Dodaj do ulubionych

Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce

16.10.02, 08:21
No tak i już po remoncie. Dla niewprawionego oka laika Sienkiewicza wygląda
bardzo ładnie. Tylko niestety jak ktoś przynajmniej odrobinę zwraca uwagę na
szczegóły to może zauważyć takie drobiazgi jak:
- nierówno ułożoną kostkę (im mniejsza tym gorzej),
- ruszającą się kostkę, na tyle, że można ją ręką wyciągnąć, w szczególności
na odcinku pomiędzy Leśną a Staszica,
- fragment chodnika między ul. Sienkiewicza, a popiersiem Sienkiewicza i
fontanną to już jest totalna fuszerka.
Za takę fuszerkę płacimy. Ale jest wesoło władze miasta z pompą otworzą
nowowyremontowany odcinek i pokażą go pełni dumy i chwały A. Kwaśniewskiemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: daniel Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce IP: *.mega / 192.168.1.* 16.10.02, 08:29
      Widocznie p.Stępień starał się aby mógł z Kwaśniewskim się przejść po deptaku,
      przypomina mi to remontowanie fasad kamienic na trasach przejazdu Papieża z
      zewnątrz pięknie a od środka rudera i syf...

pozdrawiam

daniel
      • kaczusia_ Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce 16.10.02, 08:36
        Gość portalu: daniel napisał(a):

> Widocznie p.Stępień starał się aby mógł z Kwaśniewskim się przejść po
        deptaku,
        > przypomina mi to remontowanie fasad kamienic na trasach przejazdu Papieża z
        > zewnątrz pięknie a od środka rudera i syf...
        >
        > pozdrawiam
        >
        > daniel

Niestety jak są z lewa to taka paranoja, a jak z prawa to inna paranoja.
        Generalnie nie mam nic przeciwko temu, że się coś remontuje jak ma ktoś
        przyjechać. Przynajmniej miasto na wyglądzie korzysta. Jednak wolałbym, żeby to
        robionon porządnie.
        • Gość: Yahagi Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce IP: spc:* / 126.87.180.* 16.10.02, 08:48
          >
          > Niestety jak są z lewa to taka paranoja, a jak z prawa to inna paranoja.
          > Generalnie nie mam nic przeciwko temu, że się coś remontuje jak ma ktoś
          > przyjechać. Przynajmniej miasto na wyglądzie korzysta. Jednak wolałbym, żeby
          to
          >
          > robionon porządnie.

No tak, ale chyba te remonty nie są dla przyjeżdżających - kto by to nie był,
          tylko dla nas. Powinny wystarczyć na jakiś konkretny okres, a nie na jedną
          wizytę. Ale zgadzam się z Kaczusiem, że jak z lewa - to taka paranaoja, a jak z
          prawa - to inna.
    • jjarm Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce 16.10.02, 10:18
      kaczusia_ napisał:

> No tak i już po remoncie. Dla niewprawionego oka laika Sienkiewicza wygląda
      > bardzo ładnie. Tylko niestety jak ktoś przynajmniej odrobinę zwraca uwagę na
      > szczegóły to może zauważyć takie drobiazgi jak:
      > - nierówno ułożoną kostkę (im mniejsza tym gorzej),
      > - ruszającą się kostkę, na tyle, że można ją ręką wyciągnąć, w szczególności
      > na odcinku pomiędzy Leśną a Staszica,
      > - fragment chodnika między ul. Sienkiewicza, a popiersiem Sienkiewicza i
      > fontanną to już jest totalna fuszerka.
      > Za takę fuszerkę płacimy. Ale jest wesoło władze miasta z pompą otworzą
      > nowowyremontowany odcinek i pokażą go pełni dumy i chwały A. Kwaśniewskiemu.
      > Pozdrawiam
      > Kaczusia :-)

angelfire.com/nc3/wyborykielce/
      powyzsze dobrze (chyba) ilustruje fuszere z_calym_remontem Sienkiewki i wyborami

• Gość: BBB Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 11:36
      Czemu się czepiasz ?!
      Słyszałem, że posadono fajne drzewka.
      Myślę, że można było zaoszczędzić wykorzustjąc flance z palm, które odbiły
      Prezydentowi i Radnym.
      • r_z Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce 16.10.02, 21:39
        Tym razem inni mi zwracają uwagę na fuszerki. Sam jestem zszokowany tym, że
        niektóre kostki (te pośrodku ulicy), gdy się po nich idzie są "ruchome"!
        Dzisiaj szedłem Staszica - układany w okolicach Banatkiewicza chodnik już jest
        pozapadany!!! Tak samo jak był rok temu na Zagórskiej...
        A propos wizyty prezydenta - żeby dziennikarze Wyborczej chcieli czytać to
        forum, to bym im przypomniał, jak to poprzednio - gdy prez. Kwaśniewski wręczał
        klucze do bloku na Jasnej zasłonięto naprędce okoliczne ruderki. Dziennikarzom
        powiedziano, że niebawem po wizycie zostaną wyburzone. Ile już minęło od tego
        czasu? :-DD No dość gadania - trzeba się brać do malowania trawników.
        pozdr rz
      • Gość: E_ Re: Fuszerka na wyremontowanej Sienkiewce IP: 81.26.8.* 18.10.02, 11:22
        Gość portalu: BBB napisał(a):

> Czemu się czepiasz ?!
        > Słyszałem, że posadono fajne drzewka.
        > Myślę, że można było zaoszczędzić wykorzustjąc flance z palm, które odbiły
        > Prezydentowi i Radnym.

drzewka powiadasz ciekawe jak szybko ludzie zrobią z nich śmietniki a doniczki przegniją......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka