rypioze 05.10.12, 09:47 Po każdym zebraniu przysięgam sobie,że już nigdy więcej.Po ostatnim jednak napewno więcej się nie pojawię.Szkoda czasu i atłasu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qucyk Re: Zebranie. 05.10.12, 09:55 Nie dane mi było się pojawić Streścisz w kilku słowach co i jak? Odpowiedz Link
aikradz Re: Zebranie. 05.10.12, 09:55 Żenada, frekwencja 7 % , a już miałem nadzieję , że tym razem będzie lepiej. Odpowiedz Link
jac3k27 Re: Zebranie. 05.10.12, 13:14 rypioze napisał: > Po każdym zebraniu przysięgam sobie,że już nigdy więcej.Po ostatnim jednak nape > wno więcej się nie pojawię.Szkoda czasu i atłasu. No to powiedz mi a takim razie po co kupiłeś to mieszkanie skoro nie chcesz dbać o swoją własność i chcesz żeby inni pilnowali za Ciebie Twoich spraw? Odpowiedz Link
rypioze Re: Zebranie. 05.10.12, 14:05 Poczytaj moje wpisy na tym forum i reakcje mieszkańców.Pokrzyczeć to ja sobie mogę na meczu.Ciągle ci sami krzyczący i jeden obiecujący ciągle gruszki na wierzbie (malowanie nr parkingowych,przywóz belki i t.p.).Licytacji nie można przeprowadzić bo mili mieszkańcy nie raczyli zagłosować.Deptanie butelek plastikowych jest nieopłacalne,bo to tylko 50 zł za opróżnienie pojemnika.Ruinacja krawężników i chodników,na porządku dziennym.Portiernia z prawdziwego zdarzenia,nie bo to kosztuje."Dozorcy" niech biegają co miesiąc do innego bloku.To jest już siódma ochrona,niedługo zabraknie firm.Mieszkam tu od początku i uważam,że pierwsze firmy,ochroniarska,sprzątająca i od zieleni były najlepsze."Wzorem"autostrad wybierano coraz tańsze. Odpowiedz Link
jac3k27 Re: Zebranie. 05.10.12, 14:34 Ale to nie zmienia faktu, że Twoja własność będzie nadal traciła na wartości. Na tym polega mieszkanie we wspólnocie że decyduje większość. Trzeba było to przemyśleć zanim podjąłeś decyzję o zakupie mieszkania a teraz pozostaje Ci sprzedać mieszkanie albo przekonać sąsiadów, żeby zechcieli zaangażować się w sprawy swojej wspólnoty, chyba że wzorem większości przyłączysz się do tych co potrafią tylko narzekać na innych. Odpowiedz Link
rypioze Re: Zebranie. 06.10.12, 10:35 Pozwolisz,że nie skorzystam z Twoich światłych rad.Ja pisałem o chlebie,Ty o niebie. Odpowiedz Link
osiedlanin Re: Zebranie. 07.10.12, 01:35 I jak rzadko zgadzam się w całej rozciągłości tematu, pozdrawiam Odpowiedz Link
reniavictoria Re: Zebranie. 07.10.12, 12:02 Jak napisałam w innym poście, mam pomysł, by przynajmniej frekwencja była na zebraniu, ale proszę, nie zniechęcajcie ludzi, bo takimi wypowiedziami i takim podejściem nic nie zyskacie, jak zauważyliście, chyba. Trochę pokory przydałoby się, stać na pokorę jednego i drugiego? Czy zostawiamy zebrania po to by, były tematem nr 1? Odpowiedz Link
rypioze Re: Zebranie. 07.10.12, 12:59 Komu nie zależy na Victorii,mnie który od początku jej istnienia był na wszystkich durnych zebraniach,czy tym,którzy na nie nie uczęszczają?Kto ma się niby pokorzyć?Ogromna większość mieszkańców traktuje Victorię jako etap przejściowy.Celem jest Warszawa.Kogo stać lub ma wykształcenie gwarantujące znalezienie w Warszawie dobrej pracy,ten już dawno się wyprowadził,lub planuje to w najbliższym czasie. Odpowiedz Link
2agis25 Re: Zebranie. 07.10.12, 22:21 Witam czy mimo wszystko można prosić o małe streszczenie tego co było na zebraniu? Zazwyczaj staram się być i zagłosować w każdej ważnej sprawie. Nie udzielam się na forum ale sprawy osiedla mimo wszystko bardzo mnie interesują. pozdrawiam Odpowiedz Link
luckyluck0 Re: Zebranie. 17.10.12, 17:57 Szkoda że nie wszyscy wiedzą że takowe zebranie się odbyło. Jakoś nie widziałem nigdzie na osiedlu inforamcji że się odbedzie. Myślę że koniecznie trzeba zrobić zebranie wewnątrz osiedla. Niektóre prace są robione bez wiedzy i akceptacji członków wspólnoty osiedla. Koniecznie powinna być stworzona rada osiedlowa, wszystkie zamierzone prace powinny być ogłoszone w ogólno dostępnym miejscu na osiedlu, a nie przekazywane pocztą pantoflową. Odpowiedz Link
agamek12 Re: Zebranie. 17.10.12, 20:07 Według mojej wiedzy wszyscy dostali informację o zebraniu do swoich skrzynek - więc nasz(!) zarząd poinformował o zebraniu w sposób właściwy. Poza tym po co mieszkańcy mają akceptować jakiekolwiek prace? Przecież mamy zarząd któremu powierzyliśmy działanie w naszym imieniu. Co do "rady osiedla" i zebrania: skoro sugerujesz jej stworzenie to rozumiem, że Pan "luckyluck0" za chwilę zastuka do moich drzwi i poinformuje mnie o zebraniu oraz o stworzeniu takowej rady...? Odpowiedz Link
jac3k27 Re: Zebranie. 17.10.12, 21:42 luckyluck0 napisał(a): > Szkoda że nie wszyscy wiedzą że takowe zebranie się odbyło. Jakoś nie widziałem > nigdzie na osiedlu inforamcji że się odbedzie. Myślę że koniecznie trzeba zrob > ić zebranie wewnątrz osiedla. Niektóre prace są robione bez wiedzy i akceptacji > członków wspólnoty osiedla. Koniecznie powinna być stworzona rada osiedlowa, w > szystkie zamierzone prace powinny być ogłoszone w ogólno dostępnym miejscu na o > siedlu, a nie przekazywane pocztą pantoflową. Każdy właściciel został poinformowany o zebraniu. W moim bloku zawiadomienie wisiało nawet na drzwiach wejściowych, nie wiem jak w innych. Jeżeli do Ciebie nie dotarło takie zawiadomienie to albo nie jesteś właścicielem a tylko wynajmującym tu mieszkanie, albo nie byłeś dostępny pod adresem jaki zgłosiłeś do korespondencji, albo zarządca nie wywiązał się ze swoich obowiązków wynikających z ustawy o własności lokali cyt. "Art. 32. 1. O zebraniu właścicieli zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, zawiadamia każdego właściciela lokalu na piśmie przynajmniej na tydzień przed terminem zebrania" Możesz oczywiście pójść z tym do sądu i jeśli jest to zaniedbanie zarządcy to sprawę wygrasz. Co do zwołania tzw. rady osiedla to jest to rozwiązanie rodem z PRL-u i funkcjonuje w spółdzielniach mieszkaniowych lub zasobach komunalnych. W przypadku wspólnot mieszkaniowych jest zarząd i zebranie mieszkańców a decyzje podejmowane są za pomocą uchwał większością głosów. Proponuję przeczytać ww. ustawę (Dz.U.00.80.903 Ustawa o własności lokali) Odpowiedz Link