Dodaj do ulubionych

dodatek lokalizacyjny

15.06.06, 17:29
Mam pytanko do "weteranow" i nowo wyjezdzajacych, jak kształtuje sie u was
dodatek lokalizacyjny , rejon i kwota jesli to nie tajemnica
Obserwuj wątek
    • emperorek Re: dodatek lokalizacyjny 15.06.06, 17:44
      Ciekawy wątek. Ja osobiscie dostalem pierwsza propozycje do miasta Hatfield
      niedaleko Londynu i dodatek lokalizacyjny "location pay" wynosił 0,45Ł, jednak
      zrezygnowalem z tej oferty, gdyż nie mogłem się zwolnić z pracy tak szybko
      jakbym tego chciał (obejmował mnie okres wypowiedzenia).
      Teraz dostałem kolejną ofertę do New Oscott nieopodal Birmingham,
      gdzie "location pay" wynosi 0,00Ł no i tutaj zupełnie zgłupiałem. Nie mam
      zielonego pojęcia dlaczego ten cały location pay wynosi tu 0, a tam prawie 0,5
      funta. Ciekaw jestem od czego jest uzależniony ten cały ichniejszy dodatek.
      • Gość: bosa Re: dodatek lokalizacyjny IP: *.toya.net.pl 15.06.06, 18:29
        z tego co wiem zależy to od odległości od Londynu, ja w stratford mam 0,03 czym
        bliżej londynu dodatek podobno jest większy bo życie też jest droższe- o ile
        dobrze zrozumiałam SZ.P z Krakowa :)
        • 1spag Re: dodatek lokalizacyjny 15.06.06, 22:39
          Gość portalu: bosa napisał(a):

> z tego co wiem zależy to od odległości od Londynu, ja w stratford mam 0,03 czym
          > bliżej londynu dodatek podobno jest większy bo życie też jest droższe- o ile
          > dobrze zrozumiałam SZ.P z Krakowa :)

czy to cos zlego byc z Krakowa-to piekne miasto
        • Gość: Eugene Re: dodatek lokalizacyjny IP: *.server.ntli.net 15.06.06, 23:13
          Nie zalezy od odleglosci od Londynu tylko od wielkosci miasta. Ale dobrze kminisz - jak pracujesz w wiekszym miescie to dostajesz wiecej kasy bo masz wieksze koszty utrzymania. Tzn. Nie mozesz zarabiac tyle samo na jakiejs zabitej wiosce i w metropolii. Innymi slowy pracujac w np. markecie w Wawie zarobisz wiecej niz bys mial wykonywac ta sama prace w jakiś "Kozichdupach"
      • 1spag Re: dodatek lokalizacyjny 15.06.06, 22:42
        emperorek napisał:

> Ciekawy wątek. Ja osobiscie dostalem pierwsza propozycje do miasta Hatfield
        > niedaleko Londynu i dodatek lokalizacyjny "location pay" wynosił 0,45Ł, jednak
        > zrezygnowalem z tej oferty, gdyż nie mogłem się zwolnić z pracy tak szybko

ja mialem podobnie najpierw 1.01 chyba,a teraz 0,68
        • Gość: do-datek :) Re: dodatek lokalizacyjny IP: 213.232.79.* 16.06.06, 10:45
          a ja z tego co wiem - to zalezy od stopy bezrobocia w danym rejonie (im
          mniejsze - tym dodatek wiekszy - tak, aby zachecic do pracy w Tesco)
          • Gość: bosa Re: dodatek lokalizacyjny IP: *.toya.net.pl 16.06.06, 16:31
            nie przecze Kraków to piękne miasto a moze najpiękniejsze, urody pań krakowa
            nie oceniam bo jestem kobietą:) a wypadało wiec napisałąm sz.p
            pozdrowionka, dzis jade na balice:)
            • 1spag Re: dodatek lokalizacyjny DO BOSA 16.06.06, 19:11
              Gość portalu: bosa napisał(a):

> nie przecze Kraków to piękne miasto a moze najpiękniejsze, urody pań krakowa
              > nie oceniam bo jestem kobietą:) a wypadało wiec napisałąm sz.p
              > pozdrowionka, dzis jade na balice:)

uroda pań też jest rzeczą względną, czasami tylko wina/piwa braknie, a probujac
              zrozumiec o co ci chodzi to musiałbym wiele wypić,również urody twojej nie
              oceniam-bo cie nie widzialem, ale pisząc w innym watku pare osob wypowiedzialo
              sie na twoj temat, wiec nie mam zamiaru polemizowac z toba,w taki sposób
              odpisujac typu sz.p sugerujesz że; jestem związany z osobami prowadzącymi (lub
              osobą proawdzącą) rekrutacje lub że jestem tubą propagandową Tesco z KRAKOWA_A
              NIE JESTEM,gdybyś przejrzała wszystkie moje posty napisane na tym forum to
              wyciągła byś właściwe wnioski, że staram się pisać aby czasem pomóc osobom które
              wyjeżdzają (sam też miałem wiele wątpliwości związanym w wylotem do Anglii) jak
              najlepiej uwzględniając moje doświadczenia tu Tesco W ANGLII, i moja opinia jest
              taka ze kazdy wie ze jedzie do pracy a nie wypoczywac, drugie jedziesz do pracy
              legalnej ktora masz juz zalatwiona zanim wsiadziesz do samolotu, reszta jest
              opisana wiele wiele razy i samemu mozna znalezc odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka