Dodaj do ulubionych

SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 09:10
Niech te studneciki z samorzadu PW cos zrobia bo az sie nie dobrze robi, siedza
na tylkach i nic nie robia, gdzie jest zycie studecnkie takie jak obiecywali???
(ze niby co raz do roku na juwenaliach). Skoro tego zycia nie ma to po co tam
siedza i marnuja czyjes pieniadze. Bedac na Politechnice wstydze sie za ta
szkole i wszystko to co dzieje sie wokol zycia studenckiego... tylko dlaczego ?
przeciez takowego w Plocku nie ma !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Robocop Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 19:12
      Popieram calkowicie...
    • Gość: ACER Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 213.77.42.* 08.11.01, 20:56
      Dużo obiecują,nic nie robią.Ostatnio "zginął" im komputer z kanciapy.Ciekawi
      kolesie!!
    • Gość: Robocop Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 213.77.42.* 08.11.01, 20:56
      Samorząd PW sam sie okrada.
      Ostatnio okradli sie z komputera i faksu.
      • Gość: Werdan Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 212.244.82.* 08.11.01, 21:32
        Calkowicie zgadzam sie z przedmowcami.
        • Gość: wert Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 00:29
          Wkrotce wybory. Jak jestescie niezadowoleni to kandydujcie bo pierdziec w
          stolek i nazekac to kazdy potrafi.
          • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 22:19
            To ze sie okradli sami z wlasnego sprzetu to nie wiedzialem, na czym oni beda
            pracowac, acha no tak oni i tak nic nie robia, a co do odpowiedzi zeby
            pierdziec w stolku to nie mam takich aspiracji aby bezczynnie na nich siedziec
            i po prostu pierdziec i nic nie robic, pAmietajcie ze GDYBY WYBORY MIALY COS
            ZMIENIAC TO BYLYBY ZAKAZANE
      • Gość: spiro Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 21:23
        Gość portalu: Robocop napisał(a):

> Samorząd PW sam sie okrada.
        > Ostatnio okradli sie z komputera i faksu.

heh
        juz po nicku widac ze z mysleniem to troche ciezko . . .
        nikt z samorzadu nie wzialby swojego powiedzmy sprzetu
        kto to zrobil wykaze sledztwo
        odpowiednie organa sie juz dawno tym zajely

• Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 18:57
          to ciekawe jestem kto moglby wziac ten sprzet skoro do pokoju samorzadu maja
          klucze tylko AKTYWNI jego dzialacze, czy nie wydaje sie to podejrzane ????
          • Gość: ander Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 23:15
            Przez ten pokoj przewinelo sie wiele osob przez pare lat...
          • Gość: gnu Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 07:41
            sadze ze niejedna 'przekupka' z ulicy krolewieckiej moglaby sie uczyc od
            ciebie . . . roznoszenia plotek
            zapoznaj sie najpierw z faktami, dowiedz sie szczegolow i dopiero wtedy
            wyglaszaj swoje opinie.
    • Gość: x-files Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 22:34
      Swieta racja, ze samorzad jest do dupy !!! nawet dyskoteki porzadnej nie
      potrafi zorganizowac, w ogole czy oni cos potrafia ??? czy zrobili cos
      konstruktywnego od momentu kiedy zostali reprezentantami studentow poza
      szkola ??? raczej nie !!! Tylki grzac potrafia i uwazaja ze jest im z tym
      dobrze, a jak sie odbywaja wyjazdy na wycieczki ??? najpierw oni, ich znajomi
      dopiero pozniej wywieszane jest ogloszenie na uczelni, wiec wszystko robia to
      tylko dla siebie i oni sie szczyca byc naszymi przedstawicielami ??? odechciewa
      mi sie byc studentem PW w Plocku
      • Gość: maro Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 00:32
        Ja dopiero poznalem goscia ktory organozuje wyjazd na sylwka i jakos nie mialem
        problemow.Moze kolega troche przysnal???
        A jak odechciewa mu sie byc studentem, to niech przestanie moze zrobi cos
        dobrego dla zycia studenckiego, bo jacy studenci..
      • Gość: lulu Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 212.244.82.* 20.11.01, 14:38
        Czy ludzie czytają ogłoszenia są wyjazd. A po drugie Samorząd tworzą wszyscy
        studenci i mągą mieć duży wpływ na to co się dzieje na Uczelni. To Nasza
        uczelnia i nasze problemy. MY tworzymy atmosferę, styl zabawy i sposób
        postrzegania nas przez innych
        • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 14:13
          Gość portalu: lulu napisał(a):

>Czy ludzie czytają ogłoszenia są wyjazd.

wrecz wszystkim pozorom chyba jednak czytaja tylko nie wszedzie sa one
          zawieszane, np hala sportowa czy gmach mechaniki

>A po drugie Samorząd tworzą wszyscy studenci i mągą mieć duży wpływ na to co się
          dzieje na Uczelni.

Chyba jestes niepowazny ze to studenci tworza samorzad, ze niby co ja mam wplyw
          na to co bedzie sie dzialo np podczas juwenalii? Ja sie nie przyznaje do tego
          samorzadu ktory tylko grzeje tylki i liczy na powtorne go wybranie

>To Nasza uczelnia i nasze problemy. MY tworzymy atmosferę, styl zabawy i sposób
          postrzegania nas przez innych

Jasne ze tak ale ktos chyba reprezentuje wszystkich studentow i to on powinien
          poddawac pomysly aby zycie studenckie nie zamieroalo a roslo !!! Poczekajmy do
          wyborow znowu beda huczne hasla i obiecanki i co dalej? pewnie OBIECUJEMY I NADAL
          BEDZIEMY OBIECYWAC

• Gość: lulu Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 212.244.82.* 23.11.01, 12:16
            Może i racja że samorząd obiecuje i nic nie robi, ale ma ograniczone
            możliwości. Nie jesteśmy dużym ośrodkiem jak inne miasta, wszyscy się
            praktycznie znają i często postrzegani są poprzez innych pryzmat. A jaka jest
            też frekencja na wyborach? 10%, 20% chyba mniej. Ludzie prawie niczym się nie
            interesują.
            • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY - ogloszenie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 15:55
              zobaczylem na korytarzu ogloszenie ze bedzie zebranie w klubie studneckim
              odnosnie wprowadzenia nowych rozrywek, dyskotek, pomyslow na rozwoj zycia
              towarzyskiego i nie tylko studnetow, ciekaw jestem czy to chwyt wyborczy ? a
              moze nasz samorzad juz czuje smrod kolo tyulko i teraz zamierza cos zaczac
              tylko czy nie jest juz za pozno ???????????
              • Gość: Werdan Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY - ogloszenie IP: *.petrotel.com.pl 24.11.01, 20:10
                Watpie. Z tego co slyszalem, spotkanie zostalo zorganizowane ze wzgledu na
                wypowiedzi na tym forum. Jezeli ktos ma jakies pomysly dotyczace polepszenia
                zycia 'studenckiego' naszej uczelni oraz posluchac z jakim problemami boryka sie
                nasz Samorzad. Chyba jest to lepsze niz narzekanie na forum i rozmowy, gdzie
                glownymi tematami sa bezsensowne plotki.
              • Gość: Werdan Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY - ogloszenie IP: 212.244.82.* 24.11.01, 20:12
                Watpie. Z tego co slyszalem, spotkanie zostalo zorganizowane ze wzgledu na
                wypowiedzi na tym forum. Jezeli ktos ma jakies pomysly dotyczace polepszenia
                zycia 'studenckiego' naszej uczelni oraz posluchac z jakim problemami boryka sie
                nasz Samorzad. Chyba jest to lepsze niz narzekanie na forum i rozmowy, gdzie
                glownymi tematami sa bezsensowne plotki.
    • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 23:04
      Zgadzam sie ze wszystkimi. Moge dodac jeszcze, ze kilka razy probowalem ich
      zastac w wyznaczonych godzinach. Niestety - nie powiodlo mi sie. :)
    • Gość: spiro Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 21:20
      witam
      troche wyjasnien

> Niech te studneciki z samorzadu PW cos zrobia bo az sie nie dobrze robi, siedza
      na tylkach i nic nie robia, gdzie jest zycie studecnkie takie jak obiecywali???

Jak domniemuje z uczelnia masz niewiele wspolnego zatem nie dla ciebie to cale
      zycie studenckie - w innym wypadku przyszedl bys do nas i z nami pogadal o twoim
      problemie
      studenciku
      jesli nim jestes

> Skoro tego zycia nie ma to po co tam siedza i marnuja czyjes pieniadze.

Jesli tak to cie interesuje nie marnujemy niczyich pieniedzy, bowiem wszystko co
      robimy robimy calkowicie za free angazujac swoj czas i nie zadko pieniadze

> Bedac na Politechnice wstydze sie za ta szkole i wszystko to co dzieje sie
      wokol zycia studenckiego... tylko dlaczego ?

ja tez sie wstydze za takich dyletantow jak ty
      kiedy ostatnio byles w filipie ???
      a na ostaniej dyskotece ???

> przeciez takowego w Plocku nie ma !!!

pewnie ze nie ma i nie bedzie poki studenci nie beda przychodzili na dyskoteki o
      ktorych juz mowa, one musza na siebie zarobic, a przy 100 czy 200 osobach to sie
      niestety nie oplaci
      proponuje pouczeszczac na wyklady z ekonomii - moze cos wowczas zrozumiesz . . .
      • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 19:03
        wiesz co nie chce mi sie z Toba gadac, bo zalosne to co mowisz, czy uwazasz ze
        dyskoteka ktora organizujecie jest dyskoteka z prawdziwego zdarzenia ??? a
        rzekomo klub studencki filp czy naprawde jest KLUBEM STUDENCKIM ?? czy tylko
        sie tak nazywa ??? co to za klub studencki do ktorego moga wejsc osoby obce
        legitymujace sie DRESEM Z PASKAMI, co to za uklady ??? jakies kart przyjaciela
        rozdawane osobom obcym ? a co do pieniedzy to znam takie osoby ktore bedac
        przedstawicielami samorzadu niezle na tym zarobily, wybacz ale na tym forum
        tego nie powiem, co do odwiedzania Waszego pokoju jak mam to zrobic kiedy w
        godinach kiedy Wy powinnisci byc i macie wywieszone duzury pozostaje mi
        pocalowac klamke, chyba sam musisz przyznac ze najlepiej nie jest.
        • Gość: spiro Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 07:31
          mi rowniez nie chce sie z toba gadac
          jestes g . . . myslac ze ktos bedzie czekal na jasniewielmoznego pana az ten
          raczy przyjsc sie zabawiac i jeszcze za to placil
          jeszcze raz goraco polegam wyklady ekonomii
          i troche lamoglowel logicznych
          moze to wplynie na twoj iloraz inteligencji i myslenie
          • Gość: rektor Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 13:58
            tak sie zastanawiam czy chcac sie zabawic gdziekolwiek musze chodzic na wyklady
            z ekonomi ? przeciez to jakas paranoja, a skoro to az tak bardzo Cie boli
            widocznie jest w tym jakas prawda, bronisz siebie wiec chyba jestes za to
            rzadzenie i kierowanie odpowiedzialny. tak sie zastanawiam czy podczas
            nadchodzacych wyborow bedziesz mial cywilna odwage kandydowac ?
          • Gość: rektor Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 13:58
            tak sie zastanawiam czy chcac sie zabawic gdziekolwiek musze chodzic na wyklady
            z ekonomi ? przeciez to jakas paranoja, a skoro to az tak bardzo Cie boli
            widocznie jest w tym jakas prawda, bronisz siebie wiec chyba jestes za to
            rzadzenie i kierowanie odpowiedzialny. tak sie zastanawiam czy podczas
            nadchodzacych wyborow bedziesz mial cywilna odwage kandydowac ?
          • Gość: Absolwen Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 19:08
            Panowie! Trochę kultury! Przecież jesteście studentami. Zdobywacie
            wykształcenie i czy chcecie tego, czy nie, będziecie wkrótce współtworzyć elitę
            tego kraju i świecić dla innych przykładem, a jak wy wyglądacie? Jak banda
            gnojków. Co do samorządu, to został wybrany po to by SŁUŻYĆ swoim wyborcom.
            Władza, to służba, a ci z Was, którzy tego nie rozumieją powinni zająć się
            czymś innym niż rządzenie. Czas już skończyć z dziedzictwem komuny, gdzie
            władza była NAD obywatelem, a nie DLA niego. Czas też coś zmienić w
            samorządzie. Za moich czasów (nie tak dawno, bo kilka lat temu) samorząd robił
            takie machlojki, że sprawa kwalifikowała się do prokuratury. Była to tajemnica
            poliszynela (jesli wiecie, co to znaczy przyszli inteligenci) Niestety nikomu
            nie przyszło do głowy, żeby o tym powiedzieć komu trzeba, bo każdy pewnie
            myślał: "Niech kradną, co mi tam. Jak ja się dorwę do żłoba, to też będę kradł,
            a oni wtedy nie będą mi przeszkadzać". Ja nie powiedziałem, bo nie miałem
            dowodów, zresztą ówczesny prodziekan ds. studenckich (pewien doktor chemii) i
            tak by nie kiwnął w tej sprawie palcem.
            Ale chyba czas z tym skończyć. Dlatego apeluję do ludzi uczciwych: bierzcie
            władzę lub idzcie na wybory, bo tylko ten, kto oddał głos ma prawo narzekać i
            wymagać od władzy. I patrzcie ludziom z Samorządu na ręcę. Niech wreszcie
            skończy się kojarzenie Samorządu ze złodziejstwem.
            I tak pewnie 95% z czytających te słowa będzie miało w dupie to, co napisałem,
            albo odpowie mi w sposób obelżywy, ale nie szkodzi. Kropla drąży skałę. Jeśli
            znajdzie się choć jeden naśladowca lub ktoś, kto weźmie sobie do serca to, co
            napisałem, to warto było zabrać głos.
            Pozdrawiam.
            Wasz starszy kolega. Absolwent Politechniki w Płocku (rocznik 2000).
            • Gość: studnet Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 23:16
              zgdzam sie z Toba szanowny absolwencie w 100% tylkosiedzac z rekami w kieszeni
              i przygladajac sie temu co sie dzieje nic nie zostanie zmienione a tak moze
              ktos cos zauwazy i zmieni sie i pojdzie w dobrym kierunku ??? a tak w ogole to
              zycze wszystkim studentom w nowym roku polamania piro i krotkich sesji
              DO SIEGO ROKU 2002 !!!
        • Gość: spiro Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 07:35
          cd.
          co bylo wczesniej mnie nie interesuje
          moze przyjdziesz i powiesz o tym . . .
          byc moze dowiemy sie o czyms nowym . . .
          a w pokoju jestesmy
          to ze raz kogos nie bylo o niczym nie swiadczy
          byc moze w tym czasie robil ksero, czy siedzial w pokoju obok
          sadze ze dalsza dyskosja z toba mija sie z jakimkolwiek celem . . .
          • Gość: spiro Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 07:43
            korekta - dyskusja
          • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 21:45
            Wybacz - jesli ktos wychodzi cos skserowac od 10 do 14 to nie wiem co on tam
            kseruje :). Wydaje mi sie przesada, zebym was szukal po pokojach po calej
            politechnice. Jesli macie wyznaczone godziny urzedowania to macie siedziec na
            d..ie i czekac na interesantow a nie lazic po innych pokojach i bajerowac
            studentki. Moze potrzebna jest wam masc na Hemoroidy?
    • Gość: samorzad Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 21:31
      proponuje wszystkim wyrazajacym tutaj swoja opinie przyjsc do samorzadu i
      pogadac z ludzmi do ktorych macie pretensje
      chyba ze brak wam odwagi . . .

co zas tyczy sie poruszanych na forum spraw to moge was zapewnic ze jesli tylko
      bedzie odpowiednia frekfencja na dyskotekach czy innych imprezach to beda sie
      one odbywaly, ale niestety dla stu czy dwustu osob takich imprez niestety nie
      nieoplaca sie robic.

ponadto jesli macie jakies problemy
      zapraszam pokoj 124 lub 125
      jesli w jednym z nich nikogo nie ma w drugiom na pewno ktos czeka
    • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 11:58
      widze ze juz samorzad nie ma nic w swojej obronie a wiec jednak prawda w oczy
      kole !!!
    • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.12.01, 14:06
      Ciekawa jestem jak obecny samorzad ktory z tresci tego postu jest "do dupy"
      bedzie nam wchodzil "do dupy" podczas kampani wyborczej, obiecywali i nadal
      beda obiecywac??? Moze nalezy cos zminic ???
      • Gość: Kowboy Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 213.77.42.* 08.01.02, 18:40
        Samorząd jest nadal do dupy.
        Szczegolnie kierownictwo.
        Siedza w dziupli i sraja pod siebie
        • Gość: Roman J. Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 12:27
          Wkrótce wybory. Wystartuj i udowodnij, że jesteś lepszy. A może nie jesteś?
          Może tylko lubisz narzekać, robić zamieszanie i używać słów powszechnie
          uważanych za niekulturalne (szczególnie na ustach człowieka z wyższym
          wykształceniem...)?
          • Gość: Leo Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.portal.plock.pl 06.03.02, 01:04
            Pomażyć każdy może. Za to nie karają. Ale lepiej i tak sądzę, że nie będzie ;(
    • Gość: magdap Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 217.153.90.* 13.03.02, 11:12
      to ze samorzad jest do dupy wiadomo nie od dzis, nie lubię być gołosłowna i
      dlatego przytoczę sytuację z życia wziętą. Moja koleżanka wybrała sie ze
      znajomymi do Filipa. Traf chciał że znalazł sie tam także pan z samorządu.;
      Podszedł do moich znajomych i powiedział: "wiecie ze z kazdego piwa które
      pijecie mam" i tu podał kwote. Nie pamiętam ile pewnie jakies 10 groszy , grunt
      ze piwo w krtani podobno zaczęło się cofac. I szczerz mówiąc trudno sie dziwic:)
      Wierze ze nie tylko tacy ludzie sa w samorzadzie kneis bo o nim mowa, ale znam
      przynajmiej 2 osoby które patrzatylko jak na tym interesie zarobic. Mogłabym
      wam podac nazwiska , ale po co. Niestety nazwisk tych uczciwych nie znam, ale
      to nie znaczy że nie istnieją:))))))
      Cały czas chce w to wierzyć:))))))))))))))
      • Gość: Geniek Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 16:05
        Który taki???
        • Gość: student Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 12:02
          czyli nic nowego, nieodpowiedni ludzie na odpowiedzialnych stanowiskach, ja nie
          chce sie przyznawac do tych co rzadza bo to wstyd. a klub filip nie mam nic z
          nazwa ze jest studencki, moze by sie ktos zainteresowal tym aby to byl klub
          studencki a nie czyjas prywatna inicjatywa, a moze by zrobic tak aby klub
          studencki zarabial np na kawiarenke interentowa i sprawa bylaby rozwiazana z
          tym odwiecznym interentem a na razie jak go nie bylo tak nie ma i nie bedzie
          (nie oszukujmy sie)
          • Gość: Boczek Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 11:36
            Słuchajcie jak poczyta sie te tu Wasze artukuły to sie tylko mozna posmiac. Mam
            wrażenie że tak piszecie bo nie macie co robic, a nic nie stoi na przeszkodzie
            zebyscie i Wy cos mogli robic dla PW. Zapewne macie swietne pomysły bo jak was
            tu posluchac to uwazam , ze powinnscie robic juz conajmniej doktorat.Najlepszy
            artykuł jaki czytalem to ten o tym piwie w Filipie. Zycze tej osobie duzo
            zdrowia i zdrowego rozsądku. Niech nie bedzie tak naiwna jak maly dzieciak, bo
            nie długo ktos jeszcze powie ,ze tam sikaja do tego piwa i tez wszyscy beda
            czytac takie głupoty.Pozdrowienie dla wszystkich studentow PW
            • Gość: Geniek Re: SAMORZAD STUDENTOW PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 15:27
              OOO - dobrze piszesz Człowieku. Wszyscy narzekają a sami nic nie robią.
              Bierność jest oznaką również lenistwa :-)

Pozdro dla wszystkich aktywnych studentów!
              Geniek
            • Gość: magdap Re: SAMORZAD STUDENTOW PW DO DUPY IP: 217.153.90.* 11.04.02, 11:09
              Hmmm sikają, to nie takie głupie:)))
              Chyba sie jednak nie zrozumieliśmy panie kolego. Tej sytuacji nie wyssano z
              palca. Tak było!!! Aha serdecznie dziękuję za życzenia zdrowia i radzę zbadać
              wzrok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka