Dodaj do ulubionych

laser Łódź

19.06.13, 22:52
Czy ktoś z Państwa leczył lub leczy blizny swojego dziecka laserem biostymulacyjnym? Jakie są efekty leczenia? Czy możecie Państwo polecić miejsce, gdzie można to zrobić w Łodzi? Mój syn ma 1,5 roku, miał oparzenia II i III stopnia.
Obserwuj wątek
    • makoba Re: laser Łódź 20.06.13, 17:07
      Laser przyspiesza gojenie, czyli mniejsze prawdopodobieństwo blizny. Nie znam namiarów na Łódź.
      • ika234 Re: laser Łódź 23.06.13, 01:06
        Czytałam, że leczysz swoje dziecko w Warszawie u dr Hofman. Czy ona też zaleca wam lasery? Czy po ich stosowaniu są u Twojego dziecka jakieś widoczne efekty? Jak ogólnie oceniasz proponowaną przez nią terapię, jest skuteczna?
        • makoba Re: laser Łódź 23.06.13, 03:46
          U nas już 7 lat mija. Lasery były. Efekt dostrzeżesz, jeśli będziesz stosowała terapię kilka lat (w zależności od zaleceń oczywiście, u nas były to lata) i np raz w miesiącu zrobisz zdjęcie. To długa walka, nie liczy się na efekt po tygodniach, miesiącach, tylko po latach. Tak było u nas. Mój syn nie może stanowić miernika skuteczności, gdyż trafił do p. doktor zbyt późno.
          Z perspektywy czasu:
          - uniknęliśmy przykurczu
          - blizna jest elastyczna
          - zlewa się ze skórą
          - nie wystaje
          - nie jest przebarwiona
          A była krwisto czerwona, twarda jak kamień i wystawała na ponad centymetr.
          Przy jej wymiarach 10 x 4 cm i umiejscowieniu na linii szczęki to było/jest na prawdę wielkie wyzwanie.
          Teraz chodzimy na konsultacje raz, dwa razy w roku, nadal stosujemy się do zaleceń, ale to już rutyna jak mycie zębów i czekamy aż chłopak dojrzeje, by pozbyć się bliznowca raz na zawsze, o czym pisałam w innym wątku o plastyce.
          Pozdrawiam.
          • ika234 Re: laser Łódź 23.06.13, 18:08
            Bardzo dziękujemy za odpowiedź. Gdyby w naszym przypadku efekty były podobne bylibyśmy zadowoleni. Oczywiście oprócz defektu estetycznego najbardziej martwią nas ewentualne przykurcze. Wierzymy, że terapia doktor Hofman będzie skuteczna.
            • ika234 Re: laser Łódź 23.06.13, 18:11
              Oczywiście nadal szukamy miejsca, które oferuje terapię laserem w Łodzi. Będziemy wdzięczni za podpowiedź.
        • bjkaczmar Re: laser Łódź 23.06.13, 08:26
          My też byliśmy u dr Hofman zaraz jak tylko rany po przeszczepie się zagoiły. Zalecone lasery, traumel S i Lipobase oraz masaże 1cm2 - 15 min. Po trzech miesiącach były niestety przerosty. Pani doktor powiedziała, że nie wygląda tak źle, przewidywała operację plastyczną po okresie dojrzewania, a w ciągu najbliższych miesięcy dotychczasowe metody i kontrola raz na trzy miesiące. Jednak twarde, czerwone miejsca bardzo mnie niepokoiły i dlatego zmieniliśmy lekarza. Gdybyśmy od razu na początku leczenia zastosowali plastry silikonowe i ucisk nie doszłoby do tego. W przypadku mojej córki lasery wręcz zaszkodziły. Teraz lekarz mówi, że żadna operacja nie będzie potrzebna. Ja sama widzę, że blizny zrobiły się mięciutkie i spłaszczone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka