Dodaj do ulubionych

Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 11:23
Jadę do chorawacji około 20 czerwca z Wrocławia z żoną i dwójką
dzieci,szukam kogoś kto też jedzie samochodem??dwoma autkami zawsze
razniej.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lesiomar Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc 26.05.08, 12:00
      wyjeżdżam w nocy z 18 na 19 czerwca, chcę uciec przed weekendowymi
      korkami; wyjeżdzam z Rzeszowa; trochę nam nie po drodze chyba że
      masz jakichs pomysł?? w jaki rejon Chorwacji chcesz jechać??
      • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:35
        No trochę nam nie po drodze,a do Chorwacji chcę jechać w
        ciemno,jeszcze się nie zastanawiałem gdzie.pozdrawiam
        • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 13:38
          Ja jadę 20-go do Chorwacji samochodem (żona, dziecko -10 lat córka,
          przyjaciel i ja) + znajomi (młode narzeczeństwo). Jedziemy na dwa
          auta ale jak będzie trzecie będzie fajnie. numer gg# 513842 lub
          borderguard@onet.eu

Oczywiście z Wrocławia.
          • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:44
            Ooo to zajefajnie,ja jadę z żonką synkiem 5 latnim i siostrzeńcem 13
            lat.O.k to może wieczorem pogadamy na gg.pozdrawiam
            • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 13:46
              Spoko! Jedziemy też w ciemno w okolice Makarskiej bo Kvarner i
              Istrię mamy już zaliczone. Ale możemy pogadać wieczorkiem.
              • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:51
                No to super bo ja jadę pierwszy raz, też w ciemno i troche się
                obawiam.Bedziesz na gg po 22?
                • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 13:54
                  Nie wiem czy będę, musisz próbować. Teraz jestem jeśli masz czas?
                  • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:00
                    Na gg nie, bo jestem w pracy.Ao której planujecie wyjechać z polski?
                    z wrocławia?bo ja myślałem żeby na noc?jeśli chodzi o dokładniejsze
                    szczegóły to możemy kontaktować sie przez maila.pozdrawiam
                    • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 14:07
                      Co roku jeździliśmy na noc ale w tym roku zmiana planów.
                      Jedziemy koło południa (między 11 a 14). Jedziemy przez Wiedeń (nie
                      szukam żadnych objazdów i udziwnień mimo Euro 2008) bo właśnie 20-go
                      jest mecz ćwierćfinałowy. Nigdy nie byłem na Euro a zawsze chciałem
                      to chociażniech z samochodu poczuję tę atmosferę. Jeślistracimy
                      godzinę lub dwie na korki to trudno - jedziemy na wakacje a nie na
                      wyścigi. Pozatym chcemy się zatrzymać na dwie godzinki albo w
                      właśnie w Wiedniu albo w Zagrzebiu. Trasa to: Wrocław - Boboszów -
                      Olomouc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - i potem już A1
                      prawie na miejsce.Trasa około 1250km. A Wy w jaki region chcecie
                      jechać? Bo my jeszcze na 100% nie wiemy ale wybór padnie między
                      Omis, Baska Voda,Makarska lub Tucepi (wszystko w pobliżu).
                      Pozatym chcemy byćna rano żeby zanim poszukamy kwatery oblukać jak
                      wyglądają plaże.
                      • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:14
                        Nie ma problemu mogę się dostosować co do wyjazdu.A co do miejsca to
                        nie mam konkretnych wytycznych, ale tez okolice makarskiej.Obawiam
                        sie tylko o dziecko czy podoła tyle godzin jazdy?
                        • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 14:19
                          Jeśłi masz auto z klimą to nie ma najmniejszego problemu. Nasza
                          córka jeździ z nami wszędzie i to autem bez klimy. Dwa lata temu
                          byli z nami znajomi z 2-latkiem karmionym piersią jeszcze i też bez
                          kłopotu.
                          Jeśli masz CB- radio to zabierz ze sobą lub pozycz od kogoś bo my
                          będziemy mieli.

Ps. A nie miałeś jechać tydzień później bo tak coś kojażę z innych
                          wątków?
                          • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:27
                            No to spoko myślę że się dogadamy.CB postaram się pożyczyć,tak
                            miałem jechać 28 ale zmiana planów.pozdrawiam
    • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 14:58
      Jedziemy na Istrie przez WIeden (nocleg w Treishkirschen w Oekotel). Wyjazd w
      piatek po odebraniu przez dzieci swiadectw, czyli ok. 13:00. Oczywiscie z
      Wroclawia :) - dwojka doroslych i troje dzieci.
      Daj znac na forum - moze zrobimy karawane Wroclaw-Chrowacja :)
      • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:11
        Myślę że to świetny pomysł z tą karawaną :) ale ja niestety planuję
        wyjazd na 20.pozdrawiam
        • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 15:15
          Ja tez :)
          20 czerwca to piatek. Sorry, nie napisalem tego wczesniej zbyt dokladnie.
          • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 15:27
            Jak dlamnie bomba! My też wyjazd planujemy po odebraniu
            świadectwa :) Tylko nie nocujemy po drodze bo to nie tak daleko ale
            do Wiednia taka sama trasa :)
            • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:37
              Auuu to koniec roku szkolnego jest 20!to sorki
            • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 15:42
              Zgadajmy sie mailowo. Jesli wszystkim pasuje wyjazd ok.13-14, to do Wiednia
              rzeczywiscie mozemy pojechac razem. Ten nocleg w Oekotel chcemy zrobic, zeby
              obejrzec mecz. No i odpoczac przed kolejnymi ... 500 km jazdy :)) A serio:
              chcemy sobie spokojnie przejechac w sobote rano przez Slowenie i jej gorskie drogi.
              Moj mail: sciobel@gmail.com
              • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:20
                A z jakich części Wrocławia jesteście?
                Ja z Psiego Pola!
                • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:26
                  Ja dokładnie z Jelcza-laskowic.
                • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:27
                  Tez Psie Pole !!! Dokładnie Kiełczów.
            • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 15:50
              Aha, planowalismy Wroclaw-Boboszow-Svitavy-Brno-Mikulov-Wieden-Traiskirchen
              (nocleg). Nie chce mi sie placic Czechom 'poplatku' za autostrade :)
              • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 15:56
                Nie przesadzaj z tym poplatkiem. To 25zł i jedziesz normalnymi
                drogami. Pamiętaj, że my nie nocujemy i nie możemy jechać aż tak
                spacerowo.
                A wyjazd planujemy blizej 12-13 niż 13-14 ale to się jeszcze okaże
                • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:03
                  Pozatym za przekraczanie prędkości na lokalnych drogach czesi są
                  bezlitośni. Wolę zapłacić i mieć spokój.
                  • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:10
                    Lokalny jest kawalek od Boboszowa do Brna. Pozniej do granicy w Mikulowie jest
                    droga ekspresowa, a w Austrii 50-60 km. lokalnej drogi Mikulov-obwodnica
                    Wiednia. Ale byc moze zastanowimy sie nad wariantem
                    Wroclaw-A4-Nysa-Glubczyce-Olomuniec-Brno-autostrada D2-Bratyslawa A2-Wieden. Ale
                    dojdzie do tego jeszcze slowacki poplatek:)

Wszystko zalezy od tego, o ktorej dzieci skoncza odbierac swiadectwa (wiesz,
                    mamy 3 chlopakow w roznych szkolach - trzeba ich zebrac do kupy i odiwezc do domu).
                • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:03
                  Przez Ołomuniec?
                  • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:07
                    Tak bo od Mohelnic jest już trasa szybkiego ruchu.
                  • Gość: a Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 83.16.17.* 26.05.08, 16:07
                    A może ktos jedzie 22 czerwca na noc w okolice Dubrownika -
                    Peljesac,jedziemy w dwa auta przez Olomuniec, Brno, Wiedeń, Maribor
                    i dalej autostrada, jakby co to dajcie znać
                    • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:11
                      To jedz z nami 20:)
                      • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:15
                        My jedziemy 20-go.
                        Ja myslałem żeby jechać Wrocław - Kłodzko - Boboszów
                        Potem: na Olomouc i na Brno. Z Brna na Bratysławe ale przed granicą
                        ze Słowacją zjazd na Breclav i tam przekroczenie granicy i na
                        wysokości Wildefortu (już w Austrii) na E461 na Wiedeń i dajej jak
                        wcześniej pisałem.
                        • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:21
                          A z jakich czesci Wrocka jesteście?
                          Ja: Psie Pole
                          • Gość: Marcin_Wrocław Do planowania podróży IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:23
                            old.viamichelin.pl/viamichelin/pol/tpl/hme/MaHomePage.htm
                            Polecam.
                        • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:26
                          No wlasnie - troche mnie ponioslo z ta Bratyslawa - zapomnialem, ze my mamy
                          nocleg tu za Wiedniem :)
                          Wariant Wroclaw - Brno przez droge ekspresowa w sumie niezly, tym bardziej, ze
                          drogi w okolicach Svitav poza weekendem (piatek) moga byc zawalone przez
                          ciezarowki z zakladow chemicznych, czy co oni tam maja.

Troche mi sie nie podoba ten kawalek z Breclav do E461. Z tego co pamietam droga
                          ekspresowa z Brna przez Mikulov i od granicy wjazd wlasnie na E461 jest calkiem
                          porzadna.
                          • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:33
                            Z Breclav-ia do tej drogi jest 30km, a przejście graniczne małe :) a
                            na czas Euro Austria przywraca kontrolę graniczną. Boję się, że
                            przez Mikulov może jechać tysiące aut na mecze.
                            • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:41
                              Dobry argument :)
                              Wroclaw-Boboszow-Brno-Breclav-Wieden pasuje.
                              W Wiedniu mozemy podjechac do naszego hotelu w Treiskirchen (tuz za Wiedniem
                              przy autostradzie na Gratz) i tam w jakiejs knajpce w poblizu albo w samym
                              hotelu zjesc kolacje i obejrzec mecz.
                              • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:47
                                Jeśli o mnie chodzi to pasuje.
                                A jaki to hotel? Jakaś nazwa?
                                Mecz zaczyna się o 20:30 - zdążymy?
                                • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:58
                                  Oekotel w Treiskirchen, na poludnie od Wiednia. Do meczu na pewno damy rade. Tu
                                  masz zFON-owany link do hotelu:
                                  fon.gs/oekotel
                                  • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:05
                                    Masz rezerwację? Bo w okresie Euro będzie ciężko z noclegiem. No i
                                    jakie ceny?

A koledze z Jelcza pasuje przystanek na meczyk?
                                    • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:11
                                      Mam rezerwacje. Cena: 60 euro ze sniadaniem za 5 osob (2 doroslych plus 3 dzieci).
                                    • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 18:01
                                      Jak najbardziej meczyk wskazany :)
                            • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 16:42
                              To jeśli się zgadamy to można się umówić albo w Jelczu albo w Oławie
                              i potem jechać na Strzelin - Henryków - Ząbkowice.
                              Unikniemy korków Wrocławskich (a może ich być w ten dzień sporo) a z
                              Psiaka dojazd jest do Jelcza koło Sielskiej fajny i jest blisko.
                              • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 16:51
                                To może z Jelcza przez Oławę do A4, a stamtąd przez Nysę i Głuchołazy do
                                Ołomuńca i dalej według Twojej trasy. Przez autostradę może być ciut szybciej, a
                                potem droga przez Grodków-Nysę jest porównywalna z ta przez Ząbkowice.

Zbiórka w Jelczu brzmi OK - może być na przykład na stacji benzynowej kolo
                                skrzyżowania na Oławę.
                                • Gość: szumi_1 Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:54
                                  Jak dla mnie to SUPER!!!To jesteśmy wstępnie umówieni,mój email
                                  zbymazur@op.pl pozdrawiam
                                • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:02
                                  Ale w Oławie będziemy musieli się umówić z moimi znajomymi bo oni
                                  ruszą z Radwanic i bez sensu żeby się cofali do Jelcza.

Tej autostrady będzie niewiele. Nie znam trasy na Nysę alez tego co
                                  widzę to od Głuchołaz na Sumperk jest taka sobie ta droga.m
                                  Znasz ją?Jeździłeś?
                                  • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:11
                                    Moze byc spotkanie w Olawie. Jeszcze lepiej, bo przez nia i tak musimy jechac -
                                    obojetnie ktory wariant drogi wybierzemy.

Jechalem ta trasa (ale jako pasazer) przez Nyse, Sumperk i Mohelnice i potem
                                    ekspresowka przez Olomuniec do Brna. Troche gor na poczatku, a potem juz z
                                    gorki. W sumie dosc podobna do wersji drogi z Boboszowa. Zreszta jest nawigacja
                                    GPS wiec powinno byc spoko. Nawet w Czechach z ich mikroskopijnymi znakami i
                                    nieoznakowanymi objazdami :)
                                    • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:15
                                      Ja też mam GPS i jeszcze CB Radio.
                                      Puściłem ci maila - doszedł?
                                      • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:21
                                        Odpisuje.
                                    • Gość: Obserwator Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:19
                                      Sprawdzilem w ViaMichelin - roznica to ok. 10 km dluzej przez Nyse. W sumie jest
                                      mi ganz agal ktoredy pojedziemy :)
                                      • Gość: Marcin_Wrocław Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:44
                                        Biorąc pod uwagę że to wakacje i że nie jechaliśmy tamtędy nigdy to
                                        mi pasuje nawet ta Nysa - zawsze coś nowego.
    • Gość: Marcin_Wrocław Styl Jazdy IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:18
      Nie wiem jak Wy ale ja nie mam zamiaru się za bardzo spieszyć.
      Jadęna wakacje więc będę jechał raczej wolniej niż szybciej - co Wy
      na to? Bo jazda po autostradzie 220km/h mnie nie interesuje. (nie
      żebym nie miał czym ale wolę zapiąć tempomat i niech on się
      martwii :) )
      • Gość: Obserwator Re: Styl Jazdy IP: 87.105.189.* 26.05.08, 17:27
        Podobnie :)
        SPoro jezdze po Europie (nie lubie latac, wiec trasy do Wloch, Francji czy
        Szwajcarii - to z ostatnich 5 tygodnii - robie samochodem) i przyjmuje srednia
        100 km na 1 godzine. Sprawdza mi sie to na autostradach w calej Europie.
        Oczywiscie jest to srednia przejazdowa, lacznie z tankowaniem, stopem na
        papierosa, siku, bramki na autostaradach etc. Dystans obojetny: czy 1653 km do
        Cannes, czy 1042 do Lucerny - zawsze wychodzi srednia 100 km na godzine :) Poza
        tym po Austrii i Czechach, nawet na autostradach, nikt mnie nie zmusi do jazdy
        szybszej niz 140 km/h :)
        • Gość: Marcin_Wrocław Re: Styl Jazdy IP: *.media4.pl 26.05.08, 17:38
          Kiedyś jeździłem bardzo szybko. Do Valencji potrafiłem dojechać w
          16h ale teraz z perspektywy czasu myślę, że to była głupota
          tymbardziej, że teraz jadę z rodzinką.
    • Gość: agg Re: Kto jedzie autem do chorwacji około 20 czerwc IP: *.retsat1.com.pl 26.05.08, 18:21
      witam. też wyjeżdzamy po odbiorze świadectw - 20 czerwca - ale
      jesteśmy z Łodzi więc pewnie nie spotkamy się w trasie. ale fajnie
      że ktoś też jedzie w tym samym terminie. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka