Dodaj do ulubionych

5 kilo szybko!!!

23.08.06, 10:53
Czy jest jakaś sensowna dieta która pozwoli na schudnięcie 5-6 kilogramów w
ciagu 4 tygodni? Wiem że to żle ale nie mam czasu na ćwiczenia a tryb życia
mam całkowicie siedzący .... Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 12:41
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917
      albo dieta cambridge
      • redme Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 14:01
        czy znasz kogoś kto stosował tę dietę? Jak ze skutecznością?
        • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 14:22
          dieta jest bardzo skuteczna, bo radykalna - mowie o cambridge. wiem, bo
          przetestowalam na wlasnym ciele.
          oczywiscie, jesli po jej zakonczeniu nie zmienia sie nawykow zywieniowych, to
          jojo gwarantowane. jesli sie pilnuje, co sie je, to jest OK.
          • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 14:33
            Jesli ktos sie pilnuje, chudnie i bez diety, a pieniadze wyda na ubrania.
            Mniejsze.
            • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 16:08
              no pewnie. tylko tak jest latwiej.
              • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 17:17
                Latwiej schudnac. To akurat jest latwiejsze. Sztuka jest potem nie przytyc.
                Daja gwarancje na pismie, ze jo-jo nie bedzie?
                • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 17:54
                  nikt i nic nie daje takiej gwarancji. kwestia ograniczania sie w jedzeniu po
                  zakoczeniu diety odchudzajacej.
                  • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 19:18
                    Tym bardziej nie warto wydawac pieniedzy. Tak naprawde zalezy to od nas.
                    • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 00:22
                      normalne jedzenie tez nie jest za darmo, wiec tu akurat nie widze szczegolnej
                      roznicy.
                      • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 09:07
                        Roznica jest i to duza. Nie wiem jak to wychodzi finansowo: papki w pudelkach
                        nigdy mnie nie interesowaly. Warto chudnac uczac sie jednoczesnie prawidlowego
                        jedzenia: tylko to pozowli uniknac jo-jo. A jesli ma sie wpasc w jo-jo, lepiej
                        nie chudnac / przynajmniej straca sie nie utyc bardziej /.
                        • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 11:53
                          watek byl o szybkim chudnieciu. i niech kazdy robi, co uwaza za slusze :)
                          • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 24.08.06, 20:21
                            Z tym sie zgadzam. Jak sobie poscielesz...
                            • cioccolato_bianco Re: 5 kilo szybko!!! 25.08.06, 10:51
                              kazdy wie jak mu wygodnie :)
      • czarna9913 Re: 5 kilo szybko!!! 06.09.06, 16:53
        czesc;)Ja schudłam 5kg w niecałe 2 tyg.Na śniadanie jadłam sucha kromke chleba i
        pomidora albo kubek płatków z mlekiem 0,5 % a na obiad gotowane małe udko
        kurczaka bez soli z pomidorem albo gotowanymi warzywami ktorych równiez nie
        soliłam....na kolacje owoc...Zero cukru i soli.mało jedzenia duzo wody i
        owocow.Poza tym cwiczyłam najmniej 1 raz dziennie ale dobrze jest 3 razy...tak
        po 10 15 minut.ale mysle ze bez cwiczen tez bym tyle shudła.pozdrawiam
    • majolika2 Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 20:01
      Hej! Polecam "Pieciodniową dietę Matki Polki". Jak do niej dotrzeć? Wklep w
      Google "Matki Polki lęki, jęki i potwory" ( to jest fantastyczny blog) - i na
      tej stronie ( po lewej) poszukaj tegoż hasła ("Pieciodniowa
      dieta...).Powodzenia,
      • majolika2 Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 20:09
        A tu juz masz gotowe...
        mattkapolka.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?218105
        • redme Re: 5 kilo szybko!!! 23.08.06, 21:32
          dzięki :
          ) Miło " spotkać" kogoś życzliwego kto naprawde chce pomóc . Pozdrawiam
          • linn_linn Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 09:10
            To jest tzw. niedziwedzia przysluga. Im szybciej schudniej, tym szybciej / a
            czesto i wiecej / przytyjesz. Chudnij powoli i skutecznie. 5 kg tluszczu to
            ponad 42 tysiace kalorii. Jak wyobrazasz sobie stracenie w ciagu 1 dnia 7
            tysiaecy kalorii? Zrob sobie rachunek zaoszczedzonych kalorii plus kalorie,
            ktore mozesz stracic uprawiajac sport. 7 tysiecy nie uzbierasz. 1 kg wody
            natomiast stracisz bardzo latwo. Nawet 2.
            • edith87 Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 09:12
              witam! redme jak juz przejdziesz te diete to prosze napisz czy jest skuteczna:)
              powodzenia:)
            • linn_linn Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 09:13
              A pomylilam Cie z kims innym, kto mial taki cel. Ty masz na to 4 tygodnie. Ja
              radze Ci przedluzyc to 2-krotnie. Kiedys chudlam w tempie 4 kg na miesiac / nie
              bylo latwo / i za kazdym razem doprowadzilo mnie to do jo-jo. Trzeba chudnac
              udajac, ze sie nie chudnie. Powoli. Dajac jednoczesnie czas skorze na to, aby
              sie dostosowala do nowych kg. Dla mnie idealny spadek wagi to 2 kg na miesiac.
              Pelen kompfort.
              • mattkapolka Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 10:56
                To może jeszcze ja cos dodam, jako uzytkownik tej diety. Powiem szczerze - nie dałabym rady stosowac diety, która trwa dwa tygodnie i trzeba do niej przyrządzać różne fikusne rzeczy, bo po prostu nie mam na to czasu i człowiek normalnie pracujący nie dałby rady. Dodam tu też, że nie znam diety cambridge, bo nigdy się nie interesowałam. Potrzebowałam kiedyś wbić się w sukienkę na nagły bal i koleżanka dała mi tę dietę, która pozwoliła mi zrzucić pięć kilo w pięć dni, ale uwaga - zdarzało mi się stracić cztery, albo czasem dwa kilo. To zależało od tego, czy stosowałam ją dokładnie, czy usiłowałam coś zachachmęcić. Co do straty wody - zawsze podkreslam - przy tej diecie, jak i przy kazdej innej trzeba BARDZO dużo pić. A co potem? A potem, jeśli zacznie się jeść normalnie, albo najlepiej troszkę mniej niż normalnie, a nie jest to trudne, bo jednak żołądek zdąży się skurczyć i nie ma się już takiej ochoty - to chudnie się dalej. Kuzynka zrzuciła bez wysiłku 15 kilo w ciągu następnych dwóch miesięcy. Cudów jednak nie ma. Trzeba zapomnieć o pączkach każdego dnia. Zwłaszcza jeśli nie kończy się na jednym, tak jak ja.
                Trudno doradzać w sprawie diety - niektórzy jej nie wytrzymują. Wiem jednak po listach, które dostaję, że jakies czterdzieści osób zastosowało ją z powodzeniem i są tylko ci, którzy do mnie napisali. Można zaryzykować, to tylko pięć dni. Zdaje się, ża sama po wakacjach tez musze, bo dałam sobie luz i przybyło parę kilo:-)
                Pozdrawiam i zycze powodzenia.
                • cioccolato_bianco Re: 5 kilo powoli i skutecznie 24.08.06, 14:17
                  szczerze mowiac, to az trudno mi uwierzyc, ze to moze dzialac. w koncu nawet 5
                  dn glodowki nie ma ekeftu schudniecia 5 kg. 2 to moze..
                  1 kg ziemniakow - ok 750 kcal
                  1 kg marchewki gotowanej (gotowana bardziej kaloryczna niz surowa) - ok 500 kcal
                  1 kg twarogu - ok 900 kcal
                  1 kg piersi z kurczaka - ok 1200 kcal!
                  1 kg owocow - jablka: ok 600 kcal.
      • edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 04.09.06, 10:44
        "5-dniowa dieta Matki Polki" to bardzo, bardzo, bardzo skuteczna dieta!!!!!!!!
        udalo mi sie na niej zgubic 4kg i jestem strasznie happy!!! ( 5dni to w koncu
        nie tak dlugo, da sie wytrzymac) pozdrowienia dla Matki Polki!!!
    • edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 29.08.06, 12:26
      to moze lepiej nic nie jesc przez 5 dni...;];];]
      • anny6 Re: 5 kilo szybko!!! 29.08.06, 17:17
        Ogranicz węglowodany- nie jedz białego chleba ani bułek, makaronów, ziemniaków,
        ryżu.Po tej diecie kg bardzo szybko zchodzą.W 4 tygodnie mozesz schudnąć nawet
        więcej.Wieczorem zrób kilka brzuszków i będzie super
        • adzik22 Re: 5 kilo szybko!!! 29.08.06, 19:44
          nie jadlam chleba, ziemniakow ryzu i makaronow od 2 miesiecy duzo przy tym
          cwiczac a moja waga + 6 co sprawia ze zyc mi sie odechciewa a dol ktory mnie
          dopadl jest tak gleboki ze nie wiem czy kiedykolwiek z niego wyjde :(((((
        • edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 30.08.06, 10:38
          ale czy ktos stosowa te diete?? czu naprawde mozna schudnac 5kg w 5 dni?????? i
          jak tu jesc przez caly dzien same ziemniki czy marchewke...;]
          • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 30.08.06, 11:17
            Byc moze uda sie zrzucic 5 kg, co nie znaczy schudnac. To nie to samo.
