Oczekiwałem kampanii pozytywnej, kampanii przekonującej, kampanii miłości
Tymczasem przekaz referendum odbieram tak, jakie wydźwięk maja hasła kluczowe przewijają się w ulotce i na stronie internetowej:
ŻĄDAMY
SPRZECIWIAMY SIĘ
MÓWIMY STANOWCZE NIE
NIE GODZIMY SIĘ
SPRZECIWIAMY SIĘ
Szczerze? Tak jak ktoś pisał wcześniej, zbyt wiele tematów poruszyli, a brakuje jednego wielkiego bym, które w zamyśle inicjatorow miałoby wysadzić wójta z siodła. Że chce ograniczyć administracje szkolna z dwóch równoleglych do jednej? I że zamiast dwóch szkół rejonowych z rocznikami 0-8 będą dwie dla młodych i starszych? Ja tam przewiny nie widzę. Hala sportowa, Centrum Kultury, ścieżki rowerowe niedługo, kanalizacja. Ciężko się do tego przyczepić. Wątpię żeby społeczność lokalna tłumnie poszła zagłosować przeciwko wojtowi. Cierpliwości niechaj maja Ci aktywisci raszynscy, bowiem sam Jarosław I Wielki chce przepchnac ustawę zakazujaca więcej, niż dwóch kadencji w samorządzie. Czyli Zaręba w przyszłym roku nie wystartuje. Czyż nie o to Wam chodzi?
Aha byłbym zapomniał, rozczulil mnie udział Wiśniewskiego w składzie Inicjatorow Referendum! Już prawie o nim zapomniałem i jego zasługach na rzecz gminy

aż się łezka w oku kręci!