Dodaj do ulubionych

Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s...

23.09.09, 14:25
A ja się nieustannie pytam: Dlaczego gazeta.pl reklamuje piractwo
sieciowe?
Obserwuj wątek
    • spgm-1903 Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 23.09.09, 14:50
      pfg napisał:

> A ja się nieustannie pytam: Dlaczego gazeta.pl reklamuje piractwo
      > sieciowe?

jest to wyznacznik zainteresowania filmami. jeżeli w dystrybucji pojawi się
      gó... to gó... zostanie odizolowane od treści ciekawych. statystyka pokazuje, że
      gównem nie jest dystrykt 9, Panem G. nie jest też zatem Bruno.
      Jeżeli ktoś ściąga coś z sieci znaczy, ze go to zainteresowało, ktoś mu polecił
      lub znalazł dobrą recenzję. po czym najprawdopodobniej kupi ów film. można sie
      zarzekać i polemizować, ze piractwo to zło skończone, a statystyki to jedno
      wielkie kłamstwo, ale coś jest na rzeczy. bez powodu sie to wszystko nie dzieje.
      poza tym - to nie jest reklama. to wykaz statystyk. jeżeli byaby to reklama, to
      podaliby linki, podali skąd, od kogo, gdzie i za pomocą jakich programów ciągnąć
      filmy. widzisz gdzie tu linki?
      oczywiście, znajdzie się grupa ludziów uznających to za reklamę. ich też szanujemy.
      • allerune Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 23.09.09, 16:04
        to zdecydowanie jest propagacja piractwa. Chociażby dla ludzi, którzy jeszcze
        nie wiedzą jak ściągać. Złapią hasło 'torrent', poczytają w googlu co to takiego
        i od jutra zaczynają ciągnąć...
        • Gość: Miś Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.stacje.agora.pl 23.09.09, 16:54
          Propagacja? Hmm...Nie znam takiego słowa w polskim języku. Może to język antypiracki? ;)
          • Gość: średniopilnyuczeń Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: 89.124.8.* 23.09.09, 21:22
            Gość portalu: Miś napisał(a):

> Propagacja? Hmm...Nie znam takiego słowa w polskim języku. Może to język antypi
            > racki? ;)

Jak się chce powymądrzać to może lepiej coś sprawdzić najpierw. Propagacje fal pamiętam z lekcji fizyki, a te miałem po polsku. Choć allerune chodziło zapewne o propagowanie.
          • pit_sam_pras Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 30.09.09, 14:36
            to taka nowomowa - coś jak "generacja" zamiast "generowanie" raportów na przykład.
        • Gość: Miś Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.stacje.agora.pl 23.09.09, 16:59
          Taaa.. to pewnie i jak ludzie przeczytają newsa o tym, że ktoś zasztyletował kobietę, to wyjmą z kuchennej szuflady nóż i pójdą zaszlachtować sąsiadkę.... Poznali nowe zastosowanie dla noża. To, co napisałeś o torrentach to dokładnie taka sama logika. W skrócie - bez sensu.
          • allerune Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 24.09.09, 00:11
            widzisz, serwisu, z którego wzięli wyniki nie znałem, już znam... ułatwi mi to
            ściąganie :)
            • pit_sam_pras Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 30.09.09, 14:37
              to wujek gugiel tez propaguje piractwo bo wspomniany serwis pojawia sie w
              wynikach wyszukiwania.
        • Gość: pinki Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.ds.pg.gda.pl 24.09.09, 09:20
          ajajaj sie nie zesraj z tego wszystkiego
      • Gość: pozdrawiam Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 16:11
        To dlaczego debilku nikt nie reklamuje kradzieży aut. A nóż ktoś
        ukradnie przejedzie się i się mu spodoba to wtedy pójdzie i kupi
        legalnie. Tok rozumowania takich niedorobionych osobników jak ty
        jest zaiście dziwny.
    • Gość: @@@ Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 16:20
      Nie marudź tylko seeduj!
    • Gość: Jaaja Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s... IP: *.grs-e0.g1.pl 23.09.09, 17:35
      "$111 mil.", czyli po ludzku 111 mln $
    • Gość: T A inne rankingi? IP: 89.132.224.* 23.09.09, 18:18
      Ja poproszę o rankingi:
      1. najczęściej kradzionych marek samochodów w zeszłym tygodniu
      2. najpopularniejszych miejsc rozbojów i gwałtów
      3. najchętniej kradzionych modeli telefonów komórkowych
      4. najczęściej okradanych banków i sklepów
      Bo niby dlaczego kradzieże filmów mają być uprzywilejowane?!
      • Gość: Doo Re: A inne rankingi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:51
        polecam google:)

wiekszosc z rankingow, ktore chcesz ujzec znajdziesz:)
      • Gość: niezua_logika wystarczy ranking żeby ukraść? IP: *.aster.pl 24.09.09, 08:23
        Ależ oczywiście że pisma i portale motoryzacyjne zamieszczają listy najczęściej
        kradzionych marek - czy to znaczy że od razu pójdziesz i też sobie taki ukradniesz?
        Na stronach internetowych Komendy Stołecznej Policji można(było) zobaczyć mapkę
        najniebezpieczniejszych miejsc - czy od razu pójdziesz tam i będziesz napadał i
        gwałcił?
        Są też dostępne statystyki napadów na banki. Millenium najcześciej padał
        ostatnio - i co? planujesz już skok?
        • Gość: jablon Re: wystarczy ranking żeby ukraść? TAK IP: *.181.stk.vectranet.pl 24.09.09, 11:44
          "> Ależ oczywiście że pisma i portale motoryzacyjne zamieszczają listy najczęściej
          > kradzionych marek - czy to znaczy że od razu pójdziesz i też sobie taki ukradni
          > esz?"

nie, bo za to pojdziesz siedziec i jest to trudniejsze i kradnie takich
          rzeczy(samochodow, pieniedzy, torebek, rzeczy ktore mozna dotknac) o wiele mniej
          ludzi.
          jesli ludzie przeczytaja - milion osob sciaga(kradnie) filmy i nic im za to nie
          grozi, sa cool i sa na czasie, a ja musze za to placic, to co zrobia, sciagna
          taki film, nastepny i nastepny, bo jest latwiej i taniej.
          Pisanie ze jak ludzie zobacza sciagniety przez internet film i bedzie dobry to
          wtedy pojda do kina tez nie jest do konca prawda. Ja na dobry film ide do kina
          lub ogladam na cyfrze. Nie ogladam filmow po kilka razy, wiec dlaczego mialbym
          najpierw ogladac kradzionego a pozniej isc do kina ?
          Ale ja nie jestem wszyscy, wiec nie wiem.

Pozatym gazeta.pl juz od dawna robi sie na 'fakt' czy 'super express', podobne
          dzialanie.
          W tym samym dziale artykuly zachecajace do piractwa - np. jak sciagac filmy z
          internetu, youtube itd. Pod spodem artykul o zwalczaniu piractwa.

Czy ktos zna dobry polski portal ? onet, wp, gazeta odpadaja ...
          • az.anonim Re: wystarczy ranking żeby ukraść? TAK 24.09.09, 20:01
            >
            > Czy ktos zna dobry polski portal ? onet, wp, gazeta odpadaja ...

Znasz dowcip o kozie? Wejdź na o2.pl, docenisz wtedy gazetę.

Nie ma ambitnych portali, bo z definicji są kierowane do mas. W najlepszym
            przypadku mozesz mieć "w miarę wolne" od cenzury forum.
            • faolitarna Dobry polski portal? 28.09.09, 13:57
              Warsaw Business Journal reprezentuje niezły
              poziom.
        • Gość: T Re: wystarczy ranking żeby ukraść? IP: *.celebi.hu 24.09.09, 18:10
          > Ależ oczywiście że pisma i portale motoryzacyjne zamieszczają
          > listy najczęściej
          > kradzionych marek - czy to znaczy że od razu pójdziesz i też sobie
          > taki ukradniesz?

Nie, nie ukradne i nie, nie sciagne sobie zadnego z tych filmow. Nie
          podoba mi sie po prostu ranking "przestepstw" prowadzony przez
          niegdys powazny portal. Jak tu juz ktos napisal: to zacheca innych
          do piractwa, bo scigalnosc i karalnosc jest praktycznie zadna.

> Są też dostępne statystyki napadów na banki. Millenium najcześciej
          > padał ostatnio - i co? planujesz już skok?

Pomysle: musza miec cos nie tak z ochrona i zabezpieczeniami... :-)
      • Gość: welcometohell Kretynie T - wymieniasz działania fizyczne i .. IP: *.era.pl 24.09.09, 15:43
        .. przyrównujesz je do WIRTUALNEGO.
        Dobrze się czujesz ? :)

Wg ciebie zassanie filmu G. Lucasa, który wrzucił do sieci słabo opłacany
        pracownik LucasFilm to to samo co zabranie Lucasowi Ferrari z garażu albo
        podprowadzenie płyty BluRay z Saturna ?

Net to KANAŁ DYSTRYBUCJI. Im wcześniej tłuste koncerny to zaakceptują tym lepiej.
        Opłata za ssanie powinna być rzędu 1-5$ za film i wtedy nikt by nie ciągnął za
        friko lub doliczana jako ryczałt do opłaty za Internet.

Płyty to przeżytek i syf. Sprzedaż BluRay spada bo ludzie wolą filmy na dysku,
        gdyż łatwiej wyszukuje się tytuł i można całą kolekcję zmieścić na malutkim
        dysku 2,5"
        • Gość: T Re: Kretynie T - wymieniasz działania fizyczne i IP: *.celebi.hu 24.09.09, 18:03
          > Dobrze się czujesz ? :)

Wysmienicie!

> Wg ciebie zassanie filmu G. Lucasa, który wrzucił do sieci słabo
          opłacany
          > pracownik LucasFilm to to samo co zabranie Lucasowi Ferrari z
          garażu albo
          > podprowadzenie płyty BluRay z Saturna ?

Nie to samo, ale tez dzialanie nielegalne. A to, ze slabo wykrywalne
          i karalne jest bez znaczenia.
        • Gość: T Fizyczne i wirtualne... taaa... IP: *.celebi.hu 24.09.09, 18:16
          Jeszcze ciekawe pytanie:

A jak ci sie wlamie ktos przez internet, ten KANAL DYSTRYBUCJI, do
          konta w banku i przeleje na swoje konto pieniadze (ktorych nigdy nie
          widziales, bo to tylko numerki ktore sa wieksze gdy przyjdzie pensja
          a mniejsze gdy odwiedzisz bankomat) to bedzie to wirtualna czy
          fizyczna kradziez?

Takie rozgraniczenia maja nikly sens, kradziez to kradziez. Kropka.
          • Gość: :))) Re: Fizyczne i wirtualne... taaa... IP: 94.75.67.* 28.09.09, 10:06
            Gość portalu: T napisał(a):

> Jeszcze ciekawe pytanie:
            >
            > A jak ci sie wlamie ktos przez internet, ten KANAL DYSTRYBUCJI, do
            > konta w banku i przeleje na swoje konto pieniadze (ktorych nigdy nie
            > widziales, bo to tylko numerki ktore sa wieksze gdy przyjdzie pensja
            > a mniejsze gdy odwiedzisz bankomat) to bedzie to wirtualna czy
            > fizyczna kradziez?
            >
            > Takie rozgraniczenia maja nikly sens, kradziez to kradziez. Kropka.

Masz stuprocentową rację, chociaż... jak mi znikną pieniądze z konta, to ja
            już ich nie mam. Jak ściągnę film Lucasa, to czy Lucas już go nie ma? W
            kinach pusto, nie wydadzą DVD, ludzie go nie obejrzą... Faktycznie olbrzymia
            strata i drakońskie kary się należą! Kradzież to kradzież i kropka!
          • pit_sam_pras Re: Fizyczne i wirtualne... taaa... 30.09.09, 14:39
            nie jemu ukradną a "temu banku" jak już.
    • Gość: dupers Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:03
      Gratuluję pomysłu na artykuł, tylko tak dalej.

Niech to trafi na AOL czy gdzieś i znowu będą się śmiali z Polaków..
      • Gość: Barbarian Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 13:31
        biedaku musisz mieć straszne kompleksy...
    • brak-uje Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s... 23.09.09, 23:39
      Nie którzy już kompletnie nie wiedzą co piszą.

Ja osobiście go nie czytam , jest stanowczo za długi i mi się nie chce ;p , ale sam fakt żeby propagował ... piractwo ?!

Tak samo jest z samochodami, jeżeli jakaś marka lub typ więcej jest KRADZIONA niż inne,znaczy to że jest duży popyt na nią...

Chociarz i tak piractwo to nie kradzież,to poprostu... piractwo, bo nie kradniemy rzeczy fizycznie komuś tak że jej nie ma...

I to też może być swoisty miernik, wiadomo że crapów nikt ściągać nie będzie - jeżeli komuś się spodoba pójdzie i kupi (nie w polsce z takimi kosmicznymi cenami), nic powtarzam NIC żaden cd nie zastąpi świeżej pachnącej płyty położonej w opakowaniu na półce...
      • Gość: s. Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 08:09
        hehe :D ja płyt nie wącham :D
      • Gość: do ignoranta Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 28.09.09, 00:52
        "Chociarz i tak piractwo to nie kradzież,to poprostu... piractwo, bo nie
        kradniemy rzeczy fizycznie komuś tak że jej nie ma..."
        Jak to piractwo to nie kradzież??? Ktoś miesiącami tworzł materiał na płytę, czy
        film, zatrudnił ludzi, zapłacił im, często sporo pieniędzy, a taki Polaczek chce
        miec wszystko za free. To z czego ma się zwrócić produkcja płyty z muzyką, czy
        filmem??? Z czego artyści mają żyć???
        • Gość: :))) Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: 94.75.67.* 28.09.09, 10:10
          Tak to: ściągnięcie i obejrzenie filmu to nie kradzież ani nawet
          "piractwo". Czarny PR wam się nie udał :) Ściągnięcie i obejrzenie
          filmu to tylko... obejrzenie. Oczami, bez dotykania nawet. Potem ten
          film jest zwracany producentowi: wystawiany w sieci i może on go sobie
          ściągnąć z powrotem. Albo wymazywany z dysku. Nie ma obiektu
          "kradzieży" nie ma kradzieży. Czy jak oglądam super mercedesa na
          parkingu, oczami, bez dotykania, to go kradnę?
        • pit_sam_pras Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 30.09.09, 14:41
          popatrz "polaczku" na to z jakich panstw ludziska ssaja najwiecej. zdziwisz sie
          bardzo i wiecej nie bedzie pisal bzdur "o polaczkach co chca miec wszystko za friko"
    • Gość: kokom Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s... IP: *.ds.pg.gda.pl 24.09.09, 09:24
      "Kolejna niespodzianka to bardzo mała liczba nowości."

no bo na nowosci w DVD-ripie trzeba troche poczekac
      • Gość: koles Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: 94.127.109.* 24.09.09, 09:41
        Powiem tak: Robienie tych rnkingow jest poprostu glupie.
        • Gość: Miś Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.stacje.agora.pl 24.09.09, 10:30
          A ja się zastanawiam, ilu z oburzających się krytykantów tak naprawdę pracuje w dystrybucji filmów i w organizacjach antypirackich...
          Skończyły sie czasy, że wypuściliście chłam, a ludzie nieświadomi tego poszli do kin i nabili wam kabzę. Teraz trzeba robić dobre filmy.
          W Polsce mało kto nie ściąga, a wy udajecie że jest inaczej. Dzięki temu, że moge ścągnąć film wcześniej, już mnie nie nabierzecie na jakiś syf. Jak mi się spodoba, to kupię film na DVD albo pójdę do kina, ale nie będę płacić za bezwartosciowe produkty.
          Zobaczcie tutaj:
          Plany antypirackie kosztują więcej, niż wynoszą straty przemysłu muzycznego
    • Gość: krazek a tu inne zupelnie legalne rankingi - videodium.pl IP: *.181.stk.vectranet.pl 24.09.09, 12:44
      na videodium.pl rankingi filmow z legalnych serwisow, najprawdopodobniej z
      legalnymi filmami :)
      ---
      videodium.pl
    • Gość: NE Zabojcy kreatywnosci IP: 217.20.20.* 24.09.09, 14:01
      Zgadzam sie. Jestem oburzony ze Gazeta.pl publikuje taki ranking. Co
      to za pytanie, ktory z nich jest najlepszy? Zaden, jesli zostal
      nielegalnie sciagniety! Proponuje zamiast tego ankiete: "Ktory z
      rezyserow nie zrealizuje juz filmu bo nie bedzie mial na niego
      pieniedzy?".

Mam nadzieje ze autor Mariusz Koryszewski nie dostal pieniedzy za
      ten artykul - przynajmniej poczulby sie jak autorzy filmow, ktorym
      piraci nie placa za ich prace.
      • Gość: chromek Re: Zabojcy kreatywnosci IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 24.09.09, 15:08
        Taki choćby District 9 robi furorę między innymi właśnie dzięki
        internetowi. I tak samo po części dzięki internetowi łaskawie znalazł
        się polski dystrybutor tego filmu. Więc nie wal pan takich farmazonów
        bo nie jeden dobry reżyser dziękował piratom za promocję swoich filmów.
        A temu, że hollywoodzki biznes tak się panicznie boi piratów i trzyma
        przed premierą filmy pochowane w sejfach pod strażą, to ja się
        specjalnie nie dziwię. Przecież najważniejsze by widz w nieświadomości
        polazł do kina. Tymczasem dobry film czy płyta zawsze się obronią
        choćby dzięki sympatii fanów. Tak było jest i będzie.
    • Gość: chromek Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s... IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 24.09.09, 14:53
      Cały zakres ip z MAFII (mpaa+riaa) i innych zaiksów powinien mieć ban
      na komentowanie w publicznych i popularnych serwisach. Bo ktoś mniej
      rozgarnięty jeszcze będzie gotów uwierzyć w te ich farmazony o
      milionowych stratach i przymieraniu głodem.
    • Gość: welcometohell Bieda i żenada - chyba uploaderzy siedzą IP: *.era.pl 24.09.09, 15:36
      .. albo się boją.

Wygląda, że koncerny wygrywają.
      Od tygodni zero sensownych filmów/nowości...
    • Gość: tomson Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 13:29
      Ci którzy twierdzą że ściąganie z internetu jest kradzieżą zwyczajnie podali
      się propagandzie koncernów medialnych, lobby kancelarii prawniczych i
      wszystkim zainteresowanym w tym żeby kosić kasę z komercyjnej papki.
      Wyobraźcie sobie że jeżeli artysta ma coś do przekazania to to przekaże
      wcześniej czy później w taki czy inny sposób za darmo lub za tyle za ile mu
      zapłacą.
      To że płacimy za ten chłam skutkuje tym że mam celebrytów, briteyki,
      beznadziejne filmy, kulturę kiczu i rzesze analfabetów artystycznych dla
      których jeleń na rykowisku jest "ładny"
      Dobra rzecz się sama obroni i zarobi na siebie, chłam musi być promowany.
      PS: świetny pomysł wytwórnie powinny udostępnić film do ściąganie za nie
      więcej niż 5$ album 1$ zarobili by więcej niż wydają na adwokatów.
      • gman1 Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 29.09.09, 12:22
        Torent ma swoje dobre i złe strony. Już nie będe rozpatrywał tu kwestii
        pioractwa, poważnym minusem jest to, że jak np. wskazuje ostatni raport,
        opublikowany badajże przez G Datę ostatnio znacznie wzrosła liczba zarażonych
        plików dostępnych w programach Peer to Peer. Co nikogo nie zdziwi, największy
        wzrost szkodników odnotowano wśród: softów urządzeń nawigacji GPS, pirackich
        programów, dzwonków, filmów oraz muzyki. Dla fanów "darmowych dodatków" nie jest
        to z pewnością pocieszające.
        • wymiatator1 Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 04.10.09, 01:23
          Jest program do torrentów absolutnie niewrażliwy na wirusy i trojany: Ktorrent.
          Niestety jest taki bezpieczny tylko dlatego, że jest na linuxy.
        • lordgil Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w 07.01.11, 20:27
          polecam stronkę
          www.napisy.jcom.pl
          to jedyna dobra strona do szukania napisów....

Linki do stron z napisami i darmowe torrenty...

| Napisy do Filmów | DiVx - XviD - DVD | Darmowe Torrenty |
    • Gość: taka prawda Re: Torrenty Top 10: Najczęściej ściągane filmy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 16:09
      Też się temu dziwię, ale niech się nie martwią. Ja za ich produkty
      też nie płacę i nie mam zamiaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka