Dodaj do ulubionych

Jak - za drobną opłatą - włamać się na Facebooka

IP: *.elartnet.pl 22.09.09, 18:24
Przypominają się "Porachunki" i pomysł na biznes z zajebistymi wibratorami ;)
nikt nie zgłosi na policję że nie dostał zajebistego wibratora ;) a kasa leci :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiktor Jak - za drobną opłatą - włamać się na Facebooka IP: *.net-serwis.pl 22.09.09, 19:13
      No - a dzisiaj na onecie były boksy reklamowe, że można telewizję za darmo oglądać. Ściągasz program, a tu okazuje się, że trzeba ściągnąć aktualizację za 1pln (płatność na paypalu, przez zawieszone konto). Albo też można SMSa wysłać (za 30pln). Aktualizacji nigdy nie dostajesz...
    • raiss FB 29.09.09, 23:53
      Facebook co chwilę ma jakieś problemy z zabezpieczeniami. Jeżeli to prawda z tym
      hasłem, że większość można wykraść, to nie wygląda zbyt dobrze. Chociaż i tak
      bardziej prawdopodobne jest to, że właściciel strony chce nabrać ludzi.
      • gman1 Re: FB 30.09.09, 08:53
        Słyszałem o całej akcji i trochę orientuje sie w kwestiach wiązanych z kradzieżą
        danych. Cóż hakerów nie interesuje juz włamanie się na stronę tylko po to by
        napisać "tu byłem" lecz zarobienie dużych pieniędzy. A za skradzioną tożsamość
        wg polskiego prawa grozi (sprawdzałem) do 3 lat. Tyle podobno mają dostać
        hakerzy, który wykradli hasła z wykopu. Śmiesznie mało, jak za kradzież cudzej
        osobowości.
        • raiss Re: FB 07.10.09, 00:46
          Hakerzy wciąż czują się bezkarni, ludzie mało wiedzą o zabezpieczeniach
          komputera, często nawet nie mają pojęcia co im grozi w internecie. Niestety
          wciąż bardzo rzadko słyszy się o sprawach dotyczących wykradania cudzych danych
          w internecie, a jest to przestępstwo jak każde inne
    • sparkle_breeze Re: Jak - za drobną opłatą - włamać się na Facebo 30.09.09, 00:45
      Świetnie to ująłeś :D I to prawda, no przecież to wstyd i hańba, nie?
      ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka