Gość: zosia IP: *.plock.mm.pl 10.04.11, 18:20 proszę o opinie o nowej restauracji na Grodzkiej, "Lawenda" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smiech Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.240.c89.petrotel.pl 11.04.11, 20:22 to nazwa restauracji? dobre? ale ktoś mniał pomysł. Totalna klapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 16:02 Ja tez jestem ciekawa czy dobre tam jedzonko :) weszłam na stronę innej Lawendy bo to chyba sieć , kuchnia zróżnicowana. wybiorę się na pewno , każdemu trzeba dać szansę ;) w Płocku mało jest ciekawych miejsc gdzie można dobrze zjeść, ja preferuję Explorację i Presto ;) ps. a nazwa mi się podoba bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 13:24 No i odwiedziłam to miejsce :) hm sam lokal robi wrażenie, aranżacja naprawdę cieakwa , ze smakiem. gorzej z kartą, 5 dań na krzyż i nie wiem czy to spowodowane jest zbieraniem opinii od klientów na temat jedzenia czy tak ma zostać. Może pozniej rozwiną skrzydła ale na dzień dzisiejszy jak dla mnie osobiście karta zbyt uboga. a co do dania które zamówiłam ,,, smakowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Restauracja "Lawenda" 06.07.11, 16:34 Byliśmy w ubiegły weekend. Karta uległa znacznemu zwiększeniu i nie odbiega objętością od konkurencji, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. O świetnym wystroju (oraz zapachu!) lokalu pisali już poprzednicy, a ja dodam, że potrawy były wyśmienite! Po prostu wyśmienite! Polecam wszystkim smakoszom, szczególnie że odwiedzona niedawno restauracja zawiodła na całej linii (kelnerka nie umiała przeliczyć pieniędzy, popsuty pojemnik na mydło, dania - średnie, żeby nie powiedzieć, że spaprane). Szkoda, bo to była knajpa, która wobec fatalnej lokalizacji broniła się wystrojem i świetną kuchnią. Obecnie, przy Restauracji Książęcej i Lawendzie, wystrój nie robi już wrażenia, a skoro i kuchnia podupadła, to nie widzę powodu do wizyty w najbliższym czasie Eksploracji. Ala Lawendę odwiedzać będę na pewno chętnie i często. Bo warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: Restauracja "Lawenda" IP: 193.59.38.* 14.07.11, 12:06 W lawendzie bylem 4 razy. 1 raz zaskoczony pozytywnie wygladem i negatywnie mala ilosci dan w karcie (naprawde nie ma co wybrac...). Miesko i ziemniaki bez rewelacji, nie odnalazlem zadnego nowego smaku, porcje male. Bylo smaczne tiramisu. 2 i 3 raz nie bylo tiramisu (choc to jedyny deser w karcie). 4 razem znajomi zlozyli zamowienie, za minute wrocil kelner i powiedzial, ze juz pozno (21.15) i kucharka nie bedzie tego przyrzadzac wiec zaproponowal zmienic na jakas zupe dnia. Nie bylo tiramisu. Teraz najczesciej jezdze do Eksploracji, smacznie (miesa doprawione i rozniace sie smakiem) pizza b. smaczna, spokojnie, ceny nizsze niz w okolicach Starego Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Restauracja "Lawenda" 26.07.11, 12:43 Gość portalu: AR napisał(a): > W lawendzie bylem 4 razy. > 1 raz zaskoczony pozytywnie wygladem i negatywnie mala ilosci dan w karcie (nap > rawde nie ma co wybrac...). Miesko i ziemniaki bez rewelacji, nie odnalazlem za > dnego nowego smaku, porcje male. Bylo smaczne tiramisu. To był sam początek, więc nic dziwnego. Wtedy faktycznie menu było krótkie. Ale za to gwarantowało świeżość potraw... Na duże porcje lepiej iść do karczmy pod strzechą - na schabowego z kapustą (kotlet zajmuje 3/4 talerza). Amatorów mega-wyżerki zadowoli też na pewno któraś z pizzodajni lub kebabowni na Grodzkiej. > 2 i 3 raz nie bylo tiramisu (choc to jedyny deser w karcie). No to dawno ten 2 i 3 raz musiał być... > Teraz najczesciej jezdze do Eksploracji, smacznie (miesa doprawione i rozniace > sie smakiem) pizza b. smaczna, spokojnie, ceny nizsze niz w okolicach Starego R > ynku. Każdy ma swój smak. Ja na przykład nie cierpię "doprawionej", czyli przesolonej i pieprznej sałatki z kurczaka, zupy minestrone smakującej jak bogracz oraz kompletnie mdłej ryby, dlatego rezygnuję z Eksploracji na rzecz innych miejsc. Pizzę zdecydowanie wolę z Presto albo z Abracadabry ("osiedlowa" pizzeria na Zielonym Jarze, ale śmiem sądzić, że robiąca najlepszą i najświeższą pizzę w całym Płocku, a pierogi z mięsem mają lepsze niż w Karczmie!). Jeśli spokojem nazwiemy również trupią atmosferę bez żywego ducha i krzty muzyki to fakt, w Eksploracji jest spokojnie. A do Lawendy na pewno często będę wracał na soczyste, świeże dania, którymi można się delektować bez wstrętu. Nawet jak nie ma akurat tiramisu, bo sernik z czekoladą jest wyborny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Restauracja "Lawenda" IP: 193.164.157.* 05.05.11, 12:28 Bardzo smaczne jedzenie i przesympatyczna obsługa. Byliśmy na wycieczce w Płocku i wpadliśmy tam przypadkiem. W karcie faktycznie mały wybór, ale rekompensuje to smak potraw. Poza tym nawet przy skromnej karcie przez kilka wizyt można próbować innych potraw. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimmm Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 22:24 a ja odradzam ost kurczaka nie bylo a to zmniejszylo pole popisu bo ani II dania ani salatki zrobic sie nie dalo zostaly same makarony,,,,, w smaku 3 ,,,,,,,obsluga oki bez zastrzeżeń , wystroj bardzo przyjemny,,,,,czy wrocimy,,,, jeszcze nie wiemy moze...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.pl 28.07.11, 15:36 W końcu fajny lokal w centrum, który nie serwuje pizzy. Ogromny plus za świetny wystrój i bardzo miłego kelnera. Kolejny plus za pomysł na LUNCH, o których w Płocku mało która restauracja słyszała (a szkoda, bo to naprawdę dobry sposób na ściągnięcie klientów) - za 15 zł zupa, drugie danie i deser. Minus za ceny kawy - w większości restauracji można ją kupić za 6-8zł. Ogólnie jednak cała restauracja na duży duży PLUS - oby wytrzymała jak najdłużej i była przykładem, że nie samą pizzą i kebabem Płock żyje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicarage Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.178.c66.petrotel.pl 31.07.11, 09:09 Na reszcie coś innego w centrum miasta. Przyjemne wnętrze dopieszczone każdym szczegółem. (właściciele zadbali nawet o piękną aranżację toalety) Wreszczie jasne, ciepłe wnętrze i świetna kuchnia. Jedliśmy tatara z polędwicy i makaron ze szpinakiem i fetą. Tatar super świeży, makaron bardzo dobry. zabrakło w nim jedynie koziego sera dla zaostrzenia smaku. Ale może właściciele wezmą pod uwagę naszą drobną sugestię;) Ogólnie bardzo miła atmosfera, świeże pyszne jedzenie i z pewnością tam wrócimy. Może ceny trochę wysokie, ale wolę zapłacić za taką jakość i mieć pewność, że nawet jeśli nie ma akurat żeberek to znaczy że są inne pyszne i świeże potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuworysz Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.051.c86.petrotel.pl 10.04.13, 22:18 knajpa bez prestizu, duzo formy malo tresci na talerzy, lenie na zaboj. A gdzie Jola jakos jej ostatnio nie widze mieni saie wlascicielem- czy co tam. Swoich znajomych nie polecam. Sa nadziani, ale zjedza za dsuza nizsza stawke obok. Na zapleczu syf ze az strach, omijac to ostrym lukiem. Widac chce sie dorobic na naszej krwawicy. Ja to bym zamknal to spelune, albo zainwestowal w ruletke. Jak tak dalej to po nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.31.117.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.13, 01:09 a kto to jest Jola????Fajna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.060.c79.petrotel.pl 01.08.11, 00:41 Witam, Miałam okazję być w Lawendzie w weekend. I powiem, że mam miłe wspomnienia. Jedzonko pyszne, wystrój i atmosfera wspaniała i świetna obsłga. To taka inna restauracja niż wszystkie. Urzeka i napewno tam wrócę. Polecam wszystkim, którzy chcą zjeść smacznie, za nieduże pieniądze w miłej i przytulnej atmosferze. Oby się utrzymała ta restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 19:32 Fantastyczna restauracja,piękna, z klimatem.Jedzonko fantastyczne szczególne zawijaski ze szpinakiem :))) Bardzo miła i przystojna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.190.c78.petrotel.pl 15.08.11, 21:26 ktoś kto otworzył taki lokal zawiązał sobie pętlę u szyi i prowdząc go zaciska ją coraz bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.play-internet.pl 16.08.11, 20:27 Dlaczego tak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.11, 11:47 to prawda, szczególnie tym, że obniża jakość dań m.in. tiramisu, obecnie podawane jest jako biszkopt przełożony bardzo słodkim kremem (w smaku przypominający marcepan) i posypany słodkim kakao ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.185.c91.petrotel.pl 22.08.11, 23:20 Nie zgadzam się... Mylisz się. Tiramisu jest bardzo smaczne. Takie, jak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 17:52 W maju smakowało jak prawdziwe włoskie, w piątek 19 sierpnia było bardzo bardzo niesmaczne. Najwidoczniej się na tym nie znasz kolezanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 17:54 Biszkopt przelozony bardzo slodkim kremem, bez serka mascarpone, biszkoptów nasączonych kawą z amaretto nie można nazwać tiramisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.069.c78.petrotel.pl 30.08.11, 08:15 że Ty się na tym nie znasz, kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.11, 22:35 Olu nigdy w życiu nie upiekłaś żadnego ciasta/ nie wykonałaś żadnego deseru, dlatego tak zachwalasz te suche biszkopty z za słodkim kremem. Wszystkie bardzo pozytywne opinie są zapewne pisane przez jedną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Restauracja "Lawenda" 10.10.11, 11:33 Gość portalu: joe napisał(a): > Olu nigdy w życiu nie upiekłaś żadnego ciasta/ nie wykonałaś żadnego deseru, dl > atego tak zachwalasz te suche biszkopty z za słodkim kremem. No proszę, nie dość że znasz Olę, to jeszcze wiesz czy piekła/nie piekła ciasta. Prorok jaki, czy co? A może troll? > Wszystkie bardzo pozytywne opinie są zapewne pisane przez jedną osobę. Jedno jest pewne - że wszystkie opinie negatywne piszę również jedna i ta sama osoba. I to z konkurencji, podejrzewam. Czyżby pizzunia nie schodziła już tak, jak dawniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.nat.student.pw.edu.pl 10.10.11, 22:15 nie konkurencja, zwykły student smakosz, lubiący sobie przyrządzać smakołyki :) stwierdzający fakty po tym co zobaczył, zjadł i przetrawił :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.pzu.pl 18.08.11, 15:06 Z przyjaciółmi wybrałam się do Lawendy słysząc z różnych źródeł pochwały i jesteśmy nią zachwyceni Lokal wygląda bardzo elegancko i ma ciekawy klimat Dania zdecydowanie wyglądały i smakowały bardzo dobrze wszystko było świeże Do tego obsługa była bez zarzutu. Z wielka przyjemnością wrócimy jeszcze w to miejsce aby poczuć klimaty Prowansji ..Polecam gorąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majk Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 08:17 Witam wczoraj odwiedziłem wraz z żoną "Lawendę" i powiem ze tego własnie chciałem sie spodziewac. Bardzo miło nam się zrobiło gdy weszliśmy podeszła do nas włascicielka i chcwilę z nami porozmawiała jak dla mnie jest to oznaka profesjonalizmu i szacunku do gościa w restauracji , polecam praktykowanie tego sposobu . Jedzenie pierwsza klasa zamówiliśmy sałatke cezar i tagliatelle z łososiem ( tak delikatnego nigdy jeszcze nie jadłem) , porcje duze , poczekadło ( było zaskoczeniem) switne , sałatka świeżutka jak by dopiero wszystko było zerwane poprostu moim zdaniem bajka cena za kolację z kieliszkiem wina 56 zł. w ocenie od jednego do sześciu. jedzenie 6 lokal 6 obsługa 6 jesteśmy bardzo zadowoleni i napewno tam wrócimy. Odpowiedz Link Zgłoś
absolutfit Re: Restauracja "Lawenda" 25.08.11, 11:01 Jak ja szukam dobrych knajp w danym mieście to wchodzę sobie posprawdzać i poszukać na pogodzinach.pl. Czytam sobie tam recenzje i opinie lokal, które mnie interesują, zwłaszcza jeśli mam tam zaprosić rodzinę albo szykuje się jakiś fajny obiad z kimś z kim jestem wcześniej umówiona i mam ochotę iść do nowego miejsca coś zjeść. Bo tak na drinka wyjść to czasem do różnych napotkanych przypadkowych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Restauracja "Lawenda" IP: 204.45.133.* 26.08.11, 08:08 pogodzinach może i fajne, ale jak miasto ma więcej fajnych knajp w płocku na ręce jednej ręki można wyliczyć fajne knajpy Odpowiedz Link Zgłoś
gastro-plock.pl Re: Restauracja "Lawenda" 08.09.11, 16:17 na stronach tego serwisu nie ma nic o naszym miescie. po komentarze i recenzje restauracji w Płocku zapraszamy na gastro-plock.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Restauracja "Lawenda" IP: 91.212.223.* 10.10.11, 15:46 a ja bardzo chętnie skorzystam i odwiedzę w najbliższym czasie Lawendę - wystrój widziałam przechodząc Grodzką - jest naprawdę powalający i wyjątkowy. Swoją drogą żałuję, że poszłam ostatnio na łatwiznę i odwiedziłam Pod Strzechą na Grodzkiej. Żenua. Spsuli się. Na rybę czekaliśmy ok 50 min. (skandal!), jak już ją podano, to była rozpaćkana (chyba zbyt długo obsmażana i mrożona :/), niechlujnie podane danie, talerz w połowie zawalony był ziemniakami (to chyba za 3 porcje), obsługa w ogóle się nie pojawiała i nie interesowała, pomylili godziny rezerwacji.. Jedyny plus to jak zawsze wyjątkowo dobra szarlotka na gorąco z lodami - jest bezkonkurencyjna. Ale Pod Strzechę już nie odwiedzę nigdy więcej - chyba że na szarlotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Restauracja "Lawenda" IP: *.159.c77.petrotel.pl 13.11.11, 15:11 Byłam tam i powiem, szczerze... Lokal zachywca wystrojem ( mnie napewno), jedzonko rewelka - jadłam dewolaya (ogromna porcja :) ) i zupke pomidorową - chyba; Obsługa bardzo miła. Myslę, że wróce tam jeszcze nie raz... Polecam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.karol z rodziną Restauracja "Lawenda" IP: *.069.c78.petrotel.pl 30.08.11, 08:19 A ja jestem zadowolony że trafiłem tam z żoną i dziećmi w weekend. Podobało nam się bardzo. Porcje były duże jedzenie smaczne a w kwestii wystroju nie umiem powiedzieć, bo nie znam się na tym, ale żona była zachwycona. Na obsługę i czas realizacji zamówienia nie narzekamy. Lokal polecam i pewnie tam kiedyś wrócimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.11, 13:12 kelnet jak to zobaczyl od razu zbladl, przeprosil i zaprosil ponownie, jako rekompensate dostalam lawene, al;e nie wiem czy tam wroce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.11, 13:17 Byłam około tydzień temu w lawendzie, lokal wspaniały, muzyka doskonała, zamówiłam steka słabo wysmażonego, bo takiego lubię, zawiodłam sie bardzo, dostałam surowy kawał mięsa, kelner jak to zobaczył od razu zbladł, przeprosił i zaprosił ponownie, jako rekompensatę dostałam lawendę, ale nie wiem czy tam wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.220.c66.petrotel.pl 09.10.11, 12:53 Witam! Jakis czas temu byłam z chłopakiem w owej restauracji. Wystrój wspanialy i obsługa również, nie stety zawiodłam się. Spodziewałam sie zupełnie czegoś innego, niż rosołu z kostki. Nic specjalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Restauracja "Lawenda" IP: *.class100.petrotel.pl 14.11.11, 21:27 . Odpowiedz Link Zgłoś