Gość: Kasia IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.06, 15:56 Czy ktoś chodził lub chodzi na zaoczną pedagogikę we włodkowicu? jak jest? dużo kucia? jak egzaminy? a jak nauka języka? dzięki za wszysstkie porady i sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka SWPW Re: Włodkowic IP: *.plock.msk.pl 22.10.06, 11:59 Włodkowic nakłada duży nacisk na naukę jezyków - bez względu na kierunki. Języka uczysz się przez 5 semestrów (nie tak jak na PW 2-3 sem). Wykładowcy na językach są dość surowi, trzeba pożądnie przysiąść. Mnie Włodkowic nauczył języka lepiej niż pani nauczycielka w szkole średniej przez 4 lata. Co do innych przedmiotów? Zależy na kogo trafisz i zależy od formy zaliczania. Na opisówki uczysz się pobieżnie, na testy wkuwasz sczegóły a na ustne od deski do deski wszystkie notatki. Jest teśż druga zależność: egzamin czy zaliczeni? Dla niektórych wykładowców zaliczenie to czysta proforma - robią krótkie opisóweczki, albo pracę pisemną domową na kilka wybranych tematów. Reasumując: chcesz skończyć studia - musisz się uczyć! Czy pójdziesz na Włodkowica czy na Polibudę czy Uniwerek uczyć się trzeba. Jeśli cię to przerasta daruj sobie studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Włodkowic nakłada duży nacisk na naukę jezyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:19 Gość portalu: studentka SWPW napisał(a): > Włodkowic nakłada duży nacisk na naukę jezyków - bez względu na kierunki. > Języka uczysz się przez 5 semestrów (nie tak jak na PW 2-3 sem). Wykładowcy na > językach są dość surowi, trzeba pożądnie przysiąść. większej bzdury dawno na tym forum nie czytałam. wymień mi choć jedną osobe 'surową' ŻEnUŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Włodkowic nakłada duży nacisk na naukę jezykó IP: *.plock.msk.pl 28.10.06, 23:14 Nazwisk nie podam, ale np na języku niemieckim nie jest łatwo (o wiele łatwiej było w liceum) a i na prof od anglika narzekają. Rozumiem że ty miałas rusek z bezkonfliktową panią nauczycielką. Tak czy inaczej potrafią przekazać wiedzę i wymóc na studentach naukę. Na językach samą obecnością przedmiotu się niezalicza. Odpowiedz Link Zgłoś