Gość: betsy IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 14:59 co to jest i skad sie wzielo ? i jak sie go pozbyc ? moj NAV informuje mnie juz od jakichs dwoch godzin i jak na razie nic z tym robalem nie robi ?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gray Re: mam virusa - bloodhound.Packed 25.01.04, 15:11 AFAIR nav, ani żaden inny antywirus nie potrafił sobie poradzić z bloodhoundem w inny sposób niż przez usunięcie pliku zatem być może właśnie to trzeba będzie zrobić. a skąd się wziął? z internetu pewnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsy Re: mam virusa - bloodhound.Packed IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 25.01.04, 15:26 dziwne z tym wirusem gdyz dzisiaj rano zrobilam kompletny "restore" mojego systemu XP-h i pierwsza konekcja jaka mialam byla wlasnie z Live Update Symanteku. stad nie za bardzo wiem gdzie on sie zagniezdzil ten robal, zeby na swiezym systeme od razu sie pokazywac ?! nawet nie wiem jak go usunac :(( Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: mam virusa - bloodhound.Packed 25.01.04, 17:51 być może zarażone pliki były na dysku już wcześniej. nav przy znalezieniu wirusa proponuje naprawę lub, jeżeli jest to niemożliwe, skasowanie pliku. jeżeli nie jest to jakiś ważny plik dla działania komputera to należy go skasować właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: mam virusa - bloodhound.Packed 25.01.04, 22:29 Gość portalu: betsy napisał(a): > dziwne z tym wirusem gdyz dzisiaj rano zrobilam kompletny "restore" mojego > systemu XP-h i pierwsza konekcja jaka mialam byla wlasnie z Live Update Restore to główna przyczyna zagnieżdżania się wirusów. Wyłacz restore, przeleć twardziela antywirusem i ew. włącz restore z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kavvka Re: mam virusa - bloodhound.Packed IP: *.autocom.pl 02.03.04, 23:19 www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/bloodhound.html poczytaj o tym tutaj, ja zrobilam tak, sprawdzilam innym programem i jak sie okazalo ze to falszywy alarm, to "zainfekowany" plik wylaczylam ze sprawdzania. Jak narazie wszystko gra. Odpowiedz Link Zgłoś