Dodaj do ulubionych

UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s

• Gość: Lopez UPCtanio??? Chyba tylko w GW!:D IP: 195.117.118.* 22.09.09, 08:51
      Lol, tanio, buahaha. W Vectrze, która właśnie weszła do W-wy 8mb
      kosztuje 49.99, a pajace z GW uważają, że 75 zeta to tanio. Rofl
      • Gość: tani nie najtańszy Re: UPCtanio??? Chyba tylko w GW!:D IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.09, 16:55
        Zauważ że w vectrze masz 1/3 wysyłania (384 zamiast 1024), więc 8Mb jest czysto
        teoretyczne, bo zapchasz się potwierdzeniami.

Zresztą porównaj z asterem, tpsa, netią, orange. UPC jest jednym z najtańszych,
        ale na każdego znajdzie się jeszcze tańszy
    • Gość: Noni UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 09:01
      Widzę że kolega nawet nie potrafi sprawdzić przepustowości łącza . mam 15 mb/s
      i ściągam z danych serwerów maksymalnie gnie nie ma ograniczeń . Kolego Dfg...
      zastanów się co wypisujesz i zaps... Pie_ głupot !
    • Gość: aaaaa UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.bmly.cable.ntl.com 22.09.09, 09:25
      wydaje sie wam ze to jest tanie????!!! W Korei maja net o predkosci 1000Mb/s i
      kosztuje jakies niecale 14 dolarow amerykanskich. Ja mam do 10Mb/s i place
      jakies 50 zl na polskie zlotowki. Net jest tani tylko firmy zdzieraja z ludzi
      jak moga!!!!!!!!!!
    • Gość: prezio.kaczor Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 09:52
      mam łącze 30Mbitów/s w UPC i nie narzekam. nie pamiętam kiedy była
      ostatnia awaria.
      maksymalne ściąganie z serwera WWW - 1,5 MegaBAJTA/s. na torrentach
      wyciągam nawet 2 MB/s. trudno jest wykorzystać pełną moc takiego
      łącza, bo druga strona musi też pompować dane z prędkością
      30Mbitów/s, a to nie takie proste.
      upload mam obecnie 2Mbity/s i wyciągam około 220 kilobajtów/s czyli
      jest OK.
      może przeniosę się na łącze 50Mb/s. żeby mieć szybszy upload
      (5Mb/s). a download 30Mb/s mi wystarcza. :)
    • Gość: Mic UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 10:17
      Nie dajcie sie nabrac na te predkosci, gdyż mowa tu o predkosci
      maksymalnej, a nie gwarantowanej. W sierpniu zalozylem 30 Mbit/s,
      łącze nie trzyma predkosci o 30% (!) i de facto maksymalna predkosc
      to ok. 20 MBit/s. Problem zgłosiłem praktycznie półtora miesiąca
      temu i nie mam żadnej konkretnej informacji od działu obsługi
      klienta, na moje monity nikt nie odpowiada. Jestem systematycznie
      olewany. Odradzam dego dostawcę!
      • Gość: aaa Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 11:44
        Nie ma się co obrażać bo to jest standard u każdego dostawcy (chociaż fakt że
        nie mówią o tym głośno), jeżeli Ci to nie odpowiada, możesz wykupić łącze z
        gwarantowaną przepustowością, ale taka rzecz nie jest tania (o ile dobrze
        pamiętam, ceny 5x-10x w stosunku do łącz bez gwarancji).
    • Gość: Tomek UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.centertel.pl 22.09.09, 10:24
      Mozna porrównac , wybrac usługe na optynet , rzeczywiscie narazie
      UPC z ta V 120 Mb tylko w 4 miastach
    • tocqueville net, tv, telefon za 160 zł 22.09.09, 10:36
      UPC się jednak opłaca.
      właśnie dostałem ofertę: Internet 25mb + TV 100kanałów + telefon (18.00-8.00
      dzwonie za darmo) - za (łącznie) 160 zł.
    • Gość: banant UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 192.100.130.* 22.09.09, 10:56
      Zapomnieli dodać w artykule ze te 120mbps na nic ci sie nie przyda bo UPC blokuje torrenty. nara
      • Gość: waldek Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 11:36
        Nic nie blokują, przynajmniej nie u mnie. Ale ja z torrentów praktycznie nie korzystam, rapid i spółka są lepsze.
    • Gość: Klient UPC UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 83.238.15.* 22.09.09, 11:00
      Bzdura! Zamówiłem. I co? Kłopoty techniczne.
      Efekt taki, że teraz nie mam żadnego internetu.
      Z dala od UPC
    • Gość: naostro UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 11:39
      Też zamówiłem wczoraj 25 mb ,ok godz. 16 , panienka powiedziała ze za 2
      godziny będzie , czekam do tej pory i kupa!
    • Gość: Marek A co na to TPSA? NIC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:00
      Neostrada TePsy jest daleko w tyle. Oni wychodzą z założenia, że mają taki
      zasięg i tylu klientów, że konkurencja im nie zagraża, więc po co się mają
      wysilać. Dlatego Neostrada jest najbardziej zacofaną ofertą na rynku.
      • manhu Re: A co na to TPSA? NIC! 22.09.09, 13:17
        > że mają taki zasięg i tylu klientów, że konkurencja im nie zagraża
        Raczej, że konkurencja nie ma zasięgu niemal nigdzie, więc nie ma co się wysilać. Bo tam gdzie jest konkurencja to TP nie ma szans, a tam gdzie nie ma konkurencji to konkurencja nie ma szans, więc po prostu bazują na monopolu.
      • Gość: gargamel Re: A co na to TPSA? NIC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:09
        Ale co Ty opowiadasz? Przeciez chca teraz 3 mld zainwestowac w ciagu trzech lat w infrastrukture. Za dwa czy trzy tygodnie wchodza szybsze lacza 10 i 20 mbit w Tepsie. Takze idzie to w dobra strone. Poza tym jakby nie TP kladla kable na jakichs wsiach, to kto by to robil? TPSA sie naprawde dobrze przyczynila do postepu netu w naszym kraju.
    • Gość: Emigrant Warszawa a co z 95% reszty Polski? Skazana? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.09.09, 12:11
      co z reszta Polski? Gdzie w malym miescie spotkac taki internet za taka cene?
      Brak konkurencji! TP z ewentualnym lokalnym operatorem kablowkowym to zadna
      konkurencja. Bida az piszczy w necie.
    • Gość: UPC tylko dla nowy UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 199.67.203.* 22.09.09, 12:18
      Przed chwilką dzwoniłem do UPC i okazuje się że dla klientów z umową
      na czas nie określony nie ma mozliwości zamówienia nowego pakietu.
      Trzeba podpisac umowe na czas określony, minimum 12 miesięcy.
      Podziękuje, postoję.
    • Gość: Witek Uwaga na internet w Multimo! IP: *.nokia.com 22.09.09, 12:36
      Multimo stosuje specyficzną praktykę faktur 3-miesięcznych, i można się na tym nieźle przejechać, gdy kończy się umowa...

Otóż od jakiegoś czasu Multimo przesyła faktury co trzy miesiące - oczywiście zbiorczo za minione trzy miesiące.
      Gdy klientowi kończy się umowa na przełomie owego trój-miesięcznego okresu to może go spotkać 'niespodzianka' w postaci faktury, nie w promocyjnej cenie z umowy, lecz w pełnej cenie, która jest kosmiczna (np. w odniesieniu do stawek UPC). W wyniku tego trzeba zapłacić za trzy miesiące prawie tyle ile za cały rok!
      Oczywiście nikt w Multimo nie zadaje sobie trudu żeby skontaktować się z klientem przed wygaśnięciem umowy.

Pytanie czy jest to zamierzona praktyka pozostawiam bez odpowiedzi...
      • Gość: klient Re: Uwaga na internet w Multimo! IP: 195.187.156.* 29.11.09, 13:15
        Witam,
        z tego co mi wiadomo to wszystkie faktury wystawiane są po cenie promocyjnej.
        Cena poza promocją może wystąpić w przypadku kiedy rezygnuję się usługi i okres
        wypowiedzenia trafia po okresie promocyjnym.
      • fajny-fakir Uwaga na internet w Multimo! 17.10.10, 13:49
        rozumiem Witek, ze masz pretensje o to, ze sam nie dopilnowałeś terminu. osobiście mam w kalendarzu zaznaczone wszystko: koniec umów z operatorami gsm, net, kablówką i jakoś nie mam problemu z odpowiednio wcześniejszym napisaniem wypowiedzenia.
      • wojtekp87 Re: Uwaga na internet w Multimo! 28.12.10, 18:10
        ja tez generalnie odradzam internet w multimo. ogolnie cena ok, jeśli internet działa to jest na prawde ok. niestety bardzo często zdarzają im się awarie. wtedy nie ma winnego. dodzwonienie sie na infolinie graniczy z cudem. nic nie wiadomo. po prostu trzeba czekac az naprawią, a czasem zajmuje im to sporo czasu ;/
    • Gość: Acroma UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:54
      Prawdy i mity....
      Prawda jest na pewno to, że jest to najstabilniejsze łącze obecnie
      dostępne w Polsce
      Kolejną prawdą jest to, że zasięg jest bynajmniej żałosny. Gdyby
      mogli dojść do każdego domu/mieszkania to bez wątpienia byli by
      liderami w Polsce.

Mity... nie ma sensu się rozwodzić. Ale warto jak jest się pod
      zasięgiem go podłączyć.
    • Gość: były pracownik upc UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.multi-play.net.pl 22.09.09, 13:56
      Ale ludzi zwalniają, oszukują podwykonawców, techników, pracowników biurowych
      i klientów.
      W Warszawie - jak w każdym mieście - jest tzw "koordynator instalacji" - i to
      on decyduje który podwykonawca dostanie dobry rejon. A jak decyduje jeden
      człowiek, to....... wiadomo.
      • Gość: rickson Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 23.09.09, 18:52
        Ulanzalasem uważasz, że inni operatorzy są bez skazy? Ja mam w pracy UPC, a w
        domu Vectrę. Wcześniej miałem w domu UPC i mimo że byłem u nich od ponad 4 lat
        to spokojnie moge im zarzucić niedbałość o klienta, którą przedstawiasz w
        punktach 1, 5, 6.
        W pracy podobne awarie się zdarzają też co jakiś czas. Z vectrą tego nie miałem.
        Do tej pory nic się nie popsuło.
        Takich wpisaów jak Twój znajdziesz na tym forum setki dotyczących każdego
        operatora. Na jednego mnie na drugiego więcej. Co do 24 to nieprawda, bo jest
        większa, a nawet jakby to kto Ci weźmie net w UPC za 120 złotych? Nikt, tylko
        chwytliwy artykuł z tego jest.
    • Gość: pol UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 25.09.09, 23:01
      ja mam turbo 15 mb/s i jestem zadowolona, od pol roku anie razu nie obnizyl mi
      sie transfer, inernet chodzi 24/7 bez ograniczen ;] slyszalam, ze z netem od
      upc slabo z polaczeniem na jakichs wioskach itd, dlatego niektorzy narzekaja,
      ale czytalam gdzies, ze nad tym pracuja
    • Gość: leon5225 UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.09, 16:58
      Niestety ja korzystam z najszybszego mobilnego internetu na rynku ( jak mówią
      w reklamie) z sieci Plus za jedyne 60 zł miesięcznie o prędkości uwaga 0,2
      Mb/s no po prostu szaleństwo.
    • Gość: kls UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 03.10.09, 19:34
      Witam

Mieszkam w KRkaowie i korzystam z UPC. Mam "niby" 15 mb/s . Maxa miałem 13mb/s
      ale to było raz 2 dni po podłaczeniu . Teraz średnio szybkosc waha sie od 1,5
      do 2,2 mb/2 . Czesto sa awarie i dostaje szalu bo musze miec internet do prac
      a dodzwonic sie na infolinie nie da . Do tego jak podpisywalem umowe to Pan z
      upc pwiedzial mi ze musze wziasc jakis program antywirusowy zjeb.... - sam
      tego w sumie nie powiedzial tlyko ja sie spytalem . Nie znosze ich !!! ale nie
      mam alternatywy sensownej bo tpsy nie nawidze
    • Gość: cvx UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:49
      w artykul jest napisane, że UPC oferuje 1 MB za 50 zł, więc jaka to
      konkurencyjnośc gdy ja płacę w TP za tę samą szybkość 52 zł (roczny kontrakt)
      • amadeus123 Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 05.10.09, 01:01
        w sumie racja - a swoją drogą po co komuś w domu takie szybkie łącze?
        do oglądania stron wpokojnie wystarczy 2Mb - najszybszy onet.pl
        oferuje trasfer włąśnie 2Mb - no chyba że do ściągania filmów czy
        muzyki, ale przecież tego sie nie robi na okrągło - czy zatem jest
        sens płacić 200zł za transfer 120mb? wole mojego nest w vectrze -
        mam 8 Mb/s i spokojnie jak na moje potrzeby jest to łącze doskonałe,
        no i cena też przyjemna dla portfela :)
    • Gość: Fazol UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 10.10.09, 23:37
      Nie wiem jak ma wygladac to 120 Mb/s skoro nie moga sprostac 30 Mb/s ciagle
      resety modemu i brak oferownej predkosci czas sie okaze najlepszym jurorem
      jesli firma nie bedzie slowna to poprostu straci klijentow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka