Dodaj do ulubionych

Nowa Restauracja Książęca

IP: *.class144.petrotel.pl 02.05.11, 20:06
Byłam sprawdziłam polecam . NOWA RESTAURACJA otwarta kilka dni temu w HOTELU HERMAN NA UL SIENKIEWICZA. Do obiadku dostalismy pyszne winko swoja drogą fajny sposób na promocje ,,, Przepiękny jasny wystrój a atmosfera prawdziwie książęca . MILO PRZYJAŹNIE Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM . A CENY WBERW POZORĄ CALKIEM ATRAKCYJNE !
Obserwuj wątek
    • Gość: ubawiony Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.class103.petrotel.pl 03.05.11, 14:36
      Pozostanę jednak przy restauracji królewskiej. Swoją drogą to ceny rzeczywiście "atrakcyjne", oczywiście w menu dziecięcym :)
    • Gość: drogo Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.class96.petrotel.pl 03.05.11, 20:32
      wybierałem się tam, ale jak spojrzałem w kartę menu na stronie www i ceny to faktycznie drogo. trochę przesadzili.
    • Gość: bywalec Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.11, 16:19
      Gość portalu: biedroneczka napisał(a):

> Do obiadku dostalismy pyszne winko swoja drogą fajny sposób na promocje.
      > MILO PRZYJAŹNIE Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM . A CENY WBERW POZORĄ CALKIEM
      > ATRAKCYJNE !

U babuni dzieci dostają pyszne winko, nazywa się soczek owocowy z wisienek lub jabłuszek .
      Po tak " fachowej i kompetentnej" inaczej "zachęcie i polecaniu" ja się tam na pewno szybko nie wybiorę, nawet pomimo rzekomo atrakcyjnych wbrew " POZORĄ" cen a może właśnie z tego powodu.
      Do ściery i mycia kibli a nie do szwendania się po resturacjach i pisania o nich TLUMOKU KLABZDRO LAMPUCERO .

• Gość: gg Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.039.c78.petrotel.pl 04.05.11, 23:41
        zakladam ze pewnie albo pracownica albo szanowna malzonka pewnego m.
        widac po wpisie taktycznym
        • Gość: bywalec Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 13:30
          Gość portalu: gg napisał(a):

> zakladam ze pewnie albo pracownica albo szanowna malzonka pewnego m.
          > widac po wpisie taktycznym

kto by to byl i tak wychodzi, ze tlumok i garkotluk, najlepiej niech sciery pilnuje
          • Gość: bywalec Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 18:54
            wyjatkowo skutecznie zareklamowała i poleciła - przez ponad tydzień nikt się dał skusić i podzielić swoimi wrażeniami - imponujący wynik, pogratulować!!!!!
            okazuje się, że marketing i reklama to nie jest zajęcie dla blondynek i debili
            • Gość: sukub Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.05.11, 08:05
              Ok, w takim razie ja podzielę się wrażeniami!
              Po pierwsze, myślałam, że średnia lokalizacja, brak charakterystycznych w naszym mieście pięknych widoków wzgórza Tumskiego, nie będzie predestynował hotelu i restauracji go gorna godnych uwagi! I tu ogromne, ale jakże miłe zaskoczenie!!! Jedzenie pyszne! Byliśmy całą grupą i w zasadzie "nie było się do czego przyczepić"! Szczerze mówiąc na chwilę obecną jedno z najlepszych, o ile nie najlepsze! Oj, ogromna konkrencja dla Tumskiego i Starzyńskiego (swoją drogą akurat konkurencja też testowała nową kuchnię! ;p). I tu ukłon w stronę Szefa Kuchni, który jak głosi lokalna plotka, dotarł do Książęcej z Dębowej Góry.
              Po drugie: przemiła obsługa. Rozumiem, że na chwilę obecną zdobywają klientów i muszą się starać, mam nadziej, że tak im zostanie, bo jest to oczywista zasada rynku, choć nie dla wszystkich zrozumiała (no chyba, że co niektórzy uważają, że wystarczy im tylko wieloletnia "renoma", choć w tych czasach to może być za mało...)!
              Co do wnętrz to urządzone są ze smakiem i gustem bez jakiegoś zadęcia, i nowobogackiej przesady!
              Generalnie wszystko ok.
              Nie piszę nic o minusach, bo byłam dopiero raz i jak na razie takowych nie znalazłam! :)

Ps. I nie jest to post sponsorowany! ;P
              • Gość: bywalec Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 17:25
                Przynajmniej starałaś się.
                Ale mimo dobrych chęci nie wypadło to zbyt przekonująco i zachęcająco - nadal nic nie wiem,
                jednak chyba będę musaił sam zobaczyć i spróbować, aby wyrobic sobie chociaż pobieżną opinię, Daruję sobie uzasadnianie tej opinii - nie udzielam tutaj korepetycji ani z oceniania restauracji ani z marketingu i PR.

• Gość: sukub Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.05.11, 01:22
                  Mylisz się ;).
                  Moja wypowiedź nie miała być przekonująca, ani zachęcająca, nie jestem biurem reklamy! ;P
                  No cóż, określasz się mianem "bywalca", może w końcu powinieneś zacząć "bywać", żeby nie być gołosłownym?! A, że podróże kształcą, więc faktycznie chyba powinieneś wybrać się w miasto ;PPP.
                  • Gość: Monika Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 08:26
                    Wystrój restauracji jest elegancki. Zraziła mnie jednak wielkość porcji, która mogła by być większa. Jakość i smak dań też nie był oszałamiający.
                    • Gość: sukub Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.05.11, 22:18
                      ...Hmmm... dla mnie wielkość porcji była ok, takie standardowej wielkości, jak w każdej lepszej restauracji (ale wiadomo rzecz gustu, a raczej pojemności żołądka). Oczywiście nie są to porcjie wielkości schabowego z ziemniakami i kapustą ale dzięki temu można poznać więcej smaków zamawiając np. dwa dania, przystawkę, i zakończyć deserem (chociaż to już baaardzo dużo ;)). Ciekawi mnie, Moniko, w jaki sposób oceniłaś jakość dań (no bo smak to rozumiem, chociaż też jest kwestią gustu i wyrafinowanego podniebienia), czy były nieświeże, zapleśniałe, czy może coś innego jeszcze innego? Chętnie dowiem się też (z chęci wypróbowania ale i z czystej ciekawości), w której płockiej restauracji spotkać można oszałamiające smaki?
                      • Gość: gost3k Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 21:21
                        sukub:
                        rotfl
                        :)
    • Gość: a ja jestem na nie Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.147.c81.petrotel.pl 23.06.11, 19:46
      a ja jakoś inaczej zapamiętałam wizytę w tej restauracji. Byłam tam na imprezie "grupowej" 40 osób. Szczerze? OBSŁUGA! Organizowałam wesela i takiego typu masowe imprezy. Zazwyczaj jeden kelner miał do obsługi jeden stolik średnio 30 osób i musiał sobie poradzić. A tam ? 5 kelnerów na 40 osób! A mimo tak potężnej obsługi nie wyrabiali się. Prosty przykład. Gdy jedna osoba dostała porcję to osoba siedząca na przeciwko dostała swoją (dosłownie!) gdy tamta juz zjadała. Przystawki. I co z tego że są skoro talerzy nie ma ;] talerze zabierali cały czas i nie było na czym jeść. Kieliszki, szklanki do napojów? ani razu przez 8 godzin nie były wymienione. Moim zdaniem obsługa pozostawia wiele do życzenia. mam nadzieję, że coś z nimi zrobią ale reszta ok. Co do jedzenia... są gusta i guściki. Porcje idealne każda wręcz identyczna. Ale jak dla mnie Szef kuchni jest zdania: sól i cukier biała śmierć. Czyli nie używamy.

Proponuję kelnerów wysłać na jakieś intensywne szkolenie albo dać im kielicha przed imprezą aby szybciej się ruszali ;]

I nie jestem z konkurencji. moje zadanie nie polega na negatywnym ocenianiu nowych restauracji. Nie pracuję już w swoim zawodzie ale nawyk obserwatora został. Pozdrawiam życzę powodzenia.
      • Gość: ana Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.class144.petrotel.pl 24.06.11, 09:28
        30 osób na jednego kelnera to chyba w jakiejś remizie musiało się odbywać
        • Gość: na szkolenie Re: Nowa Restauracja Książęca IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 10:50
          Gość portalu: jakiś tłumok napisał(a):

>Organizowałam wesela i takiego typu masowe imprezy. Zazwyczaj jeden kelner miał do >obsługi jeden stolik średnio 30 osób i musiał sobie poradzić.

zostań lepiej przy weselach i imprezach masowych ale nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia.

>A tam ? 5 kelnerów na 40 osób! A mimo tak potężnej obsługi nie wyrabiali się. Prosty >przykład. Gdy jedna osoba dostała porcję to osoba siedząca na przeciwko dostała swoją
          >(dosłownie!) gdy tamta juz zjadała.

to nie kelnerzy się nie wyrabiali, ale kuchnia - wycieczki grupowe i grupy weselne należy prowadzać do stołówek, barów szybkiej obsługi, garkuchni wojskowych i innych wysokoprzepustowych jadłodajani

>Przystawki. I co z tego że są skoro talerzy nie ma ;] talerze zabierali cały czas i nie było na >czym jeść.

źle działa zmywak

>Kieliszki, szklanki do napojów? ani razu przez 8 godzin nie były wymienione.

a po co wymieniać - przecież z góry wiadomo że i tak za godzinę zaczną spać na stole albo i pod i żadnej różnicy im zrobi czy szkło jest świeże czy nie, dostępnośc do napitku się tylko liczy przy imprezach zaplanowanych na 8 godz.

BTW: restauracja z pretensjami i ambicjami nie powinna przyjomowac zleceń na imprezy masowe z 8 godzinnym obleganiem stołu w programie. Szkolenie potrzebne przede wszystkim właścicielowi, szefowi marketingu oraz maitre de'hotel (kierownik sali) i szefowi kuchni - kelnerom też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka