Gość: szumi_1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 11:23 Jadę do chorawacji około 20 czerwca z Wrocławia z żoną i dwójką dzieci,szukam kogoś kto też jedzie samochodem??dwoma autkami zawsze razniej.pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesiomar Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc 26.05.08, 12:00 wyjeżdżam w nocy z 18 na 19 czerwca, chcę uciec przed weekendowymi korkami; wyjeżdzam z Rzeszowa; trochę nam nie po drodze chyba że masz jakichs pomysł?? w jaki rejon Chorwacji chcesz jechać?? Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:35 No trochę nam nie po drodze,a do Chorwacji chcę jechać w ciemno,jeszcze się nie zastanawiałem gdzie.pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 13:38 Ja jadę 20-go do Chorwacji samochodem (żona, dziecko -10 lat córka, przyjaciel i ja) + znajomi (młode narzeczeństwo). Jedziemy na dwa auta ale jak będzie trzecie będzie fajnie. numer gg# 513842 lub borderguard@onet.eu Oczywiście z Wrocławia. Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:44 Ooo to zajefajnie,ja jadę z żonką synkiem 5 latnim i siostrzeńcem 13 lat.O.k to może wieczorem pogadamy na gg.pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 13:46 Spoko! Jedziemy też w ciemno w okolice Makarskiej bo Kvarner i Istrię mamy już zaliczone. Ale możemy pogadać wieczorkiem. Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:51 No to super bo ja jadę pierwszy raz, też w ciemno i troche się obawiam.Bedziesz na gg po 22? Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 13:54 Nie wiem czy będę, musisz próbować. Teraz jestem jeśli masz czas? Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:00 Na gg nie, bo jestem w pracy.Ao której planujecie wyjechać z polski? z wrocławia?bo ja myślałem żeby na noc?jeśli chodzi o dokładniejsze szczegóły to możemy kontaktować sie przez maila.pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 14:07 Co roku jeździliśmy na noc ale w tym roku zmiana planów. Jedziemy koło południa (między 11 a 14). Jedziemy przez Wiedeń (nie szukam żadnych objazdów i udziwnień mimo Euro 2008) bo właśnie 20-go jest mecz ćwierćfinałowy. Nigdy nie byłem na Euro a zawsze chciałem to chociażniech z samochodu poczuję tę atmosferę. Jeślistracimy godzinę lub dwie na korki to trudno - jedziemy na wakacje a nie na wyścigi. Pozatym chcemy się zatrzymać na dwie godzinki albo w właśnie w Wiedniu albo w Zagrzebiu. Trasa to: Wrocław - Boboszów - Olomouc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - i potem już A1 prawie na miejsce.Trasa około 1250km. A Wy w jaki region chcecie jechać? Bo my jeszcze na 100% nie wiemy ale wybór padnie między Omis, Baska Voda,Makarska lub Tucepi (wszystko w pobliżu). Pozatym chcemy byćna rano żeby zanim poszukamy kwatery oblukać jak wyglądają plaże. Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:14 Nie ma problemu mogę się dostosować co do wyjazdu.A co do miejsca to nie mam konkretnych wytycznych, ale tez okolice makarskiej.Obawiam sie tylko o dziecko czy podoła tyle godzin jazdy? Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 14:19 Jeśłi masz auto z klimą to nie ma najmniejszego problemu. Nasza córka jeździ z nami wszędzie i to autem bez klimy. Dwa lata temu byli z nami znajomi z 2-latkiem karmionym piersią jeszcze i też bez kłopotu. Jeśli masz CB- radio to zabierz ze sobą lub pozycz od kogoś bo my będziemy mieli. Ps. A nie miałeś jechać tydzień później bo tak coś kojażę z innych wątków? Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:27 No to spoko myślę że się dogadamy.CB postaram się pożyczyć,tak miałem jechać 28 ale zmiana planów.pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 14:58 Jedziemy na Istrie przez WIeden (nocleg w Treishkirschen w Oekotel). Wyjazd w piatek po odebraniu przez dzieci swiadectw, czyli ok. 13:00. Oczywiscie z Wroclawia :) - dwojka doroslych i troje dzieci. Daj znac na forum - moze zrobimy karawane Wroclaw-Chrowacja :) Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:11 Myślę że to świetny pomysł z tą karawaną :) ale ja niestety planuję wyjazd na 20.pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 15:15 Ja tez :) 20 czerwca to piatek. Sorry, nie napisalem tego wczesniej zbyt dokladnie. Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 15:27 Jak dlamnie bomba! My też wyjazd planujemy po odebraniu świadectwa :) Tylko nie nocujemy po drodze bo to nie tak daleko ale do Wiednia taka sama trasa :) Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:37 Auuu to koniec roku szkolnego jest 20!to sorki Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 15:42 Zgadajmy sie mailowo. Jesli wszystkim pasuje wyjazd ok.13-14, to do Wiednia rzeczywiscie mozemy pojechac razem. Ten nocleg w Oekotel chcemy zrobic, zeby obejrzec mecz. No i odpoczac przed kolejnymi ... 500 km jazdy :)) A serio: chcemy sobie spokojnie przejechac w sobote rano przez Slowenie i jej gorskie drogi. Moj mail: sciobel@gmail.com Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:20 A z jakich części Wrocławia jesteście? Ja z Psiego Pola! Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:26 Ja dokładnie z Jelcza-laskowic. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:27 Tez Psie Pole !!! Dokładnie Kiełczów. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 15:50 Aha, planowalismy Wroclaw-Boboszow-Svitavy-Brno-Mikulov-Wieden-Traiskirchen (nocleg). Nie chce mi sie placic Czechom 'poplatku' za autostrade :) Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 15:56 Nie przesadzaj z tym poplatkiem. To 25zł i jedziesz normalnymi drogami. Pamiętaj, że my nie nocujemy i nie możemy jechać aż tak spacerowo. A wyjazd planujemy blizej 12-13 niż 13-14 ale to się jeszcze okaże Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:03 Pozatym za przekraczanie prędkości na lokalnych drogach czesi są bezlitośni. Wolę zapłacić i mieć spokój. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:10 Lokalny jest kawalek od Boboszowa do Brna. Pozniej do granicy w Mikulowie jest droga ekspresowa, a w Austrii 50-60 km. lokalnej drogi Mikulov-obwodnica Wiednia. Ale byc moze zastanowimy sie nad wariantem Wroclaw-A4-Nysa-Glubczyce-Olomuniec-Brno-autostrada D2-Bratyslawa A2-Wieden. Ale dojdzie do tego jeszcze slowacki poplatek:) Wszystko zalezy od tego, o ktorej dzieci skoncza odbierac swiadectwa (wiesz, mamy 3 chlopakow w roznych szkolach - trzeba ich zebrac do kupy i odiwezc do domu). Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:03 Przez Ołomuniec? Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:07 Tak bo od Mohelnic jest już trasa szybkiego ruchu. Odpowiedz Link
Gość: a Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 83.16.17.* 26.05.08, 16:07 A może ktos jedzie 22 czerwca na noc w okolice Dubrownika - Peljesac,jedziemy w dwa auta przez Olomuniec, Brno, Wiedeń, Maribor i dalej autostrada, jakby co to dajcie znać Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:11 To jedz z nami 20:) Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:15 My jedziemy 20-go. Ja myslałem żeby jechać Wrocław - Kłodzko - Boboszów Potem: na Olomouc i na Brno. Z Brna na Bratysławe ale przed granicą ze Słowacją zjazd na Breclav i tam przekroczenie granicy i na wysokości Wildefortu (już w Austrii) na E461 na Wiedeń i dajej jak wcześniej pisałem. Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:21 A z jakich czesci Wrocka jesteście? Ja: Psie Pole Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Do planowania podróży IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:23 old.viamichelin.pl/viamichelin/pol/tpl/hme/MaHomePage.htm Polecam. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:26 No wlasnie - troche mnie ponioslo z ta Bratyslawa - zapomnialem, ze my mamy nocleg tu za Wiedniem :) Wariant Wroclaw - Brno przez droge ekspresowa w sumie niezly, tym bardziej, ze drogi w okolicach Svitav poza weekendem (piatek) moga byc zawalone przez ciezarowki z zakladow chemicznych, czy co oni tam maja. Troche mi sie nie podoba ten kawalek z Breclav do E461. Z tego co pamietam droga ekspresowa z Brna przez Mikulov i od granicy wjazd wlasnie na E461 jest calkiem porzadna. Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:33 Z Breclav-ia do tej drogi jest 30km, a przejście graniczne małe :) a na czas Euro Austria przywraca kontrolę graniczną. Boję się, że przez Mikulov może jechać tysiące aut na mecze. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:41 Dobry argument :) Wroclaw-Boboszow-Brno-Breclav-Wieden pasuje. W Wiedniu mozemy podjechac do naszego hotelu w Treiskirchen (tuz za Wiedniem przy autostradzie na Gratz) i tam w jakiejs knajpce w poblizu albo w samym hotelu zjesc kolacje i obejrzec mecz. Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:47 Jeśli o mnie chodzi to pasuje. A jaki to hotel? Jakaś nazwa? Mecz zaczyna się o 20:30 - zdążymy? Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:58 Oekotel w Treiskirchen, na poludnie od Wiednia. Do meczu na pewno damy rade. Tu masz zFON-owany link do hotelu: fon.gs/oekotel Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:05 Masz rezerwację? Bo w okresie Euro będzie ciężko z noclegiem. No i jakie ceny? A koledze z Jelcza pasuje przystanek na meczyk? Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:11 Mam rezerwacje. Cena: 60 euro ze sniadaniem za 5 osob (2 doroslych plus 3 dzieci). Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 18:01 Jak najbardziej meczyk wskazany :) Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:42 To jeśli się zgadamy to można się umówić albo w Jelczu albo w Oławie i potem jechać na Strzelin - Henryków - Ząbkowice. Unikniemy korków Wrocławskich (a może ich być w ten dzień sporo) a z Psiaka dojazd jest do Jelcza koło Sielskiej fajny i jest blisko. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:51 To może z Jelcza przez Oławę do A4, a stamtąd przez Nysę i Głuchołazy do Ołomuńca i dalej według Twojej trasy. Przez autostradę może być ciut szybciej, a potem droga przez Grodków-Nysę jest porównywalna z ta przez Ząbkowice. Zbiórka w Jelczu brzmi OK - może być na przykład na stacji benzynowej kolo skrzyżowania na Oławę. Odpowiedz Link
Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:54 Jak dla mnie to SUPER!!!To jesteśmy wstępnie umówieni,mój email zbymazur@op.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:02 Ale w Oławie będziemy musieli się umówić z moimi znajomymi bo oni ruszą z Radwanic i bez sensu żeby się cofali do Jelcza. Tej autostrady będzie niewiele. Nie znam trasy na Nysę alez tego co widzę to od Głuchołaz na Sumperk jest taka sobie ta droga.m Znasz ją?Jeździłeś? Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:11 Moze byc spotkanie w Olawie. Jeszcze lepiej, bo przez nia i tak musimy jechac - obojetnie ktory wariant drogi wybierzemy. Jechalem ta trasa (ale jako pasazer) przez Nyse, Sumperk i Mohelnice i potem ekspresowka przez Olomuniec do Brna. Troche gor na poczatku, a potem juz z gorki. W sumie dosc podobna do wersji drogi z Boboszowa. Zreszta jest nawigacja GPS wiec powinno byc spoko. Nawet w Czechach z ich mikroskopijnymi znakami i nieoznakowanymi objazdami :) Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:15 Ja też mam GPS i jeszcze CB Radio. Puściłem ci maila - doszedł? Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:21 Odpisuje. Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:19 Sprawdzilem w ViaMichelin - roznica to ok. 10 km dluzej przez Nyse. W sumie jest mi ganz agal ktoredy pojedziemy :) Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:44 Biorąc pod uwagę że to wakacje i że nie jechaliśmy tamtędy nigdy to mi pasuje nawet ta Nysa - zawsze coś nowego. Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Styl Jazdy IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:18 Nie wiem jak Wy ale ja nie mam zamiaru się za bardzo spieszyć. Jadęna wakacje więc będę jechał raczej wolniej niż szybciej - co Wy na to? Bo jazda po autostradzie 220km/h mnie nie interesuje. (nie żebym nie miał czym ale wolę zapiąć tempomat i niech on się martwii :) ) Odpowiedz Link
Gość: Obserwator Re: Styl Jazdy IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:27 Podobnie :) SPoro jezdze po Europie (nie lubie latac, wiec trasy do Wloch, Francji czy Szwajcarii - to z ostatnich 5 tygodnii - robie samochodem) i przyjmuje srednia 100 km na 1 godzine. Sprawdza mi sie to na autostradach w calej Europie. Oczywiscie jest to srednia przejazdowa, lacznie z tankowaniem, stopem na papierosa, siku, bramki na autostaradach etc. Dystans obojetny: czy 1653 km do Cannes, czy 1042 do Lucerny - zawsze wychodzi srednia 100 km na godzine :) Poza tym po Austrii i Czechach, nawet na autostradach, nikt mnie nie zmusi do jazdy szybszej niz 140 km/h :) Odpowiedz Link
Gość: Marcin_Wrocław Re: Styl Jazdy IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:38 Kiedyś jeździłem bardzo szybko. Do Valencji potrafiłem dojechać w 16h ale teraz z perspektywy czasu myślę, że to była głupota tymbardziej, że teraz jadę z rodzinką. Odpowiedz Link
Gość: agg Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.retsat1.com.pl 26.05.08, 18:21 witam. też wyjeżdzamy po odbiorze świadectw - 20 czerwca - ale jesteśmy z Łodzi więc pewnie nie spotkamy się w trasie. ale fajnie że ktoś też jedzie w tym samym terminie. pozdrawiam. Odpowiedz Link