Gość: Stolec Windows 7 - oficjalna premiera IP: *.gl.digi.pl 23.10.09, 12:23 Stek bzdur. 99% użytkowników nie korzysta z żadnych z nowych funkcji, wystarczyłaby łatka na Windows 98, i nikt by nie narzekał. Sam Windows 7 upodabniał się do środowiska KDE, parę nowych bajerów, łapówki rozdawane na lewo i prawo, i cały świat twierdzi, że nowy Windows to nowa jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkl Re: Windows 7 - dzisiaj oficjalna premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 12:36 tyle się naklepali w tym artykuliku a nie ma najważniejszego: ILE WYBULIĆ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Windows 7 - dzisiaj oficjalna premiera 24.10.09, 02:11 NIC NIE BUL! Oszczędzisz sobie.. bólu! Ewentualnie poczekaj z buleniem kilka miesięcy. Wtedy poznasz rzeczowe komentarze na temat 7. Obecnie 99.9% artykułów w mediach to kryptoreklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Windows 7 - oficjalna premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 12:37 Kto kupil 7 reka w gore oooo nikt ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Artykul sponsoruja literki MS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 13:01 i tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Postęp technologiczny IP: 77.252.98.* 23.10.09, 13:28 "Windows XP, który - biorąc pod uwagę szybkość rozwoju w branży technologicznej - można nazwać mianem "technologicznego dziadka"- To,że komputery są coraz mocniejsze,jest lepiej również dla XP.Czy Windows 7 jest na tyle wydajniejszy w porównaniu z XP ,ile współczesne komputery szybsze są od tych z 2001r? Nawet jeśli systemy operacyjne są lepsze,to jest inna branża nie mająca nic wspólnego z technologią Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Główną wadą Windows jest to, że 23.10.09, 14:28 ma ZA DUŻO funkcji. O bardzo wielu funkcjach zwykły użytkownik niewiele wie. Ale te funkcje zżerają pamięć dyskową i operacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polakslowian Ohh, teraz jestes 'szpecem' od Windows! Ma 'za IP: 85.121.241.* 24.10.09, 09:18 duzo funkcji' bo nie jest dla analfabetow! Nie uzywaj Windows bo to FSB/KGB wymyslila i sprzedala do kraju wolnosci zeby uzytkownikow sledzic! Putin stoi za tym! Bwahaha Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_sc Windows 7 - oficjalna premiera 23.10.09, 14:47 Grupa domowa - obrana z reszty funkcjonalności w nadziei, że wreszcie będzie działać jak trzeba, usługa udostępniania plików i drukarek znana z Windows 3.11. Lepiej realizowana jest przez unixową Sambę (powstałą w wyniku reverse engineering'u protokołów MS) Windows Search - istnieje pod różnymi formami od Windows 95. Wolny i coraz bardziej skomplikowany, za to coraz lepszy i szybszy tylko wg. tego, co można było przeczytać w trakcie trwającej wieki instalacji. W XP oferował nam pieska, który pomagał nawigować między bezużytecznymi opcjami, by w Viscie stać się niezrozumiałym potworem. Równolegle powstały min. Google Desktop Search i wyszukiwanie pod Alt-F7 w Total Commanderze. Zasadnicza różnica: działają i to szybko. www.youtube.com/watch?v=Gk4FIIkKXdw Pasek zadań - ulepszony... itd. Proponuję poszukać na Youtube hasła "Compiz Fusion". Udoskonalone zarządzanie urządzeniami. Nie no, lepiej już być przecież nie może! Wyświetlanie dostępnej sieci (teraz połączenie z dostępnymi sieciami jest możliwe za pomocą jednego kliknięcia). Z wszystkimi na raz? Myślałem, że 2 kliknięcia to było sensowne minimum... Zdalne przesyłanie strumieniowe multimediów (możemy odtwarzać utwory muzyczne i filmy z komputera, nawet będąc poza domem). Kolejna wielka nowość. Szkoda, że plugin media player do przeglądarek wciąż miewa czkawkę, podczas gdy mały flashowy playerek radzi sobie dużo lepiej, nie wymaga specjalnego softu i jest dostępny na wszystkie systemy.... Nowy Internet Explorer 8 znacząco ulepsza wygodę serfowania w sieci. Upgrade z 7 do 8 zrobił mi się automatycznie. Nawet nie zauważyłem, tak niesamowicie wygodnie się zrobiło. Jak to dobrze, że nie trzeba go używać. Do czego właściwie zmierzam? Windows 7 powinien zostać wydany wtedy, kiedy Vista. Po tej porażce odbierany jest jako wielka sensacja, ale jest to system mierny, najwyżej poprawny, technologicznie lata za konkurencją. Funkcjonuje tylko dzięki rozpędowi (MS wciąż ma większą część rynku, choć traci) i strachowi użytkowników przed zmianami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejunio Windows 7 - oficjalna premiera IP: *.grupalotos.pl 23.10.09, 14:47 Wszystko wzięte z Mac OSX, który większość tych rzeczy ma od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Windows 7 - dzisiaj oficjalna premiera 23.10.09, 15:08 Lenistwo autora jest niesamowite. Żeby w dniu premiery systemu w Polsce podawać ceny w dolarach. Brawo pan Mariusz! I miał rację Linus Torvalds mówiąc, że Microsoft będzie reklamował siódemkę jako coś lepszego od Visty. Kwestia punktu odniesienia... "Windows 7 being better than Vista is saying a lot. Microsoft may have a huge PR advantage, as people will compare it to Vista and think it is good so "angels will sing again" like they did with Windows 95 compared to Windows 3.1. So maybe Microsoft did this on purpose." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qenix Windows 7 - oficjalna premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 15:27 Te filmiki mnie po prostu "rozwalają". Jest w nich dużo błędów rzeczowych. W tym wszystkim najlepsze jest zdanie +IE8 jest najbezpieczniejszą przeglądarką obecną na rynku. -Tak może powiedzieć osoba która nie zna się na rynku przeglądarek i nie widzi innej oprócz domyślnie zainstalowanej w systemie Windows. PS: Nie bardzo też wiem poco jest przedstawiany IE8 który był już dawno dostępny... Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Windows 7 - dostanę za darmo? 23.10.09, 15:52 Skoro microsoft oficjalnie przyznaje się do porażki Visty, to czy tym którzy kupili ten system legalnie(JA) będą rekompensować zakup? Czy ta porażka będzie również dożywotnią porażką klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomez Windows 7 - oficjalna premiera IP: 193.59.255.* 23.10.09, 16:03 Poco komu konto z ograniczonymi uprawnieniami chyba tym co niemaja pojecia o systemie i boja sie ze cos zrabia, od pieciu miesiecy pasek zadan w viscie mam taki jak w vindows 7 dalem tapete i tap logowania z win 7 mozna by bylo sie sprzeczac czy win 7 to kopia kde czy kde kopia visty jesli w viscie da sie zrobic wyglad jak w win 7 .co do Kde mialem kde4 i dzieki niemu po aktualizacji do 2009,1 rozwalilo mi dysk a dokladnie plik startowy i czesc dysku i co mialem win 7 uruchomilem tylko viste wstawilem plik start do 7 z visty jesli to inny system to by sie nie urochomil startuje jak vista kreski....i jest windows7 , interface jak w viscie pliki systemu ,aktywacyjne,jadro systemu itd mialem bete 7 ,rc byla porazka rtm 7600 dziala ale to dziurawy os i mialem przykre doznania,Vista to dobry system pod jednym warunkiem legalny w necie moze jeden to vista reszte to niekompletny badziew te royale ,delle..itp w dodatku to nie vista tylko longhorn dowod po instalce visty royal program nn wykazal wpis longhorn ktury zostal usuniety po aktualizacjach dodatkowo brak bibliotek systemu w porownaniu do visty rtm itd przez co niewszystkie gry dzialaly i stery, programy.windows 7 bedzie dobrym systemem jak vista bo to tosamo tylko w win 7 nowosc zmiana tap pulpitu, sidebar(dodatkowe gadzety wstawilem z visty) znikajace okna zmieniony interface ale minimalnie ,nadal taki jak vista jak ktos niema problemu z win 7 to jak mial z vista ja pracowalem na wer en 7 bez problemow .Autorze str z kad dane niekompatybilny z starszymi systemami,wymagania sprzetowe,zabezpieczenia autorze czy komp 2,4 proc graf nvida,512 ram vista premium to sa wymagania ta vista zamyka system 10-14 s jak windows 7 xp juz 29-30s , w viscie jak win 7 dzialaja programy z xp i tylko na xp ,czy vlite versja na xp moze dzialac na viscie bo dziala i inne programy , co do zabezpieczen przezorny zawsze ubezpieczony w windows 7 obejscie aktywacji jest dziecinnie proste co bylo utrudnione w viscie .7 to ten sam system co vista zmienione kompilacje plikow wymagania sprzetowe te same zobaczymy jaka bedzie rtm final dzieki nagonce na viste zrezygnowano z xp do microsoftu docieraly sprzeczne informacje z diagnostyki os a inne z mediow i uzytkownikow vista i windows 7 to systemy przejsciowe microsoft juz pracuje nad windows 8,9 obslugujace 128bit. Kde tez bylby dobry nawet lepszy od windowsa 7 czy visty wada programy ,stery,a przedewszystkim nieszczesny grub ktory trzeba przywracac po instalce windowsow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilunis Linux jest systemem dla ludzi. IP: 88.220.105.* 23.10.09, 17:04 Windows jest systemem dla niewolników. Różnica jak między Bogiem, a kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballmer coming Re: Linux jest systemem dla ludzi. IP: 188.33.36.* 23.10.09, 17:17 Sio ewangelisto - idź jąderka kompilować! Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Linux jest systemem dla ludzi. 24.10.09, 11:13 Uuu , ałć. Zabolało? Nie znosimy jak nam ktos kochanego wieszaka krytykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swnw Re: Linux jest systemem dla ludzi. IP: 85.222.87.* 25.10.09, 13:16 Szkoda,że programiści piszący programy tego nie wiedzą. od lat jesten fanem Linuxa i od lat muszę z niego rezygnować bo nie ma na nim programów, których uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel racja 23.10.09, 17:23 dokładnie ale wole niewolnictwo u bogatego pana niż głodować wolnym na pustyni Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: racja 24.10.09, 11:12 A ja wole byc wolny i bogaty niz zjadac okruszki z podlogi bogatego pana. Ale jak kto woli .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flik Windows 7 - oficjalna premiera IP: 77.222.245.* 23.10.09, 22:34 Czytając artykuł chciałem rzeczywiście czegoś dowiedzieć się na temat Windows 7 a niestety mam wrażenie że trafiłem na reklamę. System wygląda bardzo podobnie do Visty, więc nie wiem dlaczego się tak od niej odcina. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Buble Microsoftu 24.10.09, 03:04 Od kilku lat Microsoft specjalizuje się w wypuszczaniu bubli z których każdy jest gorszy od poprzedniego takich jak Office 2007 i Vista. Jedyny motyw to wyciągnięcie pieniędzy. Tak samo uparcie reklamowano Vistę a wystarczyło tylko włączyć komputer z tym systemem i wszystko było wiadomo. Słuchając znów tych "zachwytów" nad Windows 7 coraz bardziej zaczynam myśleć że czas przenieść się na Apple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Buble Microsoftu IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.09, 08:58 Może ktoś kupi XP, poprawi i będzie sprzedawał? Można go trochę uprościć i byłby do netbooków, lub dodać półprzezroczyste okienka i byłby do desktopów. To byłoby znacznie lepsze dla użytkowników niż kupowanie W7 aby wygodnie uruchamiać na nim tryb XP (który ma nieco większe wymagania sprzętowe niż sam W7). Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Buble Microsoftu 26.10.09, 11:46 Nic z tego. Microsoft nie udostępni kodu źródłowego. Ballmer nie chce mieć na sumieniu tych tysięcy programistów, którzy popękają ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us3r buhahahah IP: 94.246.132.* 24.10.09, 07:35 najbezpieczniejsza przeglądarka :D zobaczcie na secunia.com. w najnowzszym ie 40% bledow nie zostalo zalatanych, z czego 60% ma status krytyczny. bardziej oplaconeg atykulu nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Windows 7 - oficjalna premiera IP: *.chello.pl 24.10.09, 09:55 zapisałem się na aktualizację do vista do win7, ale jeszcze nie zamówiłem, bo nie jest dostępny. zobaczę co z tego wyjdzie. -- apteki internetowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybkosc :D buahaha IP: *.com 24.10.09, 11:38 www.youtube.com/watch?v=ymbB8RT6Aas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ori Windows 7 - oficjalna premiera IP: *.chello.pl 24.10.09, 11:39 Rozbawił mnie troszkę ten artykuł i filmiki. Biorąc pod uwagę "nowości" z interfejsu, a w szczególności "pasek zadań" no i ie8 jako najbezpieczniejsza przeglądarka ubawiłem się do łez. Jakoś dziwnie znajomo wygląda podgląd okien aktywujące się z ikon na pasku zadań. Tę opcję miałem już na linuksie 3 lata temu. Nie wspomnę tu o innych funkcjach, które są znane od co najmniej 4 lat użytkownikom MAC (o czym uczciwie wspomniał autor artykułu) i Linux'a... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Windows 7 - dzisiaj oficjalna premiera IP: *.143.lesio.net 25.10.09, 09:56 Zupełnie inny stosunek do sprawy mają duze firmy tam nikogo sie nie nabierze na ładny wyglad tam liczy sie funkcjonalnosc nie wygląd. Dlatego w bardzo wielu firmach ciagle widuje komutery pracujace tak na windows 2000 jak i na jeszcze starszym Windows NT 4.0 kiedys zapytałem się czemu uzywaja tak starego ssemu akim był NT 4 usłyszałem iz dział on bardzo dobrze jest skonfigurowany optylnie do tego do czego ma słuzyc z serwerem tezwspółpracuje Ok to po co zmieiac na cos nowszego skoro nic to nie zmieni z puntu widzenei jakosci i wydajnosci pracy? To tak jak by zmieiac OFFICE 2003 na 2007 tylko z tego powodu ze jest nowsze. Odpowiedz Link Zgłoś