Dodaj do ulubionych

REFERENDUM...

04.03.17, 23:16
uwaga ruszyło zbieranie podpisów pod REFERENDUM za odwołaniem Wójta Gminy Raszyn Andrzeja Zaręby jak i Rady Gminy. Przypomnę Wójt Gminy Raszyn wprowadził w błąd Radę Gminy która podjęła uchwałę. Po drugie pamiętamy to, że Zaręba bez wiedzy mieszkańców chciał nas wcielić do Warszawy no i wydał kłamliwe ulotki które były roznoszone po terenie Gminy Raszyn.
Referendum będzie pod hasłem Nie dla Warszawy. Tak dla dobrej szkoły...
Obserwuj wątek
    • sekler Re: REFERENDUM... 04.03.17, 23:16
      liczymy na państwa pomoc. Jeżeli jest ktoś chętny do pomocy zapraszamy.
      • kowalskich.jasiek Re: REFERENDUM... 05.03.17, 23:11
        liczyMY znaczy kto? z calym szacunkiem (sic!), lecz mniemam żeś nie pan spiritus movens tej akcji... ulotek wielu nie widzialo, czy mozesz wkleic jej skan? i w koncu, kogo masz pan za godnego nastepce milosciwie panujacego nam lokalnego wladcy? sorry, ale chyba nie siebie?!?
        • sekler Re: REFERENDUM... 05.03.17, 23:54
          jaśko (jak to mawiał Kazimierz Pawlak) my to my czyli wszyscy ci co mają dość Zaręby na raszyńskim tronie. Co do ulotek to będę roznoszone dopiero po niedzieli (prawdopodobnie) koło środy. I widzę, że bardzo się niepokoisz więc podaj adres to ci obiecuję że pierwszą dam osobiście do ręki. To gdzie podjechać do Pruszkowa do Starostwa, czy na Kościuszki czy do pracy do gabinetu podrzucić? Co do tego kogo mam na myśli w następstwie miłościwie nam panującego Jaśnie Pana to nie mam kandydata, ale pewnie nie martw się ty nim na pewno nie zostaniesz. Co do mnie to możesz się nie obawiać nie mam takich myśli. No ale najważniejsze, że swoje ulotki Zaręba zdążył rozdać, te ci się podobały?
          • stoper57 Re: REFERENDUM... 07.03.17, 14:17
            my - to my wszyscy ?
            Czyli - kto i ilu ?

Po co kandydat na następcę, nie przyjdzie zagłosować wymagane do ważności minimum.
            Szkoda kasy. Czasu i ambarasu.
            • sekler Re: REFERENDUM... 07.03.17, 15:40
              nie no pewnie, że szkoda niech już Jaśnie Pan Zaręba siedzi dożywotnio tym razem dać mu ze 20.000 miesięcznie i będzie git, prawda?
              • stoper57 Re: REFERENDUM... 07.03.17, 19:39
                a twoje/wasze referendum zrobi mu jakieś kuku ? O naiwności.
                Tylko ty/wy będziecie mieli okazję się pokazać
                Będzie tere-fere-ndum....
                • sekler Re: REFERENDUM... 07.03.17, 22:13
                  a to się okaże wink
                  • sekler Re: REFERENDUM... 09.03.17, 20:16
                    a tu ulotka
                    web.facebook.com/photo.php?fbid=1468330099857758&set=gm.1804540413129753&type=3&theater
                    • mk15011968 Re: REFERENDUM... 10.03.17, 14:21
                      niestety w linku nic nie ma...
                      • sekler Re: REFERENDUM... 10.03.17, 16:20
                        mk jest w linku ale trzeba być mk zalogowanym na facebooku i tam jest forum Raszyn - wszystko o Gminie. Zapraszam do nas
                        • mk15011968 Re: REFERENDUM... 12.03.17, 14:31
                          Jestem na FB - treść z linku : "Niestety, ta treść jest obecnie niedostępna"
                          • sekler Re: REFERENDUM... 12.03.17, 18:55
                            jak jesteś na fb to stuknij do mnie bo ja też jestem i cię zaproszę do grona tego forum. Jest tam około 500 osób i jakoś dla wszystkich jest dostępna.
                            • mk15011968 Re: REFERENDUM... 13.03.17, 23:53
                              z wielką radością - tylko jeszcze nazwa forum , abym mógł znależć ...
                              • sekler Re: REFERENDUM... 14.03.17, 08:10
                                Raszyn - wszystko o Gminie
                                zapraszam
                                • mk15011968 Re: REFERENDUM... 15.03.17, 22:34
                                  dzięki - juz jestem !
            • osiolek31 Re: REFERENDUM... 14.03.17, 13:16
              a Pan sąsiad znowu kij w mrowisko.
              Nie oszukujmy się wójt PiS, Starosta PiS, wojewoda to samo. Odwołanie wójta spowoduje zarząd komisarza z partii rządzącej, czyli z dużym prawdopodobieństwem może nim zostać wójt lub ktoś z jego podwórka i kontynuować zaczętą politykę.
              • sekler Re: REFERENDUM... 16.03.17, 16:36
                jak Pismo mówi wszystko się morze zdarzyć czyli Wójt zostaje komisarzem albo jeszcze lepiej zostaje nim Kucharski nasz złotousty vice.

• osiolek31 Re: REFERENDUM... 14.03.17, 13:12
      Jakby było referendum z jedną kwestią to ok, natomiast w ulotce jest za dużo punktów i za duże prawdopodobieństwo, że naród temat oleje. Nie da się upiec 6 pieczeni na jednym ogniu.
      Zarzuty o niegospodarność i zadłużanie gminy, słyszę na temat każdego kolejnego wójta od 20 kilku lat i to średnio działa.
      Kompletnie nie rozumiem tekstu ze szkołą! Uczęszczałem do raszyńskiej podstawówki w systemie dwuzmianowym, w soboty i jakoś nie wpłynęło to negatywnie na moją edukację.
      Jak dla mnie referendum jest totalnie niejednoznaczne i raczej nie wróżę powodzenia, ale życzę sukcesów.
      • sekler Re: REFERENDUM... 16.03.17, 12:16
        osiolek jak nie możesz pomóc to choć nie przeszkadzaj. Oczywiście jak będzie sukces to pewnie będziesz jednym z ojców sukcesu?
        • osiolek31 Re: REFERENDUM... 30.03.17, 10:50
          strzał kompletnie obok bramki wink
          Sukcesy i porażki mogą ponosić uczestnicy przedsięwzięć, a nie skromni postronni obserwatorzy smile
    • osiolek31 Re: REFERENDUM... 14.03.17, 13:22
      Z tą Warszawą to głupota, dopóki jest sobie niezależna gmina, dopóty Pan wójt może sobie kolejne kadencje łapać. Jakby się stało włączenie w ramy miasta, może mieć problem z czymś wyżej niż radny, bo partia w mieście ma więcej wygłodniałych wyższych stanowisk niż jeden kolega z zapyziałej wioski.
      • sekler Re: REFERENDUM... 16.03.17, 12:23
        i brawo TY...
    • osiolek31 Re: REFERENDUM... 05.04.17, 09:44
      Zgodnie z artykułem w GW poseł sprawozdawca konsultacje społeczne w sprawie Ustawy Warszawskiej chce przeprowadzać w parafiach, w tym w Raszynie Św Szczepana
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21592874,jacek-sasin-przeprowadzi-szereg-konsultacji-ustawy-warszawskiej.html#MT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka