itusia87 08.10.09, 16:50 witam mam problem z podłączeniiem routera a wiec nie wiem jak utworzyś sieć do komputera i laptopa asus.com.pl/product.aspx?P_ID=9H2AYbWyjpdBOJrH posiadam router TP-LINK W8910G oraz modem z neostrady sagem? prosze pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 802.11n Re: proszę o pomoc? router IP: *.multimo.pl 08.10.09, 17:07 netbajt.pl/sklep/pub/Konfiguracja%20routera%20z%20modemem%20ADSL%20pod%20usluge%20Neostrada+.pdf Jeśli masz swój login i hasło, to oczywiście pomijasz rejestrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: proszę o pomoc? router IP: *.multimo.pl 08.10.09, 17:08 A modem Sagema odłącz, nie będzie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itusia87 Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 17:45 nawet w przypadku kompurera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: proszę o pomoc? router IP: *.multimo.pl 08.10.09, 17:51 Tak, Twój ruter ma wbudowany modem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sażę Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 18:45 Ten kabelek telefoniczny z Neostradą, który był w modemie SAGEM wyciągasz i wkładasz w takie samo gniazdko z tyłu routera. Podpisane pod nim jest LINE. :) A modem SAGEM schowaj do szuflady - już nie będzie potrzebny - zastępuje go ten router. W instrukcji obsługi (USER GUIDE) masz wszystko napisane i pokazane na obrazkach jak podłączyc i jak zainstalować i jak skonfiguraować. Dobre firmy produkujące routery na mają juz wgraną konfigurację do Neostrady lub Netii i wystarczy tylko wpisać hasło i nazwę użytkownika do logowania i reszta ustawia się sama i działa wszystko prawidłowo. Nie wiem czy ten router TP-LINK tak też ma ale inne tak mają. Po prostu duże ułatwienie konfiguracji dla kupujących ich routery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itusia87 Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 18:51 tylko mam taki problem ze router mam odkupiony co w tej sytuacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itusia87 Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 18:53 czy do neostrady mam napewno dobry router? tp link td w8910g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: proszę o pomoc? router IP: *.multimo.pl 08.10.09, 19:00 Tak, dobry. Wyżej linkowana instrukcja jest do innego modelu, ale konfiguracja jest identyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sażę Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:22 Gość portalu: 802.11n napisał(a): > Tak, dobry. Wyżej linkowana instrukcja jest do innego modelu, ale > konfiguracja jest identyczna. Nie jest identyczna - raczej podobna. Niektóre dane są nieaktualne. NETIA na linii Netii a nie TP inaczej usatwia się enkapulsację a w tym przykładzie jest to błędnie opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: proszę o pomoc? router IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.09, 03:26 A co enkapsulacja ma tu do rzeczy? Para DSLAM/modem nie czyta calych naglowkow i nie modyfikuje ramek. W zasadzie mozna powiedziec, ze dziala max na poziome 2 OSI. cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sażę Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:15 Gość portalu: itusia87 napisał(a): > tylko mam taki problem ze router mam odkupiony co w tej sytuacji?? I co z tego ? Może nie masz instrukcji obsługi ? Przecież masz internet to i już masz instrukcję obsługi. Przecież to takie to proste. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itusia87 Re: proszę o pomoc? router IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 16:47 obawiam sie ze to nie takie proste dla kobiety, musze sprowadzić fachowcę. dziekuję za porady Odpowiedz Link Zgłoś