Dodaj do ulubionych

"Zaczarowana Kraina" Mikołów

13.03.10, 19:10
Zastanawiam się nad posłaniem mojej córci do "Zaczarowanej Krainy". Czy macie
może jakieś opinie na temat tej placówki?
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: "Zaczarowana Kraina" Mikołów 26.05.11, 23:37
      Moja córka chadzała tam raz na jakiś czas i była zadowolona, ja też, panie (pracują krótko) mają duużo zapału i chęci do pracy, plus to młode opiekunki, zawsze uśmiechnięte, miła właścicielka, fachowo. ładne sale, ogródek. Polecam.
    • zeusek7 Re: "Zaczarowana Kraina" Mikołów 13.09.13, 09:55
      witam ,ja zdecydowanie nie polecam tego miejsca. Zanim posłałam tam córkę słyszałam złe opinie ale pomyślałam - pewnie przewrażliwione mamy przesadzają i nie jest tak źle. Córka bardzo źle reagowała. Już pierwszego dnia podczas karmienia gdy cytuję "lekko popłakiwała" zwymiotowała to czym pani ją karmiła, co od razu dało mi do zrozumienia ze podczas płakania pani wciskała w nią jedzenie, ale to jeszcze przeżyłam bo wiem, że córka jest niejadkiem i trzeba się nieźle nagimnastykować żeby coś zjadła. Drugą kwestią jest to, że oczywistym faktem jest że dziecko może płakać po przyjściu w takie miejsce i rozstaniu z mamą ale panie opiekunki powinny zrobić coś aby maluch szybko zapomniał o mamie i przestał płakać, natomiast w zaczarowanej krainie moje dziecko stało pod drzwiami dobre 15 minut i krzyczało mama mama płacząc przy tym wniebogłosy a ze strony Pań opiekunek nie było żadnej reakcji, dopiero kiedy zobaczyły że ja stoję pod drzwiami i słucham tego wszystkiego łaskawie zainteresowały się córką. Ja nie tego oczekiwałam od "fachowej" opieki nad dzieckiem tak więc bardzo mnie rozczarowali, może gdyby pani właścicielka była od rana w żłobku i nadzorowała pracę swoich pracowników troszeczkę inaczej by to wyglądało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka