Gość: Lopez UPCtanio??? Chyba tylko w GW!:D IP: 195.117.118.* 22.09.09, 08:51 Lol, tanio, buahaha. W Vectrze, która właśnie weszła do W-wy 8mb kosztuje 49.99, a pajace z GW uważają, że 75 zeta to tanio. Rofl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tani nie najtańszy Re: UPCtanio??? Chyba tylko w GW!:D IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.09, 16:55 Zauważ że w vectrze masz 1/3 wysyłania (384 zamiast 1024), więc 8Mb jest czysto teoretyczne, bo zapchasz się potwierdzeniami. Zresztą porównaj z asterem, tpsa, netią, orange. UPC jest jednym z najtańszych, ale na każdego znajdzie się jeszcze tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noni UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 09:01 Widzę że kolega nawet nie potrafi sprawdzić przepustowości łącza . mam 15 mb/s i ściągam z danych serwerów maksymalnie gnie nie ma ograniczeń . Kolego Dfg... zastanów się co wypisujesz i zaps... Pie_ głupot ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.bmly.cable.ntl.com 22.09.09, 09:25 wydaje sie wam ze to jest tanie????!!! W Korei maja net o predkosci 1000Mb/s i kosztuje jakies niecale 14 dolarow amerykanskich. Ja mam do 10Mb/s i place jakies 50 zl na polskie zlotowki. Net jest tani tylko firmy zdzieraja z ludzi jak moga!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio.kaczor Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 09:52 mam łącze 30Mbitów/s w UPC i nie narzekam. nie pamiętam kiedy była ostatnia awaria. maksymalne ściąganie z serwera WWW - 1,5 MegaBAJTA/s. na torrentach wyciągam nawet 2 MB/s. trudno jest wykorzystać pełną moc takiego łącza, bo druga strona musi też pompować dane z prędkością 30Mbitów/s, a to nie takie proste. upload mam obecnie 2Mbity/s i wyciągam około 220 kilobajtów/s czyli jest OK. może przeniosę się na łącze 50Mb/s. żeby mieć szybszy upload (5Mb/s). a download 30Mb/s mi wystarcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 10:17 Nie dajcie sie nabrac na te predkosci, gdyż mowa tu o predkosci maksymalnej, a nie gwarantowanej. W sierpniu zalozylem 30 Mbit/s, łącze nie trzyma predkosci o 30% (!) i de facto maksymalna predkosc to ok. 20 MBit/s. Problem zgłosiłem praktycznie półtora miesiąca temu i nie mam żadnej konkretnej informacji od działu obsługi klienta, na moje monity nikt nie odpowiada. Jestem systematycznie olewany. Odradzam dego dostawcę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 11:44 Nie ma się co obrażać bo to jest standard u każdego dostawcy (chociaż fakt że nie mówią o tym głośno), jeżeli Ci to nie odpowiada, możesz wykupić łącze z gwarantowaną przepustowością, ale taka rzecz nie jest tania (o ile dobrze pamiętam, ceny 5x-10x w stosunku do łącz bez gwarancji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.centertel.pl 22.09.09, 10:24 Mozna porrównac , wybrac usługe na optynet , rzeczywiscie narazie UPC z ta V 120 Mb tylko w 4 miastach Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville net, tv, telefon za 160 zł 22.09.09, 10:36 UPC się jednak opłaca. właśnie dostałem ofertę: Internet 25mb + TV 100kanałów + telefon (18.00-8.00 dzwonie za darmo) - za (łącznie) 160 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banant UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 192.100.130.* 22.09.09, 10:56 Zapomnieli dodać w artykule ze te 120mbps na nic ci sie nie przyda bo UPC blokuje torrenty. nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 11:36 Nic nie blokują, przynajmniej nie u mnie. Ale ja z torrentów praktycznie nie korzystam, rapid i spółka są lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient UPC UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 83.238.15.* 22.09.09, 11:00 Bzdura! Zamówiłem. I co? Kłopoty techniczne. Efekt taki, że teraz nie mam żadnego internetu. Z dala od UPC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naostro UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 22.09.09, 11:39 Też zamówiłem wczoraj 25 mb ,ok godz. 16 , panienka powiedziała ze za 2 godziny będzie , czekam do tej pory i kupa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek A co na to TPSA? NIC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:00 Neostrada TePsy jest daleko w tyle. Oni wychodzą z założenia, że mają taki zasięg i tylu klientów, że konkurencja im nie zagraża, więc po co się mają wysilać. Dlatego Neostrada jest najbardziej zacofaną ofertą na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: A co na to TPSA? NIC! 22.09.09, 13:17 > że mają taki zasięg i tylu klientów, że konkurencja im nie zagraża Raczej, że konkurencja nie ma zasięgu niemal nigdzie, więc nie ma co się wysilać. Bo tam gdzie jest konkurencja to TP nie ma szans, a tam gdzie nie ma konkurencji to konkurencja nie ma szans, więc po prostu bazują na monopolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: A co na to TPSA? NIC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:09 Ale co Ty opowiadasz? Przeciez chca teraz 3 mld zainwestowac w ciagu trzech lat w infrastrukture. Za dwa czy trzy tygodnie wchodza szybsze lacza 10 i 20 mbit w Tepsie. Takze idzie to w dobra strone. Poza tym jakby nie TP kladla kable na jakichs wsiach, to kto by to robil? TPSA sie naprawde dobrze przyczynila do postepu netu w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant Warszawa a co z 95% reszty Polski? Skazana? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.09.09, 12:11 co z reszta Polski? Gdzie w malym miescie spotkac taki internet za taka cene? Brak konkurencji! TP z ewentualnym lokalnym operatorem kablowkowym to zadna konkurencja. Bida az piszczy w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPC tylko dla nowy UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: 199.67.203.* 22.09.09, 12:18 Przed chwilką dzwoniłem do UPC i okazuje się że dla klientów z umową na czas nie określony nie ma mozliwości zamówienia nowego pakietu. Trzeba podpisac umowe na czas określony, minimum 12 miesięcy. Podziękuje, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Uwaga na internet w Multimo! IP: *.nokia.com 22.09.09, 12:36 Multimo stosuje specyficzną praktykę faktur 3-miesięcznych, i można się na tym nieźle przejechać, gdy kończy się umowa... Otóż od jakiegoś czasu Multimo przesyła faktury co trzy miesiące - oczywiście zbiorczo za minione trzy miesiące. Gdy klientowi kończy się umowa na przełomie owego trój-miesięcznego okresu to może go spotkać 'niespodzianka' w postaci faktury, nie w promocyjnej cenie z umowy, lecz w pełnej cenie, która jest kosmiczna (np. w odniesieniu do stawek UPC). W wyniku tego trzeba zapłacić za trzy miesiące prawie tyle ile za cały rok! Oczywiście nikt w Multimo nie zadaje sobie trudu żeby skontaktować się z klientem przed wygaśnięciem umowy. Pytanie czy jest to zamierzona praktyka pozostawiam bez odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Uwaga na internet w Multimo! IP: 195.187.156.* 29.11.09, 13:15 Witam, z tego co mi wiadomo to wszystkie faktury wystawiane są po cenie promocyjnej. Cena poza promocją może wystąpić w przypadku kiedy rezygnuję się usługi i okres wypowiedzenia trafia po okresie promocyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-fakir Uwaga na internet w Multimo! 17.10.10, 13:49 rozumiem Witek, ze masz pretensje o to, ze sam nie dopilnowałeś terminu. osobiście mam w kalendarzu zaznaczone wszystko: koniec umów z operatorami gsm, net, kablówką i jakoś nie mam problemu z odpowiednio wcześniejszym napisaniem wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekp87 Re: Uwaga na internet w Multimo! 28.12.10, 18:10 ja tez generalnie odradzam internet w multimo. ogolnie cena ok, jeśli internet działa to jest na prawde ok. niestety bardzo często zdarzają im się awarie. wtedy nie ma winnego. dodzwonienie sie na infolinie graniczy z cudem. nic nie wiadomo. po prostu trzeba czekac az naprawią, a czasem zajmuje im to sporo czasu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acroma UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:54 Prawdy i mity.... Prawda jest na pewno to, że jest to najstabilniejsze łącze obecnie dostępne w Polsce Kolejną prawdą jest to, że zasięg jest bynajmniej żałosny. Gdyby mogli dojść do każdego domu/mieszkania to bez wątpienia byli by liderami w Polsce. Mity... nie ma sensu się rozwodzić. Ale warto jak jest się pod zasięgiem go podłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik upc UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.multi-play.net.pl 22.09.09, 13:56 Ale ludzi zwalniają, oszukują podwykonawców, techników, pracowników biurowych i klientów. W Warszawie - jak w każdym mieście - jest tzw "koordynator instalacji" - i to on decyduje który podwykonawca dostanie dobry rejon. A jak decyduje jeden człowiek, to....... wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rickson Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 23.09.09, 18:52 Ulanzalasem uważasz, że inni operatorzy są bez skazy? Ja mam w pracy UPC, a w domu Vectrę. Wcześniej miałem w domu UPC i mimo że byłem u nich od ponad 4 lat to spokojnie moge im zarzucić niedbałość o klienta, którą przedstawiasz w punktach 1, 5, 6. W pracy podobne awarie się zdarzają też co jakiś czas. Z vectrą tego nie miałem. Do tej pory nic się nie popsuło. Takich wpisaów jak Twój znajdziesz na tym forum setki dotyczących każdego operatora. Na jednego mnie na drugiego więcej. Co do 24 to nieprawda, bo jest większa, a nawet jakby to kto Ci weźmie net w UPC za 120 złotych? Nikt, tylko chwytliwy artykuł z tego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 25.09.09, 23:01 ja mam turbo 15 mb/s i jestem zadowolona, od pol roku anie razu nie obnizyl mi sie transfer, inernet chodzi 24/7 bez ograniczen ;] slyszalam, ze z netem od upc slabo z polaczeniem na jakichs wioskach itd, dlatego niektorzy narzekaja, ale czytalam gdzies, ze nad tym pracuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon5225 UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.09, 16:58 Niestety ja korzystam z najszybszego mobilnego internetu na rynku ( jak mówią w reklamie) z sieci Plus za jedyne 60 zł miesięcznie o prędkości uwaga 0,2 Mb/s no po prostu szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kls UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 03.10.09, 19:34 Witam Mieszkam w KRkaowie i korzystam z UPC. Mam "niby" 15 mb/s . Maxa miałem 13mb/s ale to było raz 2 dni po podłaczeniu . Teraz średnio szybkosc waha sie od 1,5 do 2,2 mb/2 . Czesto sa awarie i dostaje szalu bo musze miec internet do prac a dodzwonic sie na infolinie nie da . Do tego jak podpisywalem umowe to Pan z upc pwiedzial mi ze musze wziasc jakis program antywirusowy zjeb.... - sam tego w sumie nie powiedzial tlyko ja sie spytalem . Nie znosze ich !!! ale nie mam alternatywy sensownej bo tpsy nie nawidze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvx UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:49 w artykul jest napisane, że UPC oferuje 1 MB za 50 zł, więc jaka to konkurencyjnośc gdy ja płacę w TP za tę samą szybkość 52 zł (roczny kontrakt) Odpowiedz Link Zgłoś
amadeus123 Re: UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s 05.10.09, 01:01 w sumie racja - a swoją drogą po co komuś w domu takie szybkie łącze? do oglądania stron wpokojnie wystarczy 2Mb - najszybszy onet.pl oferuje trasfer włąśnie 2Mb - no chyba że do ściągania filmów czy muzyki, ale przecież tego sie nie robi na okrągło - czy zatem jest sens płacić 200zł za transfer 120mb? wole mojego nest w vectrze - mam 8 Mb/s i spokojnie jak na moje potrzeby jest to łącze doskonałe, no i cena też przyjemna dla portfela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fazol UPC wprowadza szybki internet do 120 Mb/s IP: *.chello.pl 10.10.09, 23:37 Nie wiem jak ma wygladac to 120 Mb/s skoro nie moga sprostac 30 Mb/s ciagle resety modemu i brak oferownej predkosci czas sie okaze najlepszym jurorem jesli firma nie bedzie slowna to poprostu straci klijentow Odpowiedz Link Zgłoś