Gość: @@ IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.11.02, 23:32 Jak się tam dostać z Frankfurtu - to jest kurde kawał drogi na mapie - jeżdzi tam coś ?? Np. Z Hauptbahnhof ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mR Re: Lotnisko Frankfurt Hahn !! IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.02, 03:20 pewnie - jedzie metro albo kolejka S-bahn. Nie jestem, na 100 % pewnien ale napewno cos z tego - chyba jednak U-bahn. Nie bylem juz dawno we Frankfurcie na lotnisku to nie pamietam ale nie ma obawy. Odpowiedz Link
Gość: @@ Re: Lotnisko Frankfurt Hahn !! IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.11.02, 22:54 OK !!! Już się dowiedziałem - jeżdża tam autobusy - ale na pweno S Bahn i U Bahn. Ja mówiłem o lotnisku Hahn a Nie tym głownym we Frankfurcie !! Tam się jedzie 1.45 autobusem !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
szary_obywatel Lotniska frankfurckie 05.12.02, 21:59 Frankfurt-Hahn nie jest tym samym co Frankfurt Flughafen (Airport). Do Frankfurt Flughafen (Airport), ktore lezy w granicach administracyjnych miasta mozna dostac sie najszybciej tzw. S-Bahn (Kolejka miejsca, oznaczona symbolem "S" w zielonym kolku). Z dworca glownego nalezy jechac S-Bahnem numer S1 lub S9, oba jadace w kierunku Wiesbaden Hbf (Hbf to skrot od "dworzec glowny" ). Z dworca glownego we Frankfurcie na lotnisko przejazd trwa ok. 12-15 min, na trzeciej stacji trzeba wysiasc, bilet kosztuje ok. 3 euro. Bilet calodniowy po Frankfurcie (Tageskarte) kosztuje 4,40 euro i mozna na nia dojechac az do lotniska. Frankfurt-Hahn lezy ok. 90 km na zachod od Frankfurtu. Z dworca glownego kolejowego Frankfurt am Main Hbf mozna do Frankfurt-Hahn dojechac autobusem. Z dworca nalezy wyjsc wyjsciem poludniowym (Südseite) na Mannheimer Str. (ulice)/ Stuttgarter Platz i idziesz w prawo wzdluz wspomnianej Mannheimer Str. Po drugiej stronie ulicy jest parking. Omijasz ten parking i dochodzisz do ulicy Stuttgarter (po niem. Strasse - skrot: Str.). Na rogu Stuttgarter/ Mannheimer Str. znajduje sie przystanek autobusowy przewoznika: Bohr. Autobus do lotniska Flughafen- Hahn kosztuje 11 euro i odjezdza codziennie o godz. : 03:45 06:45 07:45 11:15 12:15 15:15 16:15 17:15 20:00 21:00 Podroz trwa 1godz 45 min. Autobus po 15 minutach "zajezdza" na lotnisko we Frankfurcie (wyzej opisane), a pozniej jedzie prosto do Frankfurt-Hahn i zatrzymuje sie dokladnie przed wejsciem na hale odlotow. Informacje pod adresem: www.tourist-info-hahn-airport.de/inhalte_dt/fs_index1.htm Pamietaj, ze nalezy sie odprawic godzine przed odlotem samolotu. Milych lotow Obywatel Odpowiedz Link