          • mattkapolka Re: 5 kilo szybko!!! 30.08.06, 12:10
            Stosował, stosował. Nawet lekarze stosowali - jedna z osób odzywiając się potem "normalnie", czyli z bardzo umierkowanym udziałem słodyczy i bez wieczornego obżarstwa chudła dalej i straciła w sumie 15 kilo. Niestety nie wiadomo jak to działa - prawdopodobnoie kolejność tych jedzonych rzeczy zmienia w jakis sposób metabolizm, dlatego nie wolno niczego zastepować - ja kiedyś zrobiłam sobie indyka zamiast kurczaka i efekty były do bani. I da się wytrzymac, choc nie powiem - w dzień serkowy jest smutno i człowiek bywa rozkojarzony. Dobrze więc wyliczyć go sobie na przykład na sobotę i nie stosowac diety, kiedy trzeba być jakoś wyjątkowo skoncentrowanym - np. jakis egzamin itd. Ale to chyba dotyczy wszystkich diet. Ja nie namawiam, ale u mnie działa. I u jakiś czterdziestu osób, które znam też. Zdarza się stracić "tylko" dwa kilo, ale mimo to chudnie sie dalej potem.
            No i powodzenia
            Przeczytałam nawiasem mówiąc w Gazecie kopenhaską. Nie wytrzymałabym 13 dni!- poza tym kawa z kostką cukru jest dla mnie niepijalna. O tę kostkę cukru jest w niej za dużo:-))
            • olenka101 Re: 5 kilo szybko!!! 01.09.06, 18:27
              Kilka dni temu przeczytałam o diecie matkipolki i stwierdziłam, że nie wierzę w
              nią a już napewno nie zadziala ona NA MNIE. Od jakiegoś czasu próbuję zrzucić
              balast po ciąży i wszystko z marnym skutkiem -waga zatrzymała się na 63 kg i
              ani drgnie niżej. No i "zaryzykowałam" czrodziejską dietę matkipolki; dziś
              dzień owoców A JA MAM 3 KG MNIEJ!!!! baaaaardzo dziękuję :))
    • kati_74 Re: 5 kilo szybko!!! 01.09.06, 13:00
      ja zgubiłam 5 kg w dwa tygodnie na diecie kopenhaskiej
      • aniagunerka Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 14:35
        w tej diecie matki polki, to jak mam dzielić te posiłki. Np. ziemniaki, jekm
        kiedy jestem głodna czy jak to podzieli.ć na cały dzień. I czy rzeczywiście ta
        dieta komuś pomogła????
        • oliffka5 Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 16:42
          Przepraszam, że zapytam ale po co właściwie szybko chcesz schudnąć?
          • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 18:48
            To proste: wtedy szybko mozna powrocic do poprzedniego jedzenia. Niestey takze
            do tycia itd. Bledne kolo.
            • aniagunerka Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 20:01
              Chcę skorzystac z takiej diety szybkiej ponieważ , chcę zgubić te kilogramy
              które mi najbardziej przeszkadzają. po takiej kuracji skurczy mi się troszkę
              żołądek i będe mogła troszkę zapanować nad moimi skołonnościami do złego
              jedzenia. Myślę że będzie mi łatwiej a przy okazji stracę kilka kilogrmamow.
              Oczywiście będe walczyć abym nie miała efektu jojo. Tylko że ja bardziej myślę
              o tej diecie 13 dniowej. stosowałam ją kiedyś, tylko z łakomstwa mojego
              wytrzymałam 3 dni-ale z jakim rezultatem, na wadze nyło -3 kg mniej i czułam
              się wiele lepiej. To co by było po 13 dniach...właśnie od jutra będeto
              sprawdzać....
              • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 07.09.06, 20:20
                Sprawdz...
          • redme Re: 5 kilo szybko!!! 12.09.06, 11:27
            bo musze się wcisnąć w sukienkę, na razie efekt mizerny - 3 tygodnie 1000
            kalorii i +2 kg. Chyba się skuszę na "matke polke"
            • linn_linn Re: 5 kilo szybko!!! 12.09.06, 11:35
              Jak to plus 2 kg? Przytylas?
    • edith87 Re: 5 kilo szybko!!! 08.09.06, 11:21
      skutkuje...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka