05.12.11, 17:06
Zastanawiam się nad wyjazdem do Brazylii - druga połowa stycznia/luty na 3-4 tygodnie. Są to wstępne plany, ale może ktoś też zastanawia się nad tym kierunkiem? Nie chcę jechać z biurem podróży - bilety w tej chwili widziałam za ok 3500 zl w 2 strony.
Obserwuj wątek
    • dwakasztanki Re: Brazylia? 07.12.11, 17:57
      I ja również. Próbowałam znaleźć na forum gazetowym jakieś informacje o wyjazdach, doświadczeniach, jednakże widać, ze Brazylia nie należy jeszcze do zbyt uczęszczanych przez Polaków miejsc albo nie publikują tu nic na temat właśnie Brazylii :) Nie wiem, jak ugryźc temat dwutygodniwoego wyjazdu: dokąd dokładnie na ile dni, jak i gdzie spać sensownie, nie biednie, i nie jakoś przesadnie drogo... Takie mam dylematy..Sao P. czy Rio tylko, czy Salvador na 3-4 dni? Ktoś może coś doradzić???
      • akasya Re: Brazylia? 07.12.11, 23:51
        A kiedy planujesz wyjechać? No i nie szukasz przypadkiem towarzysza (a raczej towarzyszki) podróży? ;)

Ale fakt faktem rady od bardziej doświadczonych w tym temacie niezmiernie by się przydały.
    • ktos28 Re: Brazylia? 08.12.11, 11:58
      Nie wiem skąd chcecie lecieć, ale z Berlina (ja mam tam akurat najbliżej) bilety do Rio można zakupić już za 2500zł.Brazylia, wydaje mi się bardzo droga. Wrażenia z ubiegłego roku, przed karnawałem, więc w czasie karnawału pewnie jeszcze droższa. Rio piękne, chociaż piękno odkryłam dopiero po powrocie do domu, ale to pewnie przez wszechogarniającą biedę i drożyznę właśnie. Noclegi, przejazdy,jedzenie, zwiedzanie zdecydowanie droższe niż w Argentynie. I nie wiem jak u Was z portugalskim, ale z samym angielskim bez szans na porozumienie, z dodatkowym hiszpańskim też nie jest super, ale powiedzmy, że już można sobie poradzić. A informacje o Brazylii na forum są, tylko trochę trzeba poszukać, nawet porady dotyczące jazdy autobusem po Rio:)
      • dwakasztanki Re: Brazylia? 10.12.11, 16:22
        aha, dzięki za post. Pogłówkujemy co do terminu to raczej, nie nasz okres zimowy a vardziej kwiecien, maj 2012. Karnawal wtedy juz niebedzie chyba wplywal na ceny, co?
    • renata_zofia Re: Brazylia? 01.01.12, 00:30
      Czesc! ja rowniez sie zastanawiam nad Brazylia. Bilety mozna kupic znacznie taniej ok. 2300zl. Planuje wyjazd na poczatku lutego. Jesli nadal planujesz wyjazd i moglybysmy wyjechac razem byloby super. Podaj ew. maila to napisze wiecej. Pozdrawiam
      • jp.sc Re: Brazylia? 01.01.12, 16:12
        Szkoda,ze nie maj-czerwiec....cóż.....jakby co to bilety Lufthansą z Warszawy do Rio 2160zł minus 80zł za kod promocyjny....może sie Wam przyda
        pozdrawiam
        • llancia Re: Brazylia? 18.02.12, 13:51
          Ja kupilam bilet za 1300, z Mediolanu. Chcę m.in. poleciec/poplynąc do Manaus? czy ktos był w okolicy? jakies info..?chcę zobaczyc kawałek dzikiej przyrody, ale nie tak typowo..wsrod wielu turystów. gdzie najlepiej dotrzec?
          • krepso Re: Brazylia? 26.02.12, 01:47
            llancia napisała:

> Ja kupilam bilet za 1300, z Mediolanu. Chcę m.in. poleciec/poplynąc do Manaus?
            > czy ktos był w okolicy? jakies info..?chcę zobaczyc kawałek dzikiej przyrody, a
            > le nie tak typowo..wsrod wielu turystów. gdzie najlepiej dotrzec?

Do Aracaju?
    • zemfir Re: Brazylia? 18.02.12, 16:35
      Hej!

Czy Podróż do Brazylii aktualna? Jeżeli tak to jestem chętna od zaraz. Moje gg6848622
      pozdrawiam
      • agnesik77 Re: Brazylia? 21.02.12, 17:33
        wybieramy sie do rio de janeiro w terminie 1.04-16.04 - w planie zwiedzanie wodospadow, salvador i ika dni w rio - kto ma ochote lub bedzie tam w tym samym terminie. Bilety sa teraz w super cenie okolo 600Euro z berlina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka