Dodaj do ulubionych

NIC NIE KUMAM!!!

15.05.06, 10:18
Witam. 28.04.2006 podpisałem umowę przedwstępną i wyobraźcie sobie, że do
dzisiaj nie została podpisana przez pełnomocnika zarządu. Co więcej - każą mi
przyjechać do biura i parafować termin odbioru z 31 maja na 30 czerwca. O co
tu chodzi do diabła???? Zaufanie do nich straciłem totalnie. Przecież do
umowy obowiązują aneksy pisemne a nie parafki. Oni sobie kpią. Jak tam pojadę
to powiem im co myślęwink pzdr
Zauważyłem, że to banda łgarzy i oszustów.
Obserwuj wątek
    • andrzej5219 Re: NIC NIE KUMAM!!! 15.05.06, 12:19
      cóż, jak u większości developerów....terminy odbioru są jak guma sad , ale w
      sobotę na pikniku wyglądało już całkiem przyzwoicie. A który budynek ?
    • przeprowadzka1 termin odbioru 15.05.06, 13:50
      Ja podpisałam umowę 20.02.2006 z terminem odbioru 31.03.2006. Co tydzień
      wyznaczają mi inny termin odbioru mieszkania. Rozumiem, że może być opóźnienie
      ale wściekam się gdy nie mogę dowiedzieć się nic konkretnego. Byłam na rozmowie
      z p. Szczerbą (Dyrektor Działu Obsługi Klienta). Było to conajmniej śmieszne.
      Ta Pani o niczym nie ma pojęcia. Na umówiony tel. do tej pory się nie
      doczekałam. Do tego uzyskuję ciągle mylne i sprzeczne informacje. W Dziale
      Aranżacji inf. na temat ogródków nie odpowiadają stanowi faktycznemu, a projekt
      odbiega od tego co widać na budowie (wielkość, kształt, ciągi kumunikacyjne.
      Totalny bałagan!!!!
      • ak19744 Re: termin odbioru 15.05.06, 17:04
        Pani z biura powiedziała mniej więcej tak: po co państwu oddawać mieszkania w
        maju jak i tak nie będzie prądu i nic nie bedą mogli państwo
        robić. ...Niezlesmile) Szczera z niej babkawink
    • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 15.05.06, 14:06
      rozumiem wszyskich ale naprawde w mieszkaniach juz fajnie to wyglanda ,a ze
      wokolo jeszcze pracy zostalo to prawda .ale jestem optymistka a wcale nie mam
      tak kolorowo ciagle placic za wynajem i zastanawiac sie czy juz powiedziec
      wlascicielce o rezygnacji ,2 malenstwo w drodze termin na wrzesien i ciagle
      zastanawiania czy zmienic lekarza w radzyminie bo ciezko mi bedzie jezdzic z
      prawie 3 letnim synem w korkach autobusowych .wiedz moi drodzy sasiedzi
      uzbrojcie sie w cierpliwosc bo tylko to nam zostaje bo nikomu nie mozna
      wierzyc jak sie kluczy nie dostanie .
      • przeprowadzka1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 16.05.06, 11:58
        Ale ja dojeżdżam codziennie z domu do pracy 120 km i pod koniec maja muszę
        wynieść się z mieszkania, które sprzedałam. Pani z J.W. mnie zapewniała, że
        połowa maja to ostateczny termin oddania i ani dnia dłużej. Nie mam siły być
        już dłużej optymistką.
        • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 16.05.06, 12:22
          ojej przeprowadzka1.a masz juz sprawy uregulowane w jwc .bo to tez trwa zanim
          klucze dostaniesz
          • ak19744 Re: NIC NIE KUMAM!!! 16.05.06, 12:32
            "Sprawy uregulowane z JW" to pojęcie mocno subiektywnewink JW musi wcześniej samo
            siebie uregulować a dopiero później oddawać mieszkania. Niech zaczną regulować
            prąd! ..A Dział Obsługi Klienta jest do wymiany w całości. ...No ale to tylko
            moje zdanie. pzdr
            ....A Ciebie Przeprowadzko doskonale rozumiem.
            • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 16.05.06, 12:38
              moze i subiektywne ale jak nie ma u nich na koncie kasy za waloryzacjie,
              depozyt i 100 procent wartosci mieszkanie to tak szybko nie odbieze mieszkania
              .ja tylko chcialam pomoc .
              • ak19744 Re: NIC NIE KUMAM!!! 16.05.06, 13:23
                Ależ wiem, że chciałaś pomócsmile I zdaję sobie sprawę, że kwestie finansowe muszą
                być uregulowane przed odbiorem mieszkania. Ale zdaję sobie też sprawę z tego co
                czuje Przeprowadzka. Trzeba też powiedzieć sobie, że wszystkie nasze nerwy miną
                po odbiorze kluczy a prędzej czy później to nastąpi. ...Może więc nie warto się
                denerować?? A Ty 123j1 szczególnie powinnać zachować spokój, wszak we wrześniu
                rozwiązaniewink
          • przeprowadzka1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 16.05.06, 23:29
            Zaraz po podpisaniu umowy przedwstępnej zapłaciłam 100 % wartości mieszkania,
            27.04. miałam już rozliczenie wstępne i podpisaną umowę na dostawę energii
            elektrycznej. Dzisiaj usłyszałam w J.W., że nadal nie ma stałego zasilania
            naszych mieszkań. W moim mieszkaniu nic nie robi się od połowy kwietnia, a
            zostało tylko zamątować osprzęt elektryczny więc chyba mam powody do złości.
            Poza tym ja mam po prostu nóż na gardle bo muszę opuścić do końca maja
            mieszkanie w którym mieszkam i z całym "dobytkiem" przeprowadzić się niewiadomo
            gdzie.
            • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 07:48
              uderz na budowe i zwroc sie do kierownika jacka i powiedz jaka jest sprawa
              jezeli chcesz miec prad budowlany to moze cos sie uda bo juz jeden mieszaiec
              mieszka w budynku b.
              • przeprowadzka1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 10:56
                Tak też zrobiłam. Nawet odwiedziłam nowych mieszkańców. Napiszę co udało mi się
                załatwić w czwartek. Dzięki za informacje. Pozdrawiam
                • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 11:00
                  a co jacek mowil i sasiedzi .bo ja tez w czwartek jade.bo chce na sobote na
                  odbior sie umowic .a oni mowia ze w poniedzialek dopiero beda mieli zaksiegowana
                  wplate
                  • przeprowadzka1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 13:05
                    Mam dzwonić o 10:00 w czwartek. W czw. ma być odbiór przez inspektora i
                    najdalej w pt. mam odebrać klucze. To samo usłyszałam w J.W. od p. o dziwnym
                    nazwisku Panabażys, z którym umówiłam się na rozmowę. Mam nadzieję, że to
                    ostateczny termin. Sąsiadów podziwiam za siłę charakteru i twarde negocjacje z
                    J.W. Mieszkają sobie już i powoli wykańczają mieszkanie.
              • przeprowadzka1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 10:58
                A jak maleństwo? Zasz już płeć smile
                • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 11:01
                  ide 26 maja na usg .pewnie znowu synos tak przeczowam.
    • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 14:14
      no to super zeby sie tylko udalo ja juz dzis jakies babeczce z jwc plakalam w
      sluchawce i pozwolila mi przyniesc z banku potwierdzenie wplaty to moze
      ujdzie i bede mogla odebrac mieszkanie .a jak zreszta co mnie to obchodzi ze
      oni nie maja wgladu do kont i musza je miec 5 dni pozniej zaksiegowane ja im
      wyslalam kase wiedz o co chodzi .
      • ak19744 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 15:57
        Do mnie dzwonili dzisiaj. Byli tacy mili, że aż się wzruszyłem. I tak uprzejmie
        i szczegółowo odpowiadali na moje pytania. ...Chyba kupię Im czekoladki, może
        kwiatka? wink pzdr dla sąsiadów, ....sąsiadek teżwink
        • 123j1 Re: NIC NIE KUMAM!!! 17.05.06, 16:18
          a z jakiej paki do ciebie zadzwonili .jak co moj nowy numer gg 3376062.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka