mexicana.pl 07.12.08, 19:50 kto do creative mexicana resort w sharm potrzebuje wszystkiego co wiecie wspomóżcie wylot 17.06.2009 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
badwa Re: creative mexicana 15.01.09, 00:04 Byłem tam w 2008 byłem zadowolony, jedynie jedzenie było kiepskie, ale zjadliwe Odpowiedz Link
mexicana.pl Re: creative mexicana 26.02.09, 19:53 witaj podaje maila odezwij się mam kilka pytań szczegółowych arych71@vp.pl z góry dzięki Odpowiedz Link
virtualia Re: creative mexicana 06.03.09, 20:43 Spędziłam tam 2 tyg. w grudniu 2008 r. Hotel czysty, pokoje duże, ręczniki codziennie wymieniane (bez konieczności zrzucania ich na podłogę), pościel także zmieniana codziennie. W łazience suszarka do włosów. Ręczniki plażowe bezpłatnie, równiez bezpłatnie wymieniane na czyste.! Miałam opcje - all. Jedzenie smaczne, typowo egipskie. Można sobie potworzyć zestawy. Może troche mało owoców, ale za te cenę... Uprzedzam, schabowego nie dostaniesz, ale jest wołowina, kurczak... Takie mieso jakie się jada w Egipcie. Bardzo dobre pasty (makarony) z różnymi sosami, do wyboru. Smaczne zapiekanki. I oczywiście... wspaniałe desery!! Pychotka!! Hotel posiada dwie plaże : piaszczystą i z rafą koralową. Piaszczysta jest trochę nudna (połozona w zatoce, nie widać pełnego morza) ale dla dzieci doskonała, a przede wszystkim leżaki są tam cały dzien dostepne (materace też). Plaża koralowa, bardzo ładna z pomostem. Potrzebne obuwie kąpielowe. Jednak radzę jechać o godz. 9:15 busikiem, bo pożniej problem z leżakami. Do obu plaż bezpłatny klimatyzowany busik. Na wejściu, w recepcji hotelu otrzymujesz rozpiskę co Ci się należy w ramach opcji, rozkład jazdy busików na plaże i do Naama Bay (bezpłatne), itp. Polecam ten hotel, dobry za rozsądną cenę. Ważne! Nikogo nie dopadła tam "zemsta faraona". Śmiało można jeśc owoce, warzywa surowe, lód, itd... Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
mexicana.pl Re: creative mexicana 19.03.09, 13:59 witaj dziekuję za wyczerpujące informacje interesowałoby mnie jeszcze kilka spraw ; co z sejfem czy jest w pokoju czy jest płatny i ile, czy żeby dostać ładny pokój z widokiem trzeba coś wsunąć wiem z doświadczenia, czy na plaży są ręczniki czy trzeba je brać z pokoju. no i najważniejsze czy miałaś kontakt z lekarzem lub ktoś ze znajomych opisz mi to czy trzeba płacić na miejscu czy odzyskiwać kasę w polsce z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link
virtualia Re: creative mexicana 22.03.09, 16:53 Tak, w pokoju jest sejf, zamek elektroniczny, wprowadzisz sobie swój kod. Obługa pokaże jak to zrobić. Mnie zajęło to 15 minut. :D Sejf jest bezpłatny. Wiesz z tym dawaniem za pokój to róznie bywa. Ja wsunęłam w paszport 10 dolców. Fajniejsze pokoje sa na piętrze. Ale znajomi nie dali nic i tez mieli pokój z widokiem na basen, na piętrze. Sam musisz zdecydować. :) Miałam pokój z widokiem na basen. Nie obeszłam całego ośrodka i nie potrafię Ci powiedzieć, czy wszystkie pokoje są wokół basenów. Przy mniejszym basenie są na pewno apartamenty. Generalnie, w hotelu nie żądaja bakszyszu za usługi. Spokojnie jest. Ja od czasu do czasu zostawiałam sprzątającemu pokój 1 dolca, Powalał mnie dekoracja łóżka kwiatami.:D Z tego co wiem w hotelu jest lekarz na życzenie. W recepcji trzeba zgłosić. Z przewodników wynika, że trzeba zapłacić, pobrać szczegółowy rachunek i zwróci Ci Twój ubezpieczyciel po powrocie do Polski. Wizyta lekarska kosztuje ok 50 dolców. W bankomatach możesz spokojnie pobierać gotówkę, ale... wypłata następuje w walucie egipskiej. Nie płaciłam kartą nigdzie, chociaż w hotelu Mexicana możesz nią zapłacic. W małych sklepikach, musisz mieć gotowke. Ręczniki... dostaniesz po zameldowaniu się w hotelu "kartonik" z nr pokoju, jeden na osobę. Przy małym basenie, na przeciwko recepcji jest stanowisko "recznikowe" stamtąd na te "kartoniki" otrzymasz ręcznik plażowy (1/os) i tam też bedziesz mógł sobie wymieniać ręczniki na czyste, bez opłat.! Na plaże musisz sobie zabrać ręcznik plażowy, są tylko leżaki i materace. Ale dojeżdzasz busikiem, to żaden problem. W ostatnim dniu pobytu zwrócisz ręczniki i zwrócą Ci "kartoniki", które oddasz w recepcji. Powiem, że wybieram się ponownie do tego hotelu w kwietniu. Mam jeszcze cos tam do zobaczenia i oczywiście chcę odpocząć. Mam nadzieję, ze jak wróce do Polski bedzie już ciepła wiosna, wreszcie. Pozdrawiam ciepło :) Odpowiedz Link
mexicana.pl Re: creative mexicana 24.03.09, 11:42 dziękuje ci serdecznie my wylatujemy 17.06 w czwórkę w zeszłym roku byliśmy w hurgadzie w el palacio było fajnie ale to wielki hotel jak na lotnisku no i przeżyłem to fatalnie dopadł mnie faraon i spędziłem parę godzin na łóżku szpitalnym wraz z moja rodzinką. a co powiesz na temat biura aaba czy jest wiarygodne chcemy coś zobaczeć a co ty byś poleciła? pozdrowienia Odpowiedz Link
virtualia Re: creative mexicana 27.03.09, 17:59 www.abcegipt.pl/pokaz/sharm_el_sheikh2.html Tutaj masz wykaz lokalnych biur w Sharm. Ja korzystalam z Luna Rossa. Po przylocie do Sharm napisałam smsa do Anaty, umówiłyśmy sie wlasnie w biurze Luna Rossa i tam z Aneta załatwiłam wszystkie swoje wycieczki. nr telefonu Anety znajdziesz na te stronce : www.egiptdreamland.com/egipt/index.php?m=pl_dreamland Znjadziesz tu równiez opisy wycieczek. Powiem,ze z usług biura jestem zadowolona. Byłam z nimi w Luxorze, to wycieczka samolotowa z Sharm. Było nas TRZECH Polaków i mielismy polsko-języcznego przewodnika, sympatyczna Patrycję, Bylam z nimi w Kairze, to autokarowa wycieczka, ok 10 Polaków w grupie, równiez polsko-jezyczny przewodnik. Bylam także w Jordanii w Petrze. Tutaj niestety przewodnik byl rosyjsko-jezyczny, a Polaków było na tej wycieczce 4. Poniewaz wiedzialam wiele o Petrze, przewodnik był mi potrzebny wyłacznie do oprowadzenia. Petrę naprawdę warto zobaczyc. To byla wycieczka autokarowo-promowa. Wszytkie wycieczki mają zorganizowane przez zarzutu. Odbieraja Cie z hotelu i odstawiaja po wycieczce do hotelu. Nie jesteś w stanie na wycieczce się zgubić. Ja bylam zadowolna bardzo. Bylam dwa tygodnie, mogłam sobie pozwolić na trzy wycieczki. :D Teraz chcialabym się wybrać już na bliskie trasy, np. Kolorowy Kanion, itp. Też bedę korzystać z pośrednictwa Anety. To bardzo sympatyczna Polka. Chcialam Ci powiedzieć, że jesli 24 godz. przed wycieczka zrezygnujesz z wycieczki, zwracaja kasę. Mnie zwrócili, za górę Synaj, z której zrezygnowałam. :) Uwierz mi, w Mexicana "faraon" Ci nie grozi. Sharm El Sheikh, jest taki "europejski" , mozna do późnych godzin nocnych łazić po knajpkach, sklepikach, itp. Jest bezpiecznie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link