Dodaj do ulubionych

Czy ktoś był w Kostaryce????

30.10.03, 08:46
W następnym roku podczas wakacji pragnę odwiedzić ten ponoć piękny kraj.
Jeżeli yliście w Kostaryce- napiszcie- jak najtaniej i jednocześnie najlepiej
zorganizować taki trwający około jednego miesiąca wyjazd. Będę wdzięczna za
wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • mojito Kostaryka. 31.10.03, 03:53

Witaj 007,
      Wspanialy plan. Bedziesz zachwycona.
      Kostaryke nazywa sie Szwajcaria Ameryk. Demokratyczna, stabilna,
      bezpieczna. Bez armii. Przyjazni i bardzo sympatyczni ludzie (Ticas/Ticos).
      Niesamowita fauna i flora. Dostep do obu oceanow. Plaze, gory, doliny,
      tropikalna dzungla, aktywne wulkany.
      Dwie potezne galezie przemyslu - turystyka i kawa (kostarykanskie czarne
      zloto).
      www.accommodations.co.cr,
      www.tourism.co.cr,
      www.tourism-costarica.com,
      www.centralamerica.com,
      www.journeylatinamerica.co.uk,
      lokalna gazeta - The Tico Times - www.ticotimes.net.
      Slonecznie pozdrawiam,
      mojito.
      • kalithi Re: Kostaryka. 31.10.03, 10:07
        To powinno Ci pomóc nieco...

www.kostaryka.org/
        Ja tez chcę tam jechać!!!!!

• Gość: ja byłem w "nasze wakacje" będzie tanio- to pora deszczowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 16:04
          sezon turystycznu to zima - szczyt przypada na styczeń i luty. byłem miesiąc.
          oficjalny adres polskiej ambasady w stolicy: "400 metrów na wschód od kościoła
          Najśw. Marii Panny". jest też kilka lepszych numerów. ale kraj wspaniały. a
          frankfurtu i amsterdamu co tydzień leci tani samolot (w sezonie). od oceanu do
          oceanu jedziesz 10h za 10$ miejscowym autobusem. jest super. a w lecie jest po
          prostu taniej i przez 2h w poludnie spada z nieba wodospad.
      • Gość: bip Re: Kostaryka. IP: *.ci.uw.edu.pl 22.11.03, 17:31
        hej mojito? skad jestes? ja tez uwielbiam kostaryke, moj chlopak jest tico,
        bylam w kostaryce 2 razy i jestem zachwycona. napisz cos wiecej. pozdrawiam!!!
        • agentkazerozerosiedem Re: Kostaryka. 25.11.03, 08:16
          Hola! Jam z samego serca Wielkiej Polski. Napisz, proszę- co powinnam wiedzieć
          decydując się na pierwszy wyjazd do tego niezwyklego kraju. Będę mogla spędzić
          na miejscu ok.3tyg. Czego absolutnie nie mogę pominąć i w ogóle... Sama wiesz;-)
          • Gość: ja byłem do 007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 15:12
            naprawde chcesz jechać do kostaryki w lecie? na 3 tygodnie?
            na pobyt musisz liczyć 30$na dzień (to takie minimum bez szaleństw) do tego
            koszt podruży. co warto zabrać? przede wszystkim dobry aparat foto, i toważysza
            podruży - żeby pilnował ci plecaka na plaży jak pływasz, i jak siedzisz w
            knajpie. tam nie ma architektury, którą można podziwiać, muzea w stolicy są
            dwa - do obejżenia w 15 min. Tam sie siedzi na plaży, pije rum, podziwia
            przyrode buszu nocą, warto zabrać patent nurkowy (ale jak nurkujesz a nie masz
            patentu - to o papier nikt nie pyta). można wyleźć na wulkan, i jak bedziesz
            miała szczęscie (brak mgły) to coś zobaczysz. rewelacją jest wynajęcie
            samochodu - wtedy coś naprawde zwiedzisz! w 3 tygodnie bez samochodu zobaczysz
            2-3 plaże, stolice(nie ma co oglądzć) jeden wulkan i raczej nic więcej. ALE _
            JAK jedziesz w celach turystyki sexualnej - to 3 tygodnie wystarczą. w
            zależności od preferencji - miast gdzie przyjeżdża sie tylko po sex jest sporo.
            jest też w tym biednym kraju (5mln mieszkańców) zarejestrowanych 6000 kasyn -
            piorą kasę z prostytucji dziecęcej i narkotyków. w kasynie na jednego dziadka
            przypada 20 dziwek, są ładne!
            a odnośnie poprzedniego posta "mam chłopaka z kostaryki" , to jak nie jest to
            mużyn z Puerto_Viecho - to wyrazy współczucia. dlaczego - zobaczysz na miejscu!
            - jak masz jakieś konkretne pytania - to pytaj konkretnie.
            • Gość: bip do 'ja bylem' IP: *.ci.uw.edu.pl 27.11.03, 10:18
              gratuluje!prostactwo maksymalne!właśnie za takich jak Ty wstyd mi jak jestem
              poza krajem. kondensacja blędów ortograficznych trudna do osiągnięcia!no i
              merytorycznie też dużo do skomentowania. jakie 5 mln mieszkańców?biedny kraj?to
              Ty chyba nie masz dużego pojęcia o innych krajach regionu, który ponoć
              odwiedziłeś.
              MOJE WYRAZY WSPÓŁCZUCIA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka