redme 23.08.06, 10:53 Czy jest jakaś sensowna dieta która pozwoli na schudnięcie 5-6 kilogramów w ciagu 4 tygodni? Wiem że to żle ale nie mam czasu na ćwiczenia a tryb życia mam całkowicie siedzący .... Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 12:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917 albo dieta cambridge Odpowiedz Link Zgłoś
redme Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 14:01 czy znasz kogoś kto stosował tę dietę? Jak ze skutecznością? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 14:22 dieta jest bardzo skuteczna, bo radykalna - mowie o cambridge. wiem, bo przetestowalam na wlasnym ciele. oczywiscie, jesli po jej zakonczeniu nie zmienia sie nawykow zywieniowych, to jojo gwarantowane. jesli sie pilnuje, co sie je, to jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 14:33 Jesli ktos sie pilnuje, chudnie i bez diety, a pieniadze wyda na ubrania. Mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 16:08 no pewnie. tylko tak jest latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 17:17 Latwiej schudnac. To akurat jest latwiejsze. Sztuka jest potem nie przytyc. Daja gwarancje na pismie, ze jo-jo nie bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 17:54 nikt i nic nie daje takiej gwarancji. kwestia ograniczania sie w jedzeniu po zakoczeniu diety odchudzajacej. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 19:18 Tym bardziej nie warto wydawac pieniedzy. Tak naprawde zalezy to od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 00:22 normalne jedzenie tez nie jest za darmo, wiec tu akurat nie widze szczegolnej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 09:07 Roznica jest i to duza. Nie wiem jak to wychodzi finansowo: papki w pudelkach nigdy mnie nie interesowaly. Warto chudnac uczac sie jednoczesnie prawidlowego jedzenia: tylko to pozowli uniknac jo-jo. A jesli ma sie wpasc w jo-jo, lepiej nie chudnac / przynajmniej straca sie nie utyc bardziej /. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 11:53 watek byl o szybkim chudnieciu. i niech kazdy robi, co uwaza za slusze :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 20:21 Z tym sie zgadzam. Jak sobie poscielesz... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 25.08.06, 10:51 kazdy wie jak mu wygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna9913 Re: 5 kilo szybko!!! 06.09.06, 16:53 czesc;)Ja schudłam 5kg w niecałe 2 tyg.Na śniadanie jadłam sucha kromke chleba i pomidora albo kubek płatków z mlekiem 0,5 % a na obiad gotowane małe udko kurczaka bez soli z pomidorem albo gotowanymi warzywami ktorych równiez nie soliłam....na kolacje owoc...Zero cukru i soli.mało jedzenia duzo wody i owocow.Poza tym cwiczyłam najmniej 1 raz dziennie ale dobrze jest 3 razy...tak po 10 15 minut.ale mysle ze bez cwiczen tez bym tyle shudła.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majolika2 Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 20:01 Hej! Polecam "Pieciodniową dietę Matki Polki". Jak do niej dotrzeć? Wklep w Google "Matki Polki lęki, jęki i potwory" ( to jest fantastyczny blog) - i na tej stronie ( po lewej) poszukaj tegoż hasła ("Pieciodniowa dieta...).Powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
majolika2 Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 20:09 A tu juz masz gotowe... mattkapolka.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?218105 Odpowiedz Link Zgłoś
redme Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 21:32 dzięki : ) Miło " spotkać" kogoś życzliwego kto naprawde chce pomóc . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 09:10 To jest tzw. niedziwedzia przysluga. Im szybciej schudniej, tym szybciej / a czesto i wiecej / przytyjesz. Chudnij powoli i skutecznie. 5 kg tluszczu to ponad 42 tysiace kalorii. Jak wyobrazasz sobie stracenie w ciagu 1 dnia 7 tysiaecy kalorii? Zrob sobie rachunek zaoszczedzonych kalorii plus kalorie, ktore mozesz stracic uprawiajac sport. 7 tysiecy nie uzbierasz. 1 kg wody natomiast stracisz bardzo latwo. Nawet 2. Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 09:12 witam! redme jak juz przejdziesz te diete to prosze napisz czy jest skuteczna:) powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 09:13 A pomylilam Cie z kims innym, kto mial taki cel. Ty masz na to 4 tygodnie. Ja radze Ci przedluzyc to 2-krotnie. Kiedys chudlam w tempie 4 kg na miesiac / nie bylo latwo / i za kazdym razem doprowadzilo mnie to do jo-jo. Trzeba chudnac udajac, ze sie nie chudnie. Powoli. Dajac jednoczesnie czas skorze na to, aby sie dostosowala do nowych kg. Dla mnie idealny spadek wagi to 2 kg na miesiac. Pelen kompfort. Odpowiedz Link Zgłoś
mattkapolka Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 10:56 To może jeszcze ja cos dodam, jako uzytkownik tej diety. Powiem szczerze - nie dałabym rady stosowac diety, która trwa dwa tygodnie i trzeba do niej przyrządzać różne fikusne rzeczy, bo po prostu nie mam na to czasu i człowiek normalnie pracujący nie dałby rady. Dodam tu też, że nie znam diety cambridge, bo nigdy się nie interesowałam. Potrzebowałam kiedyś wbić się w sukienkę na nagły bal i koleżanka dała mi tę dietę, która pozwoliła mi zrzucić pięć kilo w pięć dni, ale uwaga - zdarzało mi się stracić cztery, albo czasem dwa kilo. To zależało od tego, czy stosowałam ją dokładnie, czy usiłowałam coś zachachmęcić. Co do straty wody - zawsze podkreslam - przy tej diecie, jak i przy kazdej innej trzeba BARDZO dużo pić. A co potem? A potem, jeśli zacznie się jeść normalnie, albo najlepiej troszkę mniej niż normalnie, a nie jest to trudne, bo jednak żołądek zdąży się skurczyć i nie ma się już takiej ochoty - to chudnie się dalej. Kuzynka zrzuciła bez wysiłku 15 kilo w ciągu następnych dwóch miesięcy. Cudów jednak nie ma. Trzeba zapomnieć o pączkach każdego dnia. Zwłaszcza jeśli nie kończy się na jednym, tak jak ja. Trudno doradzać w sprawie diety - niektórzy jej nie wytrzymują. Wiem jednak po listach, które dostaję, że jakies czterdzieści osób zastosowało ją z powodzeniem i są tylko ci, którzy do mnie napisali. Można zaryzykować, to tylko pięć dni. Zdaje się, ża sama po wakacjach tez musze, bo dałam sobie luz i przybyło parę kilo:-) Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 14:17 szczerze mowiac, to az trudno mi uwierzyc, ze to moze dzialac. w koncu nawet 5 dn glodowki nie ma ekeftu schudniecia 5 kg. 2 to moze.. 1 kg ziemniakow - ok 750 kcal 1 kg marchewki gotowanej (gotowana bardziej kaloryczna niz surowa) - ok 500 kcal 1 kg twarogu - ok 900 kcal 1 kg piersi z kurczaka - ok 1200 kcal! 1 kg owocow - jablka: ok 600 kcal. Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 04.09.06, 10:44 "5-dniowa dieta Matki Polki" to bardzo, bardzo, bardzo skuteczna dieta!!!!!!!! udalo mi sie na niej zgubic 4kg i jestem strasznie happy!!! ( 5dni to w koncu nie tak dlugo, da sie wytrzymac) pozdrowienia dla Matki Polki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 29.08.06, 12:26 to moze lepiej nic nie jesc przez 5 dni...;];];] Odpowiedz Link Zgłoś
anny6 Re: 5 kilo szybko!!! 29.08.06, 17:17 Ogranicz węglowodany- nie jedz białego chleba ani bułek, makaronów, ziemniaków, ryżu.Po tej diecie kg bardzo szybko zchodzą.W 4 tygodnie mozesz schudnąć nawet więcej.Wieczorem zrób kilka brzuszków i będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: 5 kilo szybko!!! 29.08.06, 19:44 nie jadlam chleba, ziemniakow ryzu i makaronow od 2 miesiecy duzo przy tym cwiczac a moja waga + 6 co sprawia ze zyc mi sie odechciewa a dol ktory mnie dopadl jest tak gleboki ze nie wiem czy kiedykolwiek z niego wyjde :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 30.08.06, 10:38 ale czy ktos stosowa te diete?? czu naprawde mozna schudnac 5kg w 5 dni?????? i jak tu jesc przez caly dzien same ziemniki czy marchewke...;] Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 30.08.06, 11:17 Byc moze uda sie zrzucic 5 kg, co nie znaczy schudnac. To nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mattkapolka Re: 5 kilo szybko!!! 30.08.06, 12:10 Stosował, stosował. Nawet lekarze stosowali - jedna z osób odzywiając się potem "normalnie", czyli z bardzo umierkowanym udziałem słodyczy i bez wieczornego obżarstwa chudła dalej i straciła w sumie 15 kilo. Niestety nie wiadomo jak to działa - prawdopodobnoie kolejność tych jedzonych rzeczy zmienia w jakis sposób metabolizm, dlatego nie wolno niczego zastepować - ja kiedyś zrobiłam sobie indyka zamiast kurczaka i efekty były do bani. I da się wytrzymac, choc nie powiem - w dzień serkowy jest smutno i człowiek bywa rozkojarzony. Dobrze więc wyliczyć go sobie na przykład na sobotę i nie stosowac diety, kiedy trzeba być jakoś wyjątkowo skoncentrowanym - np. jakis egzamin itd. Ale to chyba dotyczy wszystkich diet. Ja nie namawiam, ale u mnie działa. I u jakiś czterdziestu osób, które znam też. Zdarza się stracić "tylko" dwa kilo, ale mimo to chudnie sie dalej potem. No i powodzenia Przeczytałam nawiasem mówiąc w Gazecie kopenhaską. Nie wytrzymałabym 13 dni!- poza tym kawa z kostką cukru jest dla mnie niepijalna. O tę kostkę cukru jest w niej za dużo:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
olenka101 Re: 5 kilo szybko!!! 01.09.06, 18:27 Kilka dni temu przeczytałam o diecie matkipolki i stwierdziłam, że nie wierzę w nią a już napewno nie zadziala ona NA MNIE. Od jakiegoś czasu próbuję zrzucić balast po ciąży i wszystko z marnym skutkiem -waga zatrzymała się na 63 kg i ani drgnie niżej. No i "zaryzykowałam" czrodziejską dietę matkipolki; dziś dzień owoców A JA MAM 3 KG MNIEJ!!!! baaaaardzo dziękuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_74 Re: 5 kilo szybko!!! 01.09.06, 13:00 ja zgubiłam 5 kg w dwa tygodnie na diecie kopenhaskiej Odpowiedz Link Zgłoś
aniagunerka Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 14:35 w tej diecie matki polki, to jak mam dzielić te posiłki. Np. ziemniaki, jekm kiedy jestem głodna czy jak to podzieli.ć na cały dzień. I czy rzeczywiście ta dieta komuś pomogła???? Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 16:42 Przepraszam, że zapytam ale po co właściwie szybko chcesz schudnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 18:48 To proste: wtedy szybko mozna powrocic do poprzedniego jedzenia. Niestey takze do tycia itd. Bledne kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagunerka Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 20:01 Chcę skorzystac z takiej diety szybkiej ponieważ , chcę zgubić te kilogramy które mi najbardziej przeszkadzają. po takiej kuracji skurczy mi się troszkę żołądek i będe mogła troszkę zapanować nad moimi skołonnościami do złego jedzenia. Myślę że będzie mi łatwiej a przy okazji stracę kilka kilogrmamow. Oczywiście będe walczyć abym nie miała efektu jojo. Tylko że ja bardziej myślę o tej diecie 13 dniowej. stosowałam ją kiedyś, tylko z łakomstwa mojego wytrzymałam 3 dni-ale z jakim rezultatem, na wadze nyło -3 kg mniej i czułam się wiele lepiej. To co by było po 13 dniach...właśnie od jutra będeto sprawdzać.... Odpowiedz Link Zgłoś
redme Re: 5 kilo szybko!!! 12.09.06, 11:27 bo musze się wcisnąć w sukienkę, na razie efekt mizerny - 3 tygodnie 1000 kalorii i +2 kg. Chyba się skuszę na "matke polke" Odpowiedz Link Zgłoś