: 92.60.130.* 25.06.14, 09:04
        Metro musi dotrzeć na Tarchomin i Nowodwory bo tam mieszkają ludzie i to bardzo dużo ludzi a Zielona Białołęka to jeszcze przez wiele lat będzie krainą łąk, pól i lasów gdzie stałym elementem krajobrazu są pasące się krowy.
        • Gość: obywatel Re: STOP dyletantom transportowym IP: *.jmdi.pl 25.06.14, 11:05
          Zielonej Białołęki już nie ma, są Derby, Regaty itp. Mieszkańcy Bródna mają Metro obiecane i jakie z tego mają korzyści?
    • maciejkrz85 Re: A metra na Głębockiej nie będzie 26.06.14, 11:05
      Ten cały kraj jest tragiczny, wszystko rozkradzione, w polityce jedna wielka prywata, afera aferę pogania, układziki, pieniążki... nie dziwne, że z kolejkami podziemnymi jesteśmy w tyle :/
      Porównajcie sobie inne metra świata z tym naszym... smutna prawda->Link

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka