Dodaj do ulubionych

czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu?

IP: 80.51.255.* 04.04.05, 22:44
chcialbym pojechac ale nie dysponuje wieksza gotowka no i moze stopem sie da
mam juz troche doswiadczenia w podrozach po Europie ale tu problemem moze byc
czas bo gdzyby wyjachac w srode rano mozna nie zdazyc wsumie jest to 1500
km...czyli kolo 750 km dzinnie na stopa to jednak troche a Wy jak sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: *.gwarbit.pl 04.04.05, 23:02
      myśle, ze startując w środe rano masz szanse spokojnie dojechac. łap stopa
      takze w nocy, na stacjach. napisz sobie duża kartkę ROMA, wszyscy beda
      wiedzieli gdzie jedziesz. mysle że beda zabierać bez problemu.
      powodzenia.............
      marcin
      • Gość: przemoch2@wp.pl Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: 80.51.255.* 04.04.05, 23:05
        dzieki Marcin! wiem ze w Austrii i Włoszech to tylko stacje benzynowe tam na
        autostradach nigdzie indzie nie złapałem stopa.pozdrawiam.
        • Gość: pst Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: 195.150.89.* 04.04.05, 23:08
          My tez się wybieramy stopem. Możecie podac pare wskazówek (oczywiście poza
          podstawowymi zdroworozsądkowymi zasadami bezpieczeństwa...)
          Pozdrawiam!
          patrycja
          • Gość: przemoch2@wp.pl Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: 80.51.255.* 04.04.05, 23:35
            a moze ktos juz kiedys jechal taka trasa do rzymy na stopa? pamietajcie o
            radiach bo w watykanie bedzie polskie tlumacznie maszy na czestotliwosci 93,3
            • inferno_m Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? 04.04.05, 23:58
              Przemoch2 dzieki za informacje nt radia.
            • Gość: mkz Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: *.mini.pw.edu.pl 05.04.05, 10:10
              ja jechalem. W Niemeczech jedzie sie super. Bez problemu mozna dotrzec
              przynajmniej za Monachium, a nawet i pod Insbruck w ciagu 10-12 godzin. We
              Wloszech za to jest kiepsko - czesto trzeba czekac potwornie dlugo... Czasem
              nawet pracownicy stacji benzynowych probuja 'przepedzac' stopowiczow. Gdzies pod
              Modena pobilem rekord czekania na stopa - 8h! Teraz byc moze bedzie inaczej, z
              tabliczka 'Roma' w tych dniach szanse powinny byc wieksze.
    • Gość: tomek Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 02:15
      hej
      też się wybieram stopem
      i również w środę
      start wrocław - bielany
      może się spotkamy
      radzę zabrać ciepłe rzeczy -
      od piątku pogoda się psuje na całej trasie przejazdu;
      (tak przynajmniej podają serwisy internetowe); noce też zimne...
      ganimeda@poczta.onet.pl
      • Gość: m Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: 217.199.83.* 05.04.05, 09:50
        nic sie nie boj
        moj facet przejechal kiedys sam ponad 1000 km jednego dnia, oczywiscie stopem :-)
        rowniez przez Wlochy!
        dobierajcie sie w pary, kierowcy duzo chetniej biora kiedy widza dziewczyne ;-)
        i rzeczywiscie dobrym pomyslem jest pisanie ROMA.
        trzymam za was wszystkich kciuki
        • Gość: emilia Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: *.uni.lodz.pl 05.04.05, 10:21
          ja jechalam zawsze z wloch po polski stpem
          z polski do wloch byly zawsze trudnosci...
          najwazniejsze to sie przedostac przez czechy-to bedzie latwe, gorzej austria-
          tam moga byc klopoty.natomiast we wloszech nie powinno byc problemow, najlepiej
          stac przy wyjazdach ze stcji benzyn. z karta ROMA ale moze i z dopiskiem PAPA,
          moze to ich dodatkowo wzruszyc, co do noclegow to czytalam dzis na wloskiej
          repubblice ze maja byc stadiony dlapielgrzymow.pozdrawiam
          • Gość: tomek trasa przejazdu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 17:38
            podaje za inferno:

Trasa z Polski Zachodniej:
            Wrocław
            Jelenia Góra
            Jakuszyce
            Praga
            Pilzno
            Ragensburg
            Monachium
            Insbruck
            Bolzano
            Werona
            Bolonia
            Florencja
            Perugia
            Rzym

Prze Niemcy dlatego, że są dobre szybkie, autostrady.
            Można też granicę przekroczyć już w Zgorzelcu/Gerliz (Jędrzychowice)i ominąć
            Czechy i płacenie za winiety a czas przejazdu podobny i drogi lepsze i
            bezpłatne. Jadać przez Monachium omijamy też kręte drogi południowych Czech i
            Austrii.

w niemczech da się łapać na parkingach i pewnei na stacjach benzynowych; nie
            wiem jednak, czy ta trasa bedzie na tyle uczęzczana przez jadących do Rzymu, by
            się na niej załapać na transport

szukam osoby do towarzystwa w podróży
            namiot mam
            i pozytywne nastawienie
    • Gość: elli Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:06
      Z tego co wiem podróż stopem jest od kilku lat we Włoszech zakazana - parę lat
      temu dosżło tam do serii dramatycznych wypadków. No ale moze ludzie tym razem
      okazą się łaskawsi.
    • Gość: slawekflorydzki Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: 169.139.15.* 05.04.05, 18:39
      dzwoncie po firmach transportowych - sporo tirow jezdzi do wloch - po prostu
      trzeba sie umowic z kierowca. niejeden tirowiec pomoze rodakowi dostac sie na
      pogrzeb Jana Pawla WIELKIEGO.
      powodzenia - ja jestem za oceanem wienc slabo z dojazdem...
    • Gość: anisia Re: czy ktos probuje jechac stopem do Rzymu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 19:04
      oczywiscie ,ze musi sie udac !!!
      ja jutro wyruszam razem z przyjaciolka stopem... wierzymy ,ze dotrzemy !!!
      ktos sie przylacza ??
      nr gygy. 8131220
      mail : w_mej_duszy_ogien_walczy_z_lodem@op.pl
    • Gość: marek Re: czy ktos probuje ... jadę z zielonej góry IP: *.uz.zgora.pl 05.04.05, 19:10
      Chcę wyruszyć w środę z rana, dojechać do Zgorzelca, stamtąd na norymbergę i
      monachium, innsbruck itd..do zobaczenia!!!
      megger1@poczta.fm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka