Dodaj do ulubionych

Obsługa w zoologiku w Auchanie

IP: 80.55.10.* 21.02.08, 12:42
Weszłam do sklepu zoologicznego w Auchan, bo mam pewien problem z rybkami.
Opisałam panu (chłopczykowi w zasadzie) objawy choroby, po czym pan wręczył mi
książeczkę chorób ryb i kazał mi poszukać co to jest i wtedy da jakieś
lekarstwo (o ile nie wręczyłby mi książeczki z lekami żebym poszukała sobie
czegoś odpowiedniego :) ).
Ludzi po co oni zatrudniają kogoś takiego!! Dzieciak nie ma o niczym pojęcia.
W życiu jeszcze nie spotkałam sie z takim traktowaniem klienta.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 14:51
      wydaje mi się że pracownik sklepu zoologicznego nie musi być
      weterynarzem... no chyba o czymś nie wiem..
      • Gość: klientka Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: 80.55.10.* 22.02.08, 07:16
        Gość portalu: gość napisał(a):

> wydaje mi się że pracownik sklepu zoologicznego nie musi być
        > weterynarzem... no chyba o czymś nie wiem..

nie nie musi, ale znać sie odrobinę powinien, z reszta tak jest w innych zoologikach
    • Gość: taka Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.plock.mm.pl 21.02.08, 17:01
      ten sklep to w ogole porazka, obsluga powolna i fatalna, ceny karm
      100% wyzsze niz gdzie indziej, poza tym tym sklepem trzeba
      zainteresowac TOZ, bo zwierzaki maja tam oplakane warunki, jest za
      duszno ,zwierzeta sa dziwnie ospale i nikt nie pilnuje by mialy
      czysta wode, ich miseczki sa pelne trocin, dla tych "ludzi" to tylko
      interes, potrzeby zwierzat nie sa dla nich wazne, ale niedlugo beda
      miec kontrole policji i sluzb weterynaryjnych.
      • Gość: aa Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.002.c66.petrotel.pl 21.02.08, 18:43
        no ja raz musialm czekac z 5min choc koleiki nie bylo az pani za
        kasa sie na gada z kolezanka po zwroceniu uwagi byla okrutnie
        oburzona sklep porazka totalna!!! NA SKARPIE NP OBSLUGA BARDZO MILA,
        i ceny znacznie nizsze
        • Gość: gościuwa Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.239.c76.petrotel.pl 21.02.08, 23:38
          ...a ciekawe czy za te pieniądze i za ten czas bylibyście też mili .
          ha ha
          • Gość: aaa Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.002.c66.petrotel.pl 22.02.08, 09:55
            kazdy ma wybor
          • Gość: taka Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.plock.mm.pl 22.02.08, 17:07
            nikt ci tam nie karze pracowac, zmien sobie na taka ktora ci bedzie
            odpowiadac a nie sie wyzywasz na klientach, na szefie sie wyzywaj
            dziewczynko, klienci nie sa winni ze sie do innej pracy nie
            nadajesz, ale i do tej sie nie nadajesz, ludzie ktorzy pracuja w
            zoologicznym powinni byc sympatycznymi milosnikami zwierzat i ich
            wlascicieli,powinni wiedziec jak podejsc do klienta,co mu doradzic,
            milosnicy zwierzat sa zakreceni na punkcie swych pupili i wydadza
            duzo kasy jak ktos mily ich obsluguje a dzieki tobie twoj szef traci
            takich klientow , wiec moze juz szukaj innej pracy, polecam sklep
            miesny
            • Gość: tylo Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.235.c84.petrotel.pl 01.07.08, 11:44
              co ty wypisujesz człowieku!!!W jakim ty świecie żyjesz???
              Widać że gó.. wiesz o pracy i pracodawcach. Zasrany moralista!!!!
          • pchelka_81 Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie 01.07.08, 19:51
            Gość portalu: gościuwa napisał(a):

> ...a ciekawe czy za te pieniądze i za ten czas bylibyście też
            mili .
            > ha ha

Myślę, że co najmniej 70% pracowników w Płocku ma ten sam problem z
            wynagrodzeniem, ale zaledwie 1% daje to po sobie poznać.
            Takie jest życie, a jeśli ktoś nie czuje sie w swojej pracy to co
            stoi na przeszkodzie aby ją zmienić?
            • Gość: Złota rybka Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 18:53
              Zgadzam się z poprzednimi wpisami dotyczącymi niemiłej obsługi tego sklepu. Nie
              dość, że trzeba wykazać się anielską cierpliwością aby zostać obsłużonym to
              jeszcze nieznajomość "tematu" pracujących tam ludzi jest powalająca. Nikt nie
              twierdzi, że muszą wykazać się znajomości zagadnień weterynarii, ale podstawy
              wiedzy o tym co sprzedają, wypadałoby znać. A o to przykład. Zakładałem akwarium
              (pierwsze w życiu) poprosiłem o pomoc w doborze ryb i całej reszty. Rybki
              zostały tak wybrane-dobrane że po kilku dniach pozjadały się nawzajem. Następne
              (zakupiłem w halach na Rembielińskiego) zaczęły chorować. Zamiast wskazówek co
              może być przyczyną - również dostałem broszurę i radę "wymienić wodę". Ludzie
              jak tak będziecie pracować to wkrótce nawet tych pieniędzy nie będziecie mieli.
              Zginiecie śmiercią naturalną razem z tym sklepem.
              • necia5 Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie 22.10.08, 17:09
                Gość portalu: Złota rybka napisał(a):

> poprosiłem o pomoc w doborze ryb i całej reszty. Rybki
                > zostały tak wybrane-dobrane że po kilku dniach pozjadały się
                > nawzajem.

Po prostu parsknęłam śmiechem kiedy to przeczytałam. Chć wiem że
                Tobie do śmiechu zapewne wtedy nie było. Zatrważający brak
                kompetencji i podstawowej wiedzy u sprzedawcy. Szok!
                • Gość: pchelka_81 Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: 80.48.4.* 23.10.08, 16:35
                  Podobna sytuacja była na Gierzyńskiego. Większość moich rybek to duże skalary.
                  chciałam dokupić jakieś drobne żywe rybki. Pani zaproponowała mi brzanki
                  sumatrzańskie, które podobnież nie skubią skalarom płetw. No cóż, po
                  wpuszczeniu tych rybek do akwarium i odczekaniu kilku dni okazało się, że
                  wszystkie brzanki atakowały całą grupą inne rybki, głównie skalary, którym
                  pocięły tylne płetwy. Próba oddania rybek na nic się zdała.
                  • Gość: kris Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.199.c81.petrotel.pl 23.10.08, 18:12
                    5,50zł na godzine a oni oczekuja jeszcze znajomosci dziedziny w jakiej sie
                    robi..... sama idz pracowac za takie pieniadze to zobaczymy czy bd wiedziała co
                    robisz...
                    • necia5 Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie 23.10.08, 18:35
                      Gość portalu: kris napisał(a):

> 5,50zł na godzine a oni oczekuja jeszcze znajomosci dziedziny w
                      jakiej sie
                      > robi..... sama idz pracowac za takie pieniadze to zobaczymy czy bd
                      wiedziała co
                      > robisz...

Nie, no bez przesady. Elementarną wiedzę z zakresu sprzedawanego
                      towaru czy usług mieć trzeba. To tak jakbyś kupował telefon
                      komórkowy a sprzedawca nie wiedział do czego go nalezy podłączyć aby
                      naładować baterię. Odnoszę się tu konkretnie do tego że sprzedawca
                      powinien wiedzieć które rybki mogą które skonsumować ;)
                      • Gość: ali Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.235.c78.petrotel.pl 23.10.08, 19:05
                        Ja pierdzielę! Jak wam się praca nie podoba czy wynagrodzenie - poszukajcie
                        innej!!!
                        A nie własną niezaradność życiową rekompensujecie psuciem dnia innym!
                    • Gość: pchelka_81 Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: 80.48.4.* 23.10.08, 20:15
                      Wykonuję pracę biurową. Wiesz ile zarabiam? Wiesz ile wpływa mi na konto? ok
                      1000 zł. Ale ja nie robię z tego problemu na forum, a w pracy robię co do mnie
                      należy. Jak ci nie pasuje, to rzuć tą robotę, zrobisz tym przyjemność sobie i
                      klientom.
                    • Gość: Joanna Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.plock.mm.pl 24.10.08, 17:27
                      jak nie masz pojecia o zwierzetach to ich myc podlogi, a nie leziesz
                      byle gdzie byle zarobic, w zoologicznym jest potrzebna wiedza na
                      temat zwierzat, to nie przedmioty, zenujace ze ludzie zatrudniaja
                      sie w czyms o czym nie maja pojecia.
                      • Gość: Marynarz Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: 82.177.242.* 25.10.08, 16:46
                        Od czego masz jeden z drugim internet? Zapoznaj sie z tematem, idź
                        do sklepu i kup to, co ty chcesz, a nie co pani ci doradzi.
                        • Gość: ja Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie IP: *.plock.mm.pl 29.10.08, 17:29
                          A Ty zapewne idąc np do banku w sprawie kredytu, znasz wszystkie
                          przepisy i "kruczki" z nim związane. Idziesz zapoznany z tematem i
                          chcesz konkretną opcję kredytową? Fenomen.
        • ciffan Re: Obsługa w zoologiku w Auchanie 29.10.08, 14:51
          Gość portalu: aa napisał(a):
          > NA SKARPIE NP OBSLUGA BARDZO MILA,
          > i ceny znacznie nizsze

Obsługa miła, ale... Może aż za miła. O co chodzi? Za każdym razem
          mam ten przypadek, że ilekroć ktoś stoi przede mną w kolejce, to
          zaczyna się nawijka z panią Anią albo panem Sławkiem, cześto
          kilkominutowa! A kolejka się wydłuża, klienci czekają. Mnie to, na
          przykład denerwuje, bo często jestem tylko po jedną rzecz, chciałbym
          zapłacić i wyjść, a niektórzy spowiadają się z problemów swoich
          czworonogów... Niemniej i tak będę do tego sklepu jeździł bo jest
          najlepszy w Płocku.