Dodaj do ulubionych

BIURA POSELSKIE

15.02.11, 12:14

Emerycie! Nie mają dla Ciebie na podwyżki, a posłowie dostają na biura poselskie 64 mln zł

Emeryci czekający na coroczną waloryzację już wiedzą, że dostaną jedynie ochłapy. Większość tradycyjnie będzie musiała się zadowolić kilkunastoma złotymi więcej.

Takich problemów nie mają posłowie i senatorowie. Od 1 stycznia, zarządzeniem marszałka Sejmu, zwiększono ryczałt na biura poselskie z 11 150 zł na 11 650 zł miesięcznie.

Zobacz, ile dostają posłowie:

- uposażenie 9892 zł
- dieta poselska 2473 zł
- ryczałt na biura 11 650 zł
- zwrot pieniędzy za wynajęcie mieszkania w Warszawie (do 2200 zł mies.)
- bezpłatne przejazdy PKP i środkami publicznej komunikacji miejskiej, darmowe loty samolotami na krajowych trasach
- nisko oprocentowana pożyczka sejmowa (20-25 tys. zł)
Obserwuj wątek
    • filip_bu Re: BIURA POSELSKIE 15.02.11, 13:07
      groceries startujemy ? Wybory tuż tuż smile
      • groceries Re: BIURA POSELSKIE 15.02.11, 14:46
        filip_bu napisał:

> groceries startujemy ? Wybory tuż tuż smile

Filipie, nie tuż, tuż. Wybory już trwają. Ten kogo partyjny guru wpisze na pierwsze miejsce na liście, jest już wybrany, możecie nawet na niego nie głosowac. To są pseudowybory. Najpierw wybiorą się sami, a potem poproszą pospólstwo tylko o to aby poszło na wybory (przy okazji wybierze z już wybranych). No bo gdyby na wybory poszło np tylko 10%, to co powiedzą światu, z czyjego nadania rządzą 40 milionowym krajem?
        Jak masz znajomego partyjnego guru, który umieści cię na b. wysokiej pozycji na liście, to ja chętnie pofatyguję się i wrzucę kartkę z Twoim nazwiskiem. Mogę nawet namówic do tego innych. Na tych z nadania partyjnych guru to chyba nie będę głosowała. Po co potem miec wyrzuty sumienia , że to przeze mnie oddali za półdarmo gaz łupkowy, czy sprywatyzowali lasy?
        Powodzenia.
    • mikrob10 Re: BIURA POSELSKIE 15.02.11, 14:17
      Nie bardzo rozumiem o co pretensja? Przecie sami wybraliśmy !
      • groceries Re: BIURA POSELSKIE 15.02.11, 14:58
        mikrob10 napisał:
        > Nie bardzo rozumiem o co pretensja? Przecie sami wybraliśmy !

Brawo mikrob10, jeśli kiedyś będą nagrody WGR za samodzielne myślenie, to zgłoszę Cię. W takiej kategorii ten wpis gwarantuje Ci bezapelacyjne pierwsze miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka