Gość: Porachunki IP: *.elartnet.pl 22.09.09, 18:24 Przypominają się "Porachunki" i pomysł na biznes z zajebistymi wibratorami ;) nikt nie zgłosi na policję że nie dostał zajebistego wibratora ;) a kasa leci :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wiktor Jak - za drobną opłatą - włamać się na Facebooka IP: *.net-serwis.pl 22.09.09, 19:13 No - a dzisiaj na onecie były boksy reklamowe, że można telewizję za darmo oglądać. Ściągasz program, a tu okazuje się, że trzeba ściągnąć aktualizację za 1pln (płatność na paypalu, przez zawieszone konto). Albo też można SMSa wysłać (za 30pln). Aktualizacji nigdy nie dostajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
raiss FB 29.09.09, 23:53 Facebook co chwilę ma jakieś problemy z zabezpieczeniami. Jeżeli to prawda z tym hasłem, że większość można wykraść, to nie wygląda zbyt dobrze. Chociaż i tak bardziej prawdopodobne jest to, że właściciel strony chce nabrać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gman1 Re: FB 30.09.09, 08:53 Słyszałem o całej akcji i trochę orientuje sie w kwestiach wiązanych z kradzieżą danych. Cóż hakerów nie interesuje juz włamanie się na stronę tylko po to by napisać "tu byłem" lecz zarobienie dużych pieniędzy. A za skradzioną tożsamość wg polskiego prawa grozi (sprawdzałem) do 3 lat. Tyle podobno mają dostać hakerzy, który wykradli hasła z wykopu. Śmiesznie mało, jak za kradzież cudzej osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
raiss Re: FB 07.10.09, 00:46 Hakerzy wciąż czują się bezkarni, ludzie mało wiedzą o zabezpieczeniach komputera, często nawet nie mają pojęcia co im grozi w internecie. Niestety wciąż bardzo rzadko słyszy się o sprawach dotyczących wykradania cudzych danych w internecie, a jest to przestępstwo jak każde inne Odpowiedz Link Zgłoś
sparkle_breeze Re: Jak - za drobną opłatą - włamać się na Facebo 30.09.09, 00:45 Świetnie to ująłeś :D I to prawda, no przecież to wstyd i hańba, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